-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
kotysoft
csendes tag
válasz ShadowK #39451 üzenetére
Tudom, lassan 1 évet késtem a kommenttel, de nem bírom ki hozzászólás nélkül...
IGEN, ÍGY MŰKÖDIK a telekommunikációban az egyoldalú szerződésmódosítást! Mobilszolgáltatóknál például rendszeresen eljátszák. Ha nem tetszik, el lehet menni, de ha hűségidőn belül vagy, fizesd ki a kötbért, meg esetleg ha van, akkor a készülék teljes árát (ami drágább, mintha függetlenül a MediaMarktban vetted volna).
----
Szóval a Digivel kapcsolatban... Mi évek óta várunk a fejlesztésre (TopNET), évente kb 2x hívjuk a Digi ügyfélszolgálatot és mindig ugyanazt a választ kapjuk... "majd fejlesztenek". Mikor visszakérdezek, hogy jó, akkor szeretném felmondani a szerződést mától (kezdetektől hűségidő nélkül vagyunk) és újat kötni az új (olcsóbb és gyorsabb) feltételekkel, akkor a válasz az, hogy "persze lehet. 3 türelmi idő kell a szerződés bontása után, majd köthetünk új szerződést".Ez egy nagyon régi sztori, már-már kezdtem belenyugodni a jelenlegi 100/100-ba, amit szinte mindig hozott. Viszont az elmúlt 1-2 hónapban az eddig tökéletesen működő és megbízható Digi folyamatosan szakadozik, lelassul. Van mikor csak percekre, van mikor 1-2 órára, van mikor fél napra. Most kezdek vele besokallni... Most is 7/8 Mbit a TopNET teljesítőképessége... kész vicc... A mobilnet gyorsabb
A napokban tervezem náluk kicsapni a hisztit. Van valami jótanács?
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz kotysoft #44951 üzenetére
"persze lehet. 3 türelmi idő kell a szerződés bontása után, majd köthetünk új szerződést"
Ne kajold meg. Bemész az ügyfélszolgálatra, és visszaváltasz 100-asra, vagy 100pro-ra. Pár perc alatt kész is vagy, és új szerződés lesz a kezedben, amely a következő hónap elsejétől él. Addig a jelenlegiben maradsz, tehát szó sincs türelmi időről. Tudom mit beszélek, én is így szabadultam meg a TopNET-től.
Aztán ha akarod, feljebb válthatsz, az eljárás ugyanez. Évente egyszer ingyenes a lefelé váltás, a felfelé váltás egyszer se kerül pénzbe.Gyanítom, hogy a felfelé váltás is szóba jöhet, hiszen miért ne jöhetne?
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz kotysoft #44953 üzenetére
Nincs mit.
Akkor bemész, szólsz, hogy felfelé váltasz, és még örülnek is neki.
A lényeg az, hogy nem felmondod a szerződést, hanem újat kötsz.[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
viktorhu
veterán
-
Flashget
félisten
válasz viktorhu #44955 üzenetére
Egyébként szó sem volt szerződés felmondásáról, csak díjcsomagváltást kértem, és csinálták.
az a baj ahány üfsz annyiféle módszer lehetséges...van amelyik köti az ebet a karóhoz és a régi már nem létező listaárat akarja adni, mert csak szerződést hajlandó módosítani, máshol meg 5 perc alatt normálisan megcsinálják a váltást mindenféle értetlenkedés nélkül.
Hogy miért nem lehet az üfsz-re egy belső körlevelet elküldeni mi a teendő érthetetlen..Realme GT Master Edition
-
Hello,
Fehérvári volnék, és azt veszem észre, hogy irgalmatlan lassú a Digi DNS-e.
ping [ip-cím] -> egyből jönnek a válaszok, 7-10ms időkkel
ping [név] -> sokat vár, aztán nagy nehezen feloldja a nevet, aztán nagy nehezen elkezdi pingelni, válaszidő ugyanúgy 7-10msHa nslookup [név] , akkor ugyanígy tetű a feloldás
Ha nslookup [név] 8.8.8.8 akkor gyorsabb.OpenWRT-n keresztül megy ki a háló. Beírtam neki a Google DNS-ét, meg a Digi sajátjait fixre, de nem sok javulás volt.
Van valakinek megoldási javaslata erre?Mutogatni való hater díszpinty
-
TŁ
tag
Mások is tapasztaltak 29-es körzetben hálózati problémákat?
500/200 as net lefelé az 50 et nem éri el, a feltöltést meg nem is mérik a sebességmérő szolgáltatók..
a digi oldala sem jön be..
Van valami hóka móka a háztájuk feleEsküszöm hogy tudom mit csinálok.....
-
sagem
addikt
válasz kevinium #44932 üzenetére
Köszi, közben úgy néz ki, hogy az IP cím kiosztás a baj. A 178 kezdetű ip címeknél csinálta ezt a szakadozást folyamatosan. Egy ideje szerencsére nem kapok ilyen ip címet, azóta jó megint..
[ Szerkesztve ]
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
mzso
veterán
Egyébként a ha optikai kábel húznak Digi LAN-hoz akkor a TV is arról jön majd?
Ha igen milyen formában? Gondolom akkor minden TV-hez kell modem minimum.
-
veterán
-
bl4ze
veterán
Nálam most az összes köztévé nézhetetlen, esik szét a kép, elmegy a hang. M1,M2, Dunák stb.
Ügyfélszolgálatos azt mondja 2500 Ft ha nálam van a baj... Jesus!.:. bl4ze .:.
-
mzso
veterán
válasz szabogabor10 #44963 üzenetére
Szóval akkor két kábel jön be hozzám...
Én úgy értelmeztem ahogy beszéltek róla, hogy az optikain jön minden.[ Szerkesztve ]
-
Xeon7
aktív tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Mai napon (XIV. ker. Panel) kötötték be az 1000-s Digi netet. Kaptam egy csodálatos ZTE ZXHN H298N modemet (Wifi és a kábeles rész is megy tökéletesen).
Használható e ez a csoda vagy inkább dugjam rá az Asus routeremet (RT-N56 B1)?
Egy Synology NAS-t szeretnék a rendszerbe berakni, és nem tudom,hogy erre jó e ez a ZTE csoda.Előre is köszönöm a segítséget.
-
poli27
veterán
Ma Őrbottyánon hajtottam keresztül, és fent vannak a dobozok már, sztem nemsokára köthető lesz a Digi ott is!
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Újratelepítettem a Win 7-et. A kapcsolat beállításnál azt írja, hogy "A DNS-kiszolgáló nem válaszol.
Mit csinálok rosszul? Köszi. -
mester6
tag
Tudom , tudom már ezerszer volt róla szó, ezért bocs a kérdésért!
Ha Diginél lejár a hűség idő az okos csomagra , elég háromhónapig szüneteltetnem a telefont és azután újra köthetek 2 évi hűséggel okos csomag szerződést?
A szüneteltetett telefonszámot visszakapom, vagy új számom lesz a telefonhoz?
Köszönöm a válszt! -
TeeJay
félisten
hozzánk a tömbbe még nem jöttek kábelt húzni
remélem jövőre azért már ide ér az FTTH isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
DonMaster
addikt
válasz mester6 #44980 üzenetére
tv vagy net 3honap telefon 1év , és csak akkro lehet okosra kötni
maxima
bemész lemondod, beviszed a modem ont-t
ennyi, amikor kell, bemész megrendeled ujra hoznak ujra cucot és minden megy,
más modszer nincs szüneteltetésre, vagyis van, nem fizetsz 2honap utén lenyomják a net telot , majd a tv-t is, aztán visaz kapcsolási dijat fizetsz 3500-at és megy,LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
mobbo
senior tag
hello, segítsetek pls,
shield tv-n futó plex servert szeretnék elérni külső ip címről, F668 routerem van, upnp-re vagy nat-ra lenne szüksége ezen leirás szerint [link] de ilyeneket nem találok az adminbanhogy oldható meg, valaki csinált már ilyet shielddel?
köszi előre is -
TeeJay
félisten
válasz Flashget #44984 üzenetére
nyilván ha már elkezdték itt is az egyik tömbben akkor idővel végig érnek és indul majd a lakások bekötése
gondolom előtte még az új gerincet is össze kell hozni mert itt a Havannán felvásárolt terület van tehát nem a DIGI építette ki és gondolom akkor már rendesen csinálják hogy évekig ne legyen kevés
10gigás link a központ felé tuti alap leszcsak ugye ha még a fő kábeleket se húzták be jó sok idő lesz mire az FTTB le lesz állítva
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
aidy01
csendes tag
Sziasztok!
Néhány napja megőrült az utorrent, szerintetek mi lehet a baj?
Digi1000 net, ZTE ZXHN H298N router..
Eddig is csinált olyat, hogy időnként az utorrentben a kapcsolat állapotát az alsó sarokban jelző ikon sárgán világított, ekkor csak a letöltés ment, a feltöltés nem, majd random zölden világított tovább, és ment a feltöltés is rendben.
Pár napja viszont amellett, hogy az ikon zöld, a torrentek letöltési sebessége teljesen random 5-10 kB/sec és 3-4 MB/sec között ugrál, de a letöltési idő túlnyomó részében az alsó határ közelében...Találkozott már valaki hasonló problémával? Anno mikor elkezdtem a digi netet használni, a routeren 1-2 dolgot be kellett állítanom, amiknek itt a fórumon olvastam utána, de most nem értem, mi lehet a baj. Nagyon köszönöm!
-
kevinium
aktív tag
Igen, de csak akkor tudsz nyitni, ha tudod az ip-címet, ezért azt célszerű fix-re állítani, hogy később is működjön... (Router újraindítás után valószínűleg nem ugyanazt a címet fogja kapni. )
Ezen kívül én azt találtam, hogy a plex szervernek az alapértelmezett portja 32400, tehát ha ezt nem állítottad át, akkor célszerű ezt átirányítani, mert egyébként nem fog működni.
-
Flashget
félisten
válasz TeeJay #44987 üzenetére
én csak egy dolgot nem értek, miért nem úgy csinálják ha egy területre kimennek, akkor ne csak a kábelt húzzák be, hanem a dobozokat is szereljék fel, mint hogy behúzzák a kanócot majd valamikor felrakják a dobozokat és majd megint valamikor be is viszik a lakásokba.
ja, hogy éppen mennyi pénz van a kasszában? pff..akkor így a fejlesztés 10 évig is elhúzódhat vagy amíg az rcs-rds nem kap hitelt az 1 milliárd öjró kapcsán.Realme GT Master Edition
-
kevinium
aktív tag
válasz Flashget #44992 üzenetére
Demagóg vagy. Valószínűleg más szerszámok, felszerelés kell a különböző munkafolyamatokhoz, tehát, hogyha egyszerre egy munkafolyamatot csinálnak, akkor nem kell annyi dolgot cipelni, annyiszor szerszámot cserélni, tehát gyorsabbak, hatékonyabbak.
De biztos neked van igazad, hogy ha ásni van pénz akkor ásnak, ha csak műanyag dobozokra telik, akkor "dobozolnak"
-
TeeJay
félisten
szerintem itt a legkevesebb költség a kábel kihúzás meg a doboz felrakás
az ONT-k lesznek a nagy költségek mert ugye ha az FTTB-t le akarják állítani és megszüntetni akkor adott lépcsőházban már minden előfizetőnek kell legyen ONT illetve előtte be kellett hozzá vinni az optikai szálat
ami a 16-17óráig tartó munkaidejükből és az előfizetők szintén hasonló munkaidejéből elég sokáig tartó egyeztetéssel lesz csak megmeg ha jól tudom más csapat építi a gerincet és más csapat köti be az előfizetőket
a román kocsi húzta itt 18-ban a kertes övezetben mindenhol
szóval 2-3fickóról van szó míg a bekötést gondolom már a magyarok alkotjákna majd meglátjuk mi lesz ebből bár ha már elkezdték behúzni akkor annyira nagy baj nem lehet
-
headhunter
addikt
válasz Flashget #44992 üzenetére
UPC szinte ugyanezt csinálja itt a lakóhelyemen...
1. Első csapat felszereli a dupla tartókat a villanyoszlopokra (2016.06.05.) [link]
2. Optikai kábel szerelés (2016.07.06.)
3. Tartók utólagos földelése
4. Koax kábel + elosztódobozok, hálózat készre szerelése (2016.08.23.)
5. Optikai+Koax kábel utólagos "összekötözése" (2016.09.13.)Mindegyik különböző időpontban...
[ Szerkesztve ]
-
g0dl
addikt
Ezen komolyan csodálkoztok? Ez teljesen normális munkaszervezés. Ember szerszám akkor megy, mikor másra nem várakozva hatékonyan dolgozthat.
Olyat sem láthattatok még, hogy a kombájn egy malmot húz maga mögött, az pedig egy mobil kemencét. -
TeeJay
félisten
gondolom 19-be meg itt 18-ba is előbb behúzzák a gerinc kábelt és azt építik ki
úgyis újat kell nekik mert ennyi FTTH-ra biztos nem elég a régi kiépített sok lépcsőházas GPON
meg ugye így már többen tudnak majd nagyobb csomagra is előfizetni és nagyobb forgalom is várhatóha ez kész gondolom viszik a dobozokat és jön majd a papír hogy akkor x dátum-ig mindenkit átalakítanak és lenyomják az FTTB-t
nekik az a legnagyobb tré ha párhuzamosan kell üzemeltetni mindkettőt egyidejűleg mivel az FTTB viszi az áramot meg a hibabejelentés és társai
reméljük mihamarabb menni fog a buli és nem gagyi ONT-t fognak osztogatni hanem rendeset
-
TIT
veterán
Sziasztok!
A nomadikusnál a jelszó a szerződésen lévő boríték sorszáma?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest