- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
senior tag
válasz szabonagyur #13248 üzenetére
Köszönöm a segitségedet.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Olyan progit keresek notira, ami az akksihasználatról írna ki infókat. Jó lenne, ha látni lehetne melyik task eszi épp legjobban az akksit (vagy milyen egyéb dolgok, pl. vinyó seek, stb.), valamint grafikonon ábrázolná a töltéseket/merüléseket. (Esetleg az utolsó runtime-ját, hogy mióta fut akksiról a gép.)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Garanciavesztéssel jár egy Fujitsu LH532 újrapasztázása?
-
taip
senior tag
Miben jelentkezik, hogy **** benne a wifi?
Egyáltalán nem működik, lassú, szakadozik, vagy mi?
Driver rendben felment? Milyen oprendszer?Nekem nincs bajom a wifivel, viszont a képernyőjével annál több. Legszívesebben én meg azt cserélném ki.
Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
Maksifül
senior tag
Sziasztok!
Leesett egy Packard Bell MGP00 laptop. Azóta nem látszik semmi a képernyőn. Tévére kötve sem, HDMI-vel. Minden világít a gépen bekapcsolás után, hallhatóan fel is pörög. Mi szállhatott el, vagy hogy lehetne ezt kizárásos alapon megállapítani, hogy csak a hibás alkatrészt pótolja az ember?
Előre is köszönöm a segítséget!
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Dell XPS
veterán
válasz Maksifül #13256 üzenetére
- memória modulok ellenőrzése a slot-ban (ki-be min.)
- SMBus - reset
- hdd, odd, akku nélkül próbált indítani a laptopot.
- reménykedjünkMásik fórumon is megírtam, hátha nen kell alaplapot vizsgálni, javítani!
(#13254) Intercreptor : ha nics ragasztás, matrica a csavarokon, akkor nem.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
MurdR
veterán
válasz Maksifül #13256 üzenetére
DSub (hagyományos VGA) csati is van a gépen elvileg a HDMI-n kívül, nem? Mert ha van, akkor azzal is megpróbálhatnád monitorra kötni, hátha egyből nem akarja kiküldeni a jelet HDMI csatin. Nekem a régi gépemben a Catalystban át kellett állítani HDMI-re, egyből nem adott jelet. De ha rákötöd monitorra, akkor a gyorsbillentyűjével (vagy magától) meg kéne jelenítse a képet.
Persze DellXPS kolléga amit írt azt is próbáld ki, én nem kijavítottam, csak kiegészítettem Őt[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Maksifül
senior tag
Nagyon köszönöm Mindenkinek!
Nem az enyém a gép, csak próbálok segíteni egy barátomnak. Ki fogjuk próbálni a tippeket, még egyszer nagyon köszönöm!!!Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
demars
addikt
Sziasztok!
HP EliteBook 8460p masinán nem működik néhány USB port!
Illetve működnek, csak az új pendrive-ot nem ismeri fel! ( USB3.0 / USB2.0 Darartavel 32 GB )
Csak egy porton tudom használni, amin az eSATA felirat olvasható!
Ha jól tudom, az SS USB portok lennének a nagy sebességű USB3.0-s portok, de nem ismerik fel!
Kellene ehhez driver, vagy biosban kellene valamit állítani?Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
rgeorge
addikt
válasz demars #13261 üzenetére
Mást felismernek azok a portok? Csak az USB 3.0-s portokban nem megy a pendrive? Eszközkezelőben van driver ezekhez?
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
demars
addikt
válasz rgeorge #13262 üzenetére
Igen! Van egy másik Medion USB2.0-s pendrive.m, azt felismeri mindegyik portban! Csak ezt az új usb3-asat nem akarja.
Driver hiányt nem jelez. Elvileg fent van minden ( win7 64 bit )!
Az a fura, hogy csak egy porton hajlandó menni ( eSATA USB porton )
Ezért gondoltam driver hibára, vagy inkább bios beállításra !Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
MurdR
veterán
-
Gabesz87
veterán
Adott egy Thinkpad Edge E530-as gép, és egyszerű 1000 éves játék (Vietcong 2) közben 90 fok közelében van a CPU. Sőt mi több, még a venti sem akar menni, csak néha felpörög. Ilyenkor egy újraindítás ált. segít, utána megy a venti, de ez akkor sem normális. Mit lehetne tenni? Első körben persze megpróbálom majd portalanítani, kifújni belőle ami van.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Gabesz87 #13265 üzenetére
A hütöventillátorod hütöbordájába belerakodot porcicák vannak,talákoztam már ezzel énis.
Filc szerüen rakodot bele a bordák közé megakadájozva levegő kiáramlását nem tudja kifújni keletkezö meleget.
A ventillátór emiatt leálhat rövidebb idöre mert lapátjai közé néha bele akad a por és elis zárja teljesen levegö utját.
A szétszedésnél vigyázz mert könnyen eltud törni a burkolat.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
unknownerror
tag
Üdv!
Egyik ismerősnek elromlott a kijelző a laposban. Nem "világított", de a kijelzőre rávilágítva adott lépet. Bevitte egy szerelőhöz, ott semmit nem csináltak vele, de a háttérvilágítás megjavult, viszont a kép
ILYEN lett. Ez minek a hibája lehet? Külső monitorral jó a kép.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz IstvánLászló #13266 üzenetére
Köszi, akkor holnap kifújom belőle a port.
MurdR: rendben, köszi. Megfontolom, de szerintem megoldom én. Annyira nem régi a vas, hogy atomjaira kelljen szedni és újrapasztázni. Szerintem elég lesz, ha csak kifújom a ventiből meg a rácsból a port.
[ Szerkesztve ]
-
NEMO1968
őstag
válasz unknownerror #13268 üzenetére
Szia!
Ez valszeg szalagkábel hiba lesz.
Lehet hogy ezért hülyéskedett a világításod is.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
TheProb
veterán
válasz TheProb #11844 üzenetére
Nos, anno volt gondom egy Inspiron 5537-el és a beletett caddy-vel, ahogy hibatkozok előzményként a régebbi posztomra is. Páran mondták, hogy írjam meg ha van valami feljemény. Nos, hál' istennek sikerült megoldani a gondot, mivel ugye a drága LSZ tuskó supportja nem volt képes segíteni, így írtam a CHS szervíznek és röviden az lett a vége, hogy kaptam egy vadiúj gépet és azóta - lekopogom - tökéletesen megy a gép a caddy-vel együtt. Ez majdnem 1 hónapos átfutási időt jelentett, de végülis megérte a dolog. Így ha valakinek hasonLÓ gondja van (márpedig tudom, hogy nem én voltam az egyetlen), azt tanácsolom írjon a CHS-nek, a Humansoftot azért nem mondom, mert náluk se éreztem a segíteni akarást.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Ulius80
tag
Sziasztok!
Egy aspire 5720zg-be raktam egy
512-es 8600m Gt-t,viszont az
Aida64 kétszer mutatja a vga-t
256mb-osként!Ez miért van?
Esetleg tud valaki ajánlani a gyári
ventillátor helyett egy nagyobb
teljesítményű ventit?Előre is
köszönöm!"A Jurassic Parkban NEM a T-rex üldözte a dzsippet. Chuck Norris üldözte a T-rexet, és a dzsippet!!"
-
MurdR
veterán
Urak. A notimban van 4GB RAM, a Bios a rendszermemóriának 4et számol, a win7 3at.
Arra gondoltam, hogy 1GB van megosztva a grafikus memória számára, de a bios szerint 128mb a VGA. Ez hogy lehet?Sőt, 2700 a rendszermemória, és Aida szerint 1300 a VGA.A Biosban nem találtam rálehetőséget, hogy állítsak rajta. Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz TheProb #13271 üzenetére
Szia,
Örülök, hogy megoldódott a rejtély. Valahol jól sejtettük, hogy itt alaplap probléma okozza a kellemetlenségeket, és nem az OptiBay. Szerintem a Dell topic-ban is írd meg a visszajelzésedet, mert talán másnál is voltak anomáliák ezzel kapcsolatban.
Memória hibákra mi lett végül is a megoldás?
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
-BIOS Setup-ban is ilyen a megjelenítés?
-Ha mozgatod le/fel a fedelet, ill finoman érzéssel keresztirányba megtekered van változás?Üdv, Dell XPS
-
Casanova*
veterán
srácok, a manuálisan módosított egyedi felbontás károsítja a kijelzőt,monitort? nvidiába a figyelmeztetés azt írja,hogy kárt okozhat.
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
MurdR
veterán
Básszus most nézem hogy 32 bites Win7et tettem fel a notimra, nem a VGA használ 1GBot hanem a gép nem lát 4et én hülye
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Lenovo G580-as laptopom van, két kérdésem lenne hozzá kapcsolódóan.
A leginkább idegesítő, hogy amikor bekapcsolom, akkor a Windows login screen hangja max hangerővel szólal meg. Gondolhatjátok, milyen jó, amikor késő este, vagy hajnalban még csukott ajtónál is durván hallani lehet. Ezt valahogy nem lehet megoldani, hogy ne legyen hangja, vagy csak nagyon kicsi?
A másik, kevésbé idegesítő, hogy bekapcsoláskor a Num lock alapból ki van kapcsolva és amikor bejelentkezéshez a számokat is tartalmazó jelszavam írnám be, akkor ugye be kell kapcsolni. Lehet, lusta vagyok, de ha már be lehetne állítani, hogy bekapcsolt állapotban legyen a Num lock, akkor inkább úgy legyen. -
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok! Tanácstalan vagyok, remélem nektek lesz ötletetek.
Adott egy noti (IBM T43), ami hozzám került azzal a hibával, hogy be sem kapcsol, vagy, ha néha be is jön, hamar lefagy, hogy nem működik semmi. csak "hard reset" segít...
Gyakran már a kezdőképernyőn sem ment tovább, ha bejött valami, akkor pedig tényleg csak ideig-óráig lehetett használni. Ubuntu fel sem állt, winyó nélkül/táp nélkül/akku nélkül ugyanez a helyzet. A winyó 100/100 as Sentinel szerint, ram teszt hiba nélkül lefutott, proci hűtő kipucolva, de egyébként is hűvős, és halk. Kivettem a bill.t akkor viszonylag sokáig ment: nem mozgattam.... Kipróbáltam újra úgy, hogy nem piszkálom, nem emelem fel, nem döntöm meg, hanem az asztalon hagyom, és láss csodát, megy. Én valami alaplapi forrasztás bibre gyanakszom. Szerintetek? Mit érdemes még megnézni rajta?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Van egy laptopunk i3-3110M, 8GB RAM, HD 7670M VGA-val. Minden normálisan van telepítve (Win8.1). Hogy tudom beállítani hogy a dedikált kártya menjen egy Full-Screen játék alatt? Hiába van beállítva hogy teljesítményigényes program alatt a Radeon menjen, a rendszer úgy ítéli hogy elég a HD4000.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Dell XPS
veterán
válasz Gabesz87 #13281 üzenetére
Ventilátor szabályzást nem értettem, de itt már nem lesz probléma!
(#13287) Intercreptor : Tökéletesen megfelelel, ugyanazt a pasztát használjuk a komponensekhez. MX4 nagyon kíváló mínőség!
(#13288) pocokxx: Ez sajnos alaplap hiba (BGA), és nem ritka eset a típusnál. Szerintem megtettél mindent amit lehetett a notinál.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
félisten
-
Rivaul
addikt
válasz szabonagyur #13291 üzenetére
Abban az esetben ha hagytak gyárilag távolságot a hűtő és a gpu között, tehát alapból is azzal szerelték. Abban az esetben nem tudsz megfelelően pasztázni (nem is olyan régi tapasztalat )
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Willie
őstag
válasz Dell XPS #13290 üzenetére
Köszönöm! Rosszul emlékeztem, bocsánat, az MX2 is megfelelő? Egyébként a notebookoknál is csak egy nagyon vékony réteget kell felvinni a pasztából, igaz?
(#13292) Rivaul: Hogyha leszedem a hűtőt, és kiderül, hogy van alatta gap-pad, akkor mindenképpen újat kell feltenni? Még sosem láttam gap-padet, hol lehet egyáltalán ilyet beszerezni? Melyik az ajánlott típus? szerk.: Azt látom, hogy többfajta vastagságú kapható.
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz szabonagyur #13291 üzenetére
Oda elvileg Gap-pad kellene ahol gyárilag is azzal oldották meg a hőelvezetést (hőátadás), és sajnos a legtöbb esetben még egy komolyabbnak számító GPU alá is ezt alkalmazták régebben. Ahol pedig az északi-hídban van integrálva a videókártya (Chipset-IGP), ott nem is található más mint Gap-pad. Semmiképpen nem ajánlottabb, csak nem elterjedt a helyettesítése, és így természetesen ez kerül lecserélésre.
Megsem közelíti a rézfelület hővezető képességét!Gap-pad: 6-7W/mK
Réz: ~400W/mk[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Rivaul
addikt
válasz Willie #13293 üzenetére
Notinál is vékonyan kenünk. Impressa múltkor azt mondta megfelel az mx2 is,
Gap-ot nem kell mindenképp cserélni de nem árt. Nálam már szétfoszlott így cseréltem. Pár száz ft az aprón többen is árulják pl. Csak egy 1x1cm es darab kell átlagba. Én a gap alá s fölé is tettem egy kis pasztát hogy jobb legyen az átadó képessége.Mod: közben kaptál szakszerű választ is. Mind1 azért meghagyom
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Igaz noti a kérdés, de szerintem inkább Win8.1+2VGA, minden esetre Rivaul fórumlakó társ ezt a topikot tanácsolta (és ez a 3. amiben felteszem a kérdésem):
Elnézést kérek, de nem controlvé-cézném kérdésem, inkább hivatkozok az előzőre: laptop betűméret különböző kijelzők esetén, win8.1 alatt (Win8.1 nem az én op rendszerem...)[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
félisten
-
nemeth9
csendes tag
Szia! a képet elnézve úgy tűnik egy Toshiba L500-as laptopról beszélünk. Ez az utolsó fénycsöves laptopok egyike. Mivel ennél a technológiánál még külön van a háttérfénynek és az adatnak a kábelezése, nem hinném, hogy szalagkábel hiba lenne, sokkal inkább LCD kijelző baja van. A gond, hogy már nem gyártanak 15,6"-os WXGA HD kijelzőt CCFL (fénycsöves) kivitelben, így LED-esről átalakítottat tudsz venni újonnan például innen: [Toshiba Satellite L500 laptop kijelző] Ha nem vagy jártas laptop szerelésben, inkább szervizben csináltasd, mert ha rosszul dugod össze a kábelt elküldheted az alaplapon a tápot.
[ Szerkesztve ]
Laptop kijelzők és laptop alkatrészek: https://www.notik.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- 3 db laptop eladó BONTÁSRA/ALKATRÉSZNEK
- Laptop javítás ingyenes bevizsgálás minden esetben
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
- Lenovo L15 Ryzen 7 5850 8 mag 16 szál Zen2 Radeon Vega 7 16Gb Ram Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest