- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
tremor
tag
(#5150) -re valaki esetleg?
Debuggolást vállalok,,házhoz megyek,,,
-
Qru
MODERÁTOR
Ami a modulra rá van írva a fesz érték az csak annyit jelent, hogy akkor feszen garantálja a gyártó a stbil működést 1066-on. De ettől még lehet megy kisebb feszen, mert kifogtál egy jobb darabot. Feleslegesen ne feszeld, mert az csak csökkenti az élettartamot. Hagyd 2V-on, ha úgy is stabil. A sárga meg ne izgasson, ezek a modulok 2,3V-al elmennek mindneféle extra hűtés nélkül. BIOS csak fosat, hogy aki nem ért hozzá az ne adjon neki helyből 2,6V-ot pl.
#nincsbennetarcsi
-
sgteam
aktív tag
melyiket lehet jobban tuningolni?
4GB 1066Mhz OCZ KIT (2x2GB) Reaper
4GB 1066Mhz OCZ KIT (2x2GB) Platinum editionSzeretem az állatokat de nem akarom megnevezni őket! :D
-
pokol ura
senior tag
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
plaszy
őstag
Giga EP35-DS4 lappal és 2x1 GB CL5-ös rammal sikerült elérnem stabilan az 533-as fsb-t, tehát a ramok 1:1-ben mennek 1066-ot, ami nekem elég.
Azt kérdezném, hogy ha azt a 2x1 GB-ot kicserélném 2x2 GB-ra (mivel Vista 64bit-em van, és a játékokhoz is kéne a min. 4 GB), ami ugyanúgy CL5-ös lenne, akkor a lap ugyanúgy fogja kezelni 533-as fsb-vel?
Vagy nem 100%-ig garantált a működése?
Köszi.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
dokee78
félisten
Nem tudom melyik topikban,de volt egy leírás,hogy mit jelentenek az időzítések.
Hol találom? -
NeoExDeath
aktív tag
Üdv.
Van 2x 1GB Kingmax 1066-os ramom, és ez már a CL6-os szériából való. Eddig még semmi tuning nincs a gépemen. Első lépésként szeretném az 1:1 -es arányt beállítani, utána esetleg egy kis húzás is beleférne. A gépem adatai lentebb találhatóak.
Mivel még sosem tuningoltam leírom mire gondoltam, valami megerősítés félét szeretnék olvasni
Első lépésként az FSB-t beállítanám 533 Mhz re 6* -os szorzóval, ez így 3198 Mhz lenne, ami szerintem kellemes, és az alap feszültséggel is kéne mennie (nem gyári a hűtő).
Ha ez megvan akkor elvileg a ram full gyári beállításokkal fut 1066-on. Ehhez a ramhoz milyen időzítéseket ajánlanátok? Vagy hagyjam auto-n?
Aztán ha minden ok lehet megpróbálkoznék a prociszorzót 7* -esre állítani, ami 3731 Mhz-et jelentene. Szerintetek ehhez az értékhez milyen feszültségeket kellene adni? Sajnos ezekhez lövésem sincs, azért kérdezem.
Előre is thx a válaszokat.
-
sgteam
aktív tag
üdv
800mhz geil cl5 ramokat lehet más időzítéssel használni? például 6-7-6-17? vagy ez hülyeség? mert tuningolom a gépem és folyton kék halált kapok 1000mhz mennek a ramok a mostani időzítés 6-7-7-18 2.3v performance level 10.
ui: 4*1gb van a gépben
Szeretem az állatokat de nem akarom megnevezni őket! :D
-
dokee78
félisten
Valaki meg tudja mondani melyik beállítás kedvez jobban a játékoknak?
4-4-4-12 1000MHz v. 5-5-5-15 1160MHz?
Gondolom 1:1 arány a legjobb.
-
pokol ura
senior tag
válasz dokee78 #5164 üzenetére
1-2 fps a különbség. tesztprogiknál van jelentősége h mennyin megy a ram.
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
nagyúr
2GB-os modulok általánosságban valamivel gyengébben muzsikálnak, de a referencia órajeleket vinniük kell (amennyiben a 2*2GB-nál 1066MHz-es modulokra gondolsz). Jól mennek a DS4-ek a Wolfik alatt, sajnos nekem a quaddal egy hajszálnyival sem akar 450MHz fölé menni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
Használhatod lazább időzítésekkel - úgy értelemszerűen magasabb frekvencián vesztik el a stabilitást - de azzal kell számolnod, hogy lassabb lesz, mint azonos frekin, szűkebb időzítésekkel. Javasolt manuális időzítéseket használni, akkor is, ha a gyárinál tágabb időzítéseket használsz. Mondjuk a 6-7-7-18 helyett a 6-7-6-17 kb. semmiféle látható változást nem produkálna.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
plaszy
őstag
Köszi, lehet hogy tényleg nem voltam eléggé egyértelmű.
Tehát a 2x1 GB Kingmax 1066-os 5-5-5-18-as időzítésű ramjaim mennek stabilan 533 fsb-n 1:1 arányban.
"Most" ez a párt szeretném lecserélni 2x2 GB valamilyen márkájú 1066-os minimum CL5-ös időzítésű rampárra.
És a kérdésem az lenne, hogy azok is ugyanúgy fognak muzsikálni 533-as fsb-n 1:1 arányban?
Vagy kell már itt nekik plusz fesz., vagy esetleg alaplap fesz. emelés?
Tudom, hogy ramfüggő az fsb is, de mégis kb. mire lehetne számítani.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
nagyúr
Elképzelhető, hogy MCH igényelni fog némi plusz feszt a nagyobb mennyiségű RAM miatt, de a moduloknak nem kell több fesz, mint aszinkronban hajtva 1066MHz-en.
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Még mindig nem sikerült megtudnom,hogy a RAM-jaimon lévő PROMOS chipek rossz,jó,nagyon jó kategóriásak-e?
-
nagyúr
-
dokee78
félisten
-
pokol ura
senior tag
-
pokol ura
senior tag
válasz pokol ura #5175 üzenetére
elírtam az időzítést, most már jó
[4*1GB Kingmax 1066@1290 2V 5-5-5-15 prime]
nagyon megy ez a kis szutyok rampokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
dokee78
félisten
Gyorsulás várhatóa CL4 1000MHz-hez,ha CL6 1300MHz-n meghajtom a RAM-okat,ha viszi egyáltalán?
-
pokol ura
senior tag
-
pokol ura
senior tag
válasz Overlocker #5181 üzenetére
akkor mennyin is? ugyanis nagyon nem tudom feljebb probálni mert a procim nem engedi
-
nullpoint
őstag
Sziasztok, bocs nem témábavágó, ddr3 ramot hol tudok felrakni hirdetni , fórumban lehet egyáltalán?? Köszi.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
turbocfh
csendes tag
Hello!
Valaki tudja hogy a Kingmax DDR2 667es memóriákat meddig lehet felhúzni? Nekem olyan 750Mzre lenne szükségem a proci miatt.
Előre is köszi a segítséget.Turbo
-
dokee78
félisten
Sehol nem találtam tesztet a RAM-jaimról,ha valakinek eszébe jutna,hol látott róla tesztet: Please priviben küldje el a linket!
RAM:2x1GB OCZ PC2 6400 Revision 2. 4-4-4-15
[ Szerkesztve ]
-
R1200GS
aktív tag
Gigabyte EP45 UD3P lapba Ocz 1200-as ramokat raktam, de 1000 MHz fölött nem boot-ol a gép. Mi lehet a gond. Nem kezeli rendesen a lap a memóriát, vagy csak egyszerűen rosszul állítok be valamit? A gyári értékekre állítottam a memóriát.
-
dokee78
félisten
válasz laragirl83 #5193 üzenetére
Már megtaláltam,küldtek egy linket!
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Ha a MemTest progi Error-ozik, akkor az mit takar?
Nem bírja a megadott frekvenciát, vagy az időzítést?
Netán kell még neki fesz., vagy az NB-nek?Köszi.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
Sziszifeca
őstag
Segítsetek légyszi.
A jelenlegi ramom 800-as (a-data vitesta EE 800+), és [ÍGY] muzsikál midig a gépemben (8cm-es hűtővel persze, mivel szeretem a hűs cuccokat).
Szeretnék még 2gb ramot beletenni, vagyis váltani 2x2gb-ra.
De a 2x2gb 1066-os ram is fog így menni? Tudom hülye kérdés, de mindenhol ennél csak kevesebb értékeket láttam 1066-tól. Valamint tuning-nál nem jobb a 4x1gb?Köszi a segítséget!
Ui: Ajánljatok nekem jól húzható stabil 2x2gb-os 1066-os memóriákat.
[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
chege
aktív tag
ez a winrar bench mitől függ? nálam jóval alacsonyabb irási, olvasási, másolási sebességekkel mégis magasabb? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest