- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
YASKATIR
senior tag
-
fonok87
aktív tag
válasz YASKATIR #35201 üzenetére
Köszönöm, már ki van nézve ebből a megoldásból is pár. Most konkrétan arra vagyok kíváncsi, tudom-e használni a SATA csatlakozót ha már van, vagy inkább hagyjam békén. NAS lesz a laptopból, valahova eldugva, szóval hogy hogyan merre lóg a bele nem lényeg
Truss me, I'm an engineer.
-
YASKATIR
senior tag
Egy N4200-al szerelt laptop eleg a mindennapi hasznalatra?
- Semmi jatek
- Bongeszes (nem 50 tabbal)
- 720p filmezes
- Neha napjan egy kis stream a blogra 1280x720 / 3000 bitrate OBS-el (ahogy nezem az N4200 is tamogatja a quick sync-et)Ahogy nezem eleg sok laptopot szerelnek ezzel a CPU-val, tobbek kozt a Acer Swift 1-et is
-
Papooo
senior tag
válasz YASKATIR #35204 üzenetére
Én is loptam a szöveget: N mint Neveddmeg. (a másik az E mint Ez sz@r)
Amire használni akarod, arra épp elég, de ha véletlenül becsúszna valami picit komolyabb dolog, akkor fájdalmasan kevés lesz.
Akkor már inkább egy i3.[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
YASKATIR
senior tag
válasz z0d1@Ku$ #35205 üzenetére
De most te ezt konkretan tudod, vagy csak azert irod mert pentium CPU? A benchmarkok szerint teljesen jo. Az N3710-nel peldaul kozel 50%-al erosebb
(#35206) Papooo: Nem csuszna be veletlenul semmi komolyabb dolog, baratnom hasznalna es evek ota ennyire hasznalja a laptopot. Most epp egy i3-5005U-val szerelt lenovo laptop-rol csinalja ezt, de ezt ideje cserelni (beszart a hangszoro, kiszaradt a paszta, touchpad meghalt satobbi) es ahogy neztem az OBS kemeny 10-20% CPU-t hasznal mindossze, ezert gondoltam az N4200-ra
[ Szerkesztve ]
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz YASKATIR #35207 üzenetére
Igen konkrétan tudom. Ha ekkora benchmark fan vagy és elhiszel mindent az ilyen oldalaknak, akkor te vagy a marketingesek kedvenc típusa, akinek bármit el lehet adni számokkal. Egy használt i3-assal ezerszer jobban járna, ami nem U végű..Attól még hogy a barátnőd használja, ne vetess meg vele ilyen vackot. én is i5-tel szerelt gépet vettem a oáromnak, hiába alig használja erőforrásigényesebb feladatokra..előre kell gondolkozni.
[ Szerkesztve ]
-
YASKATIR
senior tag
válasz z0d1@Ku$ #35208 üzenetére
Igen, erdekel a benchmark, mivel a szamok nem hazudnak ellenben az emberekkel. A hasznalt laptop pedig nem jatszik.
Szoval te nem azt mondod, hogy nem eleg arra amire kell, hanem, hogy majd talan, kesobb, a jovoben nem lesz eleg valamire, amire hasznalni szeretne. Rendben. Legkozelebb legyszives a kerdesemre valaszolj, ha nem tudsz, akkor skip.(#35209) dugø : De ha fos, akkor miert kap mindenhol pozitiv review-t az Acer Swift 1? Nem csak XY weboldalaktol, vasarloktol is.
[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz YASKATIR #35207 üzenetére
A hangszóró+touchpad (ebayről vagy az apróról) és pasztázás szerintem max 20-ba kerül egy normálisabb szerelőnél. Ha te magad megcsinálod, akkor szerintem 10-12000.
Ha jól tippelem Lenovo Ideapad 100-15 a gép
[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
YASKATIR
senior tag
válasz Papooo #35211 üzenetére
Neztem mar, de sajnos hangszoro az konkretan nincs ehhez a modellhez (csak braziliabol vagy $30-os postakoltseggel), touchpad meg $25 koruli, plusz ott van meg a paszta illetve kellene kizelzot is cserelni, mert a csodas ideapad kijelzo sokkal homalyosabb (meg csak HD), mint eredetileg volt, ez szinten kozel $50, meg kene akkor mar uj aksi is, ami meg $60-70.
Ha mindent cserelnek, akkor maris elkoltottem volna minimum $150-t, es akkor ugye ott tartunk, hogy garancia nincs semmire tovabbra sem. Az acer swift 1 pedig jelenleg $295 itt, 2 ev garanciaval, fullHD IPS kijelzovel es minden tok uj.
Ezert erdekel, hogy arra, amit leirtam es csakis arra eleg-e a N4200 vagy sem.
Edit: Lenovo Ideapad 100-14, abbol is egy helyi, asia only modell
[ Szerkesztve ]
-
gigollo
tag
Sziasztok.
Lenne egy laptopom ezekkel a paraméterekkel:
Processor
Intel® Core™ i5-6200U
2.3 GHz; Dual-core
Screen
13.3"
HD (1366 x 768) resolution
ComfyView
Graphics
Intel® HD Graphics 520
DDR3L Shared graphics memoryÉs az lenne a kérdésem. Hogy lenne e mód arra hogy az elromlott kijelzőt. Egy 1920x1080 as ra csereltessem egy szervizbe?
Köszi a válaszokat!
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz YASKATIR #35210 üzenetére
Válaszoltam a kérdésedre, de ha te ragaszkodsz a saját véleményedhez, én pedig a sajátomhoz (tapasztalatokra alapozva), akkor teljesen mindegy mit mondok, vagy mit mond az, aki évtizedek óta laptopokkal foglalkozik ..Vedd meg akkor azt a gépet, szuper lesz minden vele eltöltött óra (amíg értelmesen lehet használni).
-
YASKATIR
senior tag
válasz z0d1@Ku$ #35217 üzenetére
Nem, te nem valaszoltal semmire, te leirtal egy berogzodest, amint meglattad, hogy pentium, majd elkezdtel okoskodni arrol, hogy mindenki hulye, aki benchmarkokat nez es review-t olvas. Egyetlen indokot sem irtal, hogy miert szar, csak kijelentetted, hogy szar.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Üdvözletem mindenkinek. Adott két Dell laptop, E6540 és E6440. Az 6540-ben 2 GB dedikált VGA van, 6440-ben 1 GB dedikált VGA. Mindkét laptop esetében ugyanaz a jelenség tapasztalható, teljesen mindegy, hogy használok laptophűtőt vagy nem.
Irodai munkára használom mindkét gépet, egyik az otthoni másik az irodai de ugyanaz a meló. Excel, google chrome, néha skype. Ennyi az egész.
Amit nem értek és nezehezen tudom elfogadni: CPU venti a 6540-es esetében állandó 3000-3200 RPM-en pörög, szerintetek ez normális?
6440-es esetében is állandóan pörög 2600-on, elég gyakran felmegy 3000-3200 RPM-re. Jelenleg dokkolóval használok két monitort, semmivel nem melegszik jobban a gép.
Alapból nem is szoktam olyan laptopot vásárolni amiben van külön dedikált VGA mert nem használom ki. Ebben a két esetben másképp alakultak a dolgok, jó áron jutottam hozzá a gépekhez.
Volt AIDA CPU stressz teszt, hűtéssel nincs baj.
[ Szerkesztve ]
-
fungi
aktív tag
válasz allein #35220 üzenetére
Egy barátom E6540 gépe is ugyanígy állandóan pörgött egy idő után, letölthető rá Dell Power Manager, abban a Thermal Management-nél lehet Quiet módra állítani, akkor csökkentett teljesítménnyel de viselhető gyakoriságú ventivel, dolgozik, az idézett feladatokra elég. Nem tudom dedikált kártyás volt-e, azon segített.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
válasz allein #35222 üzenetére
Cool módban, egyelőre 2600 RPM-ről visszavette 2400 RPM-re. CPU nem melegszik. Van több olyan 6540 a cégnél amiben csak integrált VGA van, nincs ilyen jellegű probléma
Eredetileg én is olyan gépet akartam amiben nincs integrált VGA, viszont a mostani 6540-es gépemet, IPS FHD gyönyörű kijelzővel, nagyon jó áron vásároltam.
Azzal nem is lenne gond, ha néha felpörögne a venti. Hiszen benne van a 2 GB VGA. De ezzel ellentétben, a 6540-es gépben állandó 3000-3200 RPM-en pörög a venti, 6440-es gépem pedig állandó 2600-2700 RPM-en pörög. Néha felmegy 3000-3100 RPM-re. Teljesen mindegy a laptophűtő, nem számít semmit. 6440-es gépet pedig melóban dokkolóval használom és két monitorral. Nem melegszik jobban a gép.
[ Szerkesztve ]
-
fungi
aktív tag
válasz allein #35222 üzenetére
Szia, értem, nálunk a Quiet módban csak néha kapcsolt be a venti, nem állandóan ment, nem emlékszem mennyivel volt melegebb a proci , lehet hogy nem mértem, de inkább legyen 5 fokkal melegebb mint a soha nem szűnő ventizúgás... /én szereztem neki a gépet és zavart a zaj, nem sejtettem hogy ez lesz/ -nálad lehet hogy a dedikált kártya miatt ez nem jó, sajnálom. /ezért szeretem a régi Thinkpadokat, ott belőheted amit jónak gondolsz.../
-
5766
csendes tag
Üdv!
Kérdésem lenne, van egy ACER aspire 8943G laptop, amin win7 van, egy ideje nem jól indul!
Pontosabban elindul de fekete a képernyő, win bejelentkezésnél a logó még rendesen látszik, majd ezután borul feketébe. Csökkentett módban működik!
Lehetséges, hogy a vga nyekkent meg? (ATI Mobility Radeon HD 5650)
Hogy tudom ellenőrizni mi lehet a baj?
Ha ez ment tönkre, akkor újratelepíteni sincs értelme nekiállni, ha jól sejtem?
Előre is köszi a válaszokat. -
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok olyan márkát mondani amire világgarancia jár? (Ázsiát is beleértve.)
-
Penguin95
senior tag
Szia!
Hasonló helyzetben először inkább szoftveres gondra szokás tippelni, én is ezt teszem. Érdemes először csökkentett módban eltávolítani az aktuális illesztőprogramot (DDU ajánlott), majd újraindítás után feltelepíteni az újat. Simán lehet, hogy csak összeakadt valami frissítésnél, vagy hasonló. Esetleg próbálkozhatsz frissebb, vagy pont, hogy kicsit régebbi illesztővel is. Ha ez nem segít, még mindig megérheti megpróbálni az újratelepítést, mivel ha nem segít, akkor is maximum időt vesztettél csak.
-
Penguin95
senior tag
Mindazonáltal, én is szeretném a segítségeteket kérni ismét. Korábban ugye kérdeztem itt egy Benq Joybook R55E ügyében, akkor Duree segített (amit ezúton is köszönök) azzal, hogy tovább küldött a Benq támogatáshoz. Velük sikeresen felvettem a kapcsolatot, viszont a BIOS frissítését rám bízták úgy, hogy mindösszesen egy becsomagolt exe fájlt küldtek. Ezzel nincs is gond, viszont a frissítés egy ponton mindig teljesen megfagy, bármiféle hibaüzenet nélkül.
A kép alapján nekem az jött le, hogy a mentésnél történik valamiféle hiba.
Próbáltam elég sok dolgot, mint például:
- Teljesen friss rendszer telepítése (XP, Vista, 7)
- Kompatibilitási módban futtatás (Vista és 7 esetén, mivel amúgy csak XP alatt indul el)
- Rendszergazdaként való futtatás
- Minden létező USB-s eszközt, illetve adathordozót eltávolítottam (kivéve HDD)
- Hagytam a gépet hűlni, hátha túlmelegszik
- Komponensek cseréje (CPU, RAM)Ezek közül viszont semmi nem segített sajnos. Ráadásul kipróbáltam, a jelenlegi BIOS ugyan támogatja és felismeri a bővítésre szánt T2250-es processzort, de csak az egyik mag üzemel így. Természetesen fel fogom venni a kapcsolatot ismét a Benq-val, viszont most gondolom pár napig ők is pihenőn vannak, úgyhogy itt talán hamarabb születik meg a megoldás. Ráadásul mivel Phoenix Phlasher16-ot használ a frissítő, így még talán arra is van esély, hogy valaki találkozott már ezzel a jelenséggel. Annyi a szerencsém, hogy ebben a fázisban még nem nyúl a flash tartalmához, így a BIOS nem sérül.
Előre is köszönöm, ha esetleg érkezik bármilyen tipp, javaslat!
-
lacos001
senior tag
Hi all
Ismerős vetetett velem, ezt a LENOVO IDEAPAD V110-15IAP 80TG tipusú csodát...
Egyszerűen nem birok vele, pedig pár tucat gép összerakáson-laptopon túl vagyok, de ez 2 napja a halálba akar kergetni.
Pendrive felismerés esélytelen...wlan drivert nem eszi meg...akár inteles, akár realtek..
Freedos-os volt mi más..., kapott win 7 rendszert. ez volt a kivánság
Nyilván ezen problémák miatt, gondoltam lemezre kiirok pár exe-t, aztán utána már le lehet rángatni mindent a netről...
De az, hogy nem tudom egyszerűen rábirni legalább a net wifis elérésére, az elég aggasztó.Hol a hiba szakik?
thx...
Innen szedtem le 2 wlan drivert, de meg sem mozdul...
[ Szerkesztve ]
-
YASKATIR
senior tag
válasz lacos001 #35230 üzenetére
Egyszeru a megoldas, megpedig az, hogy felteszed a Windows 10-et, mivel ez a laptop nem tamogatja a Windows 7-et. Nincsenek Windows 7 driverek.
Ha akarja a tulaj, ha nem, Windows 10-et fog hasznalni
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
Feleségem kapott az iskolától, a egy Dell , Intel i7-es processzorral, s kb. 250GB- os Samsung SSD-vel rendelkező notebook-ot..
A HP250-es, i3-as processzorral szerelt laptopját, amit még mi vettünk pár évvel ezelőtt, biztonsági tartalékként raknánk félre.
Ennek már egy kicsit hangos néha a ventillátorja, de nem tudtam elvinni megnézetni, mert mindig kellett neki a laptop.
Most erre lesz lehetőség.
Mit javaasoltok, mi a legjobb megoldás, hogy a HP-t megbizhatóan tároljuk:
1. hetente kapcsoljam be, járassam egy kicsit, s töltsem fel az akkuját
2. vegyem ki az akkut, s így tároljam, míg nem lesz rá szükség -
5766
csendes tag
És megint Én!
Remélem jó helyen, azt szeretném most megint kérdezni, hogy ez a megjavult ACER Aspire 8943G, ami 2010-es kiadás, és azóta semmi nem lett rajta csinálva, lenne-e értelme hozzányúlni.
A lényeg, régóta szarakodott, átköltöztem egy még régebbi gépre, így most lenne rá mód és idő, hogy fejleszteni lehessen. Mondjuk valamit a hűtéssel is kezdeni kell mert alapon is túl meleg, ha valami olyan fut már szinte forró. Gondolom egy nagytakarítás, újrapasztázás, meg mit tudom én....
Esetleg ssd + memória stb....
A lényeg, van-e értelme fejleszteni, és milyen mértékig.
Nem bánnám ha nem kéne kidobni.Előre is köszi, ha valaki válaszol.
-
Penguin95
senior tag
Szia!
A DDU-s tippet szívesen, pár hónapja nekem is így kellett életre keltenem egy Acer lapost.
A gép fejlesztése pedig azon múlik, mire szeretnéd használni. Ha mondjuk csak netezel, filmeket nézel, egyszerűbb dokumentumokat szerkesztesz, és hasonlók, akkor abszolút megérheti fejleszteni. A legjobb egy SSD-vel kezdeni, mivel iszonyat nagy változást tud okozni, pozitív értelemben. Még az is lehet, hogy utána mást nem is akarsz majd bővíteni. Plusz ezt gond nélkül átteheted egy másik gépbe, ha ezzel történne valami.
A takarítás, újrapasztázás pedig erősen ajánlott, pláne ha 2010 óta használatban is van a gép. Ami mindenképp kelleni fog, az egy adag paszta (Arctic MX-4-et tudom ajánlani), egy szett hővezető lap (lehet még jó a régi is, de ha nem, vagy mondjuk szerelésnél megsérül, akkor úgyis csere), alkohol (sokak által ajánlott az izopropil, de nekem például teljesen jól bevált a sima gyógyszertári is), meg egy törlőkendő, esetleg pár papírzsepi. Meg persze egy szerelési útmutató sem árthat.
Ha esetleg nem saját magad takarítanád, akkor arra sajnos nincs tippem, kihez lehetne fordulni, ebben a többiek sokkal jártasabbak nálam. -
Sziasztok!
Adott egy Packard Bell SJV50-SB alaplapos laptop. Hálózati kártya: Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet.
Digi 1000/200 mbitből Windows 10 alatt kb 200/200 mbit-et tud, de Linux-szal meg megvan a 900/200. A legfrissebb win 10 hálókártya driver is 2015-ös, eggyel régebbit is próbáltam, az se jobb, meg úgy is visszateszi a win a másikat...
Vírusírtó le volt tiltva amíg mértem, meg az összes wines tűzfal is, torrent, skype nincs rajta. A frissítés seedelést is kikapcsoltam.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
YASKATIR
senior tag
Azt hogyan tudom kideriteni, hogy az adott laptop SATA III vagy NVMe M.2 SSD-t tamogat? Semmi infot sem talaltam errol az Acer oldalan
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Lenovo T430 -al kapcsolatban volna egy olyan problémám, hogy se a bill, se a touchpad nem használható.
USB-n csatlakoztattam egeret + bill-t , ebből az egér jó, bill.-hez azt írja, hogy csatlakozzak az internethez (de nem tudok, mert jelszót nem tudok beírni bill.hiányában) a touchpadhez meg azt írja, hogy (eszközkezelő/driver) hibaMost csinálok a Win10 -nél egy teljes vissza állítást (alap állapotban) és ha ez sem oldja meg, akkor a Win10 Pro-t rakom fel rá újra / frissen.
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
bszotak
tag
Sziasztok,
Abban kérném a segítségeteket, hogy honnan tudhatom meg, vajon a notebookom tud-e kezelni 2TB-os belső HDD-t?
Típus: Lenovo Idepad Z500 (20202)Kerestem már fórumokban információt róla, néztem a Lenovo honlapján a specifikációkat, kerestem vmi elérhetőséget a Lenovo support-hoz, de nem sok sikerrel jártam.
Jelenleg 1TB-os winchester van benne, és ha van rá mód, nem külső megoldással szeretném bővíteni a tárhelyet.
Köszi!
-
z0d1@Ku$
senior tag
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #35244 üzenetére
Megoldottam, szerencsére jó lett úgy.
TouchPad oldalsó sávban a görgetés funkció nincs jelen, vagy külön szoftver kell hozzá?MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Dell Inspiron 7420 2 in 1 14" Touchscreen Core i5 1235U 24GB RAM 512GB NVME SSD
- Dell Latitude 5490 (14" FHD IPS, i5-8350u, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, UHD 620, 4G LTE Modem, 1 Év Gar.)
- 3 db laptop eladó BONTÁSRA/ALKATRÉSZNEK
- Laptop javítás ingyenes bevizsgálás minden esetben
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest