Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz SzaboZE #14476 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy intelék szép ráhagyással adják meg a fogyasztási adatokat, a feltüntetett értékek kb felével kell számolni a legtöbb cpu-nál 2 magos c2d/dual-core, vagy celeron és 45nm esetén. Kimértem rengeteg procit. Itt van az enyém, T6400. Intel szerint ez egy max 35W fogyasztású darab. Ami mondjuk rendben is lenne, mert annál többet biztos nem eszik. Prime alatt, max gyáró órajelen és feszen mérve 40W az egész gép. Kis utánaszámolással ha levonjuk a chipset, hdd, odd, ram, kijelző fogyasztását és mellévesszük bármennyire jó hatásfokú a dell AC-DC adaptere akkor sem 100% a hatásfok, megkapjuk kb mennyi jut a cpu-ra. Max 20W, de akkor sokat is mondtam. Ugyanez az érték ha alulfeszelem 0.975V-ra a cpu-t gyári 2Ghz-en már 33W. Valahol 10-13W között lehet így a prime alatti fogyasztása a cpu-nak. 6x200@0.975V-on a teljes gép 26-27W prime alatt, máris kész egy ulv intel cpu Ha "rendesen" megadnák a tényleges fogyasztási adatokat, nem tudnák eladni az ulv procikat, sztem csak ez van ennek a hátterében. szoktak jönni azzal rossz a fogymérőm, ha a most 48Wh-t tudó aku nem vinné kényelmesen a gépet 3-4 óráig wifis nettel, azt mondom oké, de net alatt 16W-ot mutat átlag a mérő, a valós fogy. lehet 12-14W a nem 100%-os hatásfokú táp miatt. A számok magukért beszélnek, csak érdekességképp említettem meg a dolgot
Mikrofont nézzem még meg valamivel? Én kifogytam az 5letekből.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Misi1979 #14479 üzenetére
A kérdés jó, nemrég volt 2x2GB ramom, egy d630 tulaj vette meg, aztán kiderült 32 bites os-sel használja a gépet mert 32 bites a cpu-ja, azt mondta amit kezelne 64 bitesben a gépe az nagyon drága, de azért megvette a ramokat
-
Chaser
legenda
válasz SzaboZE #14483 üzenetére
Ok, kipróbálom, nagyon meglepne ha prime-nál jobban izzasztaná a cpu-t, az intel burn test az még talán. Én töltőm ugye 65W-os, konnektorból akkor mérek a közelében mikor az akut tölti, akkor érthető is. Rálestem, most épp 17W.
Nem tudom milyen cpu volt a gépben, ha privik közt megtalálom akkor megmondom, annyi biztos, hogy 32 bites volt, lestem én is
szerk: premete : Téged nem láttalak pingvin Hogy miből gondolom én ezt amit mondtam? Elég könnyű helyzetben vagyok, valahogy az egyik hobbim a fogyasztás mérése lett. Ugye mondtam, hogy az én elvileg 1.15V-ot kérő cpu-m beéri 0.975V-tal is. Tovább nem mondtam, mert notebook lévén biosban nem lehet alulfeszelni, de tennék rá pár üveg sört, hogy a 2Ghz-es órajelhez 0.8-0.85V is elég lenne neki. Sajnos sw-vel nem lehet kimérni, nem képesek a low VID alá menni, annyi a minimum. Asztali cpu-k kapcsán van bőven tapasztalatom, mondjuk E3200 ami 2.4Ghz, Vid-je volt 1.2875V ennek ellenére a gyári órajelet 0.9V alatt stabilan tudta. A gyári feszen meg némelyik 3600-3700mhz-et a 2400 helyett. Szóval lehetne olyan 95%-os arányban bármelyik c2d-ből ulv-t csinálni, de ki van ez találva hogy maradéktalanul ne lehessen Onnantól kezdve ha a biosokban lenne alulfeszelési opció -amit megértek hogy nincs, mert túl kis fesz megadása után csak cirmos clear segít legtöbb esetben, ami notinál neccesebb mint asztalinál- megszünne a létjogosultsága az ulv prociknak sztem. Az hogy mért nincs erre cél sw? Gondolom intel odasúgta a gyártóknak, hogy nem kéne.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz SzaboZE #14483 üzenetére
Lehet én vagyok láma, de nekem invalid inputot mond a progi, ha a faktoriális az n! a virtuális billen. D820 volt a gép, erre rosszul emlékeztem, de cpu-ról csak személyesen beszéltünk, meg nem mondom melyik lehetett. Nyilván valami elsőszériás, valszeg 533-es fsb-vel.
-
Chaser
legenda
válasz premete #14487 üzenetére
Idáig érződik az irónia az írásodból, de nem ér fel hozzám Nem 1 asztali cpu-t feszeltem alul, vagy tuningoltam meg, az 1kg már helyesebb lenne Nem csak a mobil cpu-k tdp-it adja meg nagy ráhagyással az intel, az asztalikét is. Nem furcsa, hogy egy 65nm-es nagyobb vid tartománnyal kezdődő cpu-nak ugyanaz a tdp értéke mint egy 45nm-es alacsonyabb vid-esnek? Nekem az volt. Nem helytelenül adják meg, a megadott értéket nem lépi túl, de bő ráhagyással van számolva, amd-nél már sokkal jobban kategorizálják.
Neked milyen órajelű és feszű ulv cpu-d van? Azt hiszem a lényeget nem érted, a képesség megvan szinte bármelyik c2d alapú intel -mobil vagy asztali teljesen mind1- cpu-nál, hogy ún. ulv státuszt kapjon, de a non-ulv prociknak hiába van rá a képességük, ha ezt megfelelő bios illetve sw támogatás nélkül nem lehet kiaknázni csak részben. Ha ez megoldható lenne, ki venné meg az extra felárral eladott ulv procikat? Nem sokan sztem.szerk: Egy eredmény ami fórumon is fenn van, és itt egy másik
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Ace Ventura #14490 üzenetére
Mekkora feszen megy? Speedstepet nem tud. De net közben minimális különbség van, csak terhelésnél látszik meg.
T2300 c2d, ami 32 bites, ez volt a d820-ban vagy valamelyik alteregója.
-
Chaser
legenda
válasz premete #14493 üzenetére
Gyere el, megmutatom Azt még nem is mondtam, az 1 magos celeron procik hogy viselkednek tuningnál vagy órajel csökkentéssel, meglepő módon ugyanúgy, mint a tualatin celeronok sok évvel ezelőttről. De megtartom magamnak, úgyse hinnéd el....1ébként 4 magos q8200 sem evett semmivel többet net alatt, mint pl egy e3200, sőt. Prime alatt -terhelésnél- mindjárt megmutatkozott a különbség, mind2 cpu-nál eist és c1e kilőve. Biztos akkor is káprázott a szemem. De ez már nagyon off, viszont azt még nem tudom, milyen órajelű és feszültségű ulv cpu dolgozik a gépedben?
szerk: nkmedve : A végén kiderül hogy nem halangyázok
1525 tulajok, kinél hogy működik a beépített mikrofon, milyen os alatt? Kicserélték, de nálam továbbra se okés
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Éppen sp3-as xp az amelyik felmegy ha ahci mód van a vinyónál, biosban váltsd át non-ahci-re, ha úgy sem megy akkor megállt a tudományom. Az elmondottak alapján ez hw hiba lesz, de ha xp-vel is ezt csinálja akkor tuti.
-
Chaser
legenda
válasz premete #14499 üzenetére
Nem néztem, bocs. egyet árulj már el nekem. Azt mondod 0.88V-on megyen a cpu 800-1800mhz-ig és ulv. Akkor az én T6400-esem ugyanúgy ulv by rmclock, 0.975V-on 1200-2000-ig megy, ha akarom 200mhz-enként. Az elővő fuji gépemben T5250 volt, annak a low vidje 0.95V, azon is ment 1.5Ghz max órajelet. Láttad a screent az E5200-ről? 0.7xxV@1200mh, de mutathatok olyat is, ami 0.896V@2500mhz-et tud.. Direkte nem csinálnak a gyártók vagy az intel sugalmára, vagy saját zsebük féltése miatt olyan sw-ket, amivel OS alól alul lehetne feszelni a cpu-t. Még szerencse hogy van pár független csoport amelyik xarik a fejükre és legalább egy részét ki lehet használni a cpu alulfeszelésének.
szerk: Ace Ventura: Pl cpu-z, biosban ne keresgélj, nem lesz benne még dellnél se Állítgatást meg felejtsd el Van 1-2 noti amiben van lehetőség, de azok kiba drága gamer gépek szoktak lenni, úgy laza 4-500k környékén
Retr0: realtemp v coretemp
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Ace Ventura #14522 üzenetére
A probléma a te prociddal az, hogy nincs benne low órajel és fesz, sajnos legtöbb esetben az sw csak low feszig vehető vissza, de az esetek többségében elég "ulv státuszhoz" Te esetedben ez kilőve. A T5250-em low órajele 6x166 volt 0.95V-on, max órajel 9x166 1.25V-on. Mondhatnám természetes, hogy ezt a 1.5Ghz-es órajelet is tudta 0.95V-on, ez 0.3V különbség, ami rengeteg még ilyen viszonylag alacsony órajelnél is. Nem tudom a chipseted eszi-e, azt se tudom milyen chipseted van, de ilyen cpu-t 5-7k-ért vehetsz apróban. C2d, 2 mega cache, asszem még VT-t is tud. Ha megmondod a chipsetet megmondom jó-e.
-
Chaser
legenda
válasz premete #14526 üzenetére
Értelmezési problémák Az én cpu-m 16W környékén 2Ghz-en fogyaszt prime alatt. Jelenleg netezek+mp3, 17W a teljes gép. Szted ebből cpu-ra mennyi jut? Egyébként hálózatról megy most és 1800mhz-en fut ilyenkor. Te gépedben nyilván alacsonyabb fogyasztású a chipset mivel 65nm-es, enyém 90, nálad ddr3 van, az én ddr2 ramommal szemben, előbbi 1.5V-on működik, utóbbi 1.8V-on. Azt is elfelejted, hogy a te gépedben a kijelző 12.1", enyémben 15.4"...tied led háttérvilágítású, enyém cfl. Számolj már, nehogy én írjak ironikusan...ráadásul nálad ssd van ha jól látom, nálam meg hdd....Sajnos a fogyasztás nem csak a cpu-ra korlátozódik, jó reggelt premete
Az xp felmegy AHCI módban ha sp3-as, mivel én is tettem már fel egy fuji gépre így nem hallomásból mondom
Nem mind1 milyen celeronról van szó, 65 vs 45 között van különbség, ha kicsit visszaolvasol akkor láthatod, hogy 45 nanos c2d vagy c2d alapú cpu-kra írtam ezt.
Az intel bő ráhagyással adja meg a TDP értéket, ha szoktál cikkeket olvasni, nem egy ph cikkíró is mondta már ezt, nem -csak- logoutosokra gondolok. Mit verjen ezen nagy dobra az amd? Az intel hazudik, mert azt mondja hogy x cpu-ja 35W-ot eszik max, ezzel szemben -hasszám- csak 20-at? Ha értelmezed a maximum fogalmát, akkor seperc alatt rájössz, hogy semmilyen jogi vagy erkölcsi hibát nem vétenek, mindössze "skatulyáznak", de valótlant nem állítanak, ilyet nem is mondtam.
1ébiránt azt gondolsz amit akarsz, nekem attól nem lesz rosszabb
szerk: E5200@2500mhz@0.896V itt. Nyilván ezt is álmodtam Ha a te cpu-d ulv, ez ulv2+ Köszönhetően annak, hogy asztali lapoknál még a 11k-s GB lapokban is van lehetőség alulfeszelésre...vagy épp tuningra. 1ébként van olyan E8400 -alapból 3Ghz-, ami ekkora feszen tudja az alap 3Ghz-ét, az lesz az ulv3+
[ Szerkesztve ]
-
-
Chaser
legenda
válasz Ace Ventura #14532 üzenetére
Ha pm965 nagy eséllyel megy benne, majd megnézem.
premete: Ha majd 1x write onlyból read&writera váltasz akkor megbeszéljük...bár inkább akkor sem Aki szerint csak a cpu határozza meg a gép fogyasztását azzal kár vitatkozni, vagy észérveket mondani neki....hibáztam, sorry.
-
Chaser
legenda
válasz Ace Ventura #14532 üzenetére
Megy benne biztosan, a hűtés is egész biztosan elboldogul vele, még ha ragaszkodunk is a túlzott 35W-hoz
Intel® Core™2 Duo Processor T5670 (1.8GHz, 2MB L2 Cache, 800MHz FSB)
Intel® Pentium® Dual Core Processor T2390 (1.86GHz, 1MB L2 Cache, 533MHz FSB)
Ezekkel is szzerelték a gépedet, de gondolom már nézted._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Ace Ventura #14537 üzenetére
Valamit valamiért. Ki lehet ugyan cserélni ha ügyes kezű vagy, ha meg gond van visszarakod a régit, de lehet nem ér annyit. Nekem az akuidőd nagyon sántít, 1 óra iszonyat kevés wifivel. Hány Wh-s az akud és milyen állapotban van most? Hőfokok 1ébként teljesen rendben vannak, nézd meg premete csoda ulv cpu-ját 800mhz-en, 0.8xxV-on 48 fok ha jól emlékszem.
szerk: everest vagy rmclock megmondja hogy áll az aku
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Ace Ventura #14539 üzenetére
Mondanál a cpu-hoz egy feszt? A poén kedvéért visszaraktam gyári 1.15V-ra az enyémet 2Ghz-en, szóval nem vesz vissza órajelet és feszt se a cpu, így kicsit nőtt a netes energiafelvétel 19-20W közt ingázik a mutató. Arra lennék kíváncsi mennyire használódott el az akud, everest megmondja. Ha 32Wh-s és nincs leamortizálódva akkor kb 32W-ot fogyaszt net alatt a géped óránként, ami kimondottan sok sztem.
-
Chaser
legenda
válasz Rocko007 #14541 üzenetére
Te írtad valamikor, hogy P8600 tudja a gyári 2400mhz-et 0.9V-on, az új jövevényről is van info? Ha meg tudnád nézni a micet a 1525-ben azt nagyon megköszönném, lehet-e vele hangot felvenni, illetve normálisan érzékeli-e a mic a jelet, ezt kellene tudnom. Láttam valamelyik hsz-edben hogy vettél a géphez egy távkapcsot, ez pontosan mire is jó? Sztem az enyémhez is lehet, az audiojackek mellett mintha egy infravevőt láttam volna. Jah feltettem a mediadirectet, a hozzávaló gomb be is hozza, de csak win alá települt, OS nélkül nem indul. Szép, de az mkv-t nem ismeri fel.
szerk: FrostyBoy84: Nem tudom milyen felbontáson próbálod meg milyen részletességgel, ha nagyon leveszed a felbontást azzal se jutsz előre, akkor meg a cpu lesz limites, habár elég erős a cpu-d, úh azt kilőném. Próbálkozz másik driverrel, hátha hoz javulást. Atinál nem feltétlen a legújabb jobb mindig régebbi szériás vga-hoz meg pláne.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Ace Ventura #14549 üzenetére
Hát nem alacsony az biztos, én a helyedben beruháznék egy fogymérőre. 65nm miatt 1ébként érthető a vid, ált ekörül van. Azért net alatt nem indokolja semmi hogy zabáljon, nincs esetleg valami ami zabála a cpu-t? Akuról még mindig nem mondtál esetleges elhasználódásról semmit.
Nem fogod tudni alulfeszelni a procidat se genievel, se rmclockkal, se semmivel, nincs low vid/órajel párosRocko007: Grat, telitalálat az a proci, csak az ára annyira nem vonzó Hol vetted a távkapcsot? Jah wm9-et nem ismerem, soha nem használtam Na akkor legalább tudom hogy nem szériabetegség a mic viselkedése.
szerk:Retr0: Driver managerrel én se tudtam letölteni semmit, de ki lehet választani hogy a böngésző töltsön, úgy lejött minden.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Ace Ventura #14560 üzenetére
Ezt mondogatom egy ideje...ha aku nincs leamortizálva akkor érdekes a történet.
-
Chaser
legenda
Alapból felajánlotta nálam. Nekem a dell managar semmivel nem működött, explorerrel se.
Ace Ventura: Win7 alatt többet tudnak a gépek akuról, valahogy kevesebbet eszik a gép kb 5%-kal, mint xp vagy más alatt, vista alatt még nem mértem. Érdekes fogyasztású a géped meg kell hagyni.
-
Chaser
legenda
válasz Ace Ventura #14621 üzenetére
Beírod ide a service kódot.
Láttam visszaolvasva, nem minden dell gép minőségi, az enyémmel akkor szerencsém volt, szerencsére sehol sincs nyoma rövidebb kanócoknak, szigszalagnak, hiányzó csavaroknak. Nem is néztem hol rakták össze, de majd ránézek.
-
Chaser
legenda
válasz Morphil2 #14643 üzenetére
Van egy win7 x64 driverem, nevet sajnos nem tudok mondani, számomra érthetetlen módon csak szám meg betű kombinációk vannak dellnél driverekhez rendelve ezért kénytelen voltam átnvezni hogy tudjam melyik mire jó...feltöltöm majd aztán leszedheted. Optitouchod is lesz
-
Chaser
legenda
Itt is van, hivatalosan win7 x32 és inspiron 1545-höz van, gyakorlatban x64 alatt 1525-hoz is jó.
Alps Touchpad Driver Version A00_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Van még egy touch driver 1525-höz, nem tudom melyik volt a jó, vagy kell-e mind2.
Itt meg a QuickSet, ebből letöltöttem vagy 10-et mire jó jót találtam._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz premete #14697 üzenetére
Ez tényleg kellemetlen lehet Én a magam részéről megszerettem a dell-t, eddig csak pozitív tapasztalatom volt velük.
Ha valaki vett már esetleg inspiron 1564-et vagy vostro 3500-öt, ne habozzon megosztani velem a tapasztalatokat_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz premete #14701 üzenetére
Nekem csak 1 van Ugyan semmit nem rendeltem pluszba, igaz nem is el mert szinte minden van rajta, de bagatel dolgot is kicserélt az itteni egyik szerviz -humansoft-, pedig papírok sincsenek a géphez. Lehet nem tökéletesek, de Dell-en kívül marad a HP, Toshiba, Lenovo, talán még Fujitsu. HP-nál elég drága a garbővítés és extrém esetektől eltekintve 1 v 2 év gar van alapból, Toshibáról rosszat nem hallottam, sőt, de ott 1 hónap van vásárlástól garbővítésre, Lenovoval sincs baj, de sok modelljük 2 év garis és tovább nem bővíthető, Fujitsu ebből a szempontból jó, olcsó a +gar, ugyanakkor olcsóbb gépeik nem feltétlen minőségiek...szóval nem 1xű
Már írtam nemrég, az én gépemben semmilyen szerelési problémát nem láttam, amiket említettél, előttem szedték szét a gépet, direkt néztem, nem néztem még hol rakták össze._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Mindent tudni akarok Azt hogy érted, hogy az optika nem kivehető? A 1525-ben 1 csavar tartja...nem hiszem el, hogy külső kialakításban fejlődtek, ilyen snassz dologban meg visszalépnek.
Hang nagyon érdekel, pontosan melyik 1564-ed van? Jah és ami nagyon fontos lenne, nbd vagy szerviz gar van rajta? Esélyes még, hogy megveszem, bár egyre erősebben gondolkodok a 3500 vostron._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Nálam pöcök nincs, de fél percig se tart kivenni, éppen nem létszükséglet, de nem is árt. Hátoldalon nem nézted? Nálam egy lakat jel van a csavar mellett, azt kell kivenni.
Hang alatt a venti hangosságát értettem Gar-t nem egészen értem, a helyszíninél teljeskörűbb nem nagyon lehet, az lenne elvileg az nbd, de lehet van több nap átfutásos verzióban is, passz.
Tudom hogy üzleti a vostro, a 1564-ben nem tetszik hogy csilli-villi -pontosabban egyik gép se tetszik ami ilyen-, az új vostro meg kívül-belül matt, beleértve a kijelzőt is, pluszban még aluházas is, ha nem lesz horror ára inkább azt veszem. Pár hét múlva kiderül mennyiért fogják árulni.szerk: Majd elfelejtettem, elvileg lehet kapcsolni a külső és a cpu-vga között, gyakorlatban is így van?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz lunardawn #14724 üzenetére
Persze a váltás sw-es, nem hw-es. Elméletben chipset és vga részéről is támogatott, gondolom kellenek hozzá a megfelelő driverek.
galmat89: Bármelyik szervizbe lehet vinni, de kérhetsz olyan kiterjesztést hogy helyszíni legyen, akkor hozzád megy a szerviz.
air: Persze nem arra gondolok, hogy magától váltogatna, te váltod át amikor akarod. A külső vga miatt lehet hogy nem a leghalkabb, én az alap cpu-vgas modellt veszem ha vesazem, vostroból is csak az érdekel.
-
Chaser
legenda
Ezért kérdezem hogy elmélet mellett megyen-e gyakorlatban is a dolog. Pedig nem lenne rossz akuidő és melegedés szempontjából elsődlegesen.
És még egy fontos -nekem - cpuz milyen feszeket ír terhelés alatt és üresjáratban? Erről még nem találtam infot. Gondolom a legújabb verzió már ismeri.lunardawn: Én amikor múltkor néztem még chipsethez se volt Az usb3 hiánya engem is elgondolkodtatott a csilli-villi dolog mellett, igazán rápakolhatta volna intel a lapjára
-=Libria=-: Engem is érdekelne, csak igp-vel meg 4330-cal láttam.
-
-
Chaser
legenda
És a tied jobb, a hd4330 egy "kazán", néztem is mért kerül majdnem annyiba mint az 5450-nel szerelt gép, aztán látom ahhoz 9 cellás aku van, a tiedhez 6. A gép amúgy nem nyöszörög ha csukot-nyitod a fedlapot? Nagyon studios a zsanérmegoldás, elég erősnek tűnik képekről. Service tag alapján mit mond a dell garancia ellenőrző, next business day a kiterjesztés?
Nem tudtok valakit/valamit, akinél lehet kapni átlátszó matt fóliát? Ha lefóliáznám a kijelzőt végül is a többi csilli rész annyira nem zavarna.
-
Chaser
legenda
Mysofton pl, de mivel az ár mindenütt hasonló így mindenütt 9 cellással kell adják, különben semmi nem indokolná hogy ugyanaz a konfig egy jóval erősebb vga-val csak pár k-val kerüljön többe.
szerk: lunardawn HD 4330=HD 4200 szétfeszelve-meghúzva...ami nem is lenne gond, ha szükség esetén le lehetne kapcsolni és helyette az igp-t használni, de úgy látszik ez várat magára
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
CHS-től jött a gépetek?
-
Chaser
legenda
Mért nem hívod pl a humansoftot? gugli kiköpi ha beírod hogy " dell szerviz"1ébként én se tudtam felhívni a zöld számot, nekem csak közli a vodás teló hogy ez náluk nem támogatott. De gondolom van valami emailes elérhetősége is a dellnek ahová lehet írni. Na meg itt a fórum és SzaboZE bár ugye ez nem hivatalos ph-partnerség, de működik
-
Chaser
legenda
Több hivatalos szervizpartner van, az egyik a humansoft, dunaelektronika, meg köpött még ki a gugli párat, ők kapcsolatban vannak a dellel ha ez megnyugtat hívhatod a CHS-t is, sztem ők se fognak nagyon mást mondani.
szrk: meg hívhatod a boltot ahol vetted, ők is intézhetik a garit, de az már nem lesz helyszíni, az nem az ő kötelességük
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Attila75 #14832 üzenetére
Én is így tudom a dátumot, lehet regiisztárlni kell a dellnél? Toshibánál pl így van, akkor felülírja a vásárlástól számítva a hivatalos gart.
Én még nem beszéltem a dellen, csak itt fórumon mondtam el a nyűgömet egy illetékes szerviznek, valahogy csak továbbították a dellnek, mert 1-2 napon belül szóltak hogy megjöttek a szükséges alkatrészek a delltől._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Mathias-2120 #14842 üzenetére
Még nem derült ki sajnos. A technológia adott, hogy a megvalósítással mi lesz majd kiderül. A cpu-vga 1ébként simán eszi a fullHD-t is, nem gma4500, ne hallgass fals infora, ezt már nemes egyszerűséggel intel HD videonak hívják, tudása kb egy radeon hd 4200 körül van, 3D-ben valamivel gyengébb, de HD gyorsításban talán még jobb is, ezenkívül hdmi-n több hangformátumot tud továbbítani mint az amd megoldása.
asadasad22: Jól tudod, 4670 és 50 szerkezetileg ugyanaz, előbbiben a gpu és ram órajele magasabban jár. A lényeg hogy gddr3/ddr3-as legyen a ram, notiknál még 4670-est is szokták ddr2-vel párosítani.
-
Chaser
legenda
válasz tootie #14852 üzenetére
Én az UK oldalon néztem dellnél a ram árakat, 2 és 4 gigás modul között nagy szakadék van árban, mire hozzánk kerül teljesen reális az 50k-s többlet. Én a helyedben 2x2-t vennék a maradékból meg egy SSD-t, 64GB-sat ami gyors is 40k körül lehet venni, persze arányaiban drága, de ha nekem lenne rá keret mindenképp vennék. Még akik desktopban használják azok is agyon dícsérik, noteszben meg csodát tehet még 7200 rpm-es hdd helyett is, na meg zero hang.
-
Chaser
legenda
válasz tootie #14862 üzenetére
Ha nem elég 64, vegyél 256GB-t, ennyi Komolyra fordítva fogalmam nincs, de usb-s rackbe mehet a hdd, ha esata is van a gépen akkor meg olyanba. Meg ez teljesen szubjektív kinek mekkora tárhely mire elég.
szerk: baulage: Ez szomorú Képek alapján is látszik, hogy nem frankó az a hűtés, de biztos lehetne értelmesebb korrekt vezérléssel.
air: Gugli, dell magyar szervizpartner, vagy valami hasonló. Gondolom érvényes mindre, hogy helyszínre mennek, de lehet tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz baulage #14885 üzenetére
Én meg félreértettem, úgy értelmeztem folyamatosan pörög a venti. Az én 1525-ömben is hasonló az elv, net, office stb közben elvétve pörög fel a venti, alapból zeron van. Ha terhelem prime-mal akkor már van hangja, de 10-20 sec alatt terhelés után már újra zeron van, fokozatok vannak, az hallatszik. Pl film közben alapjáraton pörget valamennyit, aztán le is áll, de nem hangos. Acert, asust én is kihagynám....viszont a toshibán én is elgondolkodtam, gyakorlatilag az igp-s alapverzió ugyanaz, igaz 2 év gar, de +10-ért lehet még 1 évet venni és árban ugyanott van -157-160k- mint a 1564, igaz nem nbd gar, de jobb a ventivezérlés és van esata, csak a színvilága pocsék számomra, de ez szubjektív.
-
Chaser
legenda
válasz qantum #14857 üzenetére
Olyan gépre gondolsz amit külföldön vettek? Transzportálás alatt honosítást érted? Nekem papír nélküli gépem van, nem kellett semmi papír, többen is mondták hogy simán ment így a gariztatás, dellchecken vásárlás helyének csak EU van feltüntetve. Mondjuk nyilván nálunk importálhatták a magyar bill miatt.
szerk: SzaboZE: A 1525-höz létezik fekete billentyűzet? Az se baj ha angol, csak fekete lenne és anyagában színezett lehetőleg, bár kétlem hogy lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz klambi #15526 üzenetére
10-15k és a gari ugrik. Jól értem, P8600-ot akarsz i7-re váltani? Ha igen az nagyon nem fog menni. Core-it csak olyanba tudsz rakni amiben hozzávaló chipset van, vagy c2d vagy core i, 2 együtt nem megy.
aclandiae: Nálam a meghajtók között megjelenik mint digit fényképező, de ha jól emlékszem a webcam managerrel mikor kamerázol ugyanúgy lehet fényképezni is.
-
Chaser
legenda
Találtam egy ilyen csodát: Inspiron 1440, sztem kifejezetten olcsó kb 117k-ért 14"-os kijelzővel, de...
-bill angol, az még nem lenne baj
-lokalizáció valószínűleg szintén
-garra ez a bolt 3 évet ír, a többi 2-t
-nem tudom a garancia kiterjesztését
-akura 28Wh-t írnak, a dell oldalán min 48-at
-ram itt ddr2, dell szerint csak ddr3, ugyanakkor az ottani konfigok is mind ddr2-vel vannak szerelveAmi tetszik: a kis méret mellé korrekt ár, ledes kijelző, T6500 cpu, 2GB ram, 250-es hdd, dvdrw, csak a fenti problémák miatt nem tudok dönteni, rákerestem a topikban de csak más is kérdezett róla 1x, egy másik alkalommal meg ajánlotta valaki.
szerk: gebic : nézd meg rmclock-kal -rightmark cpu clock utility-, vagy everesttel.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Chaser #15612 üzenetére
Megnéztem nbs-nél, 2 év gart ír, 28Wh-s akut és 13k-val drágább náluk, de ami még furcsább, kijelzőre 1280x800-at írnak, dellnél HD vagy HD+ van megadva, meg a többi webshopnál is ilyet láttam. Érdekes jószág ez, valakinek nincs véletlenül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 90 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- Lenovo ThinkPad USB C gen 2 dokkoló, 135W-os adapterrel
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
- HP ZBook 17 G5, 17,3" FHD IPS, I7-8850H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD,1TB HDD, P3200 6GB VGA, WIN 1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest