Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kwzatz

    őstag

    válasz LuckyL #18405 üzenetére

    "van/volt bukó a kártyákon az biztos, de azért nem elviselhetetlen mérték, főleg hogy sokat hoztak amíg ment a buli"
    Persze, de akkor az volt a kérdés, hogy érdemes-e abban a pillanatban eladni. Én annyit mondtam, hogy igen, mert esni fog az ára tovább. Így volt? Igen. Aki megfogadta, többet keresett vele. :D

    "azt nem hogy közben miylen jól lehet keresni"
    Pont ez a lényeg. Előtte kerestem szépen, kiszálltam, a crypto azóta szépen lemészárolódott, aztán indul a ciklus újra. Negatív dolgok? Ez csak nézőpont kérdése. Ha az ember eladott még viszonylag időben, akkor tök pozitív tud lenni a zuhanás.

    "leírhatnál egy részletes elemzést, mire alapozod a brutális gazdasági összeomlást világszinten, szivesen elolvasnám"
    Felesleges ide tolni egy wall of textet (bár így is az...), erről milliónyi cikket, YT-videót, interjút találsz, de még jobb, ha egyszerűen visszanéz az ember a korábbi recessziókra és megnézi, mi előzte meg őket, mi hogyan alakult, mi idézte elő. Annyira sok összetevőből áll ez össze, ami alapján erre a következtetésre jut az ember, ami hónapok/évek alatt alakul ki benne a napi események, a piacok, mutatók alakulását vagy egyszerűen csak az embereket figyelve, hogy egy postban nehéz részletezni.
    Röviden, néhány pont: Gusztustalan mértékű pénznyomtatás -> Elszabaduló infláció -> Kamatlábemelések még ki tudja meddig -> Hagyományos tőzsdék esnek, USA Inverz hozamgörbe, következő hónapokban/években növekvő munkanélküliség, megrottyanó lakáspiac. Ahogy írtam korábban, a bankok gyengélkedése sem véletlen. Mindig ez történik, ciklikusan újra és újra.
    Nem tudni persze, hogy milyen mértékű lesz, egyszerűen csak az elkövetkező időszakot szerintem még mindig inkább a zuhanás fogja jellemezni, mint a felvirágzás, persze vannak kivételes piacok, iparágak.

    szerk.: Magyarország egyébként már most is technikai recesszióban van.

    [ Szerkesztve ]

    "Everything is high risk, if you are a pussy."

Új hozzászólás Aktív témák