- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csmat
senior tag
-
Allien
veterán
válasz Jackal2 #11250 üzenetére
ok, tehát veszel egy meteorológiai állomást is? Értelme? Ja, a "szélmérőnek" van értelme, ha zárt szobában, megfelelő körülmények között teszteled pl, cserélsz propellereket, teljesen más fajtát, és méred, hogy adott teljesítmény mellett mekkora "szelet" képes átmozgatni. Ennek van/lehet értelme. De, TE is tudod, hogy amit mérsz a talaj szinten, még ha hegyen is állsz, az NEM valós 5-10-stb méter magasan! Ráadásul, az adott pillanatban méri, a köv pillanatban totál más lehet.
Annak már sokkal nagyobb LEHET az értelme, ha lufikat veszel, amit fel tudsz fújni pl héliummal, és kikötözve a talajhoz (mindegy mihez, fához, oszlophoz stb) felengeded őket más-más magasságba. Ha egyik lufira rakod a szélmérődet, meg egy wifis (fpv ugye) kamerát, még a szél értékét is tudod mérni, relative pontosan, folyamatosan.
Van még pár hülye ötletem szinte ingyé adom.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
Qrvára utána KELL olvasni a témának. A legfontosabb, hogy EREDETIT tudj venni. Amúgy érdekes, de itthon garival olcsóbb, mint kínából megvenni, még ha nem is jönne rá áfa, akkor is. Az alap SJCAM 4000 18.900 Ft, SJCAM 4000+wifi 29.900, SJ5000 27.900. Persze mindben van több verzió is, az alap verzsún full hd 30 fps, ami azért már nem annyira jó, ha figyelembe vesszük, hogy a 4000-s is tudja ezt, 2/3 áron. A wifi meg ne zavarjon meg, jó az, csak kérdés mire... (real timera bizti nem) Ja, és asszem stabi már a 4000-sben is van már rég óta (de van erre totyik, rá lehet kérdezni).
Amúgy pl a nagyon olcsónak NEM szabad bedőlni, mert pl az SJ4000 NEM egyenlő az SJCAM 4000-l! Lásd
pl
BG-n is van hamis! igaz, relative első sor:
"It is not an original SJcam Wifi SJ4000, and if you want to buy a original SJcam wifi SJ4000, click here." Legalább Ők (BG) le is írják.
De pl más forgalmazók kecsegek, pl köcsög Tmart 30 dollárért ad totál kamu kamerát.
Ilyenem van is, mert ugye nem olvastam utána a PH fórumán, oszt berendeltem, mert ugye éppen lehetett volna akciós, de ez azóta is folyamatosan "akciós", és persze, amit küldtem be "értékelést" róla, azt ki se merték rakni. Azért szar, mert szoftveresen IS bakják át az embert. A szép az benne, hogy a Tmarton 720P-t ír, a kamera meg 1080P-t a valóságban meg TALÁN eléri a 640x480-s felbontást. De legalább jól néz ki...Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
DougButabi
tag
Üdv,
Valaki elárulná nekem, hogy lehet a H8 minin bekapcsolni a headless módot?
Illetve mi történik ha a bal kart megnyomom? Elkezd sípolni, és nem hagyja abba, csak ha kikapcsolom a távot.
Köszöntem.
-
tibibi
őstag
válasz DougButabi #11254 üzenetére
Akkor meg is válaszoltad a kérdést.
-
csmat
senior tag
válasz Allien #11253 üzenetére
Ha valakit érdekel:Sportkamera teszt
SJ4000 én nem látom hogy lenne benne anti shake,
de ebben pl elvileg vanErre PH-ra gondolsz:[link]?
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
válasz DougButabi #11256 üzenetére
Általában a bal joy lenyomása kapcsolja a headless módot és addig csipog amíg aktív. Nálam legalábbis így működne .
[ Szerkesztve ]
-
Dinter
addikt
Kérdezték tőlem, hogy U807-tel mekkora súlyt lehet felemelni?
-
tipuka
addikt
Tegnap előtt írtam, hogy valami nem stimmelt az U807-emmel. Szerencsémre ma megjöttek a pótalkatrészek, köztük 2-2 motor is, neki is estem. mini kis ßiz-ßa$zok jól megnyirták az ujjaimat mire sikerült megcsinálnom.
De most már megy, repültem is vele 20 percet, mert van mellé pár aksi. -
veterán
válasz qnadam #11219 üzenetére
ha rögzítette az indulási pontot (ami ugye nem a víz), mégis oda száll le, akkor valami nem jó
ismerős hozta külföldről (valószínűleg kopterworx), és egy év a gari.
még el kell döntenem, hogy a fotókon kicsit életlen alsó harmad garis probléma-e, de ehhez normálisan tesztelni kellene először.hanyas vagy, te disznó?
-
Minstrel
senior tag
-
Jackal2
senior tag
válasz Minstrel #11262 üzenetére
Azért ez a srác nem most repül először Egyébként durva. Azt hittem az lesz a poén, hogy felszáll és egyből neki a kapunak, de amikor láttam hogy megfordult, reménykedtem, hogy valamelyik ablak lesz visszafele. Aztán eltelt még 6 másodperc és láttam hogy ez a gyerek eléggé keni vágja a dolgokat
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Allien
veterán
Speciel én erre a fórumra gondoltam:
SJCAM SJ4000Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
cermi
újonc
Van egy ugyanilyen topic az 5000es szerianak is. Amit te linkeltel 5000x elite most uj termek, hangproblemai vannak(halk a felvetel) kepi vilaga a frissitesekkel javul folyamatosan, az utolsoval a hang is javult. Nekem volt 4000 es most az 5000x elite is. Nekem bejott mindketto.
-
ViZion
félisten
Sziasztok, csak beugrottam.
Vettem a Symához ilyet: [link]. Sokkal stabilabb, kellemesebb vele a repülés. Nem mondom, h gyorsabb vagy ilyesmi, sokat nem tudtam tesztelni még -marha hideg van .Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz Jackal2 #11269 üzenetére
Üzemidőben nem érzek változást, mondjuk nem stopperoltam. Lassab az lehet, de nekem ezzel kellemesebb, egyenletesebb a röptetés. Ennyi pénzt símán megér, ki kell próbálni.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Dinter
addikt
Így sikerült megoldanom. Viszont kicsit nehezebb, így elfordul a gép, ha meg ellentrimmelem, akkor meg a másik irányba.
-
laccy88
senior tag
válasz laccy88 #11189 üzenetére
válaszolok a saját hozzászólásomra, mert közben valami megoldódott valami nem.
üdv!
Tehát adott egy STorM32 v1.4 vezérlős 3 tengelyes gimbal(most szereztem be szeretném beüzemelni).
A problémám az, hogy mikor áram alá helyezem, véletlenszerűen a következőket produkálja:
videó1
videó2
majd megáll, nem működik.
Teljesen véletlenszerűen(még nem jöttem rá mi okból). Valamikor 10ből 10 indításkor jól működik, de van, hogy minden második indításkor(lásd videó) inicializálás után ugrik 1-2-t majd megáll mereven.
Bárkinek erre ötlet?
köszi!
bocsi, ha a másik fórumon már olvastátok, több szem többet lát -
ViZion
félisten
válasz bull84ghia #11272 üzenetére
Nem, vagy nem jelentősen. Hangos volt, ezzel is az
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Jackal2
senior tag
Ezt láttátok? Xiro Xplorer 2. Durva.
-
ViZion
félisten
-
TromF
tag
-
tibibi
őstag
-
ViZion
félisten
válasz tibibi #11281 üzenetére
A réz lágy, nem olyan kemény, mint a vileda...
-
ViZion
félisten
...szmájli megvolt? Na látod, egy vágányon evezünk!
De komolyan, a réz és ötvözetei azért kopósak többnyire. Mondjuk műanyag is lehetne akkor, könnyebb is lenne, szal. fura.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz tibibi #11281 üzenetére
No, ettol teljesen beindult a fantaziam:
Uj reality ami a Nagy O es a Hal a tortan kevereke.
Adott egy holgy es 5 uriember akik koptert epitenek egy heten at. Az epites kozben egymas kopteret meregetik es fitymaljak. A vegen az kapja a lany kezet aki hetvegen legyorsabban at tud menni a cseles akadalypalyan.
A musort Balazs vezeti allando untermanjaval. Kozben kiderul, hogy mennyire nem ertenek a technikahoz, megrazza oket az aram.
Persze van vigaszdij - ezt a nezok szavazzak meg, termeszetesen emeltdijas SMS-el. Eme dij gyoztese Balazzsal toltheti a hetveget.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Jackal2
senior tag
válasz dudicukrasz #11288 üzenetére
csak 700 dollár? az nem is sok. Az előző is annyi volt. Ez még mindig nem drágább mint a Phantom, szóval...Van még egy Phantom contender Mondjuk vannak már páran, 3DR Solo, ez, Blade gépek...
-
dudicukrasz
tag
-
marciart11
aktív tag
válasz dudicukrasz #11290 üzenetére
A Phantomot mindenki ismeri, annyira nem drágák a tudásukhoz képest.
Phantom 3 standard is remek stabil képet ad. Tényleg csak betolod az aksit és már videózhatsz. -
tibibi
őstag
Brushless motorok normál használat mellett kb. mennyit bírnak? Gondolom itt is vannak minőségi szintek ,de elgondolkoztam ha tényleg csak ennyit bír a 80 dolláros tarantula és 20 dollár egy felújítás akkor inkább megérné valami drágább,de tartósabb gép
-
Jackal2
senior tag
válasz dudicukrasz #11290 üzenetére
Ez igaz a Bladrere is, Amerikában. Ott ha bemész egy modell boltba, akkor szinte mindenhez van alkatrész, csak Európában nem nagyon van jelen a Blade, de a tengerentúlon kb. ugyan az, mint nekünk a DJI.
A 3DR is úgy tudom, hogy amerikai, szóval lehet azzal is ugyan az a helyzet, mint a Bladdel, csak más árszegmensben nyomulnak.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy francia országban a Parrot is ilyen-e ?
Persze az ő szemszögükből az olyan márkák mint a Cheerson meg a JJRC bohóckodásnak tűnnek, mert se support se normális támogatás, van amelyikhez még gépkönyv sincs a neten.
-
dudicukrasz
tag
-
Jackal2
senior tag
válasz dudicukrasz #11295 üzenetére
Persze, kerek, egyet is értek ezzel, csak sokan amikor ezeket a sorokat olvassák, úgy érzik, hogy magas lóról beszélünk, mert nekik csak "műanyag" szarokra telik (pl. én direkt vettem ennyi szénkefés gépet, mert ezeket is végig akartam próbálni). Szerintem ezzel semmi baj nincsen, minden ilyen dolognak a célja, hogy az embernek örömet okozzon, élvezze vele a repülést. Ilyen értelemben mindegy mi van a gépre írva, DJI vagy Nihui.
A másik dolog, hogy mivel a magyarok átlagkeresete alacsonyabb mint Amerikában, ezért nekünk kevésbé fáj egy 10.000 Ft-os valamit összetörni. Ők egy 50.000 Ft-os valamit törnek össze, de a lényeg ugyan az: kell a fokozatosság, az embernek be kell járnia egy utat, amíg megveszi az első 2-300.000 Ft-os gépét. És itt most nem arra gondolok, hogy drága, ha összetöri.
-
kimista
aktív tag
válasz marciart11 #11293 üzenetére
Milyen méretű aksikat használsz? (mm és mah is érdekel)
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Allien
veterán
válasz Jackal2 #11296 üzenetére
Nem is beszélve arról, hogy ugye elvileg az is el tudja hagyni a gazdit, mindegy, mi van rá írva. Persze, ha csipeztetve lennének, mint a kutyák, más lenne a helyzet.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #11297 üzenetére
Ezt használja: Turnigy 220mAh 25C
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic