- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Network Signal Guru + root.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Diák66
őstag
Cellmapper [link]
Nem kell root se hozzá, csak legyen bekapcsolva a mobilnet. (és aktív is legyen, azaz a kis ikon jelenjen meg).
De amúgy lehet hibás, vagy összeadja a fel és letöltést, mivel vodának csak 2x15 MHz van 1800 MHz-en csak erre eddig nem emlékeztem.
[ Szerkesztve ]
-
PBA
aktív tag
Lehet reménykedni csodákban, meg hogy majd megt@sszák a fizikát, de én inkább kivárom amíg: 1. elindulnak végre, 2. milyen lesz a lefedettség, 3. milyen sávszéllel.
Egy biztos, a mostani elég jó flottás ajánlatok mellett váltson az egy kezdetleges hálózatra, akinek két anyukája van. Nem fogok 500 Ft-ot havonta spórolni azért, hogy az országban utazva görcsölni kelljen, hogy van jel vagy nincs, és hogyan vánszorognak a bitek vagy sem. Persze mindenki azt választja, amelyiket akarja.
Most is van digis szolgáltatásom, amikor gond van épp vagy ügyintézni kell, hát akkor a hajam tépem. A személyes ügyfélszolin halál kedvesek és cuki, csak éppen: nincs nomadikus számot tartalmazó boríték, nincs ez, nincs az, nem tudjuk hogy kell, stb. Nincsenek csodák: azt a minőséget kapod, amennyit fizetsz, ez ilyen.
Emlékszem azt is, hogy már hányszor vették itt sokan biztosra az indulás időpontját is, előre hörögtek, hogy hülye szkeptikus mindenki, csak ő a villamos. Aztán eltelt mennyi idő, és még mindig ott tartunk, hogy lelkesen beírja egy-egy ember, hogy jaj, láttam a hálókódot itt vagy ott. Szuper.
-
kinder93
aktív tag
Őőhmm... Nem régen még az volt a téma, hogy el sem kezdtek tesztelni. Akkor az volt a baj, hogy nincs felszerelt torony, vagy éppen nincsen látható hálókód. Most már az is van... (bár most meg ez is baj). Hamarosan szolgáltatás is lesz. És talán amiben itt minden rajongó, és minden fanyalgó egyetérthet, hogy nekünk, piaci fogyasztóknak a minél több szereplős verseny jó. Szóval várjuk ezzel a "közös tudattal" az indulást és mindenki örülni fog.
[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
Akár hogyan is de számolnak a Digi Mobillal méghozzá szó szerint sok-sok milliárdban.
Milliárdokat bukhat a Telekom a Digi miattPersze ez "csak" egy elemzés korábbról azóta már változhattak a dolgok. Bízom benne mostanra már tényleg reális esély van az indulásra. A lényeg a piaci hatása és igaza van az előttem szólónak ezzel a fogyasztók járhatnak jól.
Neked pedig abban majd akkor látjuk mi lesz/lett ebből ha elindult.[ Szerkesztve ]
-
-
viktorhu
veterán
válasz radio100jozs #3213 üzenetére
Nem implementáltuk azt az EU-s előírást, hogy a jelentős piaci erővel bíró szolgáltatók kötelesek költségalapon átadni a hálózatukat a kisebb szolgáltatóknak.
A különbség az, hogy itt ha egy szolgáltató hálózatát akarod virtuálisként használni, meg kell állapodnod a szolgáltatóval, a szolgáltató pedig vigyázni fog arra, hogy ne járjon rosszul az új "konkurenciával". (Szerk: tehát az infrastruktúra tulajdonosa dönt arról, hogy egyáltalán engedi-e Neked a hálózata használatát, és, ha igen, milyen feltételekkel).
Az EU többi országában a szolgáltatók közzéteszik a referencia összekapcsolási ajánlataikat, amiket a hatóság jóváhagy (ellenőrzi, hogy csak alátámasztott önköltséget tartalmaznak az árak), majd Te mint virtuális szolgáltató szépen bejelented a mobilszolgáltatónak, hogy akkor te most használni fogod a hálózatát a nyilvánosan meghirdetett feltételek mellett, és semmi beleszólása sincs a Te áraidba, a szolgáltatáscsomagjaidba, az ügyfélköröd kialakításába.
Ezért - más országoktól eltérően - nem virtuális szolgáltató nálunk a Blue Mobile, csak afféle Telekom viszonteladóként működik, ezért nem tudott olcsó lenni a Tesco Mobile, ezért nem tudott belépni a piacra a Tele2 virtuális szolgáltatóként stb.
A UPC mobil is erős korlátozásokkal működik - lásd a UPC vezetékes szolgáltatásokhoz való kapcsolódást vagy a 3G-s korlátozást, vagyis nem tud szabadon díjcsomagokat alakítani, hogy elszedje a Voda vevőit.
A másik védelem pedig, hogy a frekvenciapályázatokon is mindig kizárták az újakat formai okokra hivatkozva (Digi, Tele2) - most végre megkapaszkodhatott a digi egy nagyon pici frekvenciacsomaggal, pedig most hivatalosan is a meglévőknek szánták a csomagokat, de gondolom évek óta készültek, és csináltak olyan pályázatot, amit nem lehetett kizárni.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
Erre nem tudom a választ sajnos, mindenesetre a vezetékes telefonokra már 2004 előtt implementáltuk (de már akkor sem sok embert érdekelt a vezetékes telefon), szóval lett volna idő bőven, ha a szándék meglett volna.
Szerintem max akkor lehetne eljárás belőle, ha egy potenciális virtuális szolgáltató végigvinné jogilag a procedúrát, de úgy tűnik, annyira fontos piac meg nem vagyunk, vagy nem annyira egyértelmű az előírás, hogy ne tudná az állam kimagyarázni. -
radio100jozs
őstag
Pár hónapja linkelgettem, hogy országos szinten miként haladnak az önkormányzatokkal a digi bázisállomások engedélyeztetései, bérleti díjai. Ez továbbra sem állt meg, azaz június, júliusra is találni több friss határozatot. a bérleti díj is változatlan, azaz 1 és 1,3 millió/év áron mozognak. Viszont most több helyen már kooperációt is találtam, azaz pl. Monorierdő településen a Telekom fog új bázisállomást építeni, és a Digivel közösen fogja ezt tenni. Vagy Üllőn a vasútállomásnál van egy víztorony, ahová a Telenor pakolt fel, és oda fog a Digi is felszerelni, a Telenor is hozzájárult. Tehát továbbra is gőzerővel mennek az engedélyeztetések, meg gondolom az építések országos szinten. Elég megnézni az NMHH odlalát, mennyi Digi engedélykérelem van fent mostanában.
Így szerintem a kérdés inkább az, hogy a Digi elindul-e egy addig kész kisebb lefedettséggel, vagy megvárja, hogy országosan kiépüljön egy mondjuk 80-85%-os kültéri lakossági lefedettséggel? Mert előbbi simán lehet az ősz során, utóbbi meg szerintem még 1 év.
Még egy dolog, hogy az NMHH oldalán ne lepődjünk meg, ha nincs annyi bázisállomás engedélyeztetés, mint lesz valóságban, mert ott csak az új antennatartó építményeket kell engedélyeztetni, azaz ha a Digi rápakol más tornyára, vagy épületre épít, akkor nem kell végig mennie ezen az engedélyeztetési eljáráson.
[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
válasz radio100jozs #3217 üzenetére
Szerintem biztos, hogy betelepültek több helyre. Biztos tudod te is - a többiek kedvéért írom - erre már van hatályos törvény be kell engedni a szabad kapacitásokra a másik piaci szereplőt. Nem tudjuk mik a terveik és milyen készültségi szinten vannak vele. Nagyon már nem kellene odázni az indulást én nem örülnék neki. Szerintem ha meg részlegesen elindul és a többi területeket fokozatosan pl. hónapok alatt kapcsolná be akkor a konkurencia számára ismerté válik az ár és így gyorsabban le tudják reagálni a Digit. Ennek ellenére lehet ott fog indulni mégis csak elsőként ahol megjelent a 21603 a többi helyen később.
Szerintem a Digi országos hálózat kiépítésén dolgozik nyilván gondol a jövőbeni 700 Mhz-es freki pályázatra.[ Szerkesztve ]
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Néha tisztára olyan ez a főrum , mint a Magyar? forma 1 es közvetités!
Még mindenki a boxutcában , de a két nagytudású már a végeredményt fikciózza!!!!!
Pedig majd meglátjuk!! -
kinder93
aktív tag
-
jaroslav
aktív tag
válasz viktorhu #3220 üzenetére
Később indulnak, mint eredetileg tervezték...
Ilyen azért már előfordult a történelemben.El fognak indulni, ár/érték arányban jók lesznek, és tetszik-nem tetszik, le fogják szorítani az árakat.
Szerintem ennyi a történet.
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt két nem fogadott hívása Chuck Norristól.
-
viktorhu
veterán
válasz jaroslav #3224 üzenetére
Itt többen is megmondták, hogy aki szerint később indul március 10-nél, azt a konkurencia fizeti. Úgy látszik, téged is Azt pedig senki sem kétli, hogy le fogják nyomni az árakat, csak sokan varázserővel látják el őket (nagyobb sávszélesség, mint amit elnyertek), vagy jótékonysági szervezetnek képzelik őket (pl. hogy a roaming díjak eltörlésének napján indulnának román sim kártyával, vagyis drága roamingra építenének olcsó szolgáltatást). Ha nagyon nyerő lehetőségük lett volna, már évekkel ezelőtt elindultak volna, de sajnos beleragadtak ebbe a szűk frekvenciasávba, és nyilván előbb-utóbb el kell kezdeni szolgáltatni rajta.
-
gabor9991
őstag
válasz kinder93 #3223 üzenetére
Pedig abban biztos lehetsz, nagyjából a hsz-ok nagy része arról fog szólni, hogy gyenge a lefedettség, rossz a hangminőség, lassú a net, nem lehet kapni előfizetéssel bizonyos típusú telefonokat csak a gagyikat árulja a Digi
Ehhez képest drága, nincs minden bokorban ügyfélszolgálat, stb.Én hasonlókra számítok az elején -
AMD ehog
aktív tag
Már Gödöllőn is van 216 03.
-
trec12
addikt
A magyar a világ harmadik leggyorsabb mobilnete
Kétségtelen, hogy a Diginek nem lesz egyszerű dolga ilyen erős mobilnettel bíró versenytársakkal.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
Illetve ahogy Telenor topikban írják, ha nagyobb terhelesu helyen vagy, kap egy 2Mbps-os korlátot...én továbbra is úgy látom hogy van ezen a piacon helye a Diginek. Pláne úgy hogy most is van flottával olcsóbb korlátlan LTE. (3200/4200Ft)
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
g0dl
addikt
Paradox módon a nagy sebesség akkor érdekes igazán, ha az árak nem magasak ( az adott felhasználó pénztárcájához), és ezért nagyobb adatkerettel rendelkezik. Nyilván senki nem akarja el-youtubeozni a havi 500MB keretét fél óra alatt.
Mobilnetnél engem pl. nem zavarna, ha csak 1-2 Mbps sebesség lenne, de nagy keret. Pont ezért nem esek hasra, hogy amúgy 80, vagy 150Mbps a jelenlegi kínálatom.
-
wwenigma
Jómunkásember
4-8-16-32Mbit mobilra? Bárkinek aki normálisan használja. Torrentezok maradjanak csak a szevaszdatánál. A lényeg ahogy fent írva vagyon, legyen lassabb de korlátlan és olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
-
bhonti
aktív tag
válasz DrBubo77 #3244 üzenetére
56? Hol élsz te
Mikor még a Szív Tv-n, meg az MSat-on kértem otthonról az egyetemi gépre belépve a klipeket scripttel, (az következett, amelyikre éppen legtöbben szavaztak) messze nem volt az annyi sem 8k volt az vagy csak 4... nem emlékszem már, mindenesetre nem akartam képeket átvinni vele, az tuti. Csak a szöveget, este.[ Szerkesztve ]
http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech
-
313313
addikt
válasz DrBubo77 #3244 üzenetére
384 kbit/s már Adsl, 2004-2005 táján...
De volt mikor az 56k- betárcsázós nettel száguldoztam a neten, persze szigorúan 0.00 után, mert akkor már közel ingyenes voltHP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz wwenigma #3241 üzenetére
Én sokat használom a mobilnetet arra, hogy megosztom laptopra, mert olyan a munkám, hogy kell. Erre a 16 megabitet nagyon az aljának mondanám, de inkább a 32-t és felfelé érzem használhatónak. (A használható alatt nem azt értem, hogy nem kapok agyvérzést, csak elkerül a szele, és szenvedés végig a munka, hanem azt, hogy ne érezzem számottevően annak a hátrányát, hogy nem wifi alól dolgozok.)
Ha pl mobiltévét nézek, és közben megy valami másik netkapcsolat is, akkor sem árt, ha nem lassú, és ezt mondjuk telefonos használatnál gondolom. A 32 megabit azért legyen meg szerintem, de tényleg 16-os csomagnál nem lenne jó, ha gyengébbet adnának, a 4-8-at csak kompromisszumkész felhasználóknak érezném jónak.
Sajnos sokszor elkövetjük azt a hibát, hogy fejben még a régi időkben élünk, hogy mire kellett régen egy mobilnet, mire használtuk, illetve, hogy milyenek voltak a netes szolgáltatások korábban, és milyen sávszélességet használtak ezek a szolgáltatások régen. Az régen volt, a mában élünk. Nekem is volt 14.4-es modemes kapcsolatom, és nem mondom, hogy mindenre elég volt akkoriban, de lehetett vele netezni. Ma már nem lehet. -
törölt tag
A további, topikhoz nem kapcsolódó nosztalgiázást kérem itt folytatni.
Köszönöm -
lugosi
MODERÁTOR
Még elképzelni se akarom. Akkor inkább ott és akkor és olyan feltételek mellett nem dolgozok, inkább megoldanám máshol / máshogy / más körülmények között / máskor, de 1-2 megabittel csak különleges körülmények között szenvednék.
Jelenleg 3 mobilnet előfizetésem van, a 3 szolgáltatónál, ebből is láthatod, hogy ez nekem tényleg fontos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest