Hirdetés

Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz DeFranco #30503 üzenetére

    Rendszer képfájlba mentéséhez használd a Norton Ghost-ot vagy Acronis True Image-et, van is erre külön topik itt a PH-n.
    Ha ki tudod menteni addig MÁSIK vinyóra vagy DVD-re az EGÉSZ rendszert ÉS az esetleges másik partíción lévő adatokat, akkor érdemes belevágni, egyébként nem.
    Azért "nyomatom", mert kisebb teljesítményű gépeken érezhető a különbség, tapasztalatból mondom, nem csak a levegőbe beszélek. 512 MB RAM-mal rendelkező gépen már meg lehet érezni az előnyeit. De ha egyébként nincs bajod a rendszer gyorsaságával, akkor felesleges vele tökölni.
    Szóval az 1-es és 3-as pont "összekombinálása" épp a fent említett két programmal lehetséges, ha kell, el tudom küldeni a Norton Ghost bootolható verzióját, 3 MB. Elég egyszerű, de nagyszerű progi. :D Amúgy Hiren's Boot CD-n is rajta van.
    A rendszer lementésére is ezt szoktam használni, úgy, hogy kompletten elkészítem a Windows-telepítést, driverekkel és fontos szoftverekkel, majd ráküldök egy mentést, és amikor már teleszemeteltem a gépet, és újra kéne rakni a rendszert, akkor nem kell tökölni órákat a rendszertelepítéssel és fontos programok felrakosgatásával, újraindítgatással, blabla, hanem elindítod a rendszer visszaállítását, kimész, főzöl egy kávét, és mire megiszod, addigra kész a komplett rendszered. :D

    (#30507) Zefír: a memtest és a goldmem kizárólag memóriatesztelésre való. Ez az ajánlott RAM-tesztelés esetén.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Aktív témák