- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Apple asztali gépek
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo860518
csendes tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni.
Szitu: Videokártyát cseréltem (Gigabyte G1 R9 380 4gb -> ASUS Strix gtx980). A problémám, hogy játékokból az asztalra kilépve, elmászik a kép pozíciója(10-ből 7-szer). A tálca felkerül a képernyő felső ötödébe, alatta csak a nagy feketeség.A rendszerre két megjelenítő van csatlakoztatva. (monitor displayporton, TV hdmi-n). Kép csak a monitoron csúszik el!
Ha változtatok a megjelenítési módok között (klón, kiterjesztett stb.) , akkor a jelenség megszűnik.Mindegy miről mire, de váltani kell... Ha ki/bekapcsolom a monitort, szintén megszűnik.Az ATI kártya driverét kiírtottam még azelőtt , hogy az NVIDIA-t installáltam. Próbálkoztam másik DP-portra dugni is...ilyen olyan beállítás módosításokkal. Semmi sem segített..
A kártyát itt vettem hardveraprón, az eladó nem találkozott a jelenséggel, DE ami érdekes, hogy neki is volt probléma a váltásnál (ő meg az én régi r9 380-amat használja), neki teljesen eldobta a képet a monitorról... Ő még talált Nvidia driveréből maradékokat, miután azt törölte, megszűnt a jelenség...(nem tudom h van e összefüggés...)
Két dolog lenne nekem a fontos:
- lehet e ez hardveres probléma !? Ha igen, akkor gyorsan ki kellene derítsem, mert 3napos tesztben egyeztünk meg kétoldalúan...(a kártya ezen kívül tökéletesen szuperál, az eladó megbízható)
- teljes rendszer újratelepítésen kívül milyen megoldási lehetőségek lehetnek !?Előre is köszönöm a segítséget
-
gabo860518
csendes tag
Sziasztok!
Egy i5 4460 cpu + gtx 980 párosbòl lecserélném a videokártyát egy rtx 2070s-re.
Abban kérném a véleményeteket, hogy ez így mennyire életképes párosítás!??...tudom hogy erősebb cpu kellene 100%-osan kihajtani a 2070-et de cpu cserére már nem szeretnék költeni...vagy akkor feleslegesen erős egy 2070s !?
2560*1080, 75hrz-en játszom.
Előre is köszönöm minden segítő szándékù véleményt \ötletet \ hozzászólást.
-
gabo860518
csendes tag
Sziasztok!
Következő próblema megoldásában kérem a segítségeteket :
Szinte minden játékban 1-5 percenként, van egy kB 0.5-1 másodperces Fps drop-om ( pl..: COD MW 110-130 FPS-ről beesik 80-60 közé). Windows újra telepítés nem segített... Vírus irtot mindent ami felesleges töröltem, játék előtt böngészőt, torrentet bezárom.
Nem rég csereltem procit és videó kártyat, előtte is "ugyanezt" csinálta (persze más beállítások és más fps értékek mellett, de %-osan hasonló mértékű volt a drop... Részben ezért lett fejlesztve a konfiguráció ).
Afterburner-el elkezdtem monitorzni az értékeket...
Hőmérsékletek stabilak mindenhol, CPU stabil 4200mhz-en megy, ram használatban sincs semmi változás... Az FPS drop egyetlen görbével korrelál (de azzal tökéletesen) az pedig a gpu usage. KB 40-50 %ra beesik ilyenkor... Illetve a frame time (ms) sokszorosára nő egy pillanatra.
Profilomban a konfig up-to-date.Köszönöm előre is
Gábor -
gabo860518
csendes tag
válasz gabo860518 #77106 üzenetére
Sziasztok!
Hátha majd valakinek hasznára válik...úgy tűnik (eddigi tesztek alapján megszűnt a jelenség) , hogy a táp volt a ludas.
Gábor
-
gabo860518
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek megítélni a következő értékeket:
Új ASUS TUF RTX 3070ti kártyám terhelés alatt 10 perc alatt 71-74 fokra melegszik, 90-100%os venillátor fordulat mellet. Idle-ben is 52-55 fok körül van, és ilyenkor sincs "fan-stop" módban, 53%ön pörög a venti.
Egy Fractal Design Mechify C házban, 4 BeQuit silent wing és egy AMD 5600x társaságában van. Egy elfogadható airflow azt gondolom adott, a környezeti hőmérséklet 25-26 fok.
A kártya neten található hőmérséklet adatai alapján ez a hőmérésklet legalább 10 fokkal magasabb mint kellene, ami pedig talán még jobban agaszt, hogy mindez szinte 100%os fordulat mellett.
(AQUA-nál vásárolt...írtam nekik gari végett...)Köszönök mindennemű segítséget, támogató hozzászólást.
Gábor
GPU tweak log:
https://drive.google.com/file/d/1jAt6qZ-hw3CsPCnNDFKhcJQvyrEF0FUF/view?usp=sharing[ Szerkesztve ]
-
gabo860518
csendes tag
válasz ricsi99 #82735 üzenetére
köszönöm a segítséget, nem voltam valami magasbiztos, mert a hőfok még határeset, de a magas fordulatszám amit közben mértem , az volt a gyanús...
Közben levelezek az AQUA-ásokkal. Mivel 3 napon belül volt a jelzés, azt ígérték, hogy náluk tesztelik és ha "szerintük is hibás" a kártya, akkor rendezik ők, és nem kell 4-6 hetet várni míg az ASUS megnézi...nagyon bízom benne, hogy nem kell majd vitázni velük ezen :-/ , bár ezidáig csak jó tapasztalataim vannak velük, szóval bizakodó vagyok.
Mégegyszer köszönöm![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Apple asztali gépek
- LEGO klub
- World of Tanks - MMO
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- NVIDIA GTX 1650 4GB D6 Ventus OC
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB TUF Gaming OC videokártya (TUF-RTX4070TIS-O16G-GAMING) - 3 év Aqua gari
- Gainward GeForce RTX 3050 Ghost 8GB+gari
- 2db Asus ROG STRIX RX 580 8Gb videokártya eladó JEGELVE Zsolt részére
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest