Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • theporcupine

    tag

    válasz Jahno #32910 üzenetére

    Neked ízlés, nekem megy egy testi fogyatékos ember képét adja. Ez tényleg nagyon zavaró egy képen. Napokban láttam egyik FB csoportban ilyen képeket és meg kellett néznem több képet, hogy nem törpe-e a model. Az lehet (biztos), hogy az emberek agya a vizuális illúziókat nem egyformán dolgozza fel. Lehet, hogy a te agyad a valósághoz igazít, az enyém meg a látványhoz, de a fotósnak olyan képet kellene készíteni, ami mind a két agyműködésnek megfelel.
    Az egy gyakori fotós vita, hogy a szabályokat be kell-e tartani, vagy ahogy te írtad, az csak egy trend. Én abban hiszek, hogy az értelmes szabályoknak oka van és úgy is tanítják, okkal együtt. Ezért csak okkal és tudatosan lehet "megszegni". Idézőjelben, mert akkor a szabályt arra használjuk, hogy ellenkező hatást érjünk el.
    Egy másik téma, ami előjött ezzel kapcsolatban, hogy az átlag emberek vizuális kultúrája igen alacsony szinten van. Elég megnézni a FB, Insta stb. szelfi özönét, vagy akár más képeket. Vagy, hogy ezeken a platformokon hogyan terjedt el jó pár évvel az ufo fej (fentről, nagylátóval) lehetőleg beszívott arccal és csücsörítő szájjal fotózás. A hivatásos fotós profi képe, meg olyan "hát, ez nem olyan jó".

    https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/

Új hozzászólás Aktív témák