- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Kalandor #8199 üzenetére
PhotoMe-ben megnézheted, ha van olyan, hogy File Number, akkor ott számolja az elkészült képeket (pl. 100-0011). Hogy 101-0000-ra mikor ugrik át, azt nem tudom, mert láttam egy olyat, ahol 113-xxxx-nél járt a számozás (kétlem, hogy ~130 ezer képet készítettek volna vele).
Harrrr!!!!
-
KeNTaGoN
tag
A #8194-re tudna valaki vmit mondani?
www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
Ghost
csendes tag
válasz KeNTaGoN #8194 üzenetére
Szia!
Itt találsz megoldást:
http://www.dola.hu/fotovideo/vakulagyitok.htmNagyméretű vaku lágyító, ezt kell kivágni fehér fotokartonból, a vakufej kb 60fokos szögben az ideális, és elég nagy távokat be lehet villantani vele. Nálam bevált a dolog.
Szép fényeket.
Ghost ''Az élet cumi, de miért mindíg nekem kell szívni?''
-
Daler
tag
válasz t_a_m_a_s #7980 üzenetére
Hasonló probléma:
Olympus Fe-47 pékfényező, elvileg (auto USB módban vagy STORAGE módban) háttértárként kellene látni az Oprendszernek. 4 gépből (mind különböző HW, a SW mindegyiken WinXP SP3 Pro HUN), 2-n működik így, a másik kettőn helyezzen be lemezt a meghajtóba hibaüzenet.
Ha átállítom a fényképezőn az USB üzemmódot MTP-re minden gépen elérhetők a fényképezőn lévő képek (a különbség annyi, hogy a Sajátgépben nem cserélhető lemezes meghajtóként látszik, hanem Fe-47 kameraként).
A kamerát a hozzá kapott gyári kábellal csatlakoztattam a számítógép hátulján lévő alaplapi USB csatlakozókhoz.
Vajon mi lehet a jelenség oka?
-
ProZsolt
tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki hol lehet beszerezni Budapesten a legnagyobb Giottos Rocket Air pumpát fekete színben?
Az edigitalban, csak kékben van, tudom, hogy nem lényeg, de ha valamire pénz áldozok, akkor szeretnék maximálisan elégedett lenni! -
Chris_T
tag
Üdv.
Egy Fuji S5600-al kapcsolatban írok, a probléma az hogy nem lehet bekapcsolni, illetve csak képnéző üzemmódban működik, a legutóbbi elemcsere/töltés óta
(fénykép üzemmódban csak odáig jut el hogy bekéri a dátumot, aztán nyikkan egyet ahogy mozgatná a lencséket, és ki is kapcsol azonnal)Előtte az volt a gond hogy a frissen feltöltött elemeket folyamatosan lemerültnek jelezte, ami valójában birta egy hónapig is (kb fél éves, alig használt elemek, a gép is csak néha lett elővéve használatra)
Mi lehet a gond, illetve érdemes-e szervizbe vinni, vagy egszerübben megoldható a dolog, pl firmware frissítéssel (vagy ilyesmi módon) ? (attól tartok hogy már azért is sokat elkérnek ha megnézik mi lehet a baj, nem hogy az esetleges javítás költsége )
-
Chris_T
tag
válasz kiskornel #8213 üzenetére
Hogy ez nem jutott eszembe...
És tényleg ez volt a baj, nem gondoltam volna, pedig alig volt használva a gép+ az elemek mióta megvettem (múlt héten még használtam semmi gond nem volt vele csak az említett dolog)
De nem értem, márkás sanyo akksikrol van szó (+töltö) ráadásul nem is volt olcsó, direkt a korábbi noname készlet helyett lett véve mert azok nem sokáig birták
kösz a tippet azért
-
Beleczkil
tag
A Canon EFS 18-55mm IS obim a zoom két végállásánál idétlen súrlódó hangot ad, nem tudom mi a fene lehet, de működni működik rendesen.
Esetleg ha valakinek van ötlete mi lehet ez a súrlódó hang (olyan mintha egy porzáró kefe lenne és valami az útjában lenne).
"10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem"
-
-
-
csakb
őstag
válasz Beleczkil #8221 üzenetére
Így fórumon keresztül nehéz meghallgatni, hogy nagyon rémes-e...
Én egyszer bokáig érő porba ejtettem le a gépem egy teherautóról. Szerencsére sem az obiba, sem a vázba nem jutott be por, de utána egy darabig csikorgott az obi zoomoláskor. Aztán kidolgozta magát, azóta sincs semmi baja.
-
Beleczkil
tag
válasz DJ Reinhardt #8224 üzenetére
Csak agyalok, az obi összesen 2x volt használva 1x szobában már akkor is csinálta, 1x meg szélcsendben, igaz szabadban, de por a környéken nem volt (Duna part. ott is csak 2 kép erejéig).
Kizártnak tartom a porosodást, inkább gyártási gondra tippelek, három ok miatt is::
1. tegnap este haver zsír új kit-jében is ugyan ilyen "hibás?" obit sikerült lelni kibontáskor.
2. össz használati ideje kb 5 perc volt az obinak.
3 a másik 55-250-es obi többet használva ugyan azon körülmények között és azon kívül mostohább szeles időben is és nincs ilyen "hibája".Azért mert úgymond "amatőr cucc", még hibátlannak kéne lennie, pláne, hogy nem két filléres cucc, még ha a profi cuccokhoz képest jóval olcsóbb is.
Természetesen szerdán irány a márka szerviz számlával és garancialevéllel együtt, mert ugyan nem sokat használom (eddig 4 kép , de azért legyen rendben)..[ Szerkesztve ]
-
Beleczkil
tag
Bocsánat előzőt már nem tudtam szerkeszteni, szomszéd átjött (ezzel foglalkozik), elvitte az obit és míg a fórumba írtam, vissza is hozta, megszüntette a hibát.
Most nyugodt lélekkel teszem vissza a táskába .Jó helyen kapiskáltunk, egy zsírpapír szerű vékony akármi volt beszorulva a résbe, de nagyon pici vacak, de felidegesített rendesen.
A gyors gyógyulás örömére holnap egy nagy fotós séta lesz beiktatva.
-
Chris_T
tag
Ja, sima NiMH, viszont eddig birta egy hónapig is akár használat nélkül (most a másik fényképező se jó vele) viszont lámpában ahogy kipróbáltam, világit rendesen, ezért nem is értem még mindig hogy mi lehet gond
+Itthon kipróbáltam egy másik töltővel, az csak villogott, nem birt vele mit kezdeni órákon keresztülMajd meglátom mi lesz miután ha a lámpában lemerült, utána hogy viselkedik ismételt feltöltés után
-
jayjay
tag
A kérdésemre nem találtam megfelelő topikot, azért remélem valaki tud felvilágosítást adni.Milyen programmal tudom elérni, hogy mint az ezen a linken lévő tárgyat [link]360fokban tudjam forgatni.Egyéb beállítási lehetőségek is érdekelnének.
HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
-
.impulse.
csendes tag
Üdv mindenki!
Végre sikerült összedolgoznom annyi pénzt, amiből már talán vehetek egy használható fényképezőgépet. Ez 150 ezer forint, tehát használt alkatrészekben gondolkodom. A kérdésem az, hogy honnan és hogyan lenne célszerű összeválogatnom a dolgokat. Ami kell, az egy váz, egy 80-200-as teleobjektív, illetve egy vaku. Főleg műtermi munkákat (modellfotózás, arc és egészalakos) fogok csinálni.
Az objektívet úgy hallottam a Sósfotóban érdemes megnézni, mert jó áron szoktak lenni, illetve sokszor garancia is van rá. Váz viszont náluk ritkán van. A kérdésem tehát az, hogy a nálam tapasztaltabb, szakértőbb fotósok hogy vágnának neki ennyi pénzzel a gép (váz+teleobj+vaku) megvásárlásának.
A kérdésem természetesen arra is kiterjed, hogy mire kell figyelni használt gép vásárlásakor.
Előre is köszönök minden tanácsot illetve segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz .impulse. #8229 üzenetére
Szia,
inkabb a Milyen cserelheto objektives gepet vegyek topikban kerdezz, ott szerintem rovid ido alatt szamos valaszt, ajanlast, ellenajanlast kapsz marka/model/ar/beszerzes ugyileg
#udv
BAli6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
bartucc
addikt
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a Nikon S5xx szériás gépeken működik-e az USB keresztül töltés, vagy csak urban legend? (fontos, hogy rendeljek-e hálózati töltőt, vagy sem?)
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Mr.Csizmás
titán
válasz bartucc #8232 üzenetére
no offense, nincs nikonom,
de szerintem usb-n ne dugj rá a gépre egy ilyen érzékeny elektronikai eszközt, még ha "csak" egy kompakt is. ha a tápból feljön egy feszültségtüske, usb-n kimegy a fotomasnira, nem igazán tolerálja szerintem.
(btw. ezért is vettem adatkábel helyett inkább kártyaolvasót - a dslr-em használtan is többet ér mint a pc-m)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
csakb
őstag
válasz Mr.Csizmás #8233 üzenetére
Most komolyan, hány olyan esetről hallottál, hogy a pécé USB-jéből kijövő feszültségtüske ölt meg egy fényképezőgépet?
A telefonom, a PDA-m és az ájpodom is a pécé USB-jéről töltöm évek óta. A fényképezőimről már 5 éve USB-kábellel töltöm le a képeket (egész ritkán kártyaolvasóval). Ezen kívül van több USB-s vinyóm, amiket sűtűn használok. Eddig egyik sem halt meg semmiféle tüskétől, pedig már vagy tucatnyi pécével dolgoztam huzamosabb ideig az elmúlt években.
[ Szerkesztve ]
-
ClintEastwoo
tag
üdv
azt szeretném kérdezni hogy annak van-e értelme hogy nem egy raw képet lövök amiből kiexportálok 3 különböző értéket, hanem alapból 3 különböző értekű rawot lövök (állványról persze, és tájképet). Kitaláltam egy olyan elméletet hogy az utóbbi esetben nagyobb tartományban tud mozogni a HDR, mert eddig úgy tartottam hogy a raw-nál ha álltgatom az expót akkor egy minimális minőségromlás van, de felvilágosítottak hogy ez az érték 0Remélem érthető voltam, előre is köszi
-
csakb
őstag
válasz ClintEastwoo #8236 üzenetére
Szia!
Hát, ha a sötét területeket is jó jel/zajjal akarod kihozni, akkor nyilván sokkal jobb, ha van egy pár FÉ-vel túllőtt RAW-d is, mintha csak egyetlen expóból próbálnád felhúzni.
Amúgy nem kerül semmibe (csak egy kis munkába) kipróbálni az elképzelésed.
-
bartucc
addikt
válasz DJ Reinhardt #8235 üzenetére
Sajnos S520-ról van szó, holnap kapom meg töltő nélkül, akkor kénytelen leszek rendelni hozzá. Köszönöm a választ mindenkinek!
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
kiskornel
addikt
válasz ClintEastwoo #8236 üzenetére
Amit írsz, annak van értelme. Van számos HDR progi, ami alapból lekezeli a RAW file-okat.
"ha álltgatom az expót akkor egy minimális minőségromlás van, " - jól tudod. Főleg, ha beégett, vagy bebukott részek is vannak. Ott ugyan is még a RAW file se tárol információt.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
somé
őstag
Hozzáértőktől kérdezném, ez a csatlakozás milyen gépekhez jó ?
( Sigma EF-430 ST, eladó egyébként)
Előre is köszönöm.Tech-No-Logical World.
-
Veron
addikt
Sziasztok!
van egy kérdésem, de lehet hülyeség... az objektíven a fókuszállító gyűrű mennyire lehet laza? most nézegettem az enyém (Nikon D40x kitobi), és ha függőlegesen van az objektív és enyhén megrázom, akkor a gyűrű kissé ki eltekeredik, a fókusz elmászik. persze a váz nem volt csatlakoztatva, magával az objektívvel "játszottam".
ehhez mit szóltok, ez normális?
kösz!
Veron"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Frigetrus
aktív tag
Elmászhat, de csak akkor ha manuál fókuszra van állítva, mert ugye húzza a súlya... és ugye ilyenkor nem kapcsolódik a motorhoz, így szabadon mozoghat.
Ha napellenzőt teszel rá, akkor még inkább.
Ha autofókuszra van állítva, akkor nem szabadna neki, nagyon minimális mozgása, lötyögése lehet, de ez nem okoz problémát.kiskornel: Zoom nem mászik el, a zoomgyűrű elég szoros.
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
válasz Frigetrus #8247 üzenetére
manuál fókusznál mászik el, de ez normális? beállítom aprólékosan a fókuszt, majd elengedném az objektívet, és akkor elmászik egy picit és oda a fókusz.
kiskornel: nem a zoom, az kellően "masszívan" jár. a fókuszgyűrű ami nagyon könnyen elmozog.
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
válasz DJ Reinhardt #8249 üzenetére
tényleg? csak így nehéz belőni a manuális fókuszt, ha elmászik...
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest