- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Aktív témák
-
aizen92
addikt
valaki tud segíteni? eddig semmi baj nem volt a játékokkal mid-high néha ultrán simán ment bf3 például highon multiba tök faszán elment akadás nélkül kb 80%ot használt a gpuból most meg felpörög folyamatosan valamiért 99%ra ( win7 minialkalmazáson nézem amugy) és akadozik minden játék még egy fosfelbontású medal of honor is ami ultra felbontáson ment még lowon is akad minden.... nem értem miért van ez ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném!!!! ( lenovo y570em van i7es proci 2giga gt555m 8 giga ram )
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
Muerte
addikt
válasz aizen92 #35702 üzenetére
Hát az is baj ha BF3 alatt 80%-on ment a vga,mert még a legerősebb asztali kártyákat is 100%-on hajtja. (vagy akkor erősen procilimit van ha nem)
Energia gazdálkodás teljesítménycentrikuson van?
Hőfokokat néztél?ez lehet túlmelegedés is ha kiszáradt már a paszta.
Drivert nem raktál másikat mostanában?[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
Tulmelegedes tuti nem
Mert stabil 70-75fok mind a proci mint a vidikartya.... Bar volt 2 kekhalalom de ujraraktam a winfost es ugyanaz driver is.... Egyik pillanatrol a masikra lett ez..szervizbe beszolok akkor sztem kirohognek.."The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
aizen92
addikt
vicc az hogy volt 2 kékhalálom de az olyan hogy intel HDra volt kapcsolva tuti a noti és neteztem, híreket olvastam és egyszercsak puff, másik épp töltöttem valamit üresjáratba volt a gép egy könyvet olvastam pdfben és akkor.... amugy ja a kékhalál óta vannak ilyen gebaszok drivert a legfrissebbet raktam fel 2 hete az utóbbi 4 napba volt az 2 kékhalál..... túlmelegedés tuti nem 73 fok volt asszem a max. mindig nézem...
-
eketomy
senior tag
válasz aizen92 #35708 üzenetére
És nézd meg sztem a bluescreenview progival hogy mit ír ki a kékhalálra! és utána arra rá tudsz keresni a neten, hogy mi is az pontosan, abból hátha kiderül mi a gond és hogy mitől akadnak a játékaid!
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
aizen92
addikt
nagyon szépen köszönöm mindenkinek fennt van a legújabb driver és képzeljétek beinditottam a BF3at multi és a automata beállítás ultrát nyomatta..... vicc..... és sokkal jobb ultra beállításon de le is vettem mediumra nem akartam hogy gond legyen a lényeg h mostmár minden szuper!!! nagyon szépen köszönöm még1szer szívrohamtól mentettetek meg.
-
Brown ügynök
senior tag
2 kérdésem lenne.
Notebook-nál miért nem alkalmazzák az ISP kijelzőket?
Ha elkopik / fényesedik a HP notim billentyűzete (ami már elkezdődött pedig csak 4 hónapja használom ) ki lehet cserélni valamelyik notebook szervizben?
-
Muerte
addikt
válasz Brown ügynök #35712 üzenetére
Nem IPS-t akartál mondani?
Nagyon egyszerű_ DRÁGA -
Muerte
addikt
válasz Brown ügynök #35714 üzenetére
-
Kbali
nagyúr
válasz Brown ügynök #35712 üzenetére
Kicserélhető, de nem biztos, hogy megéri, pláne nem szervizben, ahol a cseréért munkadíjban lehet, hogy többet kérnek, mint maga a billentyűzet.
Ha van egy megfelelő csavarhúzód, akkor kis kézügyességgel otthon is megoldható a dolog.
A HP support oldalán lehet, hogy service manual-t is találsz hozzá, akár videóval. Az én gépemhez is van ilyen. -
Brown ügynök
senior tag
Megtenném én magamnak is. Amit itt igazából a probléma, hogy 15 000 Ft az én típusomhoz ( Probook 4530s) a billentyűzet. Gondolom, azért azt nem kötelező megvenni hozzá?
@Kbali: A notebookstore oldalán: [link] Szóval remélem nem kell ezt megvenni ahhoz, hogy csak 1-2 billentyűzetet kicseréljek.
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz Brown ügynök #35717 üzenetére
?
-
veterán
válasz eketomy #35691 üzenetére
Nem.
A T5200 az Socket M foglalatú.
Ezért nincs is benn a Socket P-s listában.Fel is röhögtem amikor bmollszeptim írta a történetét erre a listára alapozva.
Holott egy nappal előtte már mutattam neki a gépébe való procikat.
Az Inteles link az csak simán a mobil Core 2 Duo procikat sorolja fel, amik viszont nem feltétlenül Socket P-s foglalatúak. Nem véletlenül nem is szoktam linkelni ezt az Inteles listát; a két wikipediás link (Socket P és Socket M) szvsz átláthatóbb, egyszerűbb, logikusabb.
Használjátok nyugodtan, azért vannak.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Brown ügynök
senior tag
válasz Brown ügynök #35717 üzenetére
Vagy nincs olyan notebook billentyűzet ami általánosságban több típusra is jó és olcsóbb? Mert akkor a szerviz sem drágább.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Brown ügynök #35720 üzenetére
De van.
Külső billentyűzetnek hívják. Bármelyik USB porttal rendelkező notihoz csatlakoztatható. Hátránya, h asztal nélkül nem logikus a használata.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
eketomy
senior tag
válasz Thunderzolee #35719 üzenetére
Thanks! El is mentettem a listát, én naív meg azt hittem, hogy mivel már máskor is írtad, hogy 1-2 helyen hiányos a wikis lista, gondoltam pont az az egyik ami hiányzik persze arra már lusta voltam hogy utána nézzek hogy ténylegesen milyen foglalatú a T5200-as
Na mind1, a lényeg hogy már ez is tiszta!
[ Szerkesztve ]
-
eketomy
senior tag
válasz Brown ügynök #35720 üzenetére
Hát sztem csak akkor találsz olcsóbban ha használtan veszel egyet, de mivel a notid elég új (írtad is) ez miatt ez egyenlőre kilőve, így tényleg csak az usb-s bill marad!
De ha vársz minimum fél évet akkor már lehet fogsz találni itt a ph-n is! (érdemes sürübben nézelődni hátha)
-
bsanzika
tag
Sziasztok!
Valószínűleg volt már róla szó de sehol nem találtam megoldást a problémámra! Dell Inspiron laptopomon ha mondjuk egy játékot nem 1366*768-as felbontásba futtatom akkor a kép szélein fekete sávok vannak! Hogy lehet ezeket eltűntetni hogy úgymond "teljes képernyős" legyen az alkalmazás? Nvidia GT525 vga van benne... Előre is köszi!
2gb ingyen felhő tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/AACGXFiKSRj59u0ldEvB1--_EMSApcEsaFU?src=global9 --- Használd egészséggel!!! :)
-
giraffe78
csendes tag
Üdv Mindenkinek,
A laposommal lenne egy kis gond, ennek lokalizálásában kérném a segítségeteket:
Rendszertelen időközönként (1-2 naponta) olyat csinál, hogy kb. 1mp-re befagy a gép, majd kikapcsol a kijelző és csak restart-ra jön vissza. Közben vinyó megy, hűtés megy, látszólag olyan, mintha menne a gép. Próbáltam nézni a hőmérsékeletet, a cpu max 70, gpu max 60 Celsius, így szerintem nem főtt meg. Akksira is gyanakodtam, de anélkül is csinálja.
Megnéztem az Event log-ot, amiben a Critical hibák előtt (nem üzemeszerű restart) lényegében nincs semmi.cpu t5800, gpu 8400m gs, 2Gb ram, win7 64bit.
Elnézést, ha már volt ilyen probléma, nem olvastam vissza.
Előre is köszönöm a segítséget! -
eketomy
senior tag
válasz bsanzika #35724 üzenetére
Thunderzolee erre adott már korábban egy választ, mondjuk ati kártyát hozta fel példaként, de gondolom nvidia-ban is kell lennie ilyennek!
Itt egy kép hogy mit kellene keresni, ez is Thunderzolee-nak köszönhető!Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
bsanzika
tag
válasz Superhun #35726 üzenetére
Átnéztem töviről hegyire a drivert de sehol nem találtam ilyesmit...
Szerk: ATI vga-nal tudom, a régi laptopomon be is tudtam állítani, de most ezen nem találom sehol...
[ Szerkesztve ]
2gb ingyen felhő tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/AACGXFiKSRj59u0ldEvB1--_EMSApcEsaFU?src=global9 --- Használd egészséggel!!! :)
-
giraffe78
csendes tag
Helló!
Nekem is ez volt az első gondolatom, csak bezavart az, hogy a kikapcsolás előtt megáll a gép 1 másodpercre, mintha valami 1 perces néma csendet tartana. Mindenesetre jobban járok, mintha alaplapos lenne (ez volt a másik gondolatom), de rosszabbul, mintha a Win7-et nem komálná (3. gondolat, nincs win7 support a géphez)
Milyen, "medium budget" kártyát lenne érdemes helyette betenni, ha tényleg a videokártya és végleg kinyiffan?
-
veterán
-
giraffe78
csendes tag
válasz Thunderzolee #35733 üzenetére
De arról.
Állatira nem értek a noti hardverhez, de leszedtem a hátlapot és én mxm-esnek tudtam be az ojjektumot. -
veterán
válasz giraffe78 #35734 üzenetére
Csak mert ami az adatlapodon van kint, az a gyári specifikációk szerint nem 8400-es VGA-t tartalmaz.
http://support.acer.com/acerpanam/notebook/0000/Acer/Aspire5730ZG.htmlCserélve lett már?
[ Szerkesztve ]
-
giraffe78
csendes tag
válasz Thunderzolee #35737 üzenetére
Igen, gyárilag 9300-as volt benne, amit az előző tulaj (szerintem a procival együtt, mert a t5800 sem alap) cseréltetett.
Most újból szédszedtem és le is fényképeztem. Szerintem tuti mxm-es. -
veterán
válasz giraffe78 #35738 üzenetére
Igen, közben már rágoogleztam, itt is említik:
http://hardverapro.hu/apro/_mxm_notebook_vga-k/hsz_1492-1492.html
MXM2-es a tiéd.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz bmollszeptim #35689 üzenetére
Ha ennyire számít a fogyasztás, nem akarsz inkább P-vel kezdődőt processzort rakni bele?
Mondjuk most átnéztem az aprókat, nem nagyon van P széria, itt találtam párat 7500-ért:
http://hardverapro.hu/apro/intel_notebook_processorok_hasznalt.htmlA T5200 meg ezért nem ment a notidban:
http://itcafe.hu/tema/azonnali_notebookos_kerdesek_oraja/hsz_35719.html[ Szerkesztve ]
-
bsanzika
tag
Erre tud valaki valamit?
-
Muerte
addikt
válasz bsanzika #35741 üzenetére
Ha játék menüjében nincs olyan opció ami a Te gépednek natív felbontását engedné vagy kisebb felbontáson nem teszi ki teljes képernyőre,akkor látogass el erre az oldalra widescreengaming Bal oldalon a keresőbe írd be a game nevét aztán megkapod mit kell átírnod az adott játék konfig mappájában és már megy is teljes képernyőn.
[ Szerkesztve ]
-
pikámer
tag
Sziasztok,
Van egy Acer Aspire 4520 lapos ami 2 hetet ment nálam szépen,egyik kikapcsolástól a másik bekapcsig semmi előjáték nélkül most már nem kapcsol be.
Nem az a féle amiről neten olvasni,hogy power led világit,felpörög venti/ felvillan led és leáll
hanem itt egyszerűen nyomom a power gombot és semmi.
Töltés led világit ha rádugom a töltőt,de ki is mértem multival az jó.
Most állok neki megnézni a bekapcsoló gombot és környékét,de ennek valami tápáramkör szaga van.
Van esetleg valami tippetek,tapasztalat amit meg tudtok osztani velem?
Igazán jól jönne mert ilyen alaplapot nagyítóval kell keressek....Köszi
Ami azelött a tiéd volt,az most a másé.Ami azelött jò volt ,az most rossz.Ami ezelött okosság volt,az most lopás,s ami azelött lopás volt,az most törvény.S mindezt együtt ùgy nevezik,hogy Szocializmus. "Wass Albert".
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Megjött a samsung np300e5z s04h laposom és miután bekapcsoltam azt írja, hogy no drives assigned.
Majd Cutemouse v1.9
Installed at PS/2 port
c:>_
és ez villog!Mit csináljak?
Próbáltam betenni a telepítő cd-ét és arra sem reagált! -
eketomy
senior tag
-
veterán
válasz Teodor52 #35744 üzenetére
Bekapcsoláskor gyorsabban kell lenyomnod a boot választó billentyűt (vagy a BIOS indító billentyűjét), mint ahogy csináltad.
Ha már elindul a DOS, akkor persze, h nem reagál semmire.A CuteMouse az nagyjából annyi, h a DOS egérdrivere megy.
[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
válasz Thunderzolee #35747 üzenetére
Ahogy megjelenik a samsung embléma,azon nyomban elkezdtem nyomkodni az f11-et hogy a boot menübe lépjek.
Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest