Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #19617792

    törölt tag

    válasz katt777 #7779 üzenetére

    "Senki nem kényszeríti a gyártókat, hogy pár havonta elavultassák a termékeiket, így egyhez se tudjanak megfelelő szoftvert írni (ami nélkül ki sem adhatnák a hardvert). De mint arra rocket is rámutatott: ez a piacgazdaság, így a legnagyobb a profit. Mivel a jelen állás szerint a fogyasztók (és véletlenül sem vásárlók) elfogadják a diktátumot, szabadon tehetik."

    Érdemes lenne hozzászoknod ahhoz, hogy kapitalizmusban élünk, mindenki a profitra törekszik. A gyártókat a profitnövelés kényszeríti, ennek eszköze az új termékek marketingjének erősítése, régi termékek fokozatos kivonása a piacról. Ha a felhasználó érdekeinek, elvárásainak maximális kielégítésére törekednének, akkor be is csukhatnak, mert akkor senki nem venné a terméküket, mert nem lenne rá szüksége.

    Az normális elvárás, hogy ha valamiért fizetsz, akkor az működjön hibamentesen, de: ahogyan egy megvásárolt hűtőszekrény előbb-utóbb ugyanúgy bedöglik, úgy a videokártya is bedöglik egy idő után. A garancia pont ezért van, hogy a hibás terméket cseréljék, abban az esetben, ha a termék önhibájából ment tönkre. Amennyiben nem rendeltetésszerűen használják (pl szoftveres birizgálás, BIOS moddolás), az már nem a gyártó felelőssége. Utóbbi vagy működik, vagy nem. Ha működik, akkor örülhetünk, ha elbaszódik a termék, akkor saját magunk basztuk el. Hibás termékek, szériák vannak, voltak és lesznek is. Amíg a gyártók látják, hogy van vevő a termékeikre, addig gyártják, emellett figyelniük kell a profitmaximalizására is. Ha neked volna egy gyárad, mire törekednél? Magas profitra? Vagy tökéletes termékre? Kettő együtt nem lehetséges, mert az utóbbi dolog kizárja, ugyanis tökéletes dolog nincs.

    Senkit sem köteleznek váltásra.

    Autóval hasonlítás rossz példa, mert amíg az autóban temérdek mozgó alkatrész van, ami elkophat, eltörhet, megrepedhet, plusz manapság az elektronika vezérli a motort, addig a VGA-nal van kettő szoftver, ami hajtja, BIOS és a driver. 100%-os szoftver nem létezett, most sincs, soha nem is lesz. Programozás egy elég hálátlan feladat. Nemcsak szintaktika létezik ám, hanem szemantika, de amíg a szintaktikai hibát a fejlesztőkörnyezetek ált jelzik, addig a szemantikait nem. Amilyen kódot ember írhat, addig abban előfordulhatnak hibák.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák