-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
kevinium
aktív tag
válasz szankorn #45250 üzenetére
A LAN-os csomagvesztés egyértelműen a te sarad, de mindenképpen a te eszközödé. A LAN-os csomagvesztés után felmerülhet, hogy nem ugyanaz a "hiba" okozza-e a WAN-oldalról érkező csomagok elvesződését...
Amúgy LAN-on a wifi pl nem igazán számít csomagvesztésnek, az tulajdonsága, adottsága a wifi-nek.
[ Szerkesztve ]
-
kevinium
aktív tag
válasz szankorn #45250 üzenetére
Tekintve, hogy most kapcsoltad be a CTF-módot a routereden, amit mondtam, hogy kikapcsolja a csomagok crc ellenőrzését, én nem is csodálkoznék a helyedben. Ha hw-natot használnál, akkor minden csomagot lecrc-zne továbbküldés előtt. Így meg lehet, hogy a nagy sebesség miatt rosszul (bit-hibásan) továbbítja a csomagokat, és ez okozhat csomagvesztést. (A számítógépeid eldobják a hibás csomagot.)
-
Dreddy32
tag
sziasztok!
Szerintetek az normális, hogy az 1000-es netem wifin max 120Mbit/s? Ha a lan kábelt összekötöm a géppel (routert kihagyva) akkor is 500-550Mb/s.
Köszönöm
-
Danex
addikt
-
kevinium
aktív tag
vpn-szolgáltatója válogatja, hogy milyen külföldi internet-sebességeket biztosítanak, garantálnak. Nyugodtan írjál párnak és érdeklődj...
De ha vpn-t használsz játékra is, akkor is nőni fog a pinged.
Szolgáltatótól - vpn - külföldi szerver
Mert először el kell mennie a csomagoknak a vpn-ig.
De akkor már inkább vps, azt beállíthatod vpn-nek is, és közben még másra is tudod használni, de csak ötlet. (Amúgy én emiatt nem verném magam plusz kiadásba, de te tudod.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz kevinium #45261 üzenetére
Eredeti WoW-hoz kéne főleg, a VPN-t már használtam régebben, bár akkor a kollégiumi hálózat tíltásának kikerülése volt a cél, ugye a válaszidő a lényeg, az kb 50körül volt, most olyan 35-38, de csúcsidőben meg 1000 illetve van, hogy konkréten beáll a kép másodpercekre (chat-en csak a Digisek panaszkodnak).
450Ft egy hónapra, ,de ha azt nézem, hogy a WoW előfizetésem 130-140Ft egy napra amit nem tudok akkor használni amikor kéne...
De akkor ha jól gondolom megoldja egy magyar VPN, hiszen a külfölddel a VPN tartja a kapcsolatot, mivel az magyarhonban van így a Digi-nek nem kéne ,hogy gondja legyen.
-
Rison77
senior tag
Végül felvettem a digivel a kapcsolatot a net problémákkal. A válaszadási időre tényleg nem panaszkodhatok, mert kb 3 óra leforgása alatt válaszoltak is. Csak kicsit a szövegértelmezéssel akadnak gondjaik ^^ Konkrétan visszakaptam egy ilyen szöveget az internet hiba bejelentésre idézve "
Ahhoz hogy a telefonos osztály felé tudjuk továbbítani kivizsgálásra a bejelentést kérjük írjon 2-3 esetet hogy mikor tapasztalja a hibát és hogy milyen szám hívásakor. " . Vagy én szenvedek időzavarban és még az 1990-es években vagyunk betárcsázós internettel, vagy a kolléga nem kapott pár évtizede új ügyfélszolgálatos útmutatót... -
E300TD
tag
-
Multibit
nagyúr
válasz Dreddy32 #45266 üzenetére
Azért vettem ac55u-s routert, mert ezt ajánlották az 1000/200-as nethez. Meg hát az intel wifi kártyára is a 867 van írva 5GHz-n.
1. Az ajánlás mindig kábellel értendő, soha nem wifi-vel!
2. Nézz utána, hogy mi a különbség a linksebesség és a gyakorlatban elérhető sebesség között!Nem a technikát kell szidni, Te hibáztál azzal, hogy nem tájékozódtál.
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Lehet váltanék digire, de ez a külföld felé probléma, amiről írtok pár napja, ez mekkora gáz? Csak ideiglenes?
Igazából nem is tudom, hogy engem zavarna-e, csak pár oldalt használok, ami nem magyar.Hogy tudnám kideríteni, hogy ami most nálatok rossz (rossz?), az a jelenlegi szolgáltatómnál jó-e?
Mert engem is csábít a nagy sebesség, de nem kompromisszumokkal.
Akkor inkább legyen lassabb, de lehessen használni mindenre.Vagy túldramatizálom? Vagy csak Pesten nem jó?
-
kevinium
aktív tag
válasz nfsu17 #45270 üzenetére
Igazából netes játékoknál gond főleg, egyébként csak nagyobb a ping, mint az indokolt lenne, tehát böngészésnél az emberek nagy része észre sem veszi. (Meg külföldi fájl-transzfernél lassabb a sebesség valószínűleg, de én nem próbáltam.)
Valószínűleg ideiglenes. Ha tényleg van hiba és a digi majd elismeri és ki is javítja, akkor megjavul...
[ Szerkesztve ]
-
intensa_man
tag
Sziasztok! Huawei ONTnál meg lehet valahogy oldani, hogy publikus IP-t kapjon a mögötte lévő kábellel csatolt router? Azt az infót kaptam, hogy T-nél ez simán megoldható...
Köszönöm! -
Multibit
nagyúr
válasz intensa_man #45278 üzenetére
Ha az az ONT csak modem, vagy kombó eszköz, de bridge módba kapcsolható, akkor publikus IP címet kap a mögötte levő router.
-
adika4444
addikt
válasz intensa_man #45278 üzenetére
Szia!
Hívd fel a DIGI-t, ők központilag át tudják rakni úgy hogy a tv és telefon működjön tovább, de a router lépjen be a PPPoE adatokkal.
üdv, adika4444
-
törölt tag
Van valaki a digitől aki tudja hogy szegeden mikortól lessz a hálózat bővítés? azért kérdezem, mert, szegeden a körtöltés és francia utcában ugyanis a román srácok már húzzák a kábeleket
-
19ati93
senior tag
Hali! Most 100/50-es net van bekötve,ha szeretnénk az 1GB-sre váltani akkor csak annyi az egész hogy betelefonálni kell és ők majd átkapcsolják úgymond milyen netet kapunk? Tudom hülyén fogalmaztam bocsi .
TV-nél így ment csomagváltásnál.
-
Susana
tag
Valaki tudna segíteni?
Mióta elköltöztünk kertes házba azóta nem igazán akar menni a feltöltés a torrenten keresztül.
A bérházba saját tplink routeremet használtam ami rendese töltött fel. Ide viszont már egy wifis modemet (Zte ZXHN F668) telepített ki a Digi. Belépni nem lehet mert jelszóval védett. Szeretnék neki egy portot nyitni. Bár az utorrent az írja hogy rendben van a kapcsolat de ha lefuttatom a tesztelőjét akkor az irja hogy a port nincs nyitva. -
DonMaster
addikt
válasz Susana #45288 üzenetére
használj saját router, a digiset kérd hgoy tegyék bridge mod ba és kérj publikus ip cimet,
ha mind kettö emg van akkro biztosan fog müködni
portok vagy azért nem látszodnak mert zárva vannak vagy pedig mert Natolt hálon vagy emiatt kell publikus ip-t kérni, mind ketöt telefonos üszf-n emg lehet kérni, max 1 nap és meg van.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Susana
tag
válasz DonMaster #45289 üzenetére
Köszi a választ!
A régi routerem csak 56M tud sajnos azért örültem ennek az újnak mert nem fogja le a sebességet.
Közben sikerült belépnem. Eddig egyszerűen a port forwardingban (tplink) lehetett portot nyitni. Nem egyértelmű, hogy hol tudok ebbe megtenni
Ezek szerint ha az ügyfélszolgálaton keresztül kérem a beállításokat akkor működni fog rendesen? A port nyitást hagyjam? -
DonMaster
addikt
válasz Susana #45290 üzenetére
érdemes venni egy saját routert a fent ajánlotakbol és kérni az üszf-t hogy tegyék bridge-.be
nah mármos tha nem akrsz vneni és nem eleht bridgebe tenni akkor manuálisan kell portforwardolni, elégé macerás mivel tiszta fapados a dolog, de ha vissza keresl itt a keresövel ara hogy forward akkro találsz megoldásokat rá.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Port forwardal lenne egy kis gondom, mert nem tudok a routeremben portot nyitni.Eddig ez ment pofon egyszerűen,de most azt vettem észre, hogy a routerben a wan ip cím és a chek my ip-nél ellenőrzött ip nem egyezik.
Már újra índítottam a routert , a modemet és akkor sem történik változás.
Én cseszek el valamit? Vagy a Digi csinált valamit ? -
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Huawei router beállításaihoz tudtok elérést és hozzáférést mondani? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest