Hirdetés

  • AMD Radeon undervolt/overclock

    lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...

  • V Rising teszt

    gp Két évvel ezelőtt nem várt sikert hozott a Stunlock stúdió számára a V Rising, és most minden földi jóval teletömve kiléptek a korai hozzáférés árnyékából is. Nézzük, mit is hoznak a teljes pompájú véres kalandok!

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Dictator^ #10216 üzenetére

    A kijelző gyártójánál érdemes érdeklődni egy friss Frimware iránt. Általában ezek megoldják a gondot.

    (#10217) csöcshántás: A VPU Recovery egy biztonsági szolgáltatás. Két esetben jöhet elő, a játék instabil, vagy a hardver. A játék instabilitása a driverre és a Windowsra is visszavezethető. A javítás attól függ, hogy hány játékon csinálja. Ha sok programban levág a Recovery, akkor érdemes a Windowst újra telepíteni (lehetőleg Windows 7-et, mert ahhoz írják már a drivereket), ha csak egy program a bűnös, akkor az a driverre vagy a programra utalhat. Ilyenkor az AMD-hez kell küldeni egy levelet, hogy gond van x programban, y konfigurációval.
    A hardveres hiba esetét úgy tudod kideríteni, hogy a VPU Recovery több programban is lekapcsol, és a Wint is újraraktad, és így is folytatja. Ilyenkor nagy valószínűséggel azért lövi le a driver a kártyát, mert olyan rendellenességet tapasztalt, ami károsíthatja a hardvert.

    (#10221) katt777: A lakat azért nem záródik vissza, mert egyszer elfogadtad a feltételeket. Ez jelzi az OEM gyártónak, hogy az Overdrive szolgáltatás aktív volt, így a garancia alatt vizsgálják úgy, hogy reális volt az órajelemelés esélye. Ergo, nem kötelező cserélni a hardvert, ha a tuningra vezethető vissza a meghibásodás. Persze gondolom a te géped részletekben összerakott, amolyan válogatás, így ilyenkor nagyon nehezen tudják kideríteni, hogy volt-e tuning. :) Na de nem is ez a lényeg. Az Overdrive a lakat nélkül is kikapcsolható. Az órajelek fölött ott az engedélyező pipa. Ha azt kiveszed, akkor az olyan, mintha lakatolva lenne, persze azzal a különbséggel, hogy a feltételeket egyszer elfogadtad.
    A PowerPlay így működik. Amikor ablakot váltasz, akkor a driver megvizsgálja, hogy mi a követelmény. Ez okozza a gyors órajelváltásokat. Az ATT nem épít a PowerPlay-re, hanem saját vezérlést használ. Ez nyugisabban működik, vagyis nem vált rögtön az órajel, hanem megvárja a vezérlő, hogy tényleg terhelve lesz-e a kártya. Mindkét megoldásnak vannak előnyös és hátrányos tulajdonságai. Az ATT például nem azonnal vált vissza egy játék után az alapórajelre, hanem a program kivárja, hogy nem-e újra hadrendbe állítod a terméket. Ugyanezt alkalmazhatná az ATI is, de ők úgy mérték, hogy a gyors órajelváltásokkal több energia takarítható meg.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák