Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Keem1

    addikt

    válasz I02S3F #127389 üzenetére

    Nem is akartam. A Pi a saját smart home-om hubja lesz, amin már most is fut egy Linux service, az pedig a saját web GUI-t adja, ami megy lokál hálón és interneten keresztül is. (a reszponzív web GUI messze kiváltja a minden platformra lefejlesztendő appot, amit teljesen fölöslegesen csinálnak cégek olyan helyett, amit egy HTML5 webapp tökéletesen megoldana)

    A Pi tehát többcélú lokál szerverként funkcionál, egy "felokosított" router valószínűleg jó pár részét kiválthatná, de nem akartam. Egyrészt egy ilyen router legalább 40-50 ezer, másrészt egy Debianra messze-messze több dolog van már készen. A Pi se fogyaszt többet egy routernél.

    Anyáméknál már fut egy lecsupaszított Zero W+Raspbianon a saját smarthub service-em, automatikusan indul, és intézi (egyelőre még csak) a világítást. Anyámék csak annyit vesznek belőle észre, hogy van egy pici dobozka van a gardróbban a falra szerelve, ami néha villog. Minden mást intéz a Pi. Távolról simán tudom frissíteni a szoftvert. Anyámék meg a telefonjukon a web GUI-n keresztül tudják manuálisan is kapcsolgatni a családi ház világítását, ha épp nem megfelelő az automatikáé. A Zero W-t 6 ezerért rendeltem házzal, kiszállítással a Pimoronitól, ennél olcsóbban, de ugyanezzel a hatékonysággal nem tud semmi versenyezni. PC-jük nincs, felesleges. Telefont meg tabletet használnak, a web GUI egyszerű és simán megy a telcsijükről.

    Doky586:
    Ááh, UPC ConnectBox, kb minden hiányzik belőle, még csoda hogy port forwarding van benne :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák