-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
válasz Jackal2 #16796 üzenetére
Lehet, hogy jobb az anyaga, de ettől még pl az X250 is egy hobbi fosadék. (sorry a megfogalmazásért) Lehet, hogy maga a gép nem rossz, de a távja az ortopéd. Főleg, ha rajta a monitor, de ugye anélkül meg minek? Egy darab csavart lespúroltak róla, hogy a nyakba akasztót be lehessen akasztani, ne essen ki az ember keziből. FAkklol.
Mondjuk, most tervezem az X250 mezőgazdasági használatra. Dugványozáshoz rendeltem ilyentet:
[link][ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
szacsee
nagyúr
válasz Teréz Atya #16793 üzenetére
Az azt hiszem Patics volt valami plexivel amit kalapáccsal ütött.
-
Jackal2
senior tag
-
Allien
veterán
válasz Jackal2 #16803 üzenetére
Nem hinném. De, Te meg ha füvet akarsz nyírni, akkor mér nem fűnyírót reptetel? Nem erre tervezték. Ha betonra esik, lehet, túléli. A fű viszont káros az egészségre, könnyű drog ha jól tudom.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
kimista
aktív tag
válasz Jackal2 #16808 üzenetére
Enis így voltam reggel.. Mondom bekaphatod szél, akkor is kimegyek. Kimentem, küzdöttem a széllel, de jót repültem. Megyek holnap is. Manual módban bírja a gepem halisten
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
DJGABI
addikt
válasz Allien #16798 üzenetére
fun story: egy ilyet is túlélt nálam. mondom megnézem mennyire működik jól az RTH. benyomom, következő pillanatban a házfalnak megy a gép. prop még ekkor sem törött el. na jó utolsó pillanatban valamelyest sikerült korrigálni, de akkor is..
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
freezer922
aktív tag
Hali,
Lenne egy olyan kérdésem, hogy kezdőnek (bár nem tervezek később se komolyabb több 100ezres verziót venni ), milyen drón lenne a legalkalmasabb max. egy ilyen 10-20ezer forint körül? Az összefoglalóban ránéztem az oldalakra illetve itt bele olvastam a beszélgetésekbe, de inkább megkérdezném mielőtt bárhonnan rendelnék.
-
DJGABI
addikt
óccó 7x20mm motor [link] ~600ft/pár
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Teréz Atya
senior tag
válasz freezer922 #16811 üzenetére
Ha tudsz meg szerezni, akkor a Nihui U807. Szinte agyonverhetetlen, sportos es ha kesobb akrsz, tehetsz ra FPV szettet is. A taviranyitoja ronda.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Teréz Atya #16793 üzenetére
Az mjx x800 viszont jól bírja nagyon!
Vettem egyet, használtam pár hónapig. Most haveromnál van kb. 3 hónapja, akinek az első gépe.
Viszont a gépnek semmi baja! -
Teréz Atya
senior tag
válasz SpydeR3412 #16814 üzenetére
Ay MJX X600 is addig patika allapotban volt mig nem kezdtem el FPV-zni vele. Utana viszont 2! nap alatt leamortizalodott.
Kb 7-10 dolcsibol helyre tudnam rakni, de nem birja az FPV-s strapat, magaban meg nem elvezet reptetni.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Teréz Atya #16815 üzenetére
No, foldobtam a zinternetre amit ossze FPV-ztem az U807-el.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
mgy
senior tag
válasz Teréz Atya #16816 üzenetére
ez tök jó, grat!
a billegestol mondjuk tengeribeteg lettem... :-D -
_X10Dead_
aktív tag
válasz Allien #16801 üzenetére
A palántázó upgradehez ne felejtsd el szétszedni a karokat. A régit még ki tudod feszegetni simán, de vissza nem fog menni.
Itt is működik a darts-mod, amíg megérkezik, tegyél egy próbát. Szerintem jobb, mint a gyári, amert az nagyon rugalmas gumiból van, ha nem függőlegesen teszed le, vagy emeled a gépet, akkor "letapadhat" annak összes nyűgjével együtt.LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Patics
tag
válasz szacsee #16802 üzenetére
Makrolon a neve, de megtudhatok róla többet is, ha kell. Plexi és "törhetetlen". Persze hajlik a rugalmassága mértékében, de nem törik. Van belőle kb. fél négyzetméter, (persze venni is lehet) majd kisérletezek vele. Egyenlőre csak ennyit tudok róla... Ha valami konkrétumra kell akor érdemes komolyabban foglalkozni vele. tervezem, hogy a lábakat vagy az alaplemezt erősítem majd vele, ha szükséges...
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
wyattthoearp
tag
válasz Teréz Atya #16816 üzenetére
Nem készítesz egy leírást, hogyan készül fpv kopter az u807-ből?
-
Bornie127
senior tag
válasz wyattthoearp #16820 üzenetére
Nem rossz ötlet.
-
Patics
tag
válasz Jackal2 #16803 üzenetére
Drónra létezik "tanulókeret"? Ja a propikra van, de a leszállótalpakra? Én mindig tanulókerettel kezdtem, készítettem 10-es múa csőből, kétszer fél/egy méteres Xet, a végén nagy habszivacs gömbökkel és felkötegelőztem a talpakra. Aztán ha borult, ez megvédte. Sokszor tört is, de gép megúszta.
Lehet ha kész lesz a racerem, azt is tanulókerettel kezdem reptetni...
Mindjárt linkelek is videot róla.. ha megtalálom... A v686-om egyim motorja nem hajlandó elindulni így most repszünet van ...
[ Szerkesztve ]
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
Patics
tag
válasz Bornie127 #16823 üzenetére
Most már biztos, hogy racer építés lesz, a főbb részek már csomagolás alatt vannak...
ZMR250-es váz. Az aksi csatlakozónak 3 módot találtam, melyiket tartjátok (tapasztalatok) alapján a legjobbnak?
Vezetéken lógó
Rögzített csati
FPV antenával egybeépítettNincs nagy ára, lehet mindhárom aztán kisérletezek...
Bocsi Bornie, ez nem válasz, csak véletlenül arra nyomtam.. De ha már.. lehet nem olcsó, a karbon sem az, meg ez nekem "ingyér" van, jelenleg..
De ami nekem van, az Nektek is, Ha kell bármi amit adhatok, téritésmentesen átadom (ha nekem nem kell)..
[ Szerkesztve ]
-
4m@15
tag
Egy Eachine 250 Falcont vagy Racert mennyire lehet később átalakítgatni, gondolok itt a más ESC-re vagy motorra. Most csöppennék a Drónok világába és gondoltam előbb egy ilyennel kezdenék mintsem építenék egy 300 ezer forintos Lumeniert.
iMac 5K | PlayStation | Nintendo | Xbox | iPad | iPhone | Apple Watch
-
framling
tag
Hi!
Szerintetek egy imax b6ac töltő mit szól 2 turnigy és egy stock phantom 1 lipo akksi (2200mah, 3s, 20c mindegyik) egyidejű balanced töltéséhez ha egy ilyen párhuzamos aljzattal csinálom?
Ez a pad egyébként cellánként tölti a különböző rádugott akksikat is, és van benne valami elektronika?
Köszi!
A.
-
Jackal2
senior tag
válasz Patics #16822 üzenetére
Én nem tudok ilyenről, hogy lenne, de szvsz értelmetlen is. Ugyanis a bukókeret nehéz és felborítja a gép egyensúlyát, te soha nem fogod tudni úgy kiegyensúlyozni, ahogy kell, ráadásul a gép belében lévő cuccokat nem védi majd meg semmi a brutális oldalgyorsulástól, meg a földbeálláskor jelentkező erőktől.
A másik, hogy ha a cső nagyon merev, akkor törni fogja a vázat, mert nem fogja kirugózni az erőket.
Más: a legnagyobb bajt az egész racing témában abban látom, hogy rohadt sokat kell várni az alkatrészekre. Szóval elkezdtem nézni a BG EU-t, hogy össze lehetne hozni egy gépet és hogy van-e hozzá alkatrész, ha gyorsan utána kell rendelni. Nos, a válasz, majdnem:
- váz: ZMR 250 V2 4mm karokkal
- vezérlő: Naze 32 Seriously Pro F3, van 6DOF meg 10 is, IGEN TUDOM HOGY MÁSOLAT, de aki sírna, van Rev 5. Naze 32 is igaz F1 prockóval. Én bevállalnám az elsőt, próba szerencse, még sem 40 font mint az eredeti
- ESC: Little Bee 20/25A
- Motor: Emax 2205-2300KV racing, sajna a fekete aljú, nem a piros, de legalább nem is vesz fel annyi áramot, kibírja az ESC
- prop: Kingkong 5040, Gemfan 5030, DAL 5045, Gemfan 5045x3 de ez egyébként sem tétel és vámérték alatti
- akksi: Nincs de Hobby Kingen az is van, EU-ban száz féle
- PDB: ez az amti nem találtam, de na bumm, ez vámérték alatti, mondjuk van CC3D ebből is
- táv: taranis, ha van, akkor meg kell innen venni, vagy HK-ról van Flysky I-10, Turnigy 9
- egyéb kis vackok: Eachine leszorító van, spacerek vannak (ha valaki emeletesben nyomja), forrasz anyag, meg hasonlókat úgy is mindenki 10-esével veszi Aliról, vagy valahonnan
- FPV kamera: Eachine raver 250
- FPV antenna: Aomway
- FPV adó: van egy rakat 200-600mW adó, Boscam, Lantian stb. de vannak komplett kitek is kamera+adó (pl. Eachine)
- Led: Mikro 2.5W hátsó hídSzóval a lényeg, ha ebből építkezel, akkor csak kidobod berakod módszerrel akár egy hét alatt is működőképessé lehet hozni egy összetört gépet.
Jah igen és vettem egy Falcont
[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
Szerintem első gépnek ne vegyél racert. Az is drága lesz, mert csak az akksik ára annyi, mint a gép. A táv annyi mint a gép, az alkatrészek fele annyi, mint a gép.
Szóval az 50.000-es racer kb. 150.000 ből áll meg, mindennel együtt.
Vegyél egy Nihui U807-et az első két hónapra, amíg megtanulsz vele repülni vagy egy JJRC X1 / XK251-et.
-
Jackal2
senior tag
válasz Patics #16825 üzenetére
Sajnos ebben nekem lett tapasztalatom. A következő volt a szitu:
- vadonat új akksikkal repültem, amik annyira szorulnak, hogy széttépik a vázban lévő csatit vagy ha nem azt, akkor magukból kiszakadnak, amikor perecelsz a géppel
- ezért, hogy ez ne történjen meg, Marci kiforrasztotta nekem egy 5 cm-s kábelre az XT60-at, na ez sem igazán jó megoldás raceren (kamera platformon jó lehet), mert nagyon hosszú és elér a motorokig, ami így le tudja azt vágni. Most azt csináltam, hogy a váz elejétől áthúztam a hátuljára a vázon belül a cuccot, így nem tud kiszabadulni, szóval nem is vágja meg, de ez ilyen kényszermegoldásTöbb varia is van, nálam, az Ogre esetében, ahol van leszálló talp, én tuti lengőre fogom forrasztani, és lehúzom a lábak közé, hogy semmiképpen ne tudjon a motorokig felérni. Annyi, hogy ebben azért benne van az, hogy a forrasztási ponton mozog FIZIKAILAG a kábel, tehát ez egy csomó kontakthibát bevihet a rendszerbe, erre majd ki kell találnom valamit. Lehet az lesz, hogy lehúzom alulra, de ott fixre kötöm pl. pillanatragasztóval vagy gyorsszorítóval, hogy a bekötési ponton ne tudjon mozogni. Én egyébként azért akartam lengőre kötni, hogy felül helyet szabadítsak fel, de lehet, nincs semmi értelme
Ezt ugye egy racer esetében nem tudod megtenni, mert nem lesz elég helyed. Ott nem hagynám lengőn, beletenném abba a cuccosba, amit másodjára linkeltél, DE, itt az akksi elmozdulását kell megakadályoznod, mert amikor az elrepül, az tépi szét a kábeleket. Erre én azt találtam ki, hogy egy velcrot leraktam a gép tetejére, majd ráhúztam egy szorítóval az akksit. Ez olyan so-so megoldás, erősebb ütésnél így is repül a cuccos. Erre tehetnéd a váz belsejébe az akksit, akkor az oszlopok megfogják, de akkor meg minden nagyon passzentos lesz. Esetleg olyasmit lehet, hogy egy műanyag bakot felraksz a gép tetejére, amibe bele tudod rakni az akksit, hogy ne tudjon elmozdulni és utána lefogadtod, akkor nincs oldalirányú mozgás, csak ez meg túl nagy macera, mert én még nem láttam ilyet, neked kell megcsinálnod kézzel. Esetleg dupla leszorító szalagot lehet feltenni, de akkor meg elég hosszúnak kell lennie az akksinak vagy kereszt irányban rakod rá a a leszorítót, hátha úgy megfogja.
Az FPV-vel én nem tenném egybe, mert ha sérül, akkor viszi azt is magával.
-
4m@15
tag
válasz Jackal2 #16830 üzenetére
Arra gondoltam, hogy veszek egy FrSky X9D-t és így mellé az Eachine-t. Később is el tudok lenni azzal a távval, sőt az tökéletes mindenre.
Igazából csak arra voltam kíváncsi, hogy a 250-nes Banggood márkában tudok-e más motort, akkumulátort tenni. Ne legyek bezárva csak abba a márkába, az zavarna kicsit még a tanuló fázisban is.
Ezek az olcsó drónok valamiért nem tetszenek. Amikor anno modellezni kezdtem akkor is beleugrottam egy komolyabb Serpent On-Roadba.
Köszönöm a válaszod
iMac 5K | PlayStation | Nintendo | Xbox | iPad | iPhone | Apple Watch
-
mgy
senior tag
halló, építős kérdésekkel menjünk már az építész topikba! :-)
Patics, nagyon szabad kezed van, mi hova raksz, igy kb izles dolga, melyiket választod. de a hátra kinyulo fpv antennas az nagyon NE!Jackal,
csalóka az eus raktár, elmondhatatlanul lassan jön meg onnan bármi. -
freezer922
aktív tag
válasz Teréz Atya #16813 üzenetére
erre gondolsz?
Mert akkor ahogy nézem ez az oldal amúgy is ajánlott itt, akkor innen megrendelem. Illetve még annyit kérdeznék, hogy mivel olvastam, hogy ezeknek a különböző alkatrészeinek nem túl hosszú az élettartama érdemes akkor rögtön pár csere motort ilyesmit berendelni? Vagy egy ideig el lehet lenni enélkül?Köszi a választ egyébként Jópofának tűnik.
-
Jackal2
senior tag
A Falcont szét. Most vettem egyet De a Falcon elég jól van méretezve, ha nincs tapasztalatod, 4S akksival olyan erősnek fogod érezni, hogy össze fogod magad szarni tőle. Ráadásul a gép is elég könnyű és a motor tiltok miatt rohadtul fog menni is
Amivel játszhatsz, hogy 3S akksit raksz bele, meg kisebb propokat. Ami jó benne, hogy gyakorlatilag szabvány cuccokból van. Én hosszú távon biztosan kiukázom belőle a vezérlőt és valami komolyabbra cserélem.
Az ESC-k standard BLhelisek, szóval ezt is csere-berélheted, a váz jó, érdemes megtartani. Mivel táv és vevő alapból nincs benne, ezért ide azt raksz amit akarsz. FPV+kamera meg olyan, amilyen. Az antennát én tuti egyből cserélném Aomwayre, de ezek pár ezer forintos tételek.
Az Eachinet nem erőltetném, a karjai nagyon gyengék, mivel műanyag. Kivéve ha szeretsz szerelgetni
Mgy: HK még mindig ott van, mint alternatíva. Az elmúlt 3 csomagom 5 napon belül megjött tőlük, annyi van, hogy néha belecsusszan egy hétvége De az akksi rendeléssel együtt lehet pótolni azt is, ha valami alkatrész hiányzik.
-
Jackal2
senior tag
Ez kicsit off topic, de nem rakom abba, mert lehet mást is érint. Ezt írtam az előbb a notbeook topicba:
"Sziasztok, az alábbi problémára keresek megoldást:
- szeretnék egy olyan notebookot, amivel az RC hobbys beállításaimat el tudnám végezni terepen (értsd, egy mező közepén is)
- ehhez különböző konfigurátorokat kell futtatni böngészőből, amelyek windows alapúak. Nem erőforrás igényesek, webes alapú vagy CLI-ből konfigurálhatóak. A gépek vezérlői USB-to-microUSB kábelt használnak tehát semmi speciálisat
- nem fontos számomra az hogy milyen processzorral és videókártyával jön a gép (nem is kell dedikált kártya), valószínűleg a gyári HDD repül egyből a kukába és kap egy 120GB-s SSD-t, ami elég is lesz, tehát helyre sincsen szükségem
- memória méret szintén lényegtelen, a lényeg hogy hozzáférjek a slotokhoz, ha bővíteni kell
- ami lényeges, hogy kicsi és könnyen hordozható legyen vagyis 14-nél kisebb (11-13,3 körüli) és lehessen valamennyire napfényben is látni a kijelzőt (nagy fényerő és ne tükröződjön ha lehet)
- hozzá lehessen férni a belső elemekhez, pl. ne kelljen kiszednem az alaplapot, hogy ha ki akarom venni a vinyót, mint anno egyes dell Inspironoknál
- ne kindertojás műanyagból legyen, tehát ne hulljon szét egy év után
- op rendszerért nem akarok fizetni, meg tudom oldani máshogy, szóval ezt nem kell az árba kalkulálniJelenleg egy Lenovo Y580-al nyomulok, tehát azért képben vagyok a generális paraméterek kapcsán, csak nem követtem a piacot és nem tudom melyik gyártónak milyen modelljei vannak és milyenek a tapasztalatok.
Árat nem határoznám meg, mert nem tudom, hogy ezek a cuccok mennyibe kerülnek, de nem kell business class notebook, mart alumíniumból meg hasonlók.
Válaszokat előre is köszi."
Valakinek erre valami jó ötlet?
-
-
muranyig
tag
Sziasztok, ebben a szeles időben összevágtam egy Phantomos videót reptetés helyett.
-
medvegy
aktív tag
válasz framling #16828 üzenetére
Szerintem mennie kéne a töltésnek. De ha nem vagy benne biztos, szedd szét menet közben és mérj rá néha az aksikra.
Ha 1C alatt töltesz akkor csak tovább tart, sőt elvileg minél kisebb árammal töltesz, annál jobb az aksiknak. Én a P1.1.1 2200-es aksit 2A-val töltöm, a 3000-es BlackMagic-eket pedig 3A-val.
[ Szerkesztve ]
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz Jackal2 #16836 üzenetére
Én inkább ajánlanék egy thinkpad x200(s)/x201(s)-et.
Kb 20e-től ki lehet fogni egyet, HDD csere egy csavar, RAM csere 2 csavar, matt kijelző.
Kis akkuval könnyű, kb A4 lap méretű, nagy akkuval ~8-9 óra üzemidő. Általában win7 pro matrica az alján...
Én egy x200s-t használok évek óta, tehát saját tapasztalat.Más: Mi a helyzet akkor a JJRC X1-el?
Most 75$-ért tudnék egyet venni, de akkor milyen hibája is van? Tudna valaki írni saját tapasztalatot? Egy xk x250 helyett venném... -
Jackal2
senior tag
válasz mitulabattyi #16843 üzenetére
Akkor busineseljünk Adj nekem privátban egy linket és én leírom ide a JJRC hibáit:
- 4 in 1 esc, ha egy meghibásodik cserélni kell egyben
- nem jól van programozva, kicsit sodródik kanyarban
- műanyag a váz, ha esel, az jó eséllyel törik
- idióta arm szekvencia, a táv elég hitvány fogásra (más baja nincs)Nagyjából ezek. Elég kicsi, de rá lehet tenni Gopro méretű kamerát. 75 USD-ért ajándék a gép.
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Házimozi belépő szinten
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Tőzsde és gazdaság
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest