- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dot
őstag
Azt is tegyük hozzá, hogy torrent nem úgy tölt, elejétől a végéig folyamatosan. Hanem elejéből egy szeletet, végéből, közepéből. És ez gyilkolja a vinyót, így nem is garantált a 125MB/s írás.
+ ha egy párszor teleírt vinyóról van szó ami töredezet..élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
Dot
őstag
válasz MunezXBK #20402 üzenetére
Tökéletes, ma teszteletem "nagyobb" mennyiségű letöltéssel. Max 61,5MB/s(5-10secen keresztül) átlag a 13GB-s isoból 50MB/s. ~3000 seeder(oldal szerint)
Feltöltés 12,5MB/s, de ezt nehéz elérni kevés torrentel, mert kevés a letöltő!
Ezek a tényleges, hasznos adatmennyiség, azaz a feladatkezelő bőven többet ír! 520Mbit és 110Mbit.Nálad már kötötték? Mekkorát végül is?
[ Szerkesztve ]
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
Fehér Csaba
csendes tag
válasz bluobluo75 #20406 üzenetére
Biztos nem vennék közel 60 ezerért 1 TB-t
ha már ennyit akarsz költeni rá akkor WD BLACK 2 TB kb 40k
De szerintem egy WD RED is képes a gigabitre
Inkább veszek 44.000 FT ért WD RED 4TB-t
de szerintem a DIGI 500 astól nagyobb nem kell egyelőre! -
bluobluo75
őstag
válasz Fehér Csaba #20407 üzenetére
Az biztos, hogy drága de nekem épp van egy 2Terrás WD Red-em Tárolásra használom
pontosan ez -
Xero
nagyúr
válasz bluobluo75 #20403 üzenetére
Fő gépeim filerendszere on the fly defraggel, így nálam ez max 2-3 évente lenne esedékes, de addig úgyis cserélődnek.
-
jozsef8
aktív tag
Most vettem WD greent itt 2TB 16-ért és eddig teljesen jó. Szerintem az is elég hozzá de 500-ashoz biztos.
-
LSL1337
őstag
nekem 3 terás WD red-ek vannak, és 80-120MB közt ír olvas, épp melyik része, épp mennyire töredezett. és ez szekvenciális filemásolás
a tegnapi 100 megás utorrent képeknél kíváncsi lennék hogy mennyire tartósak, vagy éppen kiugróak az értékek.
és jó érzés nézni hogy 100mega, de ezért uj háttértárat biztos nem vennék. ha eddig elég volt neked a vinyó sebessége lokális másolásnál, akkor nehogy már netről letöltés miatt vegyél valami izmosabbat, mert az a sznobság netovábbja lenne. (szvsz)ja és mai SSDk több 100TB írást kibírnak. ha minden nap teleírod a teljes méretét (120GB), akkor is 10 évig bírná, alsóhangon.
a régi (másfél két éves SSDk azért nem ide tartoznak), de pl veszel egy 840EVOt, nem lesz vele ilyen gondod
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz bluobluo75 #20412 üzenetére
Csakhogy a legnagyobb sebesség az szekvenciális írás, amit torrent-nél aligha fogsz használni az 512K áll hozzá a legközelebb, talán kicsivel nagyobb lesz, mert nagyobb csomagokat ír a torrent, mint 512K, de sosem lesz max. még egy zsírúj vinyón sem. Amin meg már van adat dögivel, azon pláne nem.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
TeeJay
félisten
benyomod az állományokat előre foglalja le meg jó nagy 512MB vagy 1GB cache és csá
egy vadiúj 1TB-os tányéros 7200-as asztali vinyó már karcolja a 200MB-os írást a vinyó külső részén de 300GB-ig bőven 150MB felett van még
akinek meg kevés vesz új Samsung 3D NAND SSD-t mondjuk 850Pro vagy 850Evo-t ahol már Samsung tesztben egy 850 Pro 128gigás példány 8PB írás után is működik tovább
szerintem az elég lesz egy életre még torrentezésnél isamúgy is a gigabitre ne számoljatok 1000megabitet meg legjobb router esetén is max 920-940megabit között lesz a max amit max hajnalban fogsz tudni elérni
csúcsidőben jó ha 800megabit felett lesztessék WD10EZEX vinyó van az új gépemben
500GB-nál még mindig 150MB/sec feletti a sebessége
akkor egy 500megabites csomagot majdcsak elbírja[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
legenda
válasz bluobluo75 #20412 üzenetére
torrent alatt nem maximum értéket kell nézni, pláne ha tényleg "ezerrel" megy a le- és feltöltés.
biztos vagyok benne, hogy korlátokba fog ütközni a gigabites előfizetéssel rendelkező, merevlemezes felhasználó, aki közel maximumon tekeri majd a torrentet, és mellette még mást is szeretne csinálni, és ez alól csak néhány, adott szempontból legjobb merevlemezeket birtokló ember lesz kivétel, de ott sem sok tartalék marad adott hardverben.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
TeeJay
félisten
és ha láttál már vinyó teszteket akkor meglepődve tapasztalhattad volna hogy az írás bizony pár MB-al még gyorsabb is mint az olvasás... de semmiképpen sem lassabb tőle szóval szerintem egy read teszt is bőven megteszi...
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Süvi
őstag
Sziasztok!
Nálunk olyan jól sikerült a sávszélesség emelés, hogy a 20/10-es netből 2 napig lett 50/20-as, azóta pedig (kb 1 hete) csak 10/10-es van. (4 emeletes társasház)
Felhívtam a digit és az azt mondták, hogy ha később is ilyen lesz írjak hibalevelet.
Nekem eddig nem jött be a sávszélesség emelés -
LSL1337
őstag
direkt nem benckhmark csúcssebességet írtam le, hanem real world használat alatti sebességet
jóhogynem a 4k random read-et teszed be a benchmarkból, mert a torrent letöltéshez kb annyi köze van a szekvenciális írásnak...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz LSL1337 #20411 üzenetére
ja és mai SSDk több 100TB írást kibírnak. ha minden nap teleírod a teljes méretét (120GB), akkor is 10 évig bírná, alsóhangon.
Nana, azert egy 3 napja megjelent SSD-ről beszélsz ami az uj 3D V-NAND technologiat hasznalja...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Ksix
tag
-
kisbalazs83
aktív tag
Szerintem lassan érkezik hozzám is az 1000-es csomag. Ma délelőtt a lépcsőházban kicserélték a switch-et gigabitesre. A sebesség egyelőre maradt (jobban mondva visszatért, mert 2hete a TopNET 12/25Mbps sebességű volt) 100/25Mbps. Úgyhogy már ennek is örülök és legalább látom hogy történik valami, mert a 12Mbps-re természetesen azt a választ kaptam hogy TopNET garantált 8/4 megvan. Szóval türelem, dolgoznak a Digisek
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
zsolt501
nagyúr
Láttál már ilyen gépet, vagy van neked ilyen?
Nem hinném hogy a Xeon proci kevés lenne, és a 4db HDD RAID 5-ben 8GB ECC-s 1600MHZ-s rammal.
Amúgy nem az 1000-es netet kértem, hanem nekem az 500-as is bőven elég lesz.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
VillMernok
csendes tag
16-án kértem a DIGI 1000-ret, nem szóltak semmit. Ma vettem észre, hogy gyanúsan gyors... sajna XP alatt a Flash plugin sebessége véges, így a speedtest.net korlátozottan működött, ennyi jött ki:
Ez persze nem rossz.
-
ZoleeHU
tag
válasz VillMernok #20436 üzenetére
Ez szép, mondjuk nekem se rossz
http://www.speedtest.net/result/3645010498.png
1000-set a vinyó miatt nem vettem(WD Green)
500-as engem bőven ki fog elégíteni pár évig (szerelők még kérdek is egy képet, miután lefuttatták a speedtestet )
OFF(nem tudom off-ba rakni): nem működnek a kattintható kódok és arcocskák, valaki tudja miért? -
VillMernok
csendes tag
Egy kicsit még lehetett az XP-t optimalizálni:
No meg a NOD32 szoftveres tűzfalat is kikapcsoltam...
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz VillMernok #20438 üzenetére
Ne speedtest-eket mutass, hanem mondjuk FTP letöltést Total Commanderrel.
⭐ Stella
-
Ksix
tag
válasz zsolt501 #20435 üzenetére
Nem, csak ismerem, nekem gen7 van. A Xeon proci pont hogy sok, felesleges, hacsak nem alkalmazásszervernek akarod használni.
Én csak az SSD kapcsán jeleztem, hogy ezzel a konfiggal maximum fél sebességen fog működni az SSD-d, amiatt, hogy csak az 1-2-es csatlakozója sata3-as, a 3-4-es, és a DVD hely, ahová gondolom te is tervezed rakni az SSD-t, az csak sata2-es. Ami már erősen megfelezi egy mai átlagos SSD sebességét is, az 5-600MB/s helyett fog tudni kb. 250 MB/s-t. Úgyhogy egyik lehetőség, hogy az 1-es helyre kell rakni az SSD-t, de akkor már csak 3 vinyó fér mellé rendesen, a negyediket fixen be kell építeni a DVD helyére, ami viszont azt hiszem külön vezérlő, így már nem lehet hardveresen összeRAIDelni a többivel. A másik lehetőség, hogy kell egy külön sata3-as PCIe kártya az SSD-nek.
A RAID 5 szoftveres lesz ugye, mert egyébként a gen8 azt nem tudja alapból, vagy esetleg lesz benne pluszban B320i vagy más RAID vezérlő? Ráadásul gyors letöltéshez pont rossz a RAID 5, lassabb arra írni, mint közvetlenül egy vinyóra, vagy csak ennyire fontos az adatbiztonság? -
-
VillMernok
csendes tag
Egyébként arra is figyelni kell, hogy ki milyen szervert választ a speedtest.net-en, ha nem akarja a DIGI-t választani. Csak a Telenor és a ServerPlex rendelkezik olyan méretű teszttel, hogy ezt a sebességet meg lehet mérni vele, a többi túl kis mennyiségű adattal próbálkozik.
A hálózaton belül még vannak tartalékok, ott a DIGI szerverét használva ez is kihozható volt. Ez már közeledik a router gyártó által megadott 940Mbps-os elvi maximális sebességéhez.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz VillMernok #20441 üzenetére
1 perckevesebb, mint 1 perc 1 DVD. Királyság.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
leslieke
Jómunkásember
válasz VillMernok #20441 üzenetére
Jó gyors.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
zsolt501
nagyúr
válasz poli27 #20444 üzenetére
A G8-ban már SATA3-as van illetve 1db SATA2 az optikai meghajtónak
Lehet kapni amúgy olyan PCIe-s kártyát ami már gyorsabb mint az alaplapi, de az ára miatt tényleg nem éri meg, mert kihasználni nem tudnám.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
ZoleeHU
tag
Reggelhez képest -
kisferi
tag
válasz VillMernok #20442 üzenetére
Szia VillMernok. Megírnád, hogy ez a sebesség milyen routeren keresztül történt? Előre is köszönöm a válaszodat.
-
Lackooo84
nagyúr
Hát én nem tudom mi folyik most a DIGI-nél, de az tuti, hogy egy 4-5 napja állnak a feltöltéseim, max 100-200kbps-el csorognak a cuccok, néha bejön egy-egy 1.5MBps emberke, de a fő baj azzal van, hogy nem nagyon kapcsolódnak hozzám, ahogy észrevettem. Pedig a sávszélem oké, és a beállításaim is változatlanok....
The Truth is out there...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest