- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Apple notebookok
Aktív témák
-
Innox
tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy hogy tudnám megoldani, hogy a RAM-om dualban menjen? 2x256 Nanya modul van benne ugyan olyanok, gyári. Megnéztem Everestel, az északi híd támgatja a dual módot, de az aktuális mégis csak single.. most frissítettem a BIOS-t de nem oldódott meg. Valami ötlet?
Jah és Ati 9700 mobility biosát lehet frissíteni, vagy csak a drivert? -
leafshade
csendes tag
hi alll,
kis helpre lenne szükségem kis nooblingként a pro-któl ha tudnak rám szánni néhány percet az idejükből...
amcsikába nagggyon baráti áron sikerült szert tennem most karácsonykor egy Compaq Presario V6120US notebookra (1,6 GHz AMD turion 64 X2 Dual Core, 1G DDR2, 6150go GPU, WLAN, WXP 2005 MCE, SP2)
nagyon szép és nagyon jó különösen a 15,4 WLCD.
de....
tegnap szintén szert tettem egy T-Mobilos web'n'walk USB HSDPA modemre, amit okosan fel is telepítettem, viszont (most jön a probléma leírása) kapcsolódáskor hibaüzenetet kapok, miszerint
Error 0x84000011 van. nagyon hamar kiírja, tehát biztos hogy ki sem megy a jel a hálóra, valami belső WLAN beállításra gyanakszom...
amúgy hogy tuti legyen hogy a modem nem hardverhibás és a SIM is oké gyorsan feldobtam az asztali gépemre, ahol első nekifutásra, tökéletesen felvette a kapcsolatot...
pls help!
nagyon kéne a modem különösen, hogy a vásárlással egyidőben mondtam le a 3G telcsiről a netelőfizut.
ahm... és ha rossz topikba írtam akkor bocs és redirekt me! köszi mindenki előre is. -
morfondőr
őstag
Szerintem azoknak a ramoknak dualba kell menni, ha támogatja az alaplap, ha meg nem, akkor nem mennek dualba. Még semmilyen gépben nem láttam olyat, hogy ezt a user állítgathatja (bár lehet én vagyok tájékozatlan).
VGA-biost meg szerintem ne keress, mert nem hiszem, hogy találsz, meg én félnék is tőle. Ha nem jó a karira, akkor igencsak bajos lesz az eredetit visszatölteni (mármint, ha képet sem ad)!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Norilla
csendes tag
Sziasztok! Egy gyors kérdés: kb egy hónapja nem működik normálisan a notebookom, gyakorlatilag alig lehet bekapcsolni, mi lehet a baja? Megnyomom a ''power'' gombot, elkezd ventillátorozni, aztán vagy nem csinál semmit, vagy 2-3 másodperc múlva kikapcsol. Néha harmadik, néha a harmincadik próbálkozásra kapcsol be. Miután beindult tökéletesen működik, újra lehet indítani probléma nélkül, sőt, ha ment egy ideig, aztán kikapcsolom, akkor közvetlenül utána egy gombnyomással vissza lehet kapcsolni... Teljesen érthetetlen számomra. Ha valakinek va tippje, hogy mi lehet a baja, akkor azt nagyon megköszönném!
-
b.janko
tag
Sziasztok.. azonnali kerdes lenne..
Itt ulok egy sony vaio laptop elott... es erre kene valahogy magyar XPt tenni... de a driverek kellenenek.. es nincsen semmi cd hozza... ??
Honnet lehetne letolteni valami drivert ehhez a xarhoz... (nem az enyem.. en nem vok hulye hogy nemetbe vegyek lapit...)
VGN-SZ3XWP/C tipus... esetleg akiknek ilyen van kerem jelezzenek....
Koszi. es sory az ekezetek miatt...www.marinero.hu
-
Prego
senior tag
Itt mindent leírtam:
[link]
THXAki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
parandroid
félisten
''Celeron M
Variációk: Ultra Low Voltage (ULV) Celeron M, Celeron M
Leggyorsabb: Celeron M 383 (1.6 GHz)
Tulajdonságok: 512K - 1MB (512K a régebbi modelleken) Cache, 32-bit
Értékelés: A Pentium M olcsó, butított változata. Közepesen jók a képességei, mivel nem rendelkezik a Pentium M erőforrás gazdálkodó technológiáival. Többet is fogyaszt, az alkalmazások sem futnak olyan jól, az akkumulátor is jobban merül.''
Már a Sonoma alapú Celeron M-ek között is van 1,73-as, illetve már kaphatóak a Core Duo alapú 400-as sorozatú Celeron M-ek is.
Az erőforrás gazdálkodó technológia az igen energiagazdálkodási technológia, de nevezzük nevén: SpeedStep. Másik fontos különbség a Pentium M-hez képest a felezett másodlagos gyorsítótár (L2 cache). A többletfogyasztás a SpeedStep hiányára vezethető vissza, ugyanennek a következménye a nagyobb melegedés és ezáltal nagyobb hűtésigény (zajszint) is.
Az alkalmazások futása viszont pontosan ugyanolyan gyors mint egy azonos órajelű Pentium M esetében, a felezett másodlagos gyorsítótár ezen a szinten már nem lassít, hacsak nem találsz egy kimondottan erre kihegyezett alkalmazást (nemigen van ilyen).
''Core Duo, Core 2 Duo (Merom)
Az Intel legújabb, kétmagos processzorcsaládja, már kaphatóak modellek. Rendkívül alacsony feszültséggel dolgoznak, a jövőben 20W-os modell is várható, éppen ezért bővebb tapasztalatokkal nem szolgálhatunk, viszont nagyon sikergyanúsak.''
A mobil Core Duo mag elnevezése Yonah, a Core 2 Duoé Merom. Bővebb tapasztalatok már igenis rendelkezésre állnak, érdemes rákeresni a neten tesztekre.
Sikergyanúsnak pedig már csak azért is sikergyanúsak, mert az Intel kifuttatta a Pentium M sorozatot, így pillanatnyilag ezek az elérhető mobil processzorok tőlük. Érdemes megjegyezni, hogy a Core Duo még nem 64-bit-ready, illetve az Intel másik nagy újdonságát, a virtulaziációs technológiát sem támogatja, ezáltal kihagyásra érdemes lépcsőfoknak tekinthető. Aki most vesz gépet, jobban jár egy Yonah magos Core 2 Duoval, főleg hosszabb távon. Az energiatakarékossági funkciók fejlesztése valóban jól sikerült, de azért azt ismét kihangsúlyoznám, hogy már a Pentium M processzorok esetében is 21W (illetve némely esetben 27W) TDP volt megadva, tehát annyira azért nem nagy az előrelépés. A tavasszal megjelenő új, Santa Rosa kódnevű Centrino platform az ígéretek szerint tovább javítja majd a fogyasztás optimalizálását.
Az AMD processzorok közül hiányzik az AMD új zászlóshajója, a Turion X2. A (mostanra már kifutó) Turion processzorok pedig mindenben jó alternatívát kínálnak a Pentium M ellenében, nincs ott semmiféle ''hatékonyságbeli'' probléma.
Így hirtelen, első blikkre, a teljesség igénye nélkül ennyi...
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Prego
senior tag
válasz parandroid #114 üzenetére
Egy picit alakítottam az általad javasoltak alapján. Én jobban féltem a cikk bevezetőjében elhangzó technikai dolgok miatt (fogyasztás, disszipáció).
Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
parandroid
félisten
Az Intel új Core sorozatával kapcsolatban még egy megjegyzés: a 64 bites utasításkészleteket csak a Merom alapú procik képesek kezelni, a Yonah magosok még nem.
Az ár / irányzat táblázatot őszintén szólva nem egészen értem, ha az amire gondolok, akkor annyira elavult eredményt ad, hogy gyakorlatilag egy teljesen fals piaci képet tükröz (lévén a Pentium M egy teljesen kifutott technológia, és Athlon64-et sem igen találni már notebookban - szerencsére). Ha pedig legolcsóbb procit keresel a mátrixba, az még mindig a mobil Sampron lesz.
A fogyazstás / disszipációs részbe nem kotyogok bele, mert ahhoz még ennyire sem értek, de alapvetően jól hangzik.
A Celeron M Pentium M-hez képest kisebb teljesítményére vonatkozó mondatot még mindig túlzónak érzem.
Érdekes lenne még a fontosabb alaplapi lapkészleteket megemlíteni, amik még forgalomban vannak, ezek alkalmanként elég fontos tényezők lehetnek.
Ha az új processzoroknak még pontosan utánajársz, akkor a végére egy nagyon klassz kis cikk fog ebből kikerekedni.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Prego
senior tag
válasz parandroid #116 üzenetére
64 bites utasításkészleteket csak a Merom alapú procik képesek kezelni,
Oda van írva: ''64 bit a Core 2 Duo szérián''
Ezt a táblázatot az interneten találtam. [link]
Én személy szerint nem szeretem a notebookokat, mert mint látod elég sokat körmölök (cikkírás vagy programozás, vagy játék), és egyikre sem túl komfortos , de azt a feladatot kaptam, hogy írjak cikket a témában. A táblázaton én is gógyiztam, hogy beletegyem e, pláne személyes tapasztalat nélkül.
A Pentium-Celeron teljesítménykülönbsége valóban nem nagy (A 2,8as Cerkámat most cseréltem egy 3,2 P4-re, és csak azt a teljesítménynövekedést tapasztalom, amit a HT ad, meg érződik az a pár plussz MHZ, ami tuninggal is kijött. Amúgy az irodában egy A64 3200+om van húzva, és attól sem dobok hátast ), leginkább spéci alkalmazásoknál jön ki a plussz Cache memória (videokonvertálás, amit meg nem szoktam).
A Chipsetekre azért nem szerenék kitérni, mert nem hozzáértő embereknek íródott a cikk (már a 64 bit témánál gondba voltam, hogy megemlítsem e). Szerintem ha valaki elmegy laptopot venni, nem fogja figyelembe venni, hogy milyen chipsetről van szó, hanem hogy milyen proci van benne, mennyi RAM, és hogy a gép mennyibe kerül.
Viszont így a táblázatot lehetne fejleszteni valamilyen irányba.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
parandroid
félisten
Na álljunk meg egy szóra:
Celeron vs Pentium az nem ugyanaz, mint Celeron M vs Pentium M
A difi abból adódik, hogy 256kbyte vs 512kbyte esetében még rohadtul sokat számít az L2 cache, míg ellenben az, hogy 1MB vagy 2MB L2 cache, az a legtöbb alkalmazást már hidegen hagyja. Ezért nem volt különösebb teljesítménynövekedés a Pentium M szérián belül sem a Banias magról a Dothan magra váltásnál, hiszen csak a cache mérete nőtt duplájára, ellenben a fogyasztásban a Dothan javult, hiszen áttértek a 6nm-es technológiára. Aztán jött az 533-as rendszerbuszú Sonoma platformos Dothan a DDR2 memóriákkal, és ez már a teljesítményen is meglátszott,pedt, pedig a cache itt már nem változott.
Notebook azoknak (is) fantasztikus dolog, akik utálnak egy asztalnál ülni. Én pl munkaidőben egész nap ezt teszem, úgyhogy itthon már semmi kedvem hozzá. Ezt a posztot egy kagylófotelben elnyúlva írom, lábam a dohányzóasztalon, és sehol egy vezeték, amibe beleakadhatnék.
A táblázat helyett valami olyasmit ajánlanék, hogy
A legolcsóbb: Celeron M > Mobile Sempron
A legerősebb: Core 2 Duo > Turion X2
A legtakarékosabb: Core Solo ULV > Turion (MT)
A relációjelet próbáltam beapplikálni a kettő közé, mindenhol a több felé mutat, ami egyedül az árnál helyezi hátrányba az Intelt, takarékosságban és erőben is megelőzi az azonos kategóriájú AMD procikat (viszont sajnos minden kategóriában drágább is azoknál).
-
Prego
senior tag
válasz parandroid #118 üzenetére
Hát elégé sok paramétert kell figyelembe venni egy procinál az biztos. De talán az általánosan elfogadott szabály mindig is az volt, hogy a Cerka rosszabb mint a Pityu (annyival pedig mégsem). A táblázat helyett relációs jelek bevezetése meg olyan prohardveres, amit őszintén szólva nem akarunk koppintani .
Én olyanon gondolkodom, hogy kellene egy táblázat, amelyben fel vannak sorolva a legelterjedtebb alkalmazási körök, és a hozzá tartozó ajánlott processzor az AMD és az Intel oldaláról. Aztán a végén megemlíteni a két gyártó közötti különbségeket.
Azon is elmélkedtem, hogy a Core procit egy hoszabb felsorolást kaphatnának, külön venni a Core Solo, Core Duo és Core 2 Duo procikat.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok,
Két kérdésem van.
Van nekem egy Asus W3N notim, szép és jó, csak szegénykét 4200-as HDD-vel és csak 512Mb RAM-mal szerelték (2db 256-os modul). Mostanában nagyon lassúnak találom a rendszeremet (másfél hónapja lett újra húzva a Windows emiatt), a teljes hidegindítás kb. 6 percet vesz igénybe, amíg annyira feláll a rendszer, hogy lehet vele csinálni valamit. Szerintem ez nagyon sok.
Kérdés1:
A notinak 2 RAM helye van, egy bent a bill. alatt (ezt csak a gép teljes szétszedésével lehet cserélni) és egy a hátulján (ez külön nyitható, a RAM cserélhető). Mivel még garis a gép, ezért nem szedném szét, így csak 1 modult tudok cserélni. Ha az egyik 256-os modul helyére veszek egy 1Gb-osat, fog-e működni a rendszer? (Értem ezalatt azt, hogy szükséges-e, hogy mind a két helyen ugyanolyan méretű RAM legyen?)
Kérdés2:
Mi okoz nagyobb sebességnövekedést: a HDD lecserélése egy 7200RPM-esre, vagy a fent vázolt ramcsere? (Nyilván az optimális megoldás a kettő együttes cseréje lenne, de az most nem megy.)
Köszi!"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Prego
senior tag
válasz bLaCkDoGoNe #120 üzenetére
Az XP SP2nek elég kell legyen az 512 RAM (300-400MB is), sztem két dolog áll fennt. Vagy télleg lassú a vinyó, vagy pedig már tele van a windows kacatokkal (induló programok stb.).
Kicsit törölgetni kéne, pl.: Windows/Prefetch mappát üriteni, Temp mappát, esetleg egy lemezkarbantartó+töredezettségmentesítés.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Rossi
addikt
válasz bLaCkDoGoNe #120 üzenetére
Nincsenek olyan programok feltelepítve, amik benne vannak az autómatikus indításban, és ezért lassítják le ennyire az indítást. Vagy komolyabb víruskereső program, az is sokáig szöszmötöl míg betölti az adatbázisát.
RAM-nál inkább csak a márka számít, a méret nem. Mind a több RAM, mind a gyorsabb HDD jelentős gyorsulást eredményez, de te esetedben inkább a HDD lassú (nekem is 512MB RAM-om van). Viszont a 7200-as HDD-k most nagyon drágák. Egy 5400-as 80GB-os is 30k!"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Automatikusan induló program van jópár
- NOD32
- Outpost Firewall
- Notebook Hardware Control
- Razer cucc
- Intuos tablet driver
- KonicaMinolta printer status monitor
- AciveSync
- DaemonTools
- Bluetooth manager
- Adobe Reader speedlaunch
- Asus chkmail
- Autocad gyorsindító
- OneNote Screen Clipper and Launcher
Való igaz, nem kevés, de szinte az összes kell. (Ha nagyon muszáj lenne, egy párat ki tudnék kukázni, de a többségére szükség van.)
Én most találtam egy ilyen 7200-as HDD-t (tegnap még volt is belőle): [link]"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Imy
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #123 üzenetére
De az csak 60Gb-os
Nekem is a 4200-rol 5400-asra váltás hozott 6 másodpercet, igaz nem sok, de valami -
bLaCkDoGoNe
veterán
Nekem elég a 60-as is, most is ekkora van benne (és kb. a negyede most is üres). Van mellé külső 5.25-ös USB keretben egy 250Gb-os, meg az asztali gépemben egy 120Gb-os, plusz itt lesz akkor ''tartalékban'' a régi 60Gb-os is.
Ami inkább idegesítő, az nem is a lassú indulás, mert azt egyszer kibírom, utána pár napig úgyis csak hibernálgatom a gépet, hanem a folyamatos swappelés, a lassú taszkváltások. Ezen pedig gondolom segít a gyorsabb vinyó.
[Szerkesztve]"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Prego
senior tag
- KonicaMinolta printer status monitor
- DaemonTools
- Adobe Reader speedlaunch
- Asus chkmail
- Autocad gyorsindító
Ezek első körben. Pl.: Egy Adobe Reader 8 gyorsindítója kapásból 40MB ot foglal el a RAM-ból.
Ezek után megnézném, hogy:
- Bluetooth manager
- OneNote Screen Clipper and Launcher
ezeket megnézném, hogy tudnék e élni nélküle.
Az egér cucca maradhat, ez csak a gombok programozását tárolja, ha nem fut, akkor az esetleges beállítások (pl.: nekem a görgő lenyomása = az asztal megjelenítése) nem fognak működni.
De első sorban a gyorsindítkat és a Daemon Toolst lőném le. A DT em egy olyan nagy program, hogy ne állna fel gyorsan. Az adobera is lehet várni, Az Autocadra szinténAki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Megpróbálom ezeket, megnézem lesz-e hatása. Köszi.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Rossi
addikt
Hát akkor én nem csodálkoznék... Tényleg csak azokat kellene megtartani, amiket folyamatosan használsz, napi szinten kellenek. Ennyi programhoz kevés az 512MB RAM...
Lapozófájlod hogy van beállítva? A legjobb talán, hogy a rendszer kezelje a méretét."Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Igen, automatikusra van hagyva a swap mérete.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Rossi
addikt
válasz bLaCkDoGoNe #129 üzenetére
Akkor nem ezzel van a gond. Az biztos, hogy a swappolást, meg a lassu taskváltást nem a HDD okozza, hanem a kevés RAM. Ha teheted, próbáld ki egy nagyobb modullal, és ha azzal jó, akkor megvan a probléma oka.
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
parandroid
félisten
válasz bLaCkDoGoNe #125 üzenetére
Sajnos tapasztalatok szerint a rendszeres hibernálás és a suspendbe küldés jelentse lassítja a rendszert. Érdekes módon 1GB RAM esetében ez anynira nem észrevehető. Én is hasonlóan használtam (használom) a gépet: 24/7-es üzem, szállítás esetén suspend. Amióta 1GB RAM van benne, gyakorlatilag eltűntek a belassulások. Valami a Win memóriakezelésével lehet, hogy ezt a méretet érzi kényelmesnek. Mai memóriaárak és memóriafoglalások mellett pedig 1GB RAM már nem luxus. Én a helyedben egyébként mindkét modult cserélném egyforma 512-esekre, így maradna a rendszer duálban, valamennyit ez is gyorsít.
Emellett a 4200RPM-es merevlemezről 5400RPM-esre váltás is sokat dob a rendszeren. 7200 és 5400 között már nincs ekkora különbség, fogyasztásban viszont többet visz el egy 7200-as, mint amennyivel gyorsabb.
Adobe Reader quick launch-át mindenképpen töröld, semmire sem jó, viszont tényleg zabálja a memóriát.
-
Imy
veterán
válasz parandroid #131 üzenetére
Az Én ''régi'' 60-as vinyóm 5V/1000mA, az uj 120-as 5400-as vinyóm pedig 5V/500mA Igy még a fogyasztást is csökkentettem
-
Imy
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #125 üzenetére
2.5'-ös racknek ezt/őt ajánlom:
[link]
Korrekt a srác/ az árú is! -
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszi mindenkinek a választ!
PeterkeT: Azért fázom egy kicsit attól, hogy mind a két modult cseréljem, mert ahhoz mindenképpen garis szervízbe kéne vinnem a kütyüt, és igazából egy napra sem tudom nélkülözni."«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
karesz501
senior tag
válasz bLaCkDoGoNe #134 üzenetére
Telefonon leegyezteted a dolgot előre, és amikor beviszed a gépet csak kicserélik benne a RAM-okat. Nem kell még 5 percre sem otthagyni a notit. Mondjuk nem ismerem az ASUS-ok szervízeit, de minden normálisabb helyen meg tudod így oldani a dolgot. Szerintem.
Life is no picnic!
-
phanfantom
senior tag
Triviális a kérdés, de én nem tudom a választ.
ATA vagy SATA vinyó között mi a különbség és melyiket vegye meg inkább az ember?
thx -
marsu
veterán
válasz phanfantom #136 üzenetére
Press any key to continue ...
-
parandroid
félisten
válasz phanfantom #138 üzenetére
Ahogy jólesik. Illetve amelyiket éppen kapod. Notebookban az alacsony fordulatszám miatt nemigen jön ki a sebességkülönbség a két csatolófelület között. Arra azért figyelj, hogy későbbi bővítés tekintetében nehézséget okozhat a SATA verziók jelenleg még magasabb ára, illetve hogy a két csatlakozó nem kompatibilis egymással, azaz egy SATA-s gépbe nem tudsz (P)ATA merevlemezt tenni, és ez fordítva is igaz.
-
troland26
őstag
na láma kérdés , de nem vágom a notikat . Mi a különbség a semptron 64 meg a mobil semptron között ?
láttam mindkét cpu-val szerelt gépet és sajna nem vágom a témát -
parandroid
félisten
válasz troland26 #140 üzenetére
A Sempron 64 a 64 bites utasításkészletet is képes kezelni, míg a mezei Sempron csak a 32 bitest. Viszont mindkettőből létezik mobil és nem mobil változat. Ellenben egyik nevében sincs t betű.
-
phanfantom
senior tag
válasz parandroid #139 üzenetére
Ibm T21-be SATA-t lehet venni? Biztos, hogy tudod rá a választ
-
parandroid
félisten
válasz phanfantom #142 üzenetére
Kizárt. Az egy régi, P3-ashoz készült lapkészlet, nem támogatja. Még az újab gépek közül sem mindegyik.
-
marsu
veterán
válasz phanfantom #138 üzenetére
Nyomj egy frissítést, és bejön... Nekem legalábbis látszik a kép.
mod:
Talán így:
[Szerkesztve]Press any key to continue ...
-
troland26
őstag
válasz parandroid #141 üzenetére
ááá tényleg nincs t hehe ez ciki na mind1 , és akkor feltételezem a mobil az cserélhtő lenne esetleg más cpu- ra esetleg x2-re is? most lehet megint hülyeséget kérdeztem , nem kiröhögni
-
phanfantom
senior tag
Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget
-
M@LC0LM
csendes tag
Hi!
Mitöl lehet az hogy a notim nagyon lassan bootol?Meg lassan nyit meg programokat.
Elinditom az email klienst, a skypeot, msn-t, totalcommandert,és vagy 3-4 percig ég folyamatosan a vinyo ledje,és tölt.Mig az op rendszert bebootolja az is sok idö.
Másik gépen amiben ugyan ez a windoz van fent,és fele ennyi ram van, 1600-os pentium helyett csak 750es celeron,és az fele idö alatt betölti az op rendszert.Nem az veszi el az idöt hogy a hálozat miatt megakad,nem áll meg, folyamatosan dolgozik,csak nagyon lassan.
1 hónapos a noti, a vinyot megnéztem lemez töredezettség mentesitövel,az azt mondja hogy megfelelö.
ötlet valakinek?
a vinyo samsung mp0402h és 40 gb-os.
Amugy notiba lehet tenni valahogy ide kábelen (tehát az usb-s rack nem jo) rendes asztali vinyot ? hogy arrol is bootoljon? mert e helyett a notis 5400-es helyett akarok egy 7200eset beletenni (mb-vel), ez megoldhato?
[Szerkesztve] -
M@LC0LM
csendes tag
ja,és pl firefox megnyitásnál is borzasztoan lassu, de explorernél se valami gyors.Nagyon sokáig tölt.Lehet hogy kezd a vinyo meghalni?
Egyik havernak volt nálam a notija,és az is ilyen nagyon lassu volt, bár azon régebbi volt már az op rendszer,és persze a vinyoja is. -
parandroid
félisten
Valószínű, hogy valamelyik felhasználói program fogja le a gép erőforrásait. Nézd meg a feladatkezlőben, hogy mi használja a rendszererőforrások nagyját, vagy hogy mi foglal gyanúsan sok memóriát, gyomláld ki az automatikusan futó programok közül a fölösleget, sőt, érdemes lenne egy spyware/malware keresőt is lefuttatni.
Aktív témák
Hirdetés
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ASUS VivoBook 17 - 17.3" HD+ / i3-1115G4 / 8Gb DDR4 / 256Gb NVME / SonicMaster / AX / HUN backlit
- Lenovo Lideapad 510
- Acer E5 Notebook 6006U/8GB DDR4/GT 940MX/128GB NVME M.2 SSD/500GB HDD/Garancia/Beszámítás/
- Acer eMachines E727-454G50 15,6 Notebook, 8 GB DDR3 RAM, Dual Core CPU
- Lenovo Thinkpad X240 Notebook Laptop Ultrabook
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest