Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bot1978

    senior tag

    válasz quailstorm #45482 üzenetére

    Van gyakorlatom, sok felületszerelt holmit javítottam már és van szerszámom. Az előmelegítőm mai ára 150k, a pákaállomásom 70k. Ez már több, mint egy átlag telefon ára szóval nem vagyok átlagos forma. Már utána néztem. A legjobb módszer a következő: Előmelegítés kb 90 fok. Az üveg sarka felpiszkál. Ez az óvatos rész, mert ezt általában fémmel szokták, tehát itt érhetsz a kijelzőhöz valamivel, ami keményebb mint a kijelző. Ezen a ponton azonnal elszúrhatod. Például egy sniccer pengének egy darabjával.
    Aztán puha vékony bármit bedugsz az üveg sarka alá. Pl. egy kártyalapot, utána ezzel (már jóval kisebb rizikóval) kell annyit ügyeskedni, hogy a vékony tömör fémhuzalt az üveg alá tudd játszani és ennek utána már csak a huzal két végét mozgatod úgy, hogy az üveg felé húzod, tehát a kijelző és a huzal között marad az elvágott ragasztó.
    Közben esetleg állványról mehet rá a meleg levegő, hogy ne hüljön miközben a huzalt húzod végig a kijelző és az üveg között és könnyebben vágja a ragasztót.
    Van aki alkoholt juttat alá, de ha melegen dolgozol ennek semmi értelme, mert azonnal elpárolog.
    Hidegen meg szerintem nagyon necces, hiába locsolgatod. Sok bátor embert néztem, akik hidegen oldották a ragasztót, de alapjaiban mind csak kínozta össze vissza, aki hidegen dolgozott. Csak a vak szerencsén múlt, hogy sikerült e, és ami sikerült az a videó is meg volt vágva.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák