Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz sutyesz96 #107811 üzenetére

    Nem feltétlen elég szimplán csak törölni / formázni a korábbi Windows partíciót, hanem a boot menüből a bejegyzését is törölni kell! Ha most a Windows boot menüben ott van a korábbi telepítés bejegyzése is, ennek törlésére talán legegyszerűbb az msconfig, de vannak más opciók is.

    A másik hozzászólásodban lévő screenshot alapján az OS = Win10, amelynél Legacy / UEFI telepítésnél is létrejönnek a rendszer számára kisebb partíciók. Illetve ezek normál esetben a rendszerlemezen kapnak helyet. De olyan elő szokott fordulni, hogy ha telepítésnél több háttértár is csatlakoztatva van, akkor az említett kisebb partíciók szétszóródnak több lemezen (példa). A HDD-n lévő 500 MB-os partíció (korábbi) Legacy (BIOS-MBR) telepítésre utal, ellenben az SSD-n lévő 450 MB-os UEFI-nél jellemző. De utóbbinál akkor lennie kellene EFI-rendszerpartíciónak is, mint pl. ITT. Viszont pl. az MBR / GPT alapján is lehet csekkolni, hogy milyen telepítés van az SSD-n.

    Szóval érdekes nálad a HDD-n az a 3 GB-os partíció, már csak a méreténél fogva is. A tartalmát egy külső fájlkezelővel kellene megnézni, ahol be van kapcsolva a rejtett fájlok mutatása. De, ha nem a rendszerrel kapcsolatos, akkor simán tudni kellene törölni, hozzáadni a nagyobb partícióhoz stb. Na persze nem a beépített lemezkezelővel, mert az eleve nem is engedi piszkálni azokat. De külső programokkal már inkább megoldható.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák