- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szemcsi65
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
-
pjen
félisten
válasz sityupityu #63200 üzenetére
Elég ritkán nézek kézilabdát, de semmi hiba.
-
Lackooo84
nagyúr
Főleg a képernyő alját tessék nézni. (bocs a vízjelért )
The Truth is out there...
-
Lackooo84
nagyúr
Miért ilyen halk megint ez a szájbab*szott M4???? A reklámig jó volt.
-
-
zhagyma
őstag
Sziasztok! Ma érkezett meg az új csatornakiosztás hozzánk. Nálatok is ilyen alacsony a bitstream sebesség (2-4 Mbps között). Lassan már műholdon is jobb ... Ha ez így marad, lehet váltani kéne (remélem a Vodafone TV még koax és nem IPTV).
-
bostone
addikt
Sziasztok!
Azt hol tudom megérdeklődni, hogy a tv szolgáltatás boxon vagy kábelen keresztül érhető el a körzetemben? Régi invitel terület.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz zhagyma #63215 üzenetére
Mindenhol ilyen az új kiosztáson, mivel IPTV streamet tolnak. Szerintem lázadni kéne mert ez így nem állapot. Pont itt volt a legjobb a képminőség, ezért is zavartuk el a telekomot is a szar IPTV-jükkel, erre most megkapjuk mi is, ezt amúgy nem tudom hogy képzelték, de egy trágya azóta a digitális képminőség...
-
-
Lackooo84
nagyúr
válasz zhagyma #63220 üzenetére
Nem tudom most konkrétan mi történik/történt, de most a fos invitel iptv-t adják optikán már a digiseknek is?
Egyébként én az M4 sporton csak F1-et nézek általában, a képernyő alján levő sötét kockásodás állandó jelenség más műsorok alatt is?
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
válasz Lackooo84 #63221 üzenetére
Én sem tudom mi történt. De a DIGI/4iG optikán kell kapnia a tartalmat, amit gondolom enkódoltak az átviteli platformokra külön-külön (sat, kábel, iptv). Vélhetőn itt optimaziltak a legrosszabb bitrates platformra (iptv és/vagy sat). Most ezt küldik kábelre is.
Ami biztos kábelen: eddig 26 DVB-C csatornán küldték (frekvencia) az adókat, most ez 17-re csökkent. Igaz az adók száma is csökkent, de az egyes DVB-C csatornák sincsenek dugig sávszélességgel.
-
cof
veterán
válasz zhagyma #63222 üzenetére
A sávszélesség azért is lehet kevesebb mert az SD adások is már MPEG4-es kódolással jönnek 2-3-4k bitrátával ami majdnem egyenrangú az MPEG2 SD adások 8000-es bitrátájával minőségben. Persze itt az M4 kivétel mert ott tényleg valami el van cseszve náluk központilag (kíváncsi lennék olyanra is aki volt Invitel területen van, nála milyen). Én úgy gondolom hogy amit kapnak jelet azt egyszerűen konvertálják az IPTV-s szálra, és ebből alakítják át DVB-C-re a jelet, ezért is ennyire gyér a bitráta a régebbi csatornakiosztáshoz képest.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
mzso
veterán
Hát azért besz*rás, hogy nincs már egy normális csatornalista frekvenciákkal.
Korűábban volt analóghoz is digitálishoz is.Most meg szüljem meg magam, mivel a tuner program szkennelni nem tud. Az M4 korábbi frekvenciáján nem talál semmit.
M1/M2/Duna-n kívül minden eltűnt és egyik frekvenciáján sem találni semmit.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Nincs egy rendes frekvencia lista valahol digitálishoz? Vagy nem tud valaki screenshotolni egyet az összesről?
-
cof
veterán
Eddig szerepelt a letölthető csatornalistában, de látom valakit nagyon zavart és kivették...
Ha az új kiosztáson vagy akkor ez lesz, nem tudom egységes-e mindenkinél:
256 QAM, Symbol rate 6900
256 QAM, Symbol rate 6000 1XX.X MHz (közszolgálatiak)
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
Szia! Én elméletileg invitel területen vagyok. IPTV nincs, de FTTH és DVB-C van. A frekvencia táblázat a "múltban" és "most" az én esetemben:
Szerintem az IPTV és a DVB-C rendszerben is real-time MPEG enkódolás kell. AZ IPTV esetén a legrosszabb net/IPTV sávszélre kell optimilazilni egy-egy adó MPEG kódolását. DVB-C esetén az egyes frekvenciákra real-time multiplexelni kell az MPEG kódolt adókat. Itt a csatorna sávszél a limit. Az lehetséges, hogy csak IPTV-re optimalizálják az egyes adók MPEG4 kódolását, de DVB-C esetén rengeteg sávszél marad kihasználatlanul. Megjegyzem, hogy a korábbi MPEG enkóderek még megvannak és használják az átmeneti időszakban. Ha nem dobják ki őket, akkor van esély a javulásra DVB-C oldalon az átállás után.
-
JanoXP
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a gyerekem TV-jén (Samsung Smart TV) a 128500 KHz frekin, 6000 ráta mellett 256 QAM mellett semmilyen csatornát nem talál? Automata keresés után a 7-es sorszámmal kezdődik a lista, se M1, se M2, se M4 Sport...
Mi lehet a hiba? Miskolcon lakunk.
Az M1 kapcsán próbáltam a 121500-at, de az sem hozott eredményt...[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
-
cof
veterán
-
zhagyma
őstag
-
zhagyma
őstag
válasz qnadam #63237 üzenetére
Vidám vagy szomorú, szinte mindegy. Tartok tőle, hogy itt lábbal kell majd szavazni. Egyik szolgáltató adja a TV-t, másik az internetet, stb. Mondjuk én szerencsés helyzetben vagyok, tudok váltogatni, csak szerettem a digit, mert pont azt adta, amit kellett és azt nagyon jól csinálta.
-
cof
veterán
válasz zhagyma #63236 üzenetére
2022.06.14 - RTLKLUB HD 4.6 Mbps (H264)
Ez nem tudom mi volt, de annyira nem trágya. Most is 10 Mb/s felett van szinte folyamatosan az RTL.
Sajna pont azok a csatornák ahol lenne valami látvány, Viasat History, NatGeo stb... ott van 7 Mb/s körül az átlag bitráta.
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
-
-
zhagyma
őstag
válasz Lackooo84 #63241 üzenetére
Sejtettem. Meg lehet próbálni a reklamációt, de az ÁSZF-ben nincs megadva, milyen Mbps-t vállalnak HD adás esetén. A nemzetközi szervezetek által megadott képminőség paraméterek meg csak ajánlások, amit nem kötelező betartani. Az adásminőség paraméterek úgy mint jelerősség, jelminőség az meg patent (100%) a képminőségtől függetlenül. Ha anyyira agyon kódolják, hogy a vizilabda esetén a víz már "kockás legó", akkor meg a kapott jel minőségére fogják. Amúgy a csatornáktól brutál jó "referenciajel" jel jön (ha megfizetik a minőséget) és minden szolgáltató azt kapja. Aztán mindenki a maga érdekei szerint átkódolja és szórja a népnek.
-
cof
veterán
válasz zhagyma #63244 üzenetére
Reméljük csak átmeneti konfighiba mint az M4-nél. Mert mondjuk nagy fail lenne ha ilyen silány bitrátával tolnák optikán mikor rengeteg a szabad sávszél rajta, még a csóri docsis Vodafone is veri minőségben és ott ugye nagyon nincs szabad hely. Meg ugye az IPTV csatornakiosztással vagy utána nemsokkal az analógot is lekapcsolják, nálam már az sincs ezer éve.
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
Reméljük. Egyébként az elmúlt bő egy évben (4iG korszak előtt) többször látszott, hogy gondjuk van a multiplexerek/enkóderek konfigurálásával. Sokszor túllépték a transport stream sebesség limitjét és egyes csatornák bekockásodtak. A jelminőség 100% volt (bithiba nem volt az átvitelben), de az MPEG csomagok elvesztek a vételi oldalon (discontinuities error: mpeg csomagvesztés). Ezt csinálja az adás multiplexer, ha "túltolják". Eldobja az mpeg csomagokat, amíg vissza nem áll a rendes állapot. Ha ez eszközhiba volt és nem konfigurációs hiba, akkor nagy baj van, mert kidobják az eszközt és nem fognak újat venni egyhamar a felvásárlás után.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Farming Simulator 25
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest