Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Barthezz2

    MODERÁTOR

    Üdv!

    Igazából nem tudom, hova kellene fordulnom, de talán itt is tud valaki valami okosat.

    Tegnap játszani akartam az Aspire R7-en(572G, Haswell), de egy furcsa dolog jött közbe. Minden játék(mint kiderült) 1-2 perc után elkezd akadni. Régen akkor csinált ilyet asztali gépen, mikor ALT+TAB-al kiléptem, és hosszabb időre nem folytattam a játékot, hanem egyéb más dolgokat csináltam, majd mikor vissza, akkor akadt, mintha kipucolódott volna a RAM-ból a játék. Erre rá is erősít az, hogy most, mikor akadozik, néha fel is dob egy ablakot, hogy elfogyott a memória, holott közben a 8Gb 30-40% van csak használatban. Ha nem okézom le a figyelmeztetést, akkor megy tovább a játék, de attól még zavaró. Az akadás főleg. Virtuális memória nincs kilőve, alapértelmezett értékeken van.

    Aztán elkezdtem tesztelgetni. A 335-ös NVidia driver helyett visszatettem egy régebbit(az Acer oldaláról ami elérhető), és úgy tűnt megoldotta, de később kiderült, mégsem. Ezután vissza a 335-ös, és ezzel is hol jó volt, hol nem.
    Arra gondoltam, hogy túlmelegszik, ezért míg TV-n ment a játék, a lapos képernyőjére kitettem egy GPU-Z-t, meg egy Aida64 teszt ablakot a hőfokokat monitorozva, 80 fok körül ment minden(van hűtőpad) folyamatosan, de sokszor már 60-70 körül is beakadt.

    Következő lépcső volt az Aida64 stress test, aminél azt vettem észre, hogy ha csak a CPU-t teszteltetem, akkor a feladatkezelő szerint is 100%-on, és 2,3GHz-en megy a processzor, azonban ha a GPU-t is beleveszem a tesztbe, akkor a CPU freki össze vissza ugrál 1,5 és 2,3 GHz között, és a kihasználtság is 80-100% között. Hőfokok ugyan azok. Aida szerint nincs CPU Throttling.

    Akkor ez mi? Valamelyik GPU(GT 750M, HD4400) védelme lehet, vagy csak szimplán szarul működik valamelyik driver? 70-80 foknál még nem kellene visszavenni szerintem.

    Minden esetre tippemre az akadozás emiatt lehet, de ha van más ötletetek, és a fenti jelenség normális, akkor azt is szeretettel várom :R

    [ Szerkesztve ]

    Everybody lies.

Új hozzászólás Aktív témák