Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dbius

    veterán

    válasz hdanesz #67968 üzenetére

    Most olvasgattam át a levelet, amit Te is kaphattál és a jogász topikban belinkelték.

    Próbálok rövid lenni, nem ijesztgetni, de úgy gondoltam leírom a véleményem, mert elég sokan megfogalmazták a sajátjukat, ezért segítő szándékkal reagálok nyilvánosan és nem privátban:

    Teljesen függetlenül attól, hogy milyen módon adták postára, ezt egy teljesen hivatalos, felszólító levélnek kell tekinteni, amelyet egy polgári per megindítása előtt küldtek ki Neked és más személyeknek is, és egyezkedés alapját is képezheti.

    Tehát azokkal szemben, akik azt javasolták, hogy ne foglalkozz vele én azt javaslom, hogy igenis nagyon komolyan foglalkozz vele és minél előbb vedd fel a kapcsolatot az ügyvédi irodával és első körben kérj időpontot/betekintést a hivatkozott büntetőeljárás során beszerzett azon bizonyítékra, amiben a szolgáltató kiadta a TE személyes adataidat, másodsorban pedig azon iratokba, amely a "nemzetközi, speciális antipiracy technológiát alkalmazó" cégre, és az általuk begyűjtött adatokra vonatkozik.

    Ezeket látva lehet jobban elmélyedni ebben, véleményem szerint akár egyezkedni is lehet és akár az ügyvédi iroda által követelt összeg - akár jelentősen - is csökkenthető, de ehhez a fenti adatok ismerete szükséges. Ha van jogász a családban, ismerősi körben, aki esetleg tiszteletdíj nélkül hajlandó Neked segíteni, úgy mindenképp érdemes igénybe venni a segítségét.

    Ugyanis, ha a jogtulajdonos ennyi erőt feccölt bele nemzetközi szinten, hogy magyar ügyvédet is meghatalmazzon az ügyben, aki egyenként felkeresi az egyes IP címek előfizetőit, akkor mérget vehetsz arra is, hogy a polgári pert is meg fogják indítani mindenkivel szemben, és erősen kétséges, hogy annak számodra előnyös kimenetele lenne-e (szerintem nem).

    A levél alapján a háttérben büntetőeljárás is folyt vagy jelenleg is folyik, ennek keretében szerezte be a NAV - igen, olvastam, hogy egyesek szerint semmi köze az ilyesmihez, pedig van, maradjunk ennyiben -az IP címek előfizetőire vonatkozó adatokat a szolgáltatóktól. (itt érzek egyébként egy kis "fogási" lehetőséget, ugyanis a személyes adatok harmadik félnek való kiadására igen szoros jogszabályi követelmények vonatkoznak, de ez már jogászkodás kérdése és mivel nem ismerem pontosan, ezért erről nem is akarok bővebben írni)

    Hogy Téged és azokat, akik esetleg levelet kaptak miért nem vontak be ebbe a büntetőeljárásba - egyébként tedd össze a kezed és örülj neki!!! - az jelentheti azt, hogy az általad okozott vagyoni hátrány nem ért el egy bizonyos értékhatárt a nyomozó hatóság megállapítása szerint - jogtár kapcsolódó anyaga szerint emlékezetem szerint ez 100.000 Ft. -.

    Azonban büntetőjogi felelősségrevonás nélkül is megindíthatja a jogtulajdonos az őt jogosan megillető díj "behajtása" iránt a polgári pert azon személyekkel szemben, akik nem legálisan jutottak hozzá a szellemi termékéhez.

    Tehát az én véleményem szerint jobban jársz, ha nem teszed félre a levelet, mert ellenkező esetben időt nyersz ugyan, de egy polgári perben elmarasztalás esetén biztos, hogy a követelt összeg magasabb lesz, és pervesztés esetén a vesztes fél viseli a perköltséget is...

Új hozzászólás Aktív témák