- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
Hellas
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy netbook akksik között az "számít" inkább, hogy hány cellás, vagy, hogy hány mAh-os? Tehát egy 3 cellás 2200mah-os, és egy 6 cellás 2200mah-os ugyanannyit bír, vagy a 6 cellás dupla annyit a cella szám miatt?
-
legenda
válasz Hellas #35353 üzenetére
mind a két paraméter számít!
a több cella a jobb, pláne azonos mah esetén, ha nem is dupla teljesítmény, de érezhetően többet bír!hybrid26; az utángyártottak esetén gyártója/típusa válogatja, de a legtöbbször - sajnos - nem bírnak annyit, mint a gyári!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Pocok256
veterán
válasz DigitalAngel #35351 üzenetére
Inaktív az a funkció :/ Nem értem miért (magyarul szürke nem tudok rákattintani)
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
DigitalAngel
tag
válasz Pocok256 #35357 üzenetére
Tudom mire gondolsz, ezért tedd aktívvá a windows lemezkezelőbe és következő ujrainditáskor arról fog bootolni a gép és már teheted is fel a Win-t.
Ha nagyon nem megy hivd az ügyfélszolgálatot postán küldenek egy Recovery lemez készletet 1 héten belül.
[ Szerkesztve ]
15 ève PH-n, adok-veszek
-
Pocok256
veterán
válasz DigitalAngel #35358 üzenetére
De épp ott nem engedi full szürke és nem lehet rá kattintani :/
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz DigitalAngel #35360 üzenetére
Szerintem legyalulom az egészet és felteszek egy sima win 7 et az megoldja, de amúgy értem mire gondolsz énis azt akartam és a másik gépen engedi a vinyot aktivvá tenni csak itt nem :/ Komolyan nem értem.
-
veterán
-
hybrid26
tag
válasz Thunderzolee #35365 üzenetére
Rendben, így már értem. De akkor valószínűleg valami low profilos win7 -et ajánlanék. Ha az segít. De gyakran egy hasonló tipusú driver is megoldja a gondot
-
EkSYS
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék notebook-ot venni, de van néhány apró kérdés amit szeretnék tisztábban látni:
- melyik a jobb (teljesítmény szempontjából) gtx560m FullHD-n vagy 1600x900-on 6770m?
- azokba amikbe 2 hdd foglalat van egy konzumer 2.5colos ssd-t simán bele lehet rakni?Ki milyen gamer laptop-ot preferál? Kell(het) egyáltalán a fullHD notebookba?
core i7 sandy bridge-est akarok venni, szóval szerintem a proci nem lesz kevés, inkább a videókari miatt aggódóm. Leginkább játékra kéne (Cod MW3, BF3, steam-es játékok :/)Szerintetek? (plusz azért legyen megbízható)
Eki - az eredeti
-
StephenNO1
tag
Szia,
1., A gtx 560m sokkal jobb, 15,6-nél a fullhd tűrhető, pláne olvasásnál és böngészésnél, nagyobb kijelzőnél nincs gond.
2., Igen
3., Asus G74SX-91313V-ért a fél kezemet odaadnám, I7-es szandika elég lesz bőven, pláne 560m-el
Mindig első a maszek, a munka megvár! A nőkkel jobb jóban lenni, mert náluk van az összes p@na!
-
Pocok256
veterán
válasz StephenNO1 #35368 üzenetére
I7 es szandikát én nem rakatnék laptopba és nem vennék úgy. Rohadt sokat fogyaszt iszonyatosan melegszik és iszonyatosan nem használja ki egy játék se a többlet teljesítményt i3 i5 bőven elég mindenhova. (legalábbis játéknál)
-
-
hybrid26
tag
Laptopból erőművet
Azt még mindig aranyért adják. Akkor inkább vennék egy egyszerűbbet,a mi netre, filmre, esetleg régebbi játékokra jó. És a megmaradt összegből dobnék össze egy asztalit. Árban ugyan ott van. Ha az egyik eladó sorba kerül vagy meghibásodik még akkor is ott a másik.
Én biztos nem költenék több 100 ezret csak laptopra -
StephenNO1
tag
válasz StephenNO1 #35371 üzenetére
Elég jó gép és a nagyágyúknál sokkal olcsóbb gép GT540M-el. Szerintem elég tűrhető árral.
[ Szerkesztve ]
Mindig első a maszek, a munka megvár! A nőkkel jobb jóban lenni, mert náluk van az összes p@na!
-
Pocok256
veterán
válasz StephenNO1 #35371 üzenetére
Félre értesz elismerem hogy van különbség . De a lényeg az, hogy ez a erő különbség játékoknál egy laptop esetében soha nem jön ki +1 fps kapsz és 30% al több fogyasztást szerény véleményem szerint nem éri meg.
EkSYS mennyi a keret rá. Amúgy meg Klikk
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
EkSYS
senior tag
-
StephenNO1
tag
válasz Pocok256 #35374 üzenetére
Teljes mértékben igazad van. Nemrég váltottam i5 430m-ről i5 580m-re, tömörítésen és telepítésen kívül még játékban tapasztaltam egy kis ugrást, utóbbit lehet a placebó hatás miatt .
#35375 odrif: Nem tudtam, egy pár gép típusa kategorizálva el volt nekem mentve, és google ezt dobta.
-
eketomy
senior tag
válasz Thunderzolee #35365 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek!
[ Szerkesztve ]
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
eketomy
senior tag
Szvsz, kicsit több mint 200ezerért lehet kapni bőven olyan notit ami alkalmas játékra is! Felesleges 3-400ezret ezért kidobni én is azt mondom! Persze mindig kell ilyenkor egy kicsit kompromisszum, mert ugye nem lehet akkor mindenből a legjobbat kihozni.
Sztem is i3 vagy i5 proci bőven elég, + 4GB RAM (később is lehet bővíteni), ill. valami nvidia vagy ati vga! Nemtudom, hogy pl a full hd kijelző mennyire fontos, mert nagyságrendekkel azon is lehet spórolni. Délután ha hazaértem linkelek is neked pár lehetőséget ha gondolod, csak itt most olyan lassú a net ahol vagyok, hogy örülök ha a ph oldalak bejönnek!
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
MeroM
senior tag
Sziasztok ! Jelentkezett egy olyan probléma egy ASUS k50IJ laptopnál hogy "cserélje a Telepet" eddig ilyen még nem volt töltő rajta van akkor azt írja hogy töltődik de hibás a telep, ha csak az aksiról megy akkor meg azt hogy "hibás telep okozhat hirtelen leállást, de nem áll le" és villog egy piros X az aksi kijelzőnél ha ki be veszem az aksit akkor néha megjavul néha viszont az előzőeket írja mi lehet a probléma?
-
legenda
válasz StephenNO1 #35383 üzenetére
igen, egy - vagy több - zárlatos cella például szokott ilyen hibát előidézni!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Öcsémnek van egy FuSi Pa2548-as gépe. Be akarta kapcsolni, de csak erre képes a gép. Felpörög a venti, viszont nincs kép, illetve a 3 sípolás után a hűtés leáll, csak a winyó pörög tovább benne. Én elsőre alaplaphibára gyanakszom (hasonlóan jártam egy HP-val).
Vélemények, javaslatok?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
StephenNO1
tag
Külső monitoron sincs jel? Ennél a típusnál jó lenne tudni mit jelent a 3 sípolás, én megpróbálnám a memóriákat kiszedni, és megnézni változik e valamit a helyzet? Esetleg a vinyó villog tovább, vagy csak folyamatosan világít?
[ Szerkesztve ]
-
StephenNO1
tag
válasz Superhun #35389 üzenetére
Ősrégi amilo li1705-s notimnál pont memória hiba volt a 3 sípolás, a második slotomnál az érintkező meg volt gyűrve, idegességemben nem vettem észre, csak amikor megnéztem.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz StephenNO1 #35390 üzenetére
A videón 1 hosszút és 2 rövidet hallottam, nem simán 3-at.
-
rizso
addikt
Külső monitoron sajnos nem tudom tesztelni, de valószínűleg fölösleges lenne, mert indulásnál szinte végig maxon pörgött a venti, most meg a sípolás után alapjáraton megy.
LED-ek nem világítanak, csak a venti megy alapjáraton, meg a winyó pörög. Egyébként a sípolás: hosszú (kis szünet), majd két rövid.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
sirszevenap
addikt
na újabb kérdés!
3GB DDR 3 1333 Mhz-z ramom van. Egyszerű a kérdés. Érdemes e bele vennem többet, fog e javítni a teljesítményen?
üdv
Bankkártyával? Hát persze!
-
Pocok256
veterán
válasz sirszevenap #35395 üzenetére
Attol fugg mire hasznalod a gepet.
-
Pocok256
veterán
válasz sirszevenap #35397 üzenetére
Ha játszol is akkor mindenképpen nálam 4 giga ram is kevés volt játékra néha (ugye 512 levesz az APU) Így egy idő után 8 gigával nyomultam, és erezhető mikor kitabolok , hogy szépen megy a rendszer míg 4 gigánál néha elfogyott a ram. 6 giga az a határ amin még szépen menne a rendszer de éppen élen táncolna és a tetejébe aszinkronba mennének a ramok.
-
StephenNO1
tag
válasz sirszevenap #35397 üzenetére
Sőt ha később fogsz akár ssd-re váltani akkor jól jön ramdisk használatánál az extra memória, így kímélve az ssd-t. 8GB ram-nál akár ki is lehet kapcsolni a lapozófájlt. Szerintem is mindenképpen megéri fejleszteni, jó árban vannak a memóriák.
-
sirszevenap
addikt
válasz StephenNO1 #35399 üzenetére
Igy van! Köszönöm szépen a válaszokat! 4gb van 4 k-ért!
Bankkártyával? Hát persze!
Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest