Aktív témák
-
dio2389
csendes tag
arra lennek kivancsi hogy megközelitoleg melyiknek nagyobb a teljesitmenye?(jatekra hasznalnam)
pb tk81
pentium dual core p6200+gt540m vspb tk85
phenom x4+hd6650mazt mondjak a pentium dc vissza fogja a gt540m-et(pedig az jobb grafikaban a hd6650m-nel legalabis a ph szerint)
a konfig többi resze teljesen megegyezik
a valaszokat elöre is köszönöm -
zsomle98
csendes tag
Van valakinek bármi baja az i7es asus k53sel?
-
kenwood3
addikt
válasz dio2389 #30955 üzenetére
A két kártya közül nagyon kicsivel a gt540 jobb . De mivel a proci hozzá csak 2 magos a másikba meg 4 magos van, így a másodikon jobban fognak futni a játékok mint az elsőn Manapság már van néhány olyan játék, ami 4 magos cpu-n jobban fut mint a 2 magosokon
[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
dio2389
csendes tag
köszönöm a válaszokat
-
harcikoca
senior tag
Van egy Fujitsu-siemens Amilo pa 1510 lapim, beszart benne a dvd olvasó. Hogy tudok így rá windowst rakni? pendriveről próbáltam de arról nem bootolja be, kártyaolvasót meg nemis látja biosba. ötlet??
AMD+Ati powee'R
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Adott egy ASUS noti, aminek az aksija már kb teljesen halott. A gépet asztalinak használnám lényegében, kötnék rá egy monitort, billt, egeret, és kész. A gond csak az lenne, hogy a notit összecsukva eltenném valahova, de ha lehajtom a fedelet nem érem el a bekapcsoló gombot. Nem lehet valami alternatív módon bekapcsolni egy notit? Az asztali gépeknél megszokott BIOS beállításokat, hogy milyen gombra kapcsoljon be a gép a noti BIOS-a nem tartalmazza. Ötlet esetleg?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Z86
őstag
-
twixxxl
csendes tag
ASUS K50AB SX011L
AMD Athlon 64 X2 QL-64 (1.6 GHz), Ati Radeon HD4570, 3gb DDR2 ram, 250gb hdd
2009 augusztus, garancia már nincs.Azontúl, hogy a laptop teljesítménye folyamatosan szarabb lett (pl. az NBA 2K11 először közepesen, majd csak alacsony részletességen, végül már sehogy sem ment el), egy jó ideje már olyan problémákkal küszködöm, hogy a nem rendszer meghajtón sokszor nem vagyok képes megnyitni mappákat, programokat, egyéb fájlokat; videolejátszáskor sokszor lefagy a gép, valamint nem tudok tömöríteni, illetve nem tudok erről a meghajtóról a másikra menteni. Ez az utóbbi történet most olyan stádiumba lépett, hogy kisebb-nagyobb időközönként kerreg és kattog a hdd. A nem rendszer meghajtó kapott egy formázást, ami valamennyit javított a helyzeten, de komolyabb előrelépés nincs. Ma viszont újabb jelenség ütötte fel a fejét: nem kapcsol be a kijelző. A gép elindul, de semmi nincs a képen. A gond az, hogy nekem még így is nagyon sok adatom van a gépen, többek között egyetemi cuccok is, így azokat azért jó lenne valahogy megmenteni. Jövő héten viszem a masinát szervizbe, de igazából kíváncsi lennék, hogy szerintetek milyen problémája van a notebooknak, valamint érdemes-e még ezzel vesződni garancia nélkül.
Előre is köszi!
-
Rokko77
tag
Sziasztok, van egy Asus K53BY notebookom. Win 7 32bit van rajta, de valami miatt nem tudom elindítani a 6470-es videokártyát csak a 6300-at. Az AMD websiteról töltöttem le a legújabb drivert, de a PowerXpress-ben hiába próbálom bekapcsolni a nagy teljesítményű GPU-t nem történik semmi. Az eszközkezelőben ott a második video, de csak "szabványos VGA adapterként". A Catalyst downloader meg azt mondja nincs kompatibilis eszköz. Mit ronthattam el ?
Korán keltem, hol az arany?
-
kenwood3
addikt
válasz twixxxl #30964 üzenetére
Vinyó gond lesz. Szedd ki a vinyót , de csak ha értesz hozzá, és tedd be 1 másik gépbe akár asztaliba is. Majd rakj fel 1 hard disk sentinelt és nézd meg mit mond rá (hány százalékos)
A másik probléma meg az alaplap szerintem
[ Szerkesztve ]
-
kenwood3
addikt
válasz Rokko77 #30965 üzenetére
Próbáltad azt a drivert is felrakni, amit a géphez kapott lemezen van? Játszani próbáltál vele? Tudomásom szerint csak akkor használja a 6470-es kártyát ha, olyan dolgot csinálsz rajta, amihez a jobb kártya kell . Például: játszol, vagy vga tesztet futtatsz stb
[ Szerkesztve ]
-
egon111
csendes tag
sziasztok!
Kérdezném a hozzáértőket, hogy van 1 IBM T60 gépem XP-vel másik particióra feltehetem a Win7 rendszert? Mit kell állítani, hogy tudjak választani melyiket töltse be. -
kenwood3
addikt
-
Rage47
veterán
Sziasztok.
Otthon maradt a hp 4530s töltője. Hol tudnék venni szerintetek töltő? Esetleg ha valaki járatos Veszprémben az is irhatna egy boltot, bár itt nem nagyon van szamtech bolt. Az aksi bírja még egy ideig szerencsére -
kenwood3
addikt
válasz Rage47 #30970 üzenetére
1 új töltő nem olcsó kb 10000ft. Ha csak annyi a probléma, hogy otthon maradt, akkor kérj meg valakit, hogy küldje utánad postán vagy futárral. Ez a megoldás sokkal jobb és olcsóbb is . Ha nagyon ragaszkodsz a vásárláshoz, akkor Veszprémi boltal kapcsolatban itt informálódhatsz [link]
[ Szerkesztve ]
-
ebay11
csendes tag
Üdv Fórum!
Adott egy ASUS k42JV laptop (core i3 cpu). A helyzet: a hűtőventi már bekapcsoláskor megy, állandóan, és sose áll le. Ha semmit se csinálok a géppel (CPU terhelés nem is mérhető) akkor is 2500 rpm-mel megy, ennél csak több-és bizony van hangja. A gép teljesen új, nem poros nem piszkos a venti. Már visszaküldtem garira, mondván, az nem létezik, hogy egy ilyen elefánt hűtőbordás laptop ventije állandóan kell menjen. Egyszerűen ilyen nincs.
Visszajött gariról csekély 2,5 hét után, rövidke válasszal: a gép megfelel a gyártói előírásnak-vagyis, ennyi, ez ilyen.
Frissítettem bios-t. Semmi.
Kipróbáltam a speedfant: nem is látja a ventit (no fan installed).A kérdésem: mit tehetek hogy végre CSÖND legyen? Minek megy a venti állandóan? Még nem láttam ilyen laptopot. Sose volt olyan gépem, ahol mindig ment a venti, főleg úgy hogy semmit se csinálok a géppel, csak az oprendszer fut.
Vagy az se! Ha lehúzom a HDD-t, akkot is megy a hűtés! Nem fut semmi! Az ASUS Powergear pedig egy nagy ****. Nem lehet csak profilt váltani, a fant nem lehet semmilyen szinten szabályozni.Köszönöm a tippeket
-
glutamin
őstag
Sziasztok4
Ha megtört a notebook-om töltőjének a csatlakozója (toshiba satellite pro), akkor azzal mit lehet kezdeni? Nyilván lehet venni új töltőt, de lehet esetleg a kábelt cserélni/javítani? Ha igen ilyesmivel hol foglalkoznak?
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
glutamin
őstag
válasz kenwood3 #30978 üzenetére
A kisfeszültségű kábel (ami a laptopba megy) van megtörve valahol a csatlakozó környékén, és emiatt hol tölt, hol nem.
Én is úgy gondoltam, hogy emiatt nem kéne azért egy 5-10e Ft-os töltőt venni. Szervizben meg gondolom akkor van kábel meg csatlakozó.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Füge007
senior tag
Sziasztok!
Adva van egy Acer Aspire 5538 típusú laptop, AMD Athlon™ 64 X2 dual-core processor L310 (1 MB L2 cache, 1.20 GHz) ilyen proci van benne jelenleg. Milyen a legnagyobb proci amit bele tudnék rakni??? Egyáltalán érdemes ezzel foglalkozni
Előre is kösz a segítséget
[ Szerkesztve ]
Füge
-
ebay11
csendes tag
-
tevfik
tag
Hátha tud valaki segíteni!
Van egy ASUS K50C SX002 [link] gépem - amit el akartam adni de inkább megtartom - és fejlesztem már amennyire lehetséges!
Jelenleg 2GB memória van benne - szeretném ha 4GB -lenne.
Elvileg elbírja a gép de 4GB gondolom fel kell rakni a WN7 64BIT rendszert viszont van e valami köze a procihoz, vagy teljesen mindegy? ( Intel® Celeron® Processzor 220 1.2 GHz )
Ill. én magam megtudom -e csinálni? video alapján - ha jól látom notebookoknál 2 hely van gondolom 1x2gb van most benne? Igen, és a legfontosabb milyen márkájú ram kerülhet bele?
-
NTonee
veterán
válasz ebay11 #30986 üzenetére
Asus Z96Js, és azt hiszem, hogy akkor épp a májkroszoft féle volt a hibás, de ez nem mostanában volt. Ettől függetlenül lehet, hogy jó mindkettő, csak mondjuk a gépen jelenleg lévő megsérült, vagy valamilyen másik szoftver beleugat a dolgába. Telepítsd újra azt a atkacpi drivert, és vagy jó lesz, vagy nem ez a gond.
-
Füge007
senior tag
válasz tevfik #30987 üzenetére
Szia!
Igen meg tudod oldani otthon is a bővítést, DDR2 800MHz memória kell hozzá, nem tudom most milyen van benne, nem ártan ugyanolyan a biztos dual üzemmód miatt. AIDA vagy CPU-Z progival pontosan be tudod azonosítani a processzor típusát.
Viszont a processzorod nagyon gyengécske, annak ellenére, hogy kezeli a 64 bites technológiát.
SiS 672 Chipkészlet van benne, nem túl biztató.
Ahogy így utánnanézegettem, arra jutottam ne fejleszd! Azt amit rászántál a fejlesztésre tedd félre, és majd a következő gépedbe beledobod.
Üdv!
Füge
-
tevfik
tag
-
egon111
csendes tag
Egy partición lehet az XP és a Win7 nem okoz galibát?
-
egon111
csendes tag
-
nightmare13
őstag
Szerintetek ebben MXM-es a vidikari?
WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
xcbiker
addikt
válasz nightmare13 #30999 üzenetére
Alaplapra integrált.
Ha játékra kell, vegyél asztali gépet! - sok kellemetlenségtől kíméled meg magad.[ Szerkesztve ]
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
- Lenovo Legion 5 Pro i7 12700h, RTX 3070Ti (150W), 16GB DDR5, 1Tb SSD, 16" 165hz
- Lenovo T14 Ryzen 5 4650U Zen 2 Radeon Vega 6 16Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Asus Rog Strix Scar G733QS-HG1338T
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest