- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
ha megnézel mondjuk egy rca csatlakozót, vagy kiáll belőle valami középen, vagy egy lyuk van rajta. előbbi esetben apa (angolul male), utóbbiban anya (female). gondolom nem kell magyarázni, hogy miért. ha a csatlakozó esetleg csavarkötéssel rögzíthető, az ebben az esetlben nem számít.
egy toldó lehet olyan, ami két apa végű kábelt köt össze, ez esetben a toldó két anyából áll, mint a kettővel ezelőtti hsz-emben a felső képen. vagy összeköthet két anya végű kábelt is (ez nem olyan gyakori), mint a lenti képen.hanyas vagy, te disznó?
-
oxox
addikt
megértettem, köszönöm ...úgy érzem magam mint aki eldobta a hógolyót a hegytetőn
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
nrg_52
addikt
válasz qnadam #63801 üzenetére
Itt ami a szamomra logikusan az apa lenne az az anya, felfogtam megertettem, tevedtem, megesik. Tudom, hogy ilyen toldo is van ami f dugot told, de az f dugo az nem f csatlakozo, ugyhogy ezt a peldat nem ertem. Azert mertem leirni, hogy a kerdezo szempontjabol, lenyegtelen hogy hivjak (apa vagy anya), mert:
1; Beblattyog egy ezzel foglalkozo szakaruhazba, eloadja, hogy egy kettes osztot szeretne kivaltani toldassal. Az elado pontosan tudni fogja mire van szuksege es a megfelelo csatlakozot fogja adni emberunknek, anelkul, hogy O tudna, hogy ez anya vagy apa.
2; Bemegy egy praktikerbe es a polcrol kivalasztja maganak szemre a megfelelo toldot, anelkul, hogy tudna melyik az apa, melyik az anya, nem nagyon lehet osszeteveszteni, foleg ha elotte otthon elotte megnezte a csatlakozot.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
veterán
válasz nrg_52 #63805 üzenetére
de, a dugó és a foglalat is csatlakozó
ne vedd magadra, nem ellenetek szólt. csak gondoltam nem baj, ha tisztába tesszük a dolgot, és akkor nem csak a boltban vizuálisan lesz egyértelmű, hanem pl itt is, amikor valaki leírja, hogy az osztón anya (foglalat) van, a vezetéken pedig apa (dugó).
az f csatikkal viszonylag egyszerű a történet, a vezeték mindkét végén dugó szokott lenni, amibe a vezetéket dugod, azon az eszközön meg foglalat. a sima koax dugónál (van ennek rendes, hivatalos neve?) viszont már az a szokás, hogy a jel a dugó irányába megy, így toldóra nincs szükség, viszont a szerelt kábelnek már iránya is lesz (fm rádiónál meg pont fordítva szokták használni...).
hanyas vagy, te disznó?
-
yogibear
addikt
jelerősitőre lesz szükségem
Nálam az ONT után 10 méter trishield koaxon "lóg" egy kettes osztó, abból egyik kimenet tv, másik kimenet kb 20 méteren át a másik szobába, ott is kettes osztóba, abból egyik a tv, másik az Alcor... és semmi baja a képnek...
Használj jó minőségű osztókat jó minőségű csatlakozókat és trishield koax kábelt... megéri...F-csatlakozó a kábelek végére az osztóknál...
Koax csatlakozó arra a kábelvégre, ami a tv-be megy:
és így megúszol egy felesleges F/koax átalakítót a tv-knél, egy hibalehetőséggel kevesebb.
Erre gondolok:Cabelcon felszerelése ugyanaz mint a többi filléreseké...
https://www.youtube.com/watch?v=hA3cRKDV2Dc
Blankoló célszerszám sem kell, csak egy szike és pici kézügyesség...
„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
Sonja
nagyúr
Nekem még mindig nem küldték a júliusi számlát?! Ha péntekig nem küldik, felhívom őket.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
so_ha
senior tag
-
yogibear
addikt
Se papíron, se ügyfélkapun... múlt héten hívtam a 1272-t, persze emberke nem tud semmiről, miért is tudna... mindegy, én szóltam, nyoma legyen, a hívást rögzítik, 5 évig tárolniuk kell...
És még csak a hűségidős árakkal sem kell számolniuk... a mobilét már rég módosították ügyfélkapun és ennyi... képtelenek megugorni azt a bonyolult feladatot, hogy kiszámlázzák... és legalább ügyfélkapura kitegyék...[ Szerkesztve ]
„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
Sonja
nagyúr
válasz yogibear #63813 üzenetére
Nem bírtam ki, felhívtam az előbb őket. Elnézést kért az ügyintéző hölgy, mert hogy meg vannak csúszva az új díjak miatt, és ezért nem küldték még. Így megsürgetik az illetékes részleget, mert hogy én jeleztem ezt a problémámat (rögzítették is egy bizonyos számon, amit elmondott)! Majd fog jönni a számla. WTF?! Nincsenek a helyzet magaslatán!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
yogibear
addikt
hogy meg vannak csúszva az új díjak miatt
Szánalmas... a biodroid a telefon mögött semmit nem tud tenni... anno mikor a diginél csökkent a tv 3300-ról 3100-ra nem volt csúszás a számlázandó tétel árváltozása miatt, csak mióta ezek átvették...
Mindegy az én hívásom egy hete pénteken volt, ügyfélszám begépelve bejelentkezéskor, 5 évig tárolják kötelezően, én szóltam, innentől azt csinálnak amit akarnak...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
MODERÁTOR
Éjjel körülbelül 0:30 óta Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Csomád, Őrbottyán, Fót, Vácrátót, Mogyoród településeken kábel TV szolgáltatás kiesés tapasztalható. Állítólag rajta vannak a javításon.
-
yogibear
addikt
-
-
skeli
tag
Digi M4 sport HD szinte nézhetetlen f*s... Alig SD minőség... A vízilabda vb-n is már feltűnt, de pl most az atlétika is majdnem szaggat a HD-hoz köze nincs, habár már a logóból is eltűnt a HD, csak a csatorna neve jelzi...
Ennek mi az oka?
A vízen is lehet járni, csak nem szabad ránehezkedni.
-
yogibear
addikt
válasz Adama123 #63819 üzenetére
Amíg nem kaptál számlát...
Ennél nagyobb csodák is történtek már ebben az országban...
Ismerős pont nemrég mesélte, hogy pár éve nem kapott számlát, csekket vmelyik szolgáltatótól (gáz, villany, ilyesmi) aztán jött a felszólító hogy hátralék, fizess v. lekapcsoljuk... telefonálás, meg személyesen bementek, mire a szolgáltató a sokadjára végül beismerte, hogy ja tényleg nem küldték ki a számlát/csekket...
Amúgy nem különösebben érdekelne, tv meg mobil nélkül is megvagyok, az NFC-s fizetés meg megy offline is, 10 darabig, wifin meg rá tudok csatlakozni a netre mert az nem ezektől van szerencsére és feltölteni a tokeneket, vagy a másik nem tőlük származó kártyára venni ideiglenesen netet...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
Lackooo84
nagyúr
Az jó, Tatabányán nincs hd logó... ezért volt már kiba gyanús az átállás óta.... baszdki fel sem tűnt, hogy eltűnt a hd logó...
Be is jelentettem, hogy itt Tatabányán az összes MTI csatornából az sd muxot továbbítják HD csatinak.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
pjen
félisten
Van abból SD és HD is. Most direkt az M1 SD t néztem 2 percig.
-
garga01
őstag
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
HUNited
őstag
Sziasztok, vettem egy új tévét (TCL727 QLED), és Gödöllőn a Digu hálózatban 8 csatorna hiányzik. Nem fontos csatornák, de ez ugye bármikor változhat (kerülhet fontos csatorna is olyan frekibe). Nincsenek például rádióadók (4 db), hatoscsatorna, a másik 3 tv csati nem tudom mi.
Régen volt olyan hogy KHz, QAM, szimbólumsebesség, hálózatid. De nem találom már ezt a listát. Megvan esetleg valakinek?
Vagy ötlet hogy miért hiányoznak az adók?
A tv amúgy 113000 és 855000 khz között tud hangolni.
Köszi: Sanyi
-
MDanny
senior tag
válasz trec12 #63842 üzenetére
Tegnap este/éjjel az M4-en UEFA női meccs nézhetetlen volt, tiszta szellemkép volt az egész. Most az atlétikai VB is borzalmas. Ha jól tudom műholdon (Thor) a DIGI a feladó, így a Direct One-nál is hasonló a helyzet, Telekom TV-n nem látom zűrösnek.
Most úgy gondolom, hogy május végén hibát követtem el, hogy kötöttem egy év hűséget. Tulajdonképpen a DIGI dokumentumfilm csatornái a legfontosabbak számomra, valamint a BBC Earth. A DIGI csatornák kivezetése után semmi jelenleg létező nem tudja számomra pótolni az általuk nyújtott műsorkínálatot, még ha bekerül a Discovery többi csatornája, akkor sem. A telireklámos NatGeo, Spektrum már pár éve nem meríti ki az érdeklődésemet, nekem kifejezetten a DIGI Life és a DIGI World tájat- és kultúrát bemutató műsorai azok, amik ki tudnak kapcsolni heti 1-2 reggel/délelőtt. Hiányzik a régi Travel Channel, ami már csak a nevében az, a Discovery jobbára csak autós, aranykeresős és roncsos műsorokból áll, ha bekerülne a Discovery Science az is jobbára Hogyan készült műsorokból állnak, illetve délutánonként 6-8 éves világűrrel vagy a NASA-val kapcsolatos agyonismételt műsorokból. Ha bekerülne a History2 (aminek volt egy egyéves próbafutása a Telekomnál és néhány másik szolgáltatónál, de eltérő műsorrendje volt a nemzetközi verzióhoz képest és nem nem mindegyik műsor volt látható ezen, ami a nemzetközin igen), akkor az talán valamit pótolna, de nem hiszem, hogy cél lenne reklámmentes csatornát kínálatba tenni, nem ebbe az irányba mennek a dolgok.
A TravelXP jó minőségű útifilmes csatorna, de a Direct One-nál csak angol és cseh nyelv van hozzá.Van Telekom TV és Direct One előfizetésem (ezeknél van BBC Earth HD), igazság szerint meg tudnám oldani 4 TV-re a dolgot, eddig a család is elvolt a DIGI csatornákkal. A FilmNow-nak is lőttek, a Filmbox Premium HD-n havonta 1-2 film ha érdekel, akkor sokat mondok. Sajnos van HBO előfizetésem is, itt ugye a MAX esetében is volt náluk kavarás, hülyeség volt megújítani az előfizetést... Ha közölnék, hogy mik fognak szerepelni a kínálatban, akkor kicsit könnyebb lenne, de lehet még kötbér kifizetése mellett is érdemes lenne lelépni.
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
pjen
félisten
válasz garga01 #63847 üzenetére
Az rendben, de hol látom.És mért nem mérv adó az, ha be fényképezem egymás mellett az SD és a HD képét is.Ha nem lenne mindkettő és nem lenne szemmel látható különbség a kettő között megértenélek, de így nem. Nálam a 88 fölött megszüntettek pár SD csatit ott simán átlép a kereső.
-
cof
veterán
válasz MDanny #63846 üzenetére
Felmondhatod a hűséget kötbérfizetése nélkül ha számodra hátrányosan változik a csatornakínálat.
Egyébként igazad van, értelmes műsor már kb. nulla, vagy agyonismételt teletűzve reklámmal. Nálam is nagyjából 3-4 csatorna pörög csak felváltva.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs