Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bfaksdl

    csendes tag

    Üdv.
    Pontosan nem tudom, hogy melyik hardverrel van a probléma, így ide írok. Pontosabban több probléma áll fenn egyszerre. Adott az alábbi gép:
    c2d e6750
    2 GB ddr2 RAM
    ASUS P5K
    Gainward ATi HD 4850 512MB (ddr3)
    320GB + 1TB vinyó
    Chieftec (450W) CTG-450-80p

    Win XP sp2 (32b)

    Probléma 1:
    Ez a probléma pár napja jelent meg, miután kitakarítottam a gép belsejét. Teljesen véletlenszerűen a gép megfagy kb. 10 másodpercre, a hang megakad (jön a "brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr" hang). Ezek után minden tökéletesen működik tovább (hasonlót csak kékhalál vagy önmagától újraindítás előtti másodpercekben tapasztaltam korábban). Próbáltam nézni a processzorhasználatot, a frekvenciát, a feszültségeket, de semmi kiugrót nem találtam, minden stabil volt. Unokatestvérem szerint valami hardveres interrupt tarthat jelentősen tovább, mint kéne. Ez az elképzelés teljesen beleillik abba amit tapasztalok, de ez nem magyarázza meg, hogy miért pont a géptakarítás után jött elő a probléma.

    Probléma 2:
    Játék (Bad Company 2) alatt lefagy. Többféle módon, van amikor a Ctrl-Alt-Del kombóra időnként felvillan az egér, de semmit nem tudok vele csinálni, kattintásra sípol. Van amikor önmagától újraindul. Reset után kiírja, hogy overclocking failed (ebben nem vagyok biztos), F1 to continue, F2 to load default values. Ezzel az a 2 gond van, hogy:
    -alapból default értékeken volt
    -amennyiben F2-t nyomva a Default értékeket kérem, akkor az alapvető beállításoknál alacsonyabb buszsebességet állít be (266 333 helyett), ami ugye c2d szériánál magával vonja az alacsonyabb CPU órajelet /korábban nem értettem miért fut időnként annyira siralmasan a játék, most legalább már tudom/ Következő (rendes) újraindítást követően már a megfelelő értékeket állítja be magának automatikusan.

    Egyéb: bekapcsolásra lassabban reagál, korábban ez egy elhalt táp előjele volt.

    Remélem sikerül a problémák okait feltárni, előre is köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák