- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
mpo
veterán
válasz Intruder2k5 #63601 üzenetére
A technikai fejlődés miatt az átálláshoz adnak támogatást. Nem kötelező áttérni, mert telefonálni lehet.
NMHH oldaláról:
2013. október 31-én a hagyományos, analóg műsorterjesztés helyébe a korszerű, digitális műsorterjesztés lépett. Ez volt a digitális átállás folyamata.2018. március 29.
A hatóság annak apropóján hívja fel a lakosság figyelmét a megfontolt fogyasztói döntéshozatalra, hogy a Magyar Telekom április 1-jétől 145 településen 14 ezer háztartást érintően megszünteti az analóg kábeltévézés lehetőségét és több digitális tévécsomag-szolgáltatást is kivezet.
Nem zavar az analóg adás megléte, de kiváltható STB-vel.Ha érted, akkor már elavult.
-
garga01
őstag
Az emberek egy része nagyon kényelemes és lusták, ha nem fog előre lépni és venni tv-t/boxot ha a szolgáltató nem kapcsolja le.
A szolgáltató oldalán meg a modultárok vagy fejegységek amik az analógot előállítják, fogyasztanak áramot, javítani karban kell tartani, amit kifizettetnek az előfizetővel. Ezen lehetne spórolni.
(Mondanám azt is, hogy az analóg helyén lehetne digitális multiplexet indítani több adónak, de az MPEG4-re átalakítással és HD-SD duplikálások kidobásával már így is van/lenne bőven hely új adóknak...)Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
pjen
félisten
válasz garga01 #63604 üzenetére
Tudod aki az analógot nézi, biztos nem örömében teszi.Ő meg azt mondja megveszi a boxot, fogyasztja az áramot, javíttatja, karbantartja. Így minden előfizetőre jut 5 forint.Az analógot használónak meg kerülne 1-2x 10K ba. Tudod vannak családok ahol ez komoly kiadásnak számít. Adjon a szolgáltató eszmei bérleti díjért boxot, aminek szintén mi fizetnénk meg az árát, mert ingyen sajt csak az egérfogóban van és kapcsolja le az analógot.Vagy Te is vehetsz boxokat esetleg Tv t, az analógot nézőknek. Olyan könnyű a más pénztárcájában turkálni.
[ Szerkesztve ]
-
Masato
tag
Míg a koaxos kábelszolgáltatóknál a meglévő sávszélességen osztozik a TV a nettel, addig Diginél (optikán) teljesen külön hullámhosszon van a TV, így azt sz*rásig tele lehet pakolni, ergo nem "fáj" az analóg "sávszélpocsékolás" sem.
A bitrate csökkentést sem indokolja semmi, hacsak nem valami IPTV szolgáltatást indítanak valahol és egy szettnyi enkóderrel akarják megoldani a DVB-C-vel közösen. Azaz spúrolás...
-
Samott
addikt
-
konci79
őstag
válasz garga01 #63604 üzenetére
Miért lustaság?
Van egy 24 éves Thomson tv-m, ami tökéletesen működik, miért vennék újat?
Nincs mindenkinek igénye arra hogy állandóan cserélgesse.
Főleg hogy egyik mai sem fog negyedannyit sem kibírni hiba nélkül.
Ráadásul többszázezerért, amit úgy adnak elő hogy milyen olcsó. Kb mint a telefonok, meg autók, meg bármilyen műszaki cikk, sulykolják hogy vegyed az újat.
Akinek divatból kell az vegye, de ne fikázza azokat, akiknek se igénye, se pénze erre( ha lenne, se cserélgetném).
Autóm is 51 éves, köszöni szépen, közlekedik, súlyadó + kötelező évi 10.000- ből megvanEladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
cof
veterán
válasz Intruder2k5 #63581 üzenetére
Azt ki mondta, hogy kivezetik az analógot? Volt erről hír?
Kapcsolják le folyamatosan, ott ahol bevezették az új csatornakiosztást X idő múlva az analógot is lekapcsolják.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
MODERÁTOR
-
garga01
őstag
válasz konci79 #63613 üzenetére
Bocsánat, lehet nem sikerült jól megfogalmazni, de egy kicsit bővebben kifejtve:
Nem is feltélen a tv cserén volt a hangsúly (van 2 Sony CRT-m nekem is, igaz nincsenek napi használatban). Apa javít képcsöves tv-ket és nem ez a tapasztalat, hogy akinek lenne rá pénze venni boxot hozzá, vagy másikat, nem teszi meg, sokan "kényszeresen" ragaszkodnak a régihez. Hiába tudna adni apa akár egy felújított, sokkal jobb képpel rendelkező CRT-t. A másik eset a tipikus (elnézést de nincs jobb szavam rá) fillérb*szó emberek, aki hoz vmi szó szerint olyan állapotban lévőt mintha a kukából vette volna ki, aztán azt várja hogy Ferrari legyen
Az meg, hogy még1 fogyasztó, lásd a netet, nagyon sokan használnak saját routert mert a szolga rotuer nem bírja a terhelést több eszköznél... hiába vered az asztalt, nem fog a digi neked egy csúcs routert adni, főleg olyat, hogy csak 1 adapter kelljen és minden egyben legyen. De mondhatnám a vezetékes telót, ha csak azt kötöd be, már mindenhol kell modem hozzá, mert azon keresztül megy. És a T-home is már vezeti ki folyamatosan a PSTN-t (analóg vonal).
És nem értek egyet pjen #63605 hsz-ével, mert ha valakinek annyira nincs pénze, hogy 5-10e forint kiadás egy hónapban ekkora teher, talán nem kellene a 3-4e Ft/hó kábeltv-re előfizetni, akkor nézze az ingyenes mindigtv-t. (Mindezt saját tapasztaltból mondom, volt olyan idő a gyerekkoromban, hogy nekünk is meg kellett húzni a derékszíjat... A kábeltv volt az első amit lemondtunk!) A másik, hogy a szolgáltató is tud adni boxot, meg előbb utóbb úgyis ez lesz. Más szolgáltató is ingyen adja az első STB-t az előfizuhoz. (Értem én, hogy optikára be lehet hányni a sok analógot, elfér egyenlőre, de sztem Digin kívül más nem is ad optikán analógot.)Amúgy más észrevétel, ahol megszűnt a HD-SD duplikálás, kivették a Sláger FM-et a rádiók közül (igaz, teszt néven futott...)? Néha szoktam hallgatni és most feltűnt, hogy nincs a listában.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
cof
veterán
válasz Intruder2k5 #63618 üzenetére
Úgy rémlik az oldalukon is volt hír, de ÁSZF-ben tuti benne volt, már nem tudom pontosan melyik mert már tavaly lőtték le az analógot. Tehát 5 évről nem beszélhetünk, pár hónap új csatornakiosztás után.
Pl. itt is van friss ÁSZF-ben már közlik is, hogy Tatabánya analóg off 07.01-től, ugye ők is most álltak át nemrég az új kiosztásra, még pár hónap se kellett hozzá.
- Tatabánya ellátottsági területén megváltozik az analóg és digitális csatornakiosztás, ezentúl a
DigiInvi és DDigiInvi kiosztások lesznek érvényben. Az eddigi egyéni analóg kiosztás megszűnik, a
digitális pedig kikerül a DVidékből.[ Szerkesztve ]
-
-
cof
veterán
válasz Calogero #63622 üzenetére
Igen? Na majd megnézem délután mert itt is kell legyen akkor analóg elvileg még mindig.
Annyit sikerült az ÁSZF-ből kibogarászni, hogy a DigiInvi csomagban fele akkora a csatornakínálat mint DVB-C-n.
Egyébként az én csomagom neve DIGITV 2022 lesz 07.01-től, ez most akkor vajon melyik kiosztás?
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
*miért
Leírtam a korábbi hsz-ekben, olvasd el újra. 2022 van, el kellett volna már felejteni már régen.
Ennyi erővel verhette volna mindenki az asztalt a földi analóg lekapcsolásnál, vagy amikor a műholdas analógot lekapcsolták. 1-2 kábelszolgáltatót kivéve sehol sincs analóg adás.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
pjen
félisten
válasz garga01 #63627 üzenetére
Az, hogy 2022 van mit jelent? 2022 van és lovaskocsi ment előttem egy fővárosi főúton, 2022 van és emberek turkálnak a kukában, 2022 van szombaton a szemem láttára ürítették a szelektív kukákat ugyanabba az autóba. Soroljam még? A 2022 nem egy mágikus szám.És ezen kívűl semmilyen indokod nincs.
-
zichie
senior tag
Addig nincs gond az analóg tévével, amíg nem más rovására megy. De az már ellene szól, hogy emiatt csökkentik a digitális adások sávszélességét, hogy kevesebb frekvencián elférjenek, mert nincs hely az analógok miatt. Egy analóg csatorna brutális helyet foglal, teljesen gazdaságtalan. Egy analóg helyére 8-10 SD vagy 5-6 HD elfér. A másik gond, hogy aki csak analóg tévét néz az ugyan annyit fizet, amint aki egy rakás SD és HD csatornát tud nézni. Magyarul nem éri meg.
Nekem is régi tévém van, több mint 10 éves, de box nélkül tudom rajta nézni a HD és SD csatornákat.
A 2000-es évek elején találkoztam az első digitális adásokkal Magyarországon. Igaz ekkor még csak mpeg2 sd műholdas vételi lehetőség volt. Már ekkor elgondolkoztam, hogy mi értelme az analógoknak, ha ugyan azon a sávszélen több digitális elfér. Ha ekkor már csak digitális tuneres tévéket lehetett volna kapni, akkor 2005, max. 2010-re le is lehetett volna kacsolni az analógot. Ha pl. 20 éve valaki vett volna tévét, ami már digitális tuneres, akkor most nem lenne problémája, mert az SD mpeg2 csatornákat gond nélkül tudná nézni.
Szerintem nem azzal van a gond, hogy valakinek 20 éves tévéje van, hanem az, hogy 20 éve még nem digitális (dvb) tuner volt a tévékben.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
-
zichie
senior tag
Úgy tudom, hogy az 5G mobil frekvenciák miatt a 700 MHz-es sáv egy részét kénytelenek leüríteni, ami a többi szolgáltatót is érinti. A 700 MHz körüli kieső muxokat a következőképpen lehet kárpótolni:
1. Jobban tömöríteni a meglévő digitális csatornákat, ami minőségromlással jár. Úgy tűnik a digi ezt választotta.
2. Lekapcsolni több analóg frekvenciát és a 700Mhz körüli mux-okat ide áttenni, aminek az analóg nézők nem örülnek.
3. Átállni sd mpeg2-ről h264-re, hd h264-ről hevc-re, ami miatt sok régebbi lapostv-n nem mennének a hd adások, mert csak max. h264-et tud.Én a három közül a másodikra szavaznék, mert az első esetben nálam romlik a minőség, a harmadik esetben pedig nem tudnék hd adást nézni, mert az öreg 10 éves tévém nem tudja a hevc szabványt, csak a h264-et. Analógot, amióta megvan az "öreg" tévém, azóta nem nézek. Negyedik megoldás lenne az IPTV, de azt inkább hagyjuk... Nem szeretnék boxokat.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz zichie #63635 üzenetére
Akkor bocs, összefésültem a TV-det az MPEG2 megjegyzéseddel.
De egyébként én sem tudom ki néz analógot már csak azért is mert ott van 40 csatorna digitálison meg 100+. Gondolom akinek elég csak az alap adók, jó kis közszolgálati meg ilyesmi.
-
zichie
senior tag
Voltam olyan helyen, ahol újabb dvb-c képes lcd tv volt, de az analóg csatornák voltak behangolva, mert nem értettek hozzá. Én töröltem minden analógot és lekerestem az összes digitálisat. Örültek nagyon, hogy lett egy csomó új csatorna, mindegyiknek lett neve, látszik, hogy milyen műsor megy és a kép is jobb lett...
-
pjen
félisten
válasz zichie #63634 üzenetére
Az, hogy Te mire szavazol senkit nem érdekel, ez egy üzlet. Azt a megoldást fogják választani amelyik anyagilag a legjobban megéri. NEKIK. Én is voltam olyan helyen ahol hatalmas laposon ment a digitális nappaliban, viszont a konyhában egy crt volt. Hátter Tv nek pont elég volt.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz zichie #63639 üzenetére
Nálam 5 laposon jön a digitális, viszont nincs box, akkor analógnak számítok. Van egy Lg asztali DVD íróm, öt éve áll a szekrényben, előveszem, hogy legyen valami analóg is. De még mindíg nem indokolta meg senki mért lenne jobb, ha a digi lekapcsolná az analógot. Csak feltételezések vannak.+2022.
-
nfsu17
veterán
válasz zichie #63637 üzenetére
De ha már akkor nem lett volna analóg, már rég nézték volna a digitálist.
Sokan nem azért nézik a crt-t, mert nem lenne rá keret újra, hanem mert 'jóvanazúgy. Mi se azért nem veszünk nyócká tévét, mert nincs rá, hanem mert minek.
Ha nincs kényszer, nem fognak váltani. Ha majd csak h265 lesz, veszünk.
Azért azt gondolom senki nem bánja, hogy nem kétütemű katalizátor nélküli trabantokkal van teli a város...mert ugyebár még biztos sokan használnák most is, mondjuk míg ki nem pusztulna a jónép a környezetükben. -
cof
veterán
De még mindíg nem indokolta meg senki mért lenne jobb, ha a digi lekapcsolná az analógot. Csak feltételezések vannak.+2022.
Szolgáltatónak mindenképp jobb lenne mert eggyel kevesebb nyűg. Senkitől sem kap analóg jelet, neki kell előállítani amihez eszközök kellenek meg ugyanúgy karbantartás mint a digitális részhez. De már zajlik a rávezetés, hogy váltson aki többet akar nézni mert régen ugyanannyi csatorna jött analógon is mint digitálison.
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz nfsu17 #63641 üzenetére
Na pontosan erre akartam utalni!
90-es évek óta csak set top box-al tévézek, akkor még analóggal kezdve, 2000-es évek elejétől digitálissal (műholdas, és később kábeles is.)
De sokan csak panaszkodnak, meg szidják esetleg a szolgáltatót h rossz a kép, na de tenni esetleg már nem akarnak, hacsak nem kényszerítik rá.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
konci79
őstag
válasz nfsu17 #63641 üzenetére
Mert a nagy SUV és társai indokoltak a városba?
Ma egy zsákutcából tolatva jött ki egy nő kb 50-60 métert, mert nem volt képes megfordulni egy 2 sáv szélességű úton, minden háznál kapubejáróval, de kell a batár autó a napi 8 km-re városba...
Az e autók is csak üzlet, nem a felhasználókról és a környezetvédelemről szól.
De fejezzük be az offot..Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
cof
veterán
Nekem is teljesen mindegy, totál nem zavar. De hidd el ha a cég költségcsökkentést akar majd csinálni ez az elsők között lesz amihez hozzányúlnak, nem hiába van a terelés az új csatornakiosztásra sem. Ott is most 2 frontot tartanak fent a digitális TV-nek, régi és új kiosztás.
-
oxox
addikt
Sziasztok,
full láma vagyok a dologhoz...most olvasok/bogarászok egy ideje, olvastam az összefoglalót, de csak úgy érzem, hogy egyre mélyebb a nyúl ürege....szóval bocs, ha nagy marhaságot kérdezek.
Most köttettem át a végpontot a kecóban, és "modernizálnám" a dolgokat
Adott nálunk a digi előfizetés
Szépen bejön az optikai kábel ami belemegy egy modembe (amit ők adtak) onnan tovább megy utp kábel egy tp link routerbe, ahonnan utp megy az asztali géphez, ill. most már az megy egy Philips 806-os tv-be. TV csatlakozott is (eddig wifin volt, mostmár vezetékesen is)ezidáig csak koax ment tovább a modemből egy másik tv-hez, de most, hogy utp van a tp-link, és az "új" tv között, valahogy csikarhatok adást a tv-re utp-n keresztül? (TV leirásában úgy látom van DVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2...legyenek ezek bármik is)
Szóval TV látja a hálózatot, próbálok a TV menüjében csatornát keresni, de sem kábel, sem müholdas opciónál nem talál sem analóg, sem digitális csatornát. vagy direktbe a modemből kéne jönnie, vagy nincs ilyen opció?
köszi előre is
oxoxjahh digi online-al oldottaam meg eddig a philipsre wifin keresztül, de kényelmesebb lenne a távirányitójával lapozgatni a csatornák között, mint tableten, vagy telón keresztül.
[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest