Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MuMa012

    tag

    Sziasztok!

    Lenne egy ATI driverekkel kapcsolatos problémám amivel kapcsolatban segítségeteket kérném.
    Van egy HP G62-es laptopom amiben egy ATI 5430-as mobility kártya található. Nem régiben elkezdett kékhalálozni és ahogy a hiba onnan jött, hogy a legfrissebb ATI Catalystet tettem fel, de ezt nem szerette így nagyobb használatot igénylő dolgoknál (pl. youtube videó) kék halált adott. Újra raktam a gépet, régebbi drivert raktam fel és így elmúlt. Viszont, a probléma megint előkerült olyan formában, hogy bootolásnál adott egy kék halált megint csak videókártya driveres kommunikációjának hibája miatt. Amikor frissíteni próbáltam, akkor azt írta ki, hogy nem tud kommunikálni a driver telepítője a videókártya "detection" driverjével.
    Azóta folyton letörlöm a drivert, de erre a Windows rárakja a standard vga driverjét. Ez pedig messze alacsonyabb felbontást enged csak mint a rendes, ráadásul fel sem ismeri azt, hogy a monitor amire dugtam hdmi-n keresztül, azon kívül van még a laptopnak egy saját kijelzője is. Hiába indítom újra kábellel kihúzva, akkor sem akarja a laptop képernyőjén megmutatni a tartalmat.

    Tudnátok segíteni, hogy mit lenne célszerű megpróbálnom? Nagyon zavar, hogy nem lehet rendesen használni a gépet. Bár egyébként is egy régi jószág (4 éves), de még egy fél évig használni szeretném legalább. Nem tudom menyire lehet befolyásoló, de bedöglött az órachipje a gépnek. Sosem mutatja a pontos időt, hanem össze vissza, ha kihúzom a konnektorból akkor meg meg is áll vagy 1-1 órákat visszaugrik.

    Előre is köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák