- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Apple asztali gépek
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pizzas84
tag
Üdv srácok.
Akadt egy jókora problémám. Vettem egy galax gtx980 soc-t egy fórumtárstól. A kártya jól ketyeg, szépen megy van hogy 5 van hogy 30 percig, ugyanis előbb utóbb kidob minden játékból. Nincs képhiba, nincs fagyás, nincs driver összeomlás egyszerűen csak vissza vág windowsba. Hőfok max 80 fok, de 30 perc rdr2 közben is 67-72fok.
Amit észrevettem, gpu memtest ekkor 5250 vagy 5280 hibával nem megy végig.
Lefrissebb nvidia driverrel lassan csinálja a gpu memtestet és szinte mindig fenn áll a feljebb említett error. 10ből talán egyszer nem és kilépked a játékokból.
De ha nem dhc drivert teszek fel neki (4xx-5xx.xx)hanem a legutolsó 3d visionos drivert(3xx.xx) azzal 10ből 10szer nincs hiba gpu memtestel, és sokkal gyorsabban végig is megy a teszt, csak nem indul jó par játék mert a legfrisebb drivert kérik. És láss csodát nem lép ki.
2 alaplapban is ugyan az a jelenség.
Fumark tesztet végig csinálja(1080p) hiba nélkül mind 2 driverrel.
Konfig:
X3450
Intel dh55tc
4x4gb ddr3 1333
Kingston 480gb a400
Samsung 2tb hdd
Cm 650w bronze tápElőtte egy Gigabyte gtx9602gb gaming volt a gépben, hiba nélkül muzsikált a gépben.
Szerintetek mi van ezzel a.kártyával vagy hol lehet a probléma?
-
pizzas84
tag
válasz ricsi99 #83214 üzenetére
Köszönöm az információt. Próbáltam gyári tuner programjával hogy vettem le az órajelekből, a gpu le is vette, de a memóriát azt nem. Hiába húztam le 500mhzel semmi, ugyan úgy maradt 3500mhzen. Valamivel stabilabb lett, de igy is meg maradt a jelenség. Illetve még valami, a fortnite közben whine coil hang effektet ad a kártya. Rdr2 dx12 módban nem. Sims4 sem.
És egy kérdés a végére, a thermal pad ami a mem chip és borda közt van el tud öregedni? Mert rajta van fogja de csak 8 évesek lassan.
-
pizzas84
tag
válasz ricsi99 #83214 üzenetére
Kivettem a ramokat a gépből, egyesével végig próbáltam, minddel hibázik.
A procit kicseréltem egy i3-ra azzal is hibázik. A végén átraktam az én gépembe, régi 775ös konfig, ott is hibázik. Új driverrel nem megy sehogy. Amire rájöttem hogy az opencl nem bírja. A 2.0val normálisan megy, a 3.0val vége. Vissza raktam a gyerek gépébe a 960ast, hibátlan, bele próbáltam a 750ti-t hibátlan. Aztán az én gépembe is ugyan ezt, ott is hibátlan. Tanácstalan vagyok :( -
pizzas84
tag
válasz ricsi99 #83270 üzenetére
Sajnos nem láttam róla semmi tesztet. 3 nap próbagarit kaptam rá, de mire mindent végig próbálgattam letelt az idő. Mivel nem szemetelt a kártya, sem a gép nem fagyott le vele, így valamilyen szoftveres hibára gondoltam. Egyszerűbb lett volna ha becsikoz és viszem is vissza. Már csak egy dolog maradhat, ami alaplapban eddig tesztelve lett az pcie 2.0 volt. Köszönöm a tanácsot, beviszem egy szervízbe mert már meghaladja a tudásomat ez a probléma.
-
pizzas84
tag
válasz pizzas84 #83275 üzenetére
Üdv.
Sikerült egy clean 522.25ös drivert találnom techpiwerup fórumon, ez egy csupaszított driver és nem dob hibát a kártya memtestnél. Minden elindul minden stabil, kivéve az epic games játékokat. Fortnite játszhatatlan, proci szinte végig 100on pörög, gpu 40en de mikor beakad laggol lemegy a gpu használat 0ra, aztán felugrik. Majd kis idő elteltével beáll 0ra a gpu majd felugrik 100ra, és ki is dob hibával hogy az alkalmazás nem éri el a grafikus drivert.
Nézegettem a netet, lehetséges hogy "bottleneck" áll fenn esetemben is? Vagyis gyenge a cpu és nem bírja kihajtani a kártyát? Egy 1156os x3450 3.2ghz 4mag 8 szál proci van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest