Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kcics

    csendes tag

    Sziasztok!

    A következő a problémám, aminek a megoldására örömmel várom az ötleteket.
    Még decemberben vettem egy DELL Studio 1555-ös notit op. rendszer nélküli verzióban. Felraktam rá egy Vista HE-t. Minden tökéletesen működött, így nekiláttam a használatnak. Sajna csak pár nap múlva próbáltam meg leállítani, addig egész nap ment. A bibi annyi volt, hogy leálláskor szabályosan kilépett a windows, majd elsötétült a kijelző és kb 5 másodperc múlva újraindult a rendszer. Magyarul leállás helyett újraindult. Először gondoltam, hogy biztos valami driver probléma lehet, így újraraktam megint minden drivert (a dell support-on keresztül a legfrissebbeket) De ez sem oldotta meg a helyzetet. Gondoltam akkor megpróbálom a Win7-el, hátha valami annyira új a gépben, hogy a vista nem tudja kezelni. De sajna Win7 Home, Professional és Ultimate is hasonlóakat produkál. Már kipróbáltam olyan oprendszerrel is, ami másik gépen tökéletesen megy, tehát nem biztos, hogy a Windows hibája.
    Leállítani úgy tudom a gépet, hogy mikor elsötétül a kijelző, akkor hosszan nyomom a bakapcsoló gombot.
    Amiket próbáltam: Bios friss, és minden Wwake-on dizbasz disable, indítás és helyreállításnál az autómatikus restart kikapcsolása, minden driver újra rakása, sata driver frissítés, stb.

    Beszéltem a bolttal, ahol vettem, hogy melyik szervízbe vigyem, de mondták, hogy lehet, hogy szoftveres a probléma.. :S
    Amit meg ugye nem gariban csinálnak meg, hanem kemény pénzekért. Megnéztem a szervíz weblapját és ájuldoztam egyet az árakon. 8000 HUF egy oprendszer feltelepítéséért??? netto?? normálisak ezek?

    Szóval a probléma röviden annyi, hogy nem kapcsol ki a gép, hanem újraindul. Bármilyen oprendszerrel megcsinálja. XP-t nem tudok felrakni, mert hibaüzit küld a telepítő, hogy hibás a winyó. Gondolom a SATA-t nem tudja kezelni, mert sima SP3-as az XP telepítőm.

    Előre is köszi a segítséget!

    Ádámnak és Évának volt köldökük??? ----Miért olyan hosszú szó a ''lerövidebbítendő''? (és miért ilyen nehéz kimondani?) :))

Új hozzászólás Aktív témák