Aktív témák
-
matyi19
őstag
Köszönöm ,megnézem...
-
Z86
őstag
válasz homeless09 #30200 üzenetére
Úgy látom ebben ATI Mobility Radeon HD 4250 van, ami integrált nem cserélhető.
-
Kbali
nagyúr
válasz Csabee. #30199 üzenetére
Csatlakozom: plusz egy registry cleanup sem szokott a helyzeten rontani, valamint töredezettségmentesítés, lemezkarbantartás.
Persze, ha nem ért hozzá, akkor el is lehet barmolni, de pl.: én CCleanert használok, magyar, gyorsan lefutnak az ilyen dolgok.
Van defragglere is a cégnek...[ Szerkesztve ]
-
BotaN
senior tag
Vettem ma egy Acer 5750G-t, feltettem a Win-t, drivereket, mindent. Na most a gépben 2 grafikus megjelenítő van, egy GeForce GT520M és a i3-2330-ba integrált HD3000. A HD drivere fel is ment, de ha az nvidia drivert akarom telepíteni akkor kiírja hogy nem talált kompatibilis drivert.
Ha belemegyek az eszközkezelőbe akkor ott van hogy "Szabványos VGA grafikus adapter" de hiába próbálom ott frissíteni vagy bármi nem történik semmi. Hogy tudnám elérni hogy a GeForce-ot használja a rendszer, és ne a HD3000-t?
http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/
-
BotaN
senior tag
válasz Csabee. #30210 üzenetére
Ez biztos hogy nem SP függő, van ez a NVIDIA® Optimus, technológia, ami vált a HD3000 és a dedikált VGA között, bios-ban be van állítva hogy minda kettőt használni lehessen, fel is ismeri a geforce GPU-t, ott van AIDA-ban meg minden, de telepíteni nem tudom hozzá a drivert, se azt amit az Acer adott se azt amit a hivatalos oldalról töltök le.
Mind1, este lesz nvidia live support majd írok oda.
-
Yahiko911
csendes tag
Sziasztok! Nekem lenne egy kérdésem! Van egy laptopom [Katt!]
Sokan mondták hogy nem lehet cserélni integrált videókártyát.Biztos ez? Tehát szeretném megtudni hogy van-e esély beújítani egy új videókártyára, mert a játékok sajna elég zötyögősen megy rajta!
Köszönöm a segitségeteket.
Yahiko.
-
siofok
őstag
sziasztok!most vettem 1 asus lapost,nem volt még előtte nekem.olyan gondom van,hhogy csak ugy tudom használni azt az opciót,hogy 2ujjam huzom a touchpadon,és görgetem a weblapot le fel.Ezt csak ugy működik,ha gép indítás után bemegyek a vezérlőpult->egér beállításokhoz,és ott az utolsó ELAN nevezetű fülön nyomok 1 igent,ezután az elan ikon lekerül a tálcára a rejtett ikonok közé.Na ilyenkor megy a 2ujjas görgetés.Következő rendszer indításkor ismét nincs az ikon a jobb alsó sarokba,ujra elkell játsszam a cécót. hogy tudnám elérni,hogy az az elan induljon a rendszerrel?
az autómatikus indítás listában 1 db elanos cuccot találtam,kiis pipáltam,de nem indul igysem az ami nekem kéne[ Szerkesztve ]
OnePlus nord 2t
-
hekkerman
tag
Csáó
Szerintetek milyen notebook zárat érdemes venni? Olvastam, hogy az összeset fel lehet "törni", ha van egy jó fogód hozzá De olyat szeretnék, amit tovább tart. Nézelődtem neten, csak kingston gyárt jókat? Mert láttam más márkákat is több ezresért is.
Illetve nem pont ide tartozik, de láttam olyat is több helyen, aminél egy kis műanyagot kell a cuccra ragasztani, és azon kell átfűzni a drótot. Ezekből vannak jók, vagy tökmindegy melyiket veszem?
Persze tudom, hogy mindegy milyennel rögzítem, akkor is el lehet lopni, de nem akarom azt, hogy ottvan az asztalon a monitor meg a noti, és csak úgy felkapva el lehessen vinni. Illetve aki nem betörni megy, annál szerszám sincsen szerintem. -
kendeee
aktív tag
válasz siofok #30218 üzenetére
Nagyon egyszerű elvileg. Indítsd el a progit, jobb klikk az ikonra, settings(ha magyar :értelemszerűen beállítások) és akkor indítás windows-sal- pipát neki (hadd bagózzon)
Remélem nem lőttem bakot...
Bálnabontás ma! Holnap halnap...CTRL+ALT+RESET...Dakota közmondás: Le kell szállni arról a lóról, amelyik megdöglött.
-
kendeee
aktív tag
válasz hekkerman #30220 üzenetére
Hy!
Azt hittem eddig, hogy az arra szolgál elsősorban, hogy megakadályozza hogy a noti az asztalról a földre érjen.. , meg persze egyes road-runner-ektől, akik bemennek egy net coffee-ba és gyors léptekkel noti tulajokká válnak. Bocsi, de nem hinném, hogy a 2000Ft-os és a 17000Ft-os termék közt nagy különbség lenne lopás ellen...Soha életemben el nem tulajdonítottam semmit, de ahogy olvastam a kérdésedet, villant az agyamban a 3mp-es eltávolítása bármilyen vágószerszám nélkül.(privátban megosztom veled, mi villant az agyamon át)
Ezt az oldalt találtam számodra, bár lehet már jártál itt.
Én ahogy néztem pár videót, talán a zár minősége, kulcsa lehet profibb a drágább daraboknál.Bálnabontás ma! Holnap halnap...CTRL+ALT+RESET...Dakota közmondás: Le kell szállni arról a lóról, amelyik megdöglött.
-
kendeee
aktív tag
válasz AMD Power #30193 üzenetére
Szia! Sajnos az ágy a noti legnagyobb ellensége. Itt arra gondolok, hogy ha megnézel egy ilyen padot, az alja ahol a coolerek vannak nyitott, tehát ha a takaró, lepedő, huzat stb. hozzáér nem fog hűteni neki semmit. Bocsi, de vizuális típus vagyok és még a pad alá is kellene valami deszka/műanyag/alu lap. Vagy csak kikapcsolva használja Viccet félretéve, ezeket tartsd majd szem előtt a megfelelő kiválasztásnál.
Sok sikert és Boldog Szülinapot az ünnepeltnek!Bálnabontás ma! Holnap halnap...CTRL+ALT+RESET...Dakota közmondás: Le kell szállni arról a lóról, amelyik megdöglött.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Notebook integrált VGA-ját szerintetek mivel érdemes tesztelni? Gyanús, hogy bnőm laptopjában az kezd meghalni, mert mindig akkor fagy, ha videókártyaigényes alkalmazást futtat. Nem rendszerhiba, azt néztem, sajnos hardware lesz..
Szóval tudnátok ajánlani hozzá vmi progit? Azon csak nem Furmark-al kéne tesztelni.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
zizaon
csendes tag
Hali !
most értem haza az új notimmal , kicsomagolom , összerakom , inditom, és semmi , még csak a biosig sem jut , teljes a sötétség ....holnap vihetem vissza cserélni ?
már csak lapossal utazom...Asus K53TA SX115V....xD
-
nightmare13
őstag
válasz TazLeacher #30228 üzenetére
Ez kicsit gonosz volt...
WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
nggabi
félisten
-
zizaon
csendes tag
köszönöm a kedves segítőkész választ....
egyébként egy asus k35ta sx115v az e digital-ban a mamutban
-
zizaon
csendes tag
hmm... tartok tőle , valami beteg vasat fogtam ki ...
egyszerűen nem akar életre kelni...
pedig szép halkan muzsikál , csak kép nincs...
nah mindegy majd holnap visszaviszem...
jah és külső monitort sem müködteti ... "az ugye nem belül van ? "
[ Szerkesztve ]
-
nightmare13
őstag
válasz zizaon #30231 üzenetére
Figyelj, ha nem kapcsol be, az sokmindentől lehet. Gondolom te személy szerint kizártál minden problémát. A töltő világít, amikor be van dugva? (Bár akksiról attól függetlenül el kéne tudnia indulni, mivel kb 50%-ra vannak töltve...)
Szóval lehet halott alaplap, rosszul bekötött bekapcsológomb, érdemes visszavinni.WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
zizaon
csendes tag
válasz nightmare13 #30233 üzenetére
na persze minden a helyén ...
világít a töltés lámpája , és bekapcsolás után a másik led is világít...már csak lapossal utazom...Asus K53TA SX115V....xD
-
zizaon
csendes tag
válasz nightmare13 #30235 üzenetére
ventik bugnak hdd nem villog és a monitor sem lesz világosabb
-
zizaon
csendes tag
válasz nightmare13 #30237 üzenetére
nagyon úgy néz ki...
valami nem stimmel vele ..
de majd holnap kicseréltetem...
-
BotaN
senior tag
válasz Csabee. #30215 üzenetére
Végül is meglett a probléma forrása, ami nem volt más minthogy az én kis 520M jelzésű dedikált GPU-m ID-je nem volt benne se a Win7 se az nvidia driver "adatbázisába", magyarul egyiknek se volt halvány lila gőze se hogy milyen GPU van a laptopban.
Végül fogtam az nvidia drivert, kerestem benne hasonló végződésű string-eket, azt a részt ami nem passzolt átírtam, és máris lehetett telepíteni a drivert, és minden megy frankón, most már kapcsolgat a gép a dedikált és az integrált között. Az a vicc hogy az acer által adott driver se ismerte ezt a GPU-t, nem értem hogy fordulhat ilyen elő, hogy a felhasználónak kell kézzel szerkesztgetni a konfigurációs fájlokat.
[ Szerkesztve ]
-
Satis
tag
Sziasztok!
Most érkezett meg as asus laptopom az államokbol, és az lenne a kérdésem, hogy a géphez kapott villás dugot milyen módon tudom kis hazánkban alkalmazni? Úgy tudom a feszültség sem ugyanaz a 2 orszagban, így erre is szeretnék tanâcsot kérni.
Elõre is köszi!
-
kendeee
aktív tag
Szia!
Keress a töltődön ilyet:
100-220V ha megtaláltad,
akkor már csak MM-be bemész vagy más műszaki boltba és megveszed hozzá a 300Ft-os átalakítót, EU szabvány áramkábelt.Én így tudom, de várj még pár hsz-t!!!!!!
Bálnabontás ma! Holnap halnap...CTRL+ALT+RESET...Dakota közmondás: Le kell szállni arról a lóról, amelyik megdöglött.
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Hogy szereti egymást az Intel IGP-je és az AMD dedikált VGA-ja egy laptopban? Átlehet váltani AMD VGA-ról a az Intel IGP-jére?
(hasonlóan mint az Nvidia féle Optimus csak ott ügye Intel IGP és Nvidia VGA van)Valamint szerintetek mikor lenne érdemes venni laptopot? Minél előbb vagy inkább várjam meg a karácsonyi akciókat vagy esetleg várjak februárig míg meg nem jelennek az új Intel mobil gépekbe szánt procijai?
Üdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
zizaon
csendes tag
Huhh...
Na végre ismét itthon...
Minden elismerésem az e-digitalnak , azonnal adtak egy másik notit...
most már arrol tolom....
-
-
nightmare13
őstag
válasz Puma K #30245 üzenetére
Február holtszezon, magas árakkal.
Decemberre érdemes várni, mert tuti lesznek nagy akciók. Az intel új mobilplatformának megjelenésekor tuti magasak lesznek itthon az árak, hazánkban nagyon jelentős az újdonság varázsa árhatás.
WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
kendeee
aktív tag
Én így csinálnám a biztonság kedvéért:
1. töltőt laptop rácsatlakoztatása nélkül dugnám be a 220-ba
2. multiméterrel rámérnék a laptop felőli dugóra (általában belseje pozitív, külső rész negatív)
3. megvan rajta a 18-20Volt akkor minden okés és lehet csatlakoztatni a lapihoz.Abban a pillanatban mikor csatlakoztatod a 220-ba a töltőt intenzív pukkanást fogsz hallani, de ettől nem kell megijedni, ez nem rendellenes.
Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
- Lenovo Legion 5 Pro i7 12700h, RTX 3070Ti (150W), 16GB DDR5, 1Tb SSD, 16" 165hz
- Lenovo T14 Ryzen 5 4650U Zen 2 Radeon Vega 6 16Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Asus Rog Strix Scar G733QS-HG1338T
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest