- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz thomas77 #13399 üzenetére
Majd arra járok megkerdem....
Lackooo84: második SIM-é.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Lackooo84
nagyúr
"Tisztelt Előfizetünk!
Köszönettel vettük Társaságunkhoz érkezett megkeresését. A hozzánk beérkezett levelével kapcsolatban kérjük, engedje meg, hogy az alábbi tájékoztatást adjuk.
Kollégáink a társszolgáltatókkal felvették a kapcsolatot az említett jelenség megszűnésének érdekében. DIGI vezetékes telefon irányból inaktív SIM esetén hangbemondást kellett volna tapasztalnia, ezért a hibát vizsgáljuk.Köszönjük megkeresését."
The Truth is out there...
-
Kuter
senior tag
válasz Brandynew #13407 üzenetére
Mennyi is 50 GB másik szolgáltatónál? 0ft,ja nem.
Ez a tipikus cukros kis bödön esete amire ki van írva hogy ajándékba vegyél egy cukrot, de nem egyet vesz hanem belemarkol ,leszarja ha a másiknak nem jut. Mondtam én már többször hogy a fejekben kellene rendet rakni.[ Szerkesztve ]
Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
orsib78
tag
válasz DrBubo77 #13410 üzenetére
Elottem szolokkal egyetertve lenne egy megjegyzesem, miszerint azert az ne legyen a renitensek hibaja, hogy a Digi megsem lassitott 50Gbyte folott, ahogyan azt igerte... A Digi tudhatna, hogy milyen a magyar neplelek, szoval nem csak "fenyegetoznie" kellene, hanem amikor 50GB-ra atfordul a szamlalo lassitson az emberen...
Szoval en is arra biztatnek mindenkit, hogy hasznaljuk agyba-fobe... 50 Gbyteig... Vegul is ami jar az jar. Aztan majd a Digi vagy visszaveszi a tresholdot, ha nem birja a halozat, vagy ami meg jobb, boviti azt... Csak aztan nehogy bilibe logjon a kezunk...
-
válasz Brandynew #13407 üzenetére
Úgy érted, hogy felháborító, hogy ingyen adnak 50GB adatkeretet? Felháborító! Menjünk tüntetni!
Amúgy nem tudom hol éltek. Nézzetek körül a világban, ennyi adatkeretet szinte mindenhol aranyáron adnak. Persze könnyebb elégedetlenkedni, mint tájékozódni.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Lackooo84 #13406 üzenetére
Redmi Note 5 Pro telóm van ami Dual 4G/Dual VoLTE képes.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
veterán
-
bagolylepke
csendes tag
Osztanak valamilyen kívülről elérhető címet (IPv4, IPv6) ?
-
orsib78
tag
válasz snowdog #13419 üzenetére
Engem meg az, hogy az embereknek nincs vitakulturaja, humorerzeke es nem ismerik fel az ironiat, nem erdekli oket a tartalom csak a forma. Akinek nem inge ne vegye magara, csak ez a gondolat fogalmazodott meg most bennem...
De az offot felreteve, amikor ket szereplo kozott letrejon egy irasos szerzodes, abban benne foglaltatik, hogy mi az ami "jar" es mit kell adnod cserebe. Az, hogy tortenetesen 0 Ft a szolgaltatas ellenerteke az egy dolog. Szerintem ez egyertelmu.
-
Brandynew
őstag
Kicsit hosszabb távon gondolkozzatok már. Nyilván nem a tesztidőszak távlatában értettem azt, amit írtam. Ha a teszt során az jön ki, hogy az emberek átlagosan 100 MB adatot forgalmaznak havonta, akkor a szolgáltató kényelmesen hátradől, és elkér X ezer Ft-ot azért a 100 MB-ért. Ha pedig az látszik, hogy muszáj nagyobb tempóban fejlesztenie, mert nem lesz elég a rendelkezésére álló erőforrás, akkor fejleszt.
Az egész gondolatmenet abból indult ki, hogy valaki írta, hogy be kell tartani a fair use szabályait, másvalaki pedig egyenesen szerződést bontana, ha a felhasználó kényelmesen használja a mobilnetét. Erre mondom én azt, hogy 2019-ben hadd ne kelljen már biteket számolnom, mint az internet hajnalán, hanem kényszerítsük rá a szolgáltatókat, hogy fejlesszék a hálózatukat.
Ne a 0 Ft-on rugózzatok, mert az csak 6 hónapig lesz, aztán jön a havidíj.
[ Szerkesztve ]
-
orsib78
tag
válasz Brandynew #13424 üzenetére
Mondjuk kapizsgalom, amit irsz, csak azt nehez eldonteni, hogy az a jo ha 1 nap alatt durrantjuk le az 50GB-t, vagy mondjuk 30 napra elosztva. Melyik a realisabb scenario? Ugyanakkor mi sarkalja jobban fejlesztesre a szolgaltatot, ha lefekszik a halozat, vagy ha egyenletes, folyamatos, de viszonylag nagy terhelest kap? Attol tartok egyebkent, hogy a Digi most inkabb a lefedettseg novelesere hajt es minden mas csak ezutan jon (na meg kellenek azok a plussz frekvenciak is). Gondoljatok bele, hogy kapacitasnovelest sok helyen ha akarna sem nagyon tudna elvegezni a plussz frekik nelkul. Szoval inkabb csak magunkat szivatjuk, ha tultoljuk a biciklit. De az 50 Giga az 50 Giga. Papir van rola... En nem fogok senkit sem hulyezni azert, mert kihasznalja a szerzodeseben foglaltakat. Max. kiderul, hogy a Digi egy kicsit optimista volt es lejjebb kellett volna meghuzni a hatart. Persze ettol fuggetlenul lehetunk meg jofejek es a fair use kereten belul elni hagyhatjuk a masikat is...
[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
válasz Brandynew #13424 üzenetére
Kicsit hosszabb távon gondolkozzatok már
Te pedig reálisabban.Jelenleg a DIGI fejlesztése a következőkből áll:
- növeli a területi lefedettséget,
- finomhangolja a rendszert.Ha (!) sikerül további frekvenciát vásárolnia, akkor a fejlesztés kibővül a kapacitás növelésével.
De ekkor sem lesz képes bagóért korlátlan internetet szolgáltatnia. -
snowdog
veterán
válasz orsib78 #13422 üzenetére
Elnézést kérek ha megbántottalak, de tényleg nagyon unalmas folyton azt olvasni, hogy mikor omlik már össze a rendszer, miért 50 GB az 50 GB, az kinek mire elég, mit hogy gondolhat a szolgáltató mikor megírja az ÁFSZ-t, és ehhez hasonlók. Nem lehetne inkább, vagy csakis azzal foglalkozni, hogy kinél, milyen körülmények között hogyan működik a rendszer?
Itt már szinte mindenki jogász, mindenki pontról pontra értelmezi az ÁFSZ minden egyes mondatát, szavát. Bízzuk már a szolgáltatóra, hogy eldöntse mit fog szankcionálni, és mit nem. Írtak egy, vagy több ÁFSZ-t, egyrészt mert gondolom kötelezték rá őket, másrészt ha kiugró esettel találkoznak, legyen jogalapjuk a szankcionálásra. Ennyi, és ennyit is érdemes vele foglalkozni.
Amin meg felkaptam a vizet, hogy azt írtad "jár". Nem jár semmi, mindenki kapott rá lehetőséget, hogy teszteljen egy rendszert. Szerintem ez önkéntes. aki elment a sim kártyáért, és azt használja, az vállalta hogy részt vesz a nagy országos tesztelésben. De járni nem jár semmi!
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz snowdog #13430 üzenetére
Egy biztos, én "kis pénzért" az utóbbi pár évet górcső alá véve, csak 1-2-3GB-os havi netekkel találkoztam. Most az olyan embereket akik havi 10-15k-t is hajlandóak kipengetni hagyjuk és az ezért a pénzért kapható szolgáltatást is.
A csórók, vagy egyszerűen MÁS PRIORITÁSSAL élő emberek NEM akarnak a telefonálás mellett havi 1-2knál több pénzt kiadni okostelefonos netezésre.Eddig mit tehettek az ilyen emberek: vadászták az ingyen wifi-t, teszkógazdaságosan odafigyelve neteztek, youtube videót csak ingyen wifi-ről stb. kimerült a netezésük cikk olvasgatásban, fészbukkozásban esetleg a többi közösségi alkalmazás használatában.
ERRE MOST: havi 50GB 1k-ért, akármikor akármilyen YouTube videót megnézhetsz, gyakorlatilag bármire elég az 50GB ami eddig 1 hónapig be kellett osztani az most 1-2 napra kell csak.
Ez legalább 15-30x ár/érték javulás
[ Szerkesztve ]
-
RoyBatty
aktív tag
válasz sifarr #13429 üzenetére
Igen, sok ember nem gondolja végig a saját kívánságai következményeit szolgáltatói oldalról.
1) Legyen jó lefedettség!
Ehhez sok torony kell, sok frekvenciával (ne legyen rádiós interferencia a közeli tornyok között).
2) Legyen korlátlan, de mindenképpen sok gigabyte!
Lásd első pont.
3) Legyen olcsó!
Teljes ellentmondás az első két ponttal.
4) Legyen gyors!
Lásd első pont.Sokan azt sem értik, hogy ellentétben a vezetékes internettel (bár ott is vannak fizikai korlátok, csak sokkal magasabbak) a mobilnál komoly sávszélesség korlátok vannak, így a sok GB mindenképpen drágább lesz, mint a vezetékes hálózaton.
Én a magam részéről annak örülnék, ha a Digi "fapados" irányba menne el, legyen olcsó, cserébe elviselem a lefedettségi és letöltési korlátokat. Más igényekre már létezik 3 másik szolgáltató. -
DarkByte
addikt
válasz #29810560 #13398 üzenetére
Gyanítom hamarosan be lesz állítva az a lassítás ígyis-úgyis, szóval most ideig-óráig örülhetsz, de ennek egyszer úgy is vége szakad.
Én úgy, hogy most már melóban nem használom a WiFi-t, csak otthon, és út közben is simán elindítok videókat, hallgatok YouTube Music-ot max. minőség szint mellett, így is alig járok 5GB-nál hónap eleje óta. Előtte 1GB-s mobilnetem volt, azt is be tudtam osztani.
Ha a víz ingyen lenne, akkor se hagynám nyitva otthon a csapot a kádban, csak mert megtehetem.Amúgy pár éve volt teljesen korlátlan Telenor flottás internetem (közben megszűnt a csomag). Sosem forgalmaztam 50GB-ot havonta. Pedig minden sync és app frissítés aktív volt a telefonon, hogy had csinálja 4G-ről is. Tény, nem néztem TV stream-et non stop. Valahogy nem igényem, na meg eleve nem tudom azt a szemetet 24/7-ben nézni amit itthon TV adásnak neveznek.
[ Szerkesztve ]
-
orsib78
tag
válasz snowdog #13430 üzenetére
Nem bantottal meg egyaltalan. Egy-ket forumtars mar rajott, hogy eleg nagy gyoker tudok lenni es elvezettel beleallok a pofonokba. Csak annyira orulnek ha a hozzaszolasok tartalman vitatkoznanak es nem azon, hogy valakinek milyen a helyesirasa, hasznal-e csunya szavakat, meg ilyesmi. Vagy peldaul azt amikor az embert elkuldik a csába, mert hogy nem szakmai amit mond, mikor persze hogy nem az, hiszen sokan itt nem a telko szektorban dolgoznak, de nem is allitja itt senki, hogy "ert" hozza... En amikor valamit allitok, mindig fentartom a tevedes jogat. Nem hiszem, hogy mindig mindenben igazam van, de azt az embert melysegesen lenezem, aki hirdeti a szakmai felsobbrenduseget ugy, hogy kozben azt semmilyen tenyszeru adattal nem tamasztja ala. Ahogy emitettem feljebb lehet, hogy gyoker vagyok meg nehez olvasmany, de engem meg lehet gyozni es nem szegyenlem elismerni ha tevedek es nem faj elfogadni masnak a velemenyet, ha abba a velemenybe benne van a munkaja, az elszantsaga es a tenyek... Ahogyan azt Evelyn Beatrice Hall mondta: "Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de halálomig harcolni fogok azért, hogy mondhasd." Én inkább ebben a kozhelyben hiszek, mint az olyanokban pl. hogy a "Stilus maga az ember"... A stilus csak egy eszkoz, a mondanivalo a lenyeg, az maga az ember. Lehet, hogy ebben is tevedek, de legalabb hiszek valamiben, ami sajnos a mai vilagban egyre kevesebb emberrol mondhato el...
-
juliabrilke
veterán
Fehárváron közölték, hogy még egy jó ~2 hétig nem is lesz kártya, várni kellene.
Igy kicsit nehéz lesz tesztelni. Máshol is hiány van vagy csak itt? -
McLaca
őstag
válasz DarkByte #13435 üzenetére
Ha a víz ingyen lenne, akkor se hagynám nyitva otthon a csapot a kádban, csak mert megtehetem.
Dicséretes (én is hasonlóan gondolom), de nem is hinnéd, mennyien gondolják másképp. Valahogy a korlátlanság korlátlan igényeket is generál a törzsfejlődés viszonylag alacsony fokán megrekedt ösztönlényeknél.
De hogy kicsit on is legyen, nálam 1-je óta szépen lassan gyorsul a tempó, a korábbi 10/4 már nem ritkán 12-13/5, 80%-os térerőnél is.
Nem tudom, merre lehet az antenna, de még a fürdőben is van DIGI 80%-on, míg Telekom 4G csak az erkélyen, ott is ritkán. Beltérben még 3G se mindig. Miskolc, Avas tető.
Ezzel szemben a belváros kültérben is elég bizonytalan, 3-4/1-2. Viszont a héten Tiszaújváros-Miskolc-Alsóörs vonalat bejártam, mindenhol volt valamilyen szinten DIGI (Cellmapper rögzített), Alsóörsön viszont csak kültérben, vagy ablak közelében volt inkább használható.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
anglergab
addikt
válasz RoyBatty #13432 üzenetére
1) Ez GSM-nél igaz, LTE-nél nem. Utóbbinál minden cella pontosan ugyanazt a le- és feltöltési frekvenciasávot használja. A rádiós interferencia másképpen van kiküszöbölve, nem csatornákkal.
A sok torony kell rész mindkét RAT-ra igaz, a kapacitáshoz/sebességhez sűrűn, a lefedettséghez épp ellenkezőleg, 1)-es vs. 2)-es vs. 4)-es pont.
Szóval mind a 4 pontod kölcsönösen kizárják egymást, ha közben a másik 2 pont is kell.
Az 50 GB pedig elsősorban az LTE sávszélességükből és a sűrű/városi használatnál becsült egy cellára jutó tipikus és maximális előfizetői számból következik.
Ezt korábban kiszámoltam, leírtam itt a fórumban.
A legnagyobb szűk keresztmetszet a frekvenciasáv mérete, utána pedig az állomások/cellák száma. A kezdeti időszakban ez fordítva van, azaz az LTE 3 MHz kevésbé limitál, inkább a lefedettség.
Azaz ha van lefedettséged (jó rádiós viszonyok) most, nem akarsz 4K-ban videót nézni és nincs extra sok előfizető és/vagy extra sok adatot forgalmazó előfizető a celládban, akkor várhatóan nincs gond.
-
radio100jozs
őstag
Körmenden is van már lefedettség.
Bár kicsit furán, mert csak akkor rajzolódik ki a térképen, ha belenagyítasz, azaz az alap megjelenő állapotban nem mutat ott lefedettséget.
-
Exian
addikt
Máshol is román megszállás van? Pécsen millió román rendszámú Digi-s Dacia lelhető fel konvojokban, meg egy ismerős elmondása szerint be vannak fizetve az egyik étterembe vagy 50-en román Digisek 1 hónapra ebéd-vacsora ellátásra (oda jár ő is napi menüért és beszélt velük). Ezek szerint nagyban, menetelősen, nagy hadsereggel másszák a tetőket, építik a tornyokat legalábbis nem tudok mást elképzelni, ami miatt ennyien lennének errefelé.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz sfdrakex #13444 üzenetére
Az is előfordulhat, azt is csinálják folyamatosan nálunk, csak a mi területünkre nem jöttek még, lehet, hogy hamarosan mi is sorra kerülünk. Már lassan mindenhol megtörtént az üvegezés, csak a mi utcánk szürke folt még. Közben kinéztem az utcára, közvetlenül mellettünk (megjegyzem totál tilosban, behajtani tilos szakaszon) is áll 10-12db 4G-s matricázott Dacia Tetejükön katonás rendben mindegyiken nagy alulétrákkal, ezek szerintem 4G-t építenek.
-
törölt tag
Igazad van, de reménytelen meggyőzni őket erről: még az is elképzelhető, - mint magyarosch sajátosság, - hogy azért töltögetnek annyit, ami a csövön kifér, 7/24-ben a digis mobilneten, nehyogy másnak is jusson az ingyenes sávszélből. Ha nem is Recsk, de a szolgáltatás azonnali megszüntetése, plusz a jövöbeli mobil szolgáltatások esetében feketelista az szvsz beleférne az ilyen népművészeti cserépedényeknél.
-
Luissimo
veterán
válasz orsib78 #13436 üzenetére
utolag olvasgatok itt Lőrincen a viharfelhők alatt...
'"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de halálomig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."
Én inkább ebben a kozhelyben hiszek, mint az olyanokban pl.
hogy a "Stilus maga az ember"... A stilus csak egy eszkoz, a mondanivalo a lenyeg, az maga az ember.
Az elsővel messzemenően egyetértek, a másodikról meg annyit, hogy szószerint aztjelenti számomra hogy a stilus maga az ember, tehát ha a stilusamviselkedése ha bunkó, pökhendi, szemét, fennhéjázó stb. akkor az ember is olyan
Persze énsemvagyok mindig egy matyohímzés, de ismerek olyan mukikat, akik annyira fennhordják az orrukat, hogy a folyosón leverik az álmenyezetről a neonvilágítást
A helyesirás meg csak egy szar érintőbillentyűzetről és egy túl vastag újbegyről szól néha, nemkell itt Grammarnatzi a társaságban (aki másszemében a szálkát jeligére)... -
mzso
veterán
válasz vbalint77 #13191 üzenetére
És? És nyilván nem abban a pillanatban kezdték el építeni a hálózatot amikor a tesztüzem indult.
Ha meg folyamatosan foglalkoztak, vele a folyamatosan kéne fejlődnie.E úgy látom egyébként, hogy ma frissült ismét. Országosan változott a lefedettség, sok helyen mintha csökkent volna. Gondolom pontosították az adatokat
.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xbox tulajok OFF topicja
- Óra topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs