Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jasius

    csendes újonc

    Sziasztok!
    Lett egy új konfigom, a következők vannak benne:
    AMD APU A8 X4 7600 3.1GHz FM2+ (Radeon R7 2GB-ot kap a memóriából)
    GIGABYTE GA-F2A88XM-DS2 FM2+
    Kingston 2x8GB DDR3 2400MHz
    Chieftec 500W GPS-500A8
    Monitor: LG 25UM57-P 21:9 ULTRAWIDE FULL HD (2560x1080)
    Driverek frissítve, BIOS frissítve, Windows 10 Pro 64-bit, monitor reset-elve (az előző konfig miatt), DVI-D Dual Link - HDMI kábel (tehát az alaplapon csak DVI van, a monitoron pedig csak HDMI), a monitor kipróbálva más gépeken is.
    A problémám a következő: eddig semmilyen módszerrel sem sikerült elérnem a maximális felbontást, pedig elvileg minden kompatibilis. Próbálkoztam a virtuális szuperfelbontással és a GPU méretezéssel, ekkor a Windows-on belül megjelennek nagyobb felbontások, mint 1080p, de még mindig nincsen közöttük az ami kellene. Próbálkoztam Catalyst-on belül egyedi felbontást megadni, de nem hajlandó elfogadni. Ezek után töröltem minden AMD drivert és láss csodát a felbontások listájában megjelent a monitornak megfelelő. Nyilván így driver nélkül a kép minősége elég gyatra. Szóval ezek alapján a driver nem megfelelő. Próbálkoztam régebbi verziókkal 14.4-ig visszamenően (a jelenlegi 16.7.3) és a régebbi Windows verziókkal is (7, 8). Mindemellett, ha fenn van a driver, akkor apróbb zöld és nagyobb fekete villódzások vannak mozgó felületeken.
    Úgy tűnik, mintha nem ismerné fel a monitort, mert Crimson-ban ezt írja: LG ULTRAWIDE, DVI-D. Windows-ban máshol pedig Generic PnP Monitor-nak írja. Csak akkor nem értem, hogy driver nélkül miért jó a felbontás.
    Mellékelek képeket a felbontási listákról. Az első, amikor van driver, a második, amikor nincsen.
    Kérlek segítsetek. Már úgy érzem, hogy mindent kipróbáltam. Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák