Aktív témák
-
legenda
válasz Vasinger! #35499 üzenetére
nem érdekes az, a pontos részleteket is megnézheted, hogy mi és miért annyi!
nekem az egyik notiban is 7200 rpm merevlemez van - gyárilag -, és már szemre/érzésre is jóval gyorsabb, mint ~ azonos környezetben egy 5400 rpm társa, és bár pontos típusa is válogatja (buffer size...stb miatt), de itt látod például két notis wd 750 gb összehasonlítását; link
asztali kontra noti összehasonlítás olyan szempontból nem mérvadó, hogy a merevlemez és a memória esetén nincs kimondott eltérés a két kivitel között, ha adott paraméterek azonosak, tehát egy notis 7200 rpm merevlemez, vagy egy ddr3 pc-1600 cl9 memória azonos hardveres környezetben nem fog kifejezett különbséget mutatni asztali kontra notis kivitelben!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
eketomy
senior tag
első körben meg kellene keresni, hogy mi is pontosan az a hc conrol.exe fájl! sztem valami program rakta fel ami a háttérben fut. ha annyira nem fontos akkor azt esetleg le lehetne lőni még a windows indításakor hogy ne indítsa el és már meg is oldódott a probléma!
szal sztem első körben mindenképp keress rá erre az fájlra!
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
allein
addikt
Jó reggelt kívánok mindenkinek. Bluetooth kapcsolatot szeretnék létesíteni a laptop és a mobil között de nem sikerül. Laptop látja a mobilt de nem jön össze a dolog. Letöltöttem drivert és próbáltam felrakni, elindítottam a exe-t de nem történt semmi. Laptop típusa: Sony Vaio VPCEB3L1E. Javaslatokat várok
-
norbi19884
tag
Üdv.
FS Xa 3530-ba milyen procit tudtok ajánlani ami ennél erősebb AMD Turion(tm) X2 Dual-Core Mobile RM-72?
-
soldierboy
tag
Dell N5010-es laptopomba tudok valahogy SSD-t tenni? Nem a merevlemez helyére, hanem mellé. Esetleg az optikai meghajtó helyére? Köszönöm!
-
Vermilion69
aktív tag
válasz StephenNO1 #35495 üzenetére
-
tvamos
nagyúr
Hello!
Kisutott a nap, es... most jo lenne egy kis progi, ami automatikusan allitja a fenyerejet a beepitett monitornak, mint a telefonokon! Mondjuk hasznalhatana a webakmerat! Tudtok ilyet?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
wanted5
őstag
válasz tvamos #35514 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ilyen nem létezik, a telefonodban se a kamera alapján állítja. Szerintem ez kivitelezhetetlen webkamera segítségével
Létezik notebook amiben van fényérzékelő (mint telóban), de típust ne kérdezz mert nem tudom.
De a legtöbb gépnél van 2 gomb az F-eken amivel állítod a fényerőt, az miért nem jó neked? Úgyis olyanra állítod, hogy jól lásd napsütésben is...Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Tud valaki megbízható szervizt, ahol BGA javítással foglalkoznak? Egy noti VGA-t kellene újragolyózni.
Előre is köszönöm a segítséget! -
eketomy
senior tag
válasz Vermilion69 #35511 üzenetére
Így van, ha letiltod utána fel is lehet oldani, és akkor ismét tudod használni, gond nélkül!
Broadcom-ot kell letiltani a 802.11n hálózati adaptert!
[ Szerkesztve ]
-
eketomy
senior tag
válasz soldierboy #35507 üzenetére
Így van az optikai meghajtó helyére kell venned egy beépítő keretet, amibe hdd-t/ssd-t tudsz tenni. Ha ide-s az optikád akkor ilyet, ha sata-s akkor pedig ilyet kell venned bele!
Egyébként én a helyedben mindenképp az ssd-t a mostani hdd helyére tenném és a hdd-t tenném az optika helyére!!!
-
eketomy
senior tag
Na szal más már válaszolt is a kérdésemre Funkcióbill-ért felelős aza a progi, szal az elég fontos akkor azt nem kellene letiltani. Próbáld meg újratelepíteni progit, persze a régit először töröld le, távolítsd el a registry bejegyzésből is mindent ha van rá mód, és telepítsd újra, hátha az megoldja a problémát.
Egyenlőre jobb ötletem nincs, esetleg keress rá a neten, nincs-e újabb ebből a progiból!
-
thug
tag
Sziasztok!
Van nekem egy acer aspire 5940g-m i7, 4gb ram ésatöbbi...
Azt játsza a gép, hogy játék közben egyszer csak hirtelen kikapcsol win7 64-biten, nem egy bika gépigényű játék, pl sims 3...
Azt is gondolhatná az ember, hogy biztos nagyon átmelegedett, de szerintem 60-foknál több nincs, mikor kikapcsol, arról nem is beszélve, hogy egy belkin pad van alatta...!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy mi lehet az oka?
illetve nincs egy olyan rendszer diagnosztikai program ilyen esetre, amely naplózza végig?
Mert nem kicsit idegesítő, hogy 10-perc játék után gondol egyet és kikapcsol!Köszi előre is!
Bár egyéb acer modelleknél látok a neten random shut down problémákat és itt a port hibáztatják érte, hogy a hűtőt, hűtő járatot kellene tisztítani.... Lehetséges lenne?
[ Szerkesztve ]
Melyik maradt fenn tovább, a Magyar Korona vagy a szlovák korona?
-
eketomy
senior tag
válasz soldierboy #35521 üzenetére
Mert ha pl. IDE csatis az optikai meghajtó akkor az a vezérlő lassabb mint a közvetlen sata csati!
ill. az alap hdd csati az elsődleges prioritású az optika általában másodlagos és jobb ha az ssd-t elsődleges prioritást élvez! (egyébként ez kevésbé számít, ettől még persze működhet full u.olyan gyorsan)
-
eketomy
senior tag
Ha lekapcsol csak úgy terhelés alatt a géped akkor az vagy túlmelegedés (bár nemtudom, hogy milyen idős a gép, mikor vetted, mondjuk már 3-4hónap is elég hogy teleszívja magát porral) vagy pedig valamilyen alaplapi vezérlő hiba sztem!
Ha nincs lematricázva a gép és ha könnyen hozzá lehet férni a venti részéhez akkor gar vesztés nélkül le lehet szedni a hátulját és ki tudod pucolni! Tegyél fel egy Aida64 vagy speedfant ami kijelzi a hőfokokat! Ha ténylegesen 60-65fok az teljesen normális 85-90fok fölött van baj, akkor szokott vagy akkor kellene lekapcsolnia.
-
KMT
addikt
válasz eketomy #35484 üzenetére
Sajnos konkrét listát nem találtam. :S
Ez elég infó?
Processor type Intel® Core™ 2 Duo processor (vagy)
Intel Celeron® processor (Socket P)
L1 cache 32 KB per instruction, 32 KB data cache per core
L2 cache 1 MB (Intel Celeron) up to 6 MB (Intel Core 2 Duo)
Front side bus frequency maximum, 1066 MHz for Intel Core 2 DuoSystem chipset Mobile Intel GE45 Express chipset
Eleve ez mi már? :S
Most egy celeron 575 van benne, kérdés, milyen 2 magos, alacsony fogyasztású (gondolom 45 nm) menne bele.
-
veterán
GM45 chipset.
A 45nm-es, 1066-os FSB-s mobil Core 2 Duok chipsete.Ezeket viszi:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PA P-s jelzésűek az alacsonyabb fogyasztásúak.
T-vel kezdődő: 35W
P-vel kezdődő: 25W
4magos: 45WA P7ezresek nem támogatják a virtualizációt.
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
KMT
addikt
válasz Thunderzolee #35526 üzenetére
Köszi. A wikisre én is ráakadtam, de nem bíztam benne.
A P-sek lassabbak is a 35 W-osoknál, vagy csak ügyesebben gazdálkodnak?
Még pár amatőr kérdés:
Ha nem akarok virtuális gépeket, akkor ugye a virtualizáció nem szempont nekem?DELL E5500-ban, meg úgy általában laptopokban mennyire vészes egy procicsere? Csak asztaliban csináltam eddig. Remélem, nem kell az egészet szétkapni hozzá.
-
parkr
őstag
üdv!
nem tudja valaki, ha a HDD-t SSD-re cseréljük, az garanciavesztéssel jár-e? -
veterán
Miért nem bíztál benne?
Összevadászhatod magad is az Intel oldaláról a Socket P-s procikat, csakhogy az Intel nem jelzi, h melyik proci Socket P-s..
A CPU-World már azt is jelzi, csak győzz kattintgatni, melyik proci mit is tud.De ezeket odaírtam a wikis lista aljára is, mint forrás megjelölés akkoriban, amikor a listákat (Socket P, Socket M) csináltam/kiegészítettem.
Teljesítményekről itt van némi összehasonlítás:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlA P sorozat nem lassabb.
A virtualizáció gyakorlatilag abban merül ki, h a Win 7-ek némelyik változatára fel lehet tenni egy virtuális XP-t, h ha olyasmit akarunk telepíteni, ami 64bit alatt nem megy, akkor a virtuális XP-n fut. Mint nekem pl. a scanneremhez nincs 64bites driver, de virtuális XP alól tudom használni a régi 32bites XP-s driverével. Ha ilyen igényed nincs, akkor például a P7ezer is tökéletes alternatíva a P8ezerhez képest.
Egyébként a lista valóban nem teljes, van egy két proci amit nem tartalmaz, amik pl. 50-re, 70-re végződnek, mivel ezek ugyanazok, mint az eredeti processzor, csak pl. lehagyták a virtualizációt róla.
És mivel átlagembereknek készült, ezért nem tartalmazza az LV, ULV generációt sem, meg az egymagos Celeronokat sem.Azt a Dell gépet nem ismerem, és leírást sem találtam hozzá, ha jól néztem, a kis ablak a memóriákhoz ad hozzáférést.
Mellette van egy nagyobb fedél is, azt levéve a merevlemezhez férni hozzá, és vele együtt a procihoz/hűtéshez is?
Általában nem bonyolult a csere, akkor van gond, ha a gyártó úgy rakta össze gépet, h a billentyűzet kiszedésével kell kezdeni az egészet, és atomjaira kell szedni, h hozzáférhessünk a procihoz.
Az enyém pl. ilyen egyszerű, de van ami horror ehhez képest.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
cettlee
őstag
ha leveszem a laptop hátulját akkor elveszik a gari ?
azahelyzet hogy 2 honapig nagyon poros helyen volt, és észrevettem hogy azota jobban is melegszik, valahogy jolenne kipucolni a ventiket. -
parkr
őstag
válasz DigitalAngel #35529 üzenetére
köszi!
-
veterán
-
-
<Mateus>
tag
sziasztok!
olyan kérdésem lenne h van egy asus x54hy-s laptopom (i3+6470) és lecsukom, lehibernálja magát, majd amikor visszakapcsolom, azt veszem észre hogy folyamatosan használja a cpu-t, lassu, akadozik stb... nem igazán értem mi van vele:S folyamatosan a cpu 20-40%között mozog holott csak netezek rajta:S -
veterán
válasz <Mateus> #35535 üzenetére
Feladatkezelőben nézd meg mi eszi a processzort?
Tálcán jobb klikk --> feladatkezelő --> folyamatok fül --> alul katt az "összes felhasználó folyamatainak megjelenítése" gombra.
A CPU oszlopra kattintva %-os értékben sorbarendezi őket.
Egyébként hibernációt használsz, vagy csak alvó állapotot?
Miért nem elég az alvó állapot? Fontos a hibernáció?[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
eketomy
senior tag
válasz Daemon09 #35537 üzenetére
Hát ez attól is függ hogy milyen forrasztóállomással csinálják, ill. hogy milyen tipusú noti VGA-t kell golyózni! Na meg persze, mennyire sérült a vga.
Ha kis szerencséd van akkor akár évekig is mehet még, ha kevésbé akkor lehet hogy csak hónapokig! De ezt aki csinálja az biztosan jobban tudja nálamPeace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
<Mateus>
tag
válasz Thunderzolee #35536 üzenetére
öszintén szolva nem tudom, hogy mit használ a laptop, mert csak lecsukom és kész egyébként mi a különbség a kettő között?
-
tvamos
nagyúr
válasz Thunderzolee #35530 üzenetére
Nekem HP4320s van. Abban 10 honap utan szallt el a hutes. Leszarom, hogy ingyen javitottak! 20 ev munkajat tette meb nem tortente, mert a kulso HDD-m is elhiccent, amikor a belsorol mentettem ra az adatokat! Persze ugy adtak vissza a gepet, hogy a belsorol is letoroltek mindent. Szal most nincs sajat gepem... ha majd kell, veszek en is egy DELL-t. Csak arra meg gyujtenem kell. Egy DELL Precision lesz, mint most a ceges.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
veterán
válasz tvamos #35540 üzenetére
A törölt adatok visszaállíthatók.
A belső, és a külső meghajtóról is.
Nem hiszem, h valami extra biztonságos törlést használtak volna a formázáson kívül.Régen történt mindez?
Ha még nem lett minden felülírva, akkor vissza lehet állítani az eltűnt adatokat.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
tvamos
nagyúr
válasz Thunderzolee #35541 üzenetére
Ott van minden a polcon. A GDB-t nem tudtam feltenni a gyari linusszra. Tettem ra egy Win7-et, de a GDB azzal is ossze fossa magat a gepen, nem talal semmi ertekelhetot. Van valami progi meg, amig javasoltak nekem, elfelejtettem a nevet, de az meg nem talalja a file nevelet. Mi a csudat csinaljak, ha kocka-kocka-kocka 12345 nevu file-bol kapok 2miliot?... bepoccentem, elraktam. Ne is lassam! Majd ha lenyugodtam. Meg szetvernem a gepet!.. annak meg mi ertelme lenne!?..
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
veterán
válasz <Mateus> #35539 üzenetére
Akkor (ha csak nem piszkáltál bele) a fedél lecsukásakor alvó módba kapcsol.
Az alvó (sleep) mód:
A memóriamodulok áram alatt maradnak a noti kikapcsolása után is.
A memória akkor veszti el tartalmát, ha nem kap áramot. Ebben az állapotban azonban mivel áram alatt marad, bekapcsolást követően azonnal használni tudjuk a gépet, ráadásul onnét tudjuk a munkát folytatni, ahol abbahagytuk.
Értelem szerűen az akkumulátorban kell lennie némi szuflának, h a ramokat tudja táplálni.
A legtöbb notin alapértelmezésben a kikapcsológomb is ebbe az alvó módba teszi a gépet, és ez így is van jól.
Ezért van az, h bekapcsolás után pár másodperccel máris tudjuk használni.Ha teljesen lekapcsolt állapotból kell elindulnia, azért kell egy perc (vagy több), h felálljon a rendszer, és használható állapotba kerüljön.
Hibernáció:
A gép kikapcsolás előtt lementi a memória tartalmát a merevlemezre, és utána teljesen kikapcsol a gép. Ez időigényes folyamat.
Bekapcsolás után a merevlemezről visszatölti az adatokat a memóriába, így (hasonlóan az alvó módhoz) ugyanonnét tudjuk folytatni a munkát, ahol abbahagytuk.A Vista óta aztán van még ennek a kombinációja is, itt ismertetik:
http://lacy.hu/windows_vista/hibrid_alvasJavíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
Automatikusan induló programok közül szedd ki.
Start menü --> futtatás --> msconfig
A felbukkanó ablakban, válaszd az automatikus indítás-t.
Vedd ki a pipát a hasonló nevű program elől.Vagy:
Tegyél fel CCleanert, abban is tudod menedzselni az automatikusan induló programokat.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Thusor
őstag
válasz Thunderzolee #35543 üzenetére
Egyébként melyik a jobb egy laptop számára, ha sokat hurcibáljuk egy táskában? Hibernáció, alvás, hibrid alvás?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
KMT
addikt
válasz Thunderzolee #35530 üzenetére
Azért nem, mert előtted írták, hogy a foglalat még nem elég.
A cpu-world-ös linked sztem rossz.
A superPI egy magot használ?
Egyébként ha nem lassabb a P széria, akkor azért gyanús nekem a másfélszeres fogyasztás különbség. Vajon tényleg ennyivel jobb ugyanolyan csíkszélesség mellett?
Asszem én találtam valamit. [link]
Talán nem olyan vész, mint az a hp. -
kormi0312
senior tag
sziasztok,
azt szeretném kérdezni, hogy létezik laptop Sata III csatlakozóval? vagy én vagyok annyira ostoba hogy nem vagyok képes ilyet találni?
kösz előre is! -
wanted5
őstag
válasz kormi0312 #35549 üzenetére
persze, állítólag az én XPS L702x gépemben is az van, bár nem tudom pontosan, de nagyon nem is izgat
nem tudom hogy miért érdekel ez téged, de ha pl SSD miatt ott az olcsóbb kategóriában nemigazán vehető észre h sata II vagy III, merevlemeznél is gyakorlatilag mindegyam nekem azt mondta egyszer vki, h a SB-s gépekben sata III van, csak ugye ezt nem szokták jelölni a gyártók
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- Sweet.tv - internetes TV
- PlayStation 5
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest