- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
BluEyes
őstag
Ez nem ám akkora vicc, mint amekkorának látszik.
A Linux másként működik, mint a Win, nem igazán van szükség utólagos driverekre - a vga a kivétel, azzal néha cumi van Linux alatt -, nem kell külön lejátszó, ilyen-olyan programok, mert egy normális disztribúcióban alapból van egy rakat mindenből. Bezzeg a nagyszerű windózmédijapléjerrel egy xaros dvd-t nem lehet megnézni csak úgy, kell egy lejátszót vagy legalább egy kodeket telepíteni. Muhhaha
Szóval ez így korrekt az Albától.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Lejszi
senior tag
sziasztok!
Mi szoltok ehhez a géphez: ????
ACER Aspire 5050-3371
Mobile AMD Turion 64 ML-38, 2200 MHz
1024 MB DDR2-667 Dualchanel (max 4GB)
Up to 256MB ATI Radeon Xpress 1100 HyperMemory
Conexant Unknown @ ATI SB450 - High Definition Audio Controller
Hitachi HTS541680J9SA00 (80 GB, 5400 RPM, SATA)
PIONEER DVD-RW DVR-K17RS DVD-Super Multi double layer
802.11 b/g Wireless LAN
HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP
14.1'' WXGA Acer CrystalBrite LCD (1280 x 800)
Beáraznátok nekem! Nagyon fontos lenne
THX -
-
Rick4
félisten
válasz parandroid #1456 üzenetére
a link is lemaradt a 400 dolcsis árral: [link], de a nullát tuti nem tenném hozzá...max akkor marad a 72K..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
bonat
senior tag
Sziasztok!
Hát baráti körbe valaki vett egy Amilo LI1705-öt és engem kértek meg hogy rakjak fel rá mindent.
Namost windows után elkezdtem telepíteni a VIA drivereket és azóta szenvedek vele!
IGP chrome9 felment gond nélkül...vmi P4M900 chipset driver is.
Persze mindet le ellett szednem a VIA oldaláról, mert driver lemez nincs hozzá.
És ezután az Audio-hoz valót raktam fel.
Ekkor volt 2 ismeretlen a hardver eszközkezelőben:
-Ethernet vezérlő
-PCI vezérlő
Audio telepítés után a PCI vezérlőből lett Modem High defin Audio device.
És van hang de a program nem akar futni.
Az ethernet vezérlő sztem meg WIFI lehet de normális drivert nem találtam rá!
Aki tud segítsen.
köszi -
Kephamos
addikt
Az asis mit jelent pontosan?
Illetev linux alatt fognak működni az extráis egy HP Pavilion dv6000-nek? -
Rick4
félisten
nem tudom. beírtam a google-ba, hogy amilo li1705 driver, és kidobta ezt. ennyi. azért van a kereső, hogy ilyesmiket megtaláljon..kb 300 helyen fent van, sőt, minden fent van, csak az emberek nem tudják a google-t használni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Lotusz
tag
üdv, úgy néz ki veszek egy notebookot jó áron, azonban van egy baja, mégpedig az, hogy a billentyűzete francia. milyen megoldást ajánlotok erre? úgy láttam hogy a lényeges különbség a Q,W és A betűk átrendezése. ezeket milyen módszerrel lehet megcserélni? előre is köszi
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.
-
Doris Lune
tag
Sziasztok!
Ha szeretnék notebookhoz otthon nagy billentyűzetet használni, milyen dugót, átalakítót kell vásároljak? A billentyűzetem vége így néz ki:
[link]
Vagy felejtős? -
Zanik
addikt
válasz Doris Lune #1469 üzenetére
hát vannak ugyan átalakítók pl. ilyen [link], de akkor már egyszerűbb ha veszel egy új usb-s billentyűzetet!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
ZS3NI
őstag
Üdv.
Érdeklődnék, 130k magyar pénzből milyen notebook-ot lehet venni? Legjobb ár\érték arányra lennék kíváncsi. Teljesen új laptop kellene.
Egy hozzáértő válszoljon plz ^^IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Rick4
félisten
lehet, hogy le kellene mnden audio drivert szedni, pl drivercleanerrel, és utána újra feltenni azt, ami a linken volt. talán fentmaradt az előző, és összeakad az újjal..
-
Rick4
félisten
most néztem 2 napja a notebook.hu-n egy HP510est, 2.13as centrino proci, 512MB ddr2 ram, dvdíró, 1280X800as Wide lcdm nindent tud ami kellhet, és 120 bruttóért adják. [link], szerintem ennyi pénzből ez a legtöbb, amit ki tudsz hozni.
-
Ck.
addikt
Miert van az, hogy pl. scrollozasnal, lapozaskor, gorgeteskor, stb. magas frekis hang hallatszik? Nemtom ertitek-e, hogy mirol van szo, olyan serceges szeru hang, mindenesetre elegge zavaro, es nemtom mi lehet a gond, es foleg azt nem, hogy mi ra a megoldas.
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem találtam megfelelőbb topicot. Van egy Ultra-Value ECS notim, amibe szerettem volna bővíteni a memóriát. 266 MHz-es a gép, de ilyen memóriát már nem igen lehet kapni, legfeljebb horror áron valaami múzeumból. Ígyhát felbátorodva néhány topicból szerzett információn - miszerint lehet beletenni nagyobb buszsebességű memóriát tenni - vettem bele fél gigabájt 400 MHz-es memóriát. Ment is viszonylag jól, ám egy idő után mindíg lefagy. Az lenne a kérdésem, hogy ez most kompatibilitási probléma, vagy a memóriamodul hibás amit betettem?
Előre is köszi!
A -
parandroid
félisten
válasz Kephamos #1482 üzenetére
3 hónap garancia van csak hozzá. Az üzletek szokták felbővíteni a garanciáját egy évre, az aktuális garanciális probléma kezelése így csak rajtuk múlik, nincs mögötte a HP support. Bemutatódarab, vagy valamilyen alkatrészcserélt darab volt, ráadásul nincs hozzá oprendszer, és a billentyűzete sem lokalizált. Tekintetbe véve, hogy féláron kapod egy új business class gép árához képest, megfontolandó, de mégi inkább a renew-t javaslom, ahhoz egy év HP garancia jár, és oprendszer, bár ez sem lokalizált.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
BluEyes
őstag
válasz #20098048 #1484 üzenetére
Elvileg mennie kell jól. A 400 MHz csak a max, amit a gyár garantál, kisebb frekin lehet hajtani a memóriát gond nélkül, tehát ez nem probléma. Elsőre futtass egy Memtest86 és/vagy Memtest86+ tesztet, és lássuk mit mond. Legjobb lenne mindkettőt lefuttatni, több szem többet lát
Memtest86: [link]
Memtest86+ :[link]
Keríts egy újraírható cd-t, a képfájlból írd meg a lemezt, bootolj be róla, hagyd futni 1-2 órát. Ha a képernyő alsó felén piros listát kapsz a hibákról, akkor baj van.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
törölt tag
válasz BluEyes #1487 üzenetére
Este megpróbálom, aztán megírom mi lett az eredmény. Egyébként az, hogy mennyire melegszig egy noti, nem függ össze azzal, hogy mennyi memória van benne. Ugye? Bocs ha hülye a kérdés, de mostanában olyan meleg némelyik alkatrésze annak gépnek, hogy alig lehet megfogni.
-
BluEyes
őstag
válasz #20098048 #1489 üzenetére
Hopp, lehet, hogy megvan a fagyás oka. Ki kellene takarítani azt a gépet, lehet eltömődtek a szellőzőnyílásai. A több memória miatt nem melegszik jobban.
Szerk: És ha már úgyis meg lesz bontva a takarításkor, egy új pasztázás a proci és a hűtő közé sem árthat.
[Szerkesztve]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Rick4
félisten
válasz #20098048 #1488 üzenetére
én is sokáig így gondolkodtam, az a tuti, ha én bontom ki, meg ilyenek. aztán azóta jól megcoptam pár dologgal, proci, alaplap. rájöttem, ha korrekt az eladó, akkor nála tényleg jól működött a cucca, és akkor nálam is jól fog, ráadásul olcsóbb áron is jutok hozzá. gondold meg, de én is beláttam, ami másnál hibátlanul ment fél évig, az utána nálam is jó lesz.
-
Kephamos
addikt
válasz parandroid #1486 üzenetére
thx!
És ezeknél a használt masináknál kell rá számítani, hogy karcosak kopottak? -
parandroid
félisten
válasz Kephamos #1493 üzenetére
Nemigen. Esztétikailag általában kifogástalan állapotban vannak. A használtat ne szó szerint vedd, többniyre az történt, hogy kikerült a kereskedőhöz, aki nem tudta eladni, vagy csak kiállítási darabnak használta, és visszaküldte a gyártónak, mint beragadt készletet.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Kephamos
addikt
válasz parandroid #1494 üzenetére
Tehát nemnagyon kell félnem tőle. 125K-ért egy pavilion 6000-res megéri, úgyhiszem.
-
GeeTeQ
tag
hi
az lenne a nagy kérdésem, hogy ha kiveszek valahogy egy kijelzőt egy notiból, akkor azt meg tudom e csinálni, hogy asztali gépre rákössem ??? át tudom e kötözgetni a kábeleket egy lcd csatlakozóra???why must i deal with the shit?
-
parandroid
félisten
válasz Kephamos #1495 üzenetére
Pavilliont ne. Inkább tegyél még hozzá pár tízezret és vegyél egy HP nc-t. Konzumer gépet 3 hónap garanciával nem szabad venni, még business class gép esetében is komoly dilemma... Egyébként is inkább renew. A további pár tízezer forintot is megéri az egy év garancia, tekintve, hogy notebook esetében bármelyik főalkatrész meghibásodása a készülék alkatrészenkénti értékesítésének kálváriáját vetíti előre.
-
Vadafak
tag
Sziasztok
Tegnap vettem egy Dell inspiron 6400-at.
Nagyon tetszik csak egy a gondom vele, nem tudom bekalibrálni a monitort pedig fönt van a drivere (intel 945gm) de ott semmit se lehet beállítani ... egyedül csak a billentyűzeten tudom növelni ill csökkenteni a fényerőt.
Nem tudtok vmi drivert?! Iszonyatosan idegesít hogy ennyire fakók a színek a képernyőn.
pls help -
törölt tag
válasz BluEyes #1490 üzenetére
No, megcsináltam a memtest-et. Az eredmény: lefagyott. Mindenféle hibaüzenet nélkül.
Már próbáltam szétszedni, de nem enged. Valami furmányos módon van összepattintva, nem elég neki hogy szétcsavarozom. Ha sűrített levegőt fújok bele, az gondolom annyit ér mint halottnak a beöntés, mert rá van égve a por... Nem tudom mit csináljak. Ezek szerint a memória jó?
Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Hálózati / IP kamera
- Öregszem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- BestBuy topik
- AliExpress tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest