- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
válasz ricsi99 #74441 üzenetére
Aida64, 99C' a max.
Most durván visszavettem, érdekes, hogy a ram jobban befolyásolta, ott 75% ra kellett levennem, gpu ~90% körül, és 950 mV ra a feszültséget, így elbírja a hűtés.
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
nubyy
aktív tag
válasz ricsi99 #74476 üzenetére
Koszi a helpet
Furcsa am - es ezt elfelejtettem irni, sorry - h procicsere ota bekapcsolaskor is maxon porog minden venti (hazventik is) par masodpercig. Ilyet elozo procival nem csinalt meg azonos BIOS verzio mellett sem. Viszont utana a control megmarad a hazventiknel mind1 mennyire melegszik a proci v. a GPU. -
freezer922
aktív tag
válasz ricsi99 #82723 üzenetére
Szétszedés közben sikerült eltörnöm. Igazából láttam hogy opció ráfogni a kártyára 2 12cm-es ventit és ezt is tettem kötegelővel. Csak sajnos most még csak ilyen házban talált cuccokat raktam rá. Láttam hogy van hőálló kötegelő meg berendelek 2 12cm-es noctuát és ha lehet hinni a yt videóknak akkor azzal még lehet jobb hőfokaim is lesznek mint voltak.
-
gabo860518
csendes tag
válasz ricsi99 #82735 üzenetére
köszönöm a segítséget, nem voltam valami magasbiztos, mert a hőfok még határeset, de a magas fordulatszám amit közben mértem , az volt a gyanús...
Közben levelezek az AQUA-ásokkal. Mivel 3 napon belül volt a jelzés, azt ígérték, hogy náluk tesztelik és ha "szerintük is hibás" a kártya, akkor rendezik ők, és nem kell 4-6 hetet várni míg az ASUS megnézi...nagyon bízom benne, hogy nem kell majd vitázni velük ezen :-/ , bár ezidáig csak jó tapasztalataim vannak velük, szóval bizakodó vagyok.
Mégegyszer köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz ricsi99 #82848 üzenetére
Jobb szó rá az elvezetés. Specifikációk így hivatkoznak rá ugyan, amit Joule-ban adnak meg.
Az elektronika részében annyira nem vagyok benne, talán ennyi energiát tud elvezetni kiégés előtt? Annyit tudok, hogy a varisztor az elkopik idővel, illetve ha kapott egy kellően nagy löketet.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz ricsi99 #82852 üzenetére
Az, amire te gondolsz az túlterhelésre kapcsol le. A túlfesz ellen varisztorral védekeznek. Egy automata biztosíték nem is tud olyan gyorsan reagálni. Ha tudna, akkor nem lenne szükség túlfesz védelemre.
Az UPS-ek specifikációkat ha megnézed kisebb tüskék ellen véd csak, amit egy olcsó dedikált eszköz is lepipál. Persze ha elhisszük, amit a gyártók állítanak.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz ricsi99 #82855 üzenetére
Számomra az a túlfesz védelem ami lekapcsol...
Ezt azért áttolnám a Hobbi Elektronika topikon, hogy mennyire értenek egyet ezzel a gondolattal a szakik.
Amennyire én megismertem a túlfeszvédők lélektanát, ez nem egészen így működik. Egyáltalán nem. Aztán akkor még hozzá se vettük, hogy az ilyen elosztók csak ilyen harmadrendű védelemnek jók a ház elektromos hálózatának végpontjain, ahol az első és másodrendű védelmet a szolgáltató, valamint a fogyasztó biztosítja (ha utóbbi beszereltet a házába túlfeszvédőt külön), akkor lesz csak igazán hatásos a rendszerszintű védelem. (Persze még ott van a negyedik védelmi vonal is, ami már a berendezéseket minősíti, hogy mennyire tudják szűrni a hálózati zavarokat: mondjuk egy ATX táp, esetleg az alaplap VRM-je, stb.)Amiről te beszélsz az a biztosíték. Érdemes lenne áttanulmányoznod milyen reakcióidővel rendelkeznek a biztosítékok úgy általában, majd hozzámérni egy átlag villámcsapás felfutási idejét ami végigfut a hálózaton.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz ricsi99 #82857 üzenetére
Hiába hivatkozok én itt okosságokra, ha még arra nem vetted a fáradtságot, hogy legalább az UPS vs túlfeszvédő adatlapjait megnézd. Így elég nehéz érvelni, ha igazából nem vagy vitapertner.
Igen, végeredményben egy túlfeszvédő megteszi a kérdezőnek. Én arra reflektáltam, hogy az UPS túlfeszvédelme nem ér annyit, mint egy dedikált túlfeszvédő. Ennyi.
Erre elkezdtél vitatkozni, de igazából semmire nem mentünk, mert nem akarod belátni a dolgokat. Javaslom egyszer kérdezz rá egy villanyszerelőnél a túlfeszvédelemre csak úgy brahiból, aztán ha nekem nem is hiszel, majd neki! -
pepejoe
tag
válasz ricsi99 #82908 üzenetére
Ami neked van táp bőven elég. Azért adnak meg ilyen nagy tápegység igényt hogy a legrosszabb táp is elvigye (és a tied nagyon nem a legalja). Max olyan 300 w-ot tud fogyasztani a rendszered (200 W vga + 65 Cpu + egyéb) de azt is csak akkor ha egyszerre elindítasz egy cpu és egy vga benchmarkot.
[ Szerkesztve ]
-
DravenMoral
senior tag
válasz ricsi99 #83003 üzenetére
Idle állapotról beszélünk.
Ha ott ilyen magas a hőmérséklet, akkor játékok alatt mennyi lehet?
Rendben, persze lehet, hogy csak bizonyos fok után kapcsol be a venti, de ez a hőmérséklet 0%-os terhelésnél nagyon magas.
Egy 3090ti sem megy fel 40fok fölé bekapcsolás után, idle állapotban. Csak akkor, ha engedi a kikapcsolt ventilátor egy bizonyos fokig.
De nem 63fokig.. -
senior tag
válasz ricsi99 #83034 üzenetére
Hát de pont ezt nem akarom. Azt akarom, hogy most egyszer megoldom, utána ne kelljen ezzel többet szenvedni... nem zavar ha alacsonyabb az órajele, csak stabil legyen és ne kelljen ezzel többet foglalkozni, mert kurvára nincs erre időm meg energiám. (-290 Mhz-el) 1127 Mhz-en meg stabil... én nem kísérletezgetek plusz árammal meg 10 Mhz-enként hogy melyik az ami már stabil.... rengeteg időbe telne. Lehet, hogy így még egy referencia modellnél is gyengébb picikével, mert az legalább 1127-ről Boost Clock-al elmegy 1200 párig.... ez meg így nem mozdul sehova 1127-ről. Pláne nem 1400+-ra. De nem annyira érdekel. Most nem azon fog múlni, hogy 10% -al erősebb vagy gyengébb a videokártya. Amivel játszok most még néha, az így is bőven elfut. Ha meg jön később valami új játék aminek nagy lesz az igénye, akkor meg megint nem fog számítani, mert +10% sem lenne elég valszeg.... így nem látom értelmét se nagyon, hogy kínlódjak a kísérletezéssel. Régebben gyerek koromban még csináltam ilyen OC kísérletezést procival meg RAM-al , amikor kurvára ráértem, illetve jó szórakozás, de jelenleg nem fér bele.
A hűtési profil meg nem érdekes. A gyári ventillátorai már rég szétmentek évekkel ezelőtt. Csapágyas is volt már meg a nyákja is amperszagú volt nagyon. Úgyhogy az kuka lett. Én meg rábarkácsoltam házilag 2db 92x25x92 mm-es "kerek" ventit. Igazából jobban hűt mint amilyen gyárilag volt a hűtése. És terhelés alatt is alacsonyabb a hőmérséklete mint a gyári megoldással és a hangereje sem vészes. Hátránya, hogy függőlegesen 3 Slot-ot foglal így már a kártya nem 2-t, illetve 3 PIN elosztóval az alaplapra kell rádugni a VGA ventilátorokat. Vagy lehetne akár Molex-el a tápra is, csak így volt egyszerűbb nekem. Lényeg, hogy külön be kell dugni és az konstansan mindig pörög. Szóval a hűtési profilnak már eleve fuccs volt kb 1,5 évvel ezelőtt is....úgyhogy azt is letojom.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
Exymiriem
tag
válasz ricsi99 #83055 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Gigabíte GV_R938G1
A magic r15-ös jelzésű cuccok meg fölötte a széles bordás részről van szó. A többi rész hideg, de azok... alapjáraton, youtube közben teljesen ok, 31-35, de ahogy játékra kerül a sor, rendesen melegednek.Ha nem válaszolok azonnal, azért van, mert dolgozom. Kérlek légy türelmes, akár 24 óra is eltelhet, mire géphez jutok.
-
DravenMoral
senior tag
válasz ricsi99 #83186 üzenetére
Próbáltam régebbi cooler master 650w-os táppal, aminek csak 2külön 8pines betáp ága volt, és egy 8pin, ami az egyik ágról hosszabbítva volt, na azzal ugyan úgy villognak a ledek, de megközelítőleg sincs akkora coil whine, mint az msi táppal.
Most cserélni akar velem az illető egy hasonló Msi 850w-os tápra gariban, hátha azzal jó lenne..
Próbáltam egy ugyan olyan asus strix 1080ti-t a gépben, ezzel az msi táppal, de azt nagyon szépen vitte, coil whine nélkül. -
MZsoltee
veterán
válasz ricsi99 #83188 üzenetére
Vannak olyan gyártók, akiket ez nem érdekel (ezeket a kártyákat szokás vizezni), szétszedheted nyugodtan. És van amikor meg sem nézik, szedik szét a vga-t, küldik helyette a másikat. Persze van kockázata, de a gyakorlatban, ha ránézésre nincs külsérelmi nyom, akkor kevés vga-t szedegetnek szét és nézegetik, hogy szét volt-e szedve.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Pityu.
nagyúr
válasz ricsi99 #83191 üzenetére
Na most két beállítást kapcsoltam át maxra auto-ról nem tudom ,hogy ezt jól tettem e de most fura mód nem tudom ennek köszönhetően de a hangkártyám kap áramot azonnal gép induláskor usb3 portról és van rögtön hang is.
Szóval jól gondolom így a videokártya teljesítménye nem csorbul még pár fps-t sem?Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
pizzas84
tag
válasz ricsi99 #83214 üzenetére
Köszönöm az információt. Próbáltam gyári tuner programjával hogy vettem le az órajelekből, a gpu le is vette, de a memóriát azt nem. Hiába húztam le 500mhzel semmi, ugyan úgy maradt 3500mhzen. Valamivel stabilabb lett, de igy is meg maradt a jelenség. Illetve még valami, a fortnite közben whine coil hang effektet ad a kártya. Rdr2 dx12 módban nem. Sims4 sem.
És egy kérdés a végére, a thermal pad ami a mem chip és borda közt van el tud öregedni? Mert rajta van fogja de csak 8 évesek lassan.
-
pizzas84
tag
válasz ricsi99 #83214 üzenetére
Kivettem a ramokat a gépből, egyesével végig próbáltam, minddel hibázik.
A procit kicseréltem egy i3-ra azzal is hibázik. A végén átraktam az én gépembe, régi 775ös konfig, ott is hibázik. Új driverrel nem megy sehogy. Amire rájöttem hogy az opencl nem bírja. A 2.0val normálisan megy, a 3.0val vége. Vissza raktam a gyerek gépébe a 960ast, hibátlan, bele próbáltam a 750ti-t hibátlan. Aztán az én gépembe is ugyan ezt, ott is hibátlan. Tanácstalan vagyok :( -
pigatt
őstag
válasz ricsi99 #83264 üzenetére
Megcsináltam, a paszta lenyomat kép alapján olyan mintha kissé domború lenne a hűtő, azaz teljesen a középen éppen csak egy hártyaréteg látszott, széleken pedig egy picit vastagabb. A paszta nem volt száraz. Ez tényleg lehetett attól, hogy keményebb volt a pad kissé és nem tudta a hűtő összenyomni rendesen. Korábban rendeltem Amerikából egy ilyen készletet, ez érzetre puhább: [link]
Most ezt raktam fel, 1-2 hét múlva meglátjuk mit mutat, most a friss kenéssel megint szuper!
A hűtőt visszaemelve egész jól hozzáért mindenhol a vékony réteg paszta lecsavarozás nélkül is.i9 / 4080 / 32"
-
Aprósólyom
addikt
válasz ricsi99 #83264 üzenetére
Engedj meg egy másfajta szemléletet: Én betiltanám a gallium ilyen jellegű használatát. Mérgező korrozív anyag. Az otthon pasztázgatók emberek kapcsán pedig biztosra veszem, hogy nem bánnak vele környezettudatosan, de még szervizről se képzelem el. Megy kommunális hulladék közé a galliumozott fülpiszka, ahelyett, hogy leadná külön, mint veszélyes hulladékot. Én kerülném a javaslatát. Undorító egy anyag. Akinek nem elég egy kyronaut, hydronaut ott más gondok vannak, nem a pasztával van baj.
Jevons paradox
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ukrajnai háború
- Nem száguld az EV-ipar, a gyárakat és állásokat féltik a britek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Hardcore café
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest