- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digger
senior tag
Rendezgetem az idei nyaralás képeit, a képek RAW formátumban vannak. LR-al feldolgozom őket, majd a JPG-ben való exportálás után, sajnos a LR procedura dátumát kapják az állományok.
Van arra valami trükk arra, hogy a képek EXIF adatai közt található fénykép készítésének időpontja kerüljön a képek állományának a dátumára? -
copass
veterán
válasz Digger #21302 üzenetére
exiftool exifgui modify file date as time.
vagy csinálsz egy batch file-t
bemásolod a windows mappába az exiftool.exe-vel együtt.
ez az összes alkönyvtárrban lévő jpeg-et visszaállítja az eredeti dátumra.
beleírod ezt:
exiftool -r "-FileModifyDate<Exif:DateTimeOriginal" -ext jpg .[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Dynamic Photo-HDR-nél, hogy tudok képet menteni az Align vagy HDR Tuning után? Nekem csak a képek összeillesztése kellene. Ha itt még nem tudok menteni, Tone-Mappingnál be lehet állítani, hogy ne csináljon semmit?
-
GyureX
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung nx 50-200 telém, aminek megsérült a felső műanyag váza, fél centit el tud mozdulni jobbra balra. Ha az egyik irányban van, szorul a fókuszgyűrű, ha visszahúzom, akkor ok. Képalkotásilag rendben van, autófókusz is ok, csak a burkolatban törhetett el szerintem egy illesztés.
A kérdésem az lenne, hogy van e valakinek fogalma arról, hogy mennyibe kerülhet egy obi vázának a javíttatása, egy elemének a cseréje?
Köszi! -
maxika2004
őstag
Sziasztok !
A következőkben kérném a segítségeteket :Adott egy pana FZ 150, és egy 58 mm-es hoya pro1 digital szűrő....
a pana szűrömérete elvileg 55 mm-er:
[link]erre én kis naív vettem egy 55-58 mm-es átalakító gyürüt:
ilyesmit :
[link]a holya- 58 mm-es fele okés is, de a másikfele ami elvileg 55mm.... kb ugyanakkora mint a pana obi mérete, szóval nagyon nem lehet rátekerni ! kb mintha csak 52 mm-es szürő mehetne rá!
Nincs valakinek tapasztalata az fz 150- el, hogy is van ez a menet kérdés ?hm.... egy hasonló fórumban találtam :
" Panasonic FZ150-hez keresek adaptert, hogy tudjak rá tenni szűrőt, viszont nem sikerült még találnom sehol.
Valaki tud-e esetleg segíteni? "Válasz:
Ha nem használsz valamilyen konvertert (tele, makró), akkor nincs szükség adapterre.
" Az objektívtubus belső menetébe kel felcsavarni a szűrőket (52 mm). "akkor most miért irnak 55 mm-ert NEMÉÉÉRTEM !
[ Szerkesztve ]
-
sideburns
aktív tag
válasz maxika2004 #21308 üzenetére
Mert elírták.
http://lmgtfy.com/?q=panasonic+fz150+filter+thread
Egyébként a kézikönyvben is meg lehet nézni.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Valaki használt már ehhez hasonlót, van értelme? Van valami hátránya, vagy csak simán megnöveli a kereső méretét?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
_seth_
veterán
válasz jjeahh #21313 üzenetére
Sötétíti a keresőt, legalábbis a gyári canonra ez igaz, gondolom erre is
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
nagyúr
Üdv!
Nem találtam rá topic-ot ezér itt kérdezem meg, ha nem baj: Milyen ingyenes, egyszerű de használható képszerkesztő programot ajánlanátok? Nyaralás után vagyunk, és asszonypajti szeretne kicsit finomítani a műveken
Előre is Köszönöm!Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
axillar
csendes tag
Sziasztok! Egyik ismerősömnek front focus problémája van egy Nikon D700-assal. Azt mondták neki, hogy szoftveresen mem tudják beállitani mert a maximalis érték is kevés ezért szervízbe kell küldeni. Járt már így valamelyikötök D700+85mm 1.8 Nikkor kombóval?Nem tudjátok mennyibe kerülhet kb. ennek a javítása? Köszönöm szépen!
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérném segítségeteket, hogy nézzétek már meg ti is ezt a pár képet és a véleményeteket szeretném kérdezni, hogy miért ilyen életlenek? A kislány arcán volt végig a folyamatos fókusz, vaku a mennyezet felé állítva, de mégsem élesek a képek, szerintetek miért lehet? 18-55 STM kitobi, iso 800, f5,6 rekesz, 1/160s záridő.
Köszönöm a segítő hozzászólásokat!
[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Canon 600D - ből, hogy lehet kiolvasni az expo számot? Mennyi exponál érdemes még használt gépet venni?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
*Ropi*
félisten
-
fcrhs30
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete volt egy hír itt egy olyan kompakt fényképezőgépről, amelynek több optikája is van (talán 8-12, nem akarok hülyeséget mondani), és valami speckó eljárással fotóz. Ismerős ez valakinek? Meg tudná mondani valaki a készülék nevét, típusát?
Előre is köszi!
-
Geresics
addikt
Sziasztok, vettem egy 64GB-os SDXC kártyát.
Ehhez létezik olyan "adapter", ami SDXC -> USB 3.0 ?
Hol, és leginkább hogyan érdemes rákeresni?[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
scarabaeus
őstag
válasz Geresics #21335 üzenetére
Nekem van egy Trust 18677 meg egy Transcend RDF5 (fekete). Korrektek. Külön azért is jó, ha egy idegen gépre akarok valamit másolni, SD esetén megvan a lehetőség, hogy az írásvédő pöcköt elhúzva, az adott gép malware hadserege nem mászik át rá, ha már az ipar gyakorlatilag beszüntette az írásvédő kapcsolós pendrive-ok gyártását... Bootolni is szépen lehet róluk, SD kártyából meg úgyis akad jópár fényképezőgépek környékén, jó az mindenfélére.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Geresics
addikt
Köszi srácok, épp most beszéltem egy helyi kereskedővel, és egy Kingston MobileLite G4 lett végül a megoldás!
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Fotonhámozó
senior tag
Közeljövőben szeretném lecserélni a videókártyámat. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Jelenleg AMD 7790-em van, ami nem támogatja a hardware-s gyorsítást PS-ben, Camera Raw-ban (vagy szétesik a kép vagy leáll a program). Van-e gyakorlati előnye a hw-s gyorsításnak? Azzal tisztában vagyok milyen funkcióknál aknázható ki, de a kérdésem az, hogy gyakorlatban ebből észrevesztek-e valamit? Vagy csak marketing bullshit? Számít-e a VGA RAM mérete pl. panoráma összefűzésekor? Milyen VGA-t ajánlanátok? Köszi!
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #21343 üzenetére
Mindenképpen nVidia (az LR & PS az nV CUDA-ra van kihegyezve), pl. GTX660 minimum.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
copass
veterán
9800GT-vel nekem fagyott az LR6, gtx 750Ti lett, eléggé hasít.
-
80hun
addikt
Probáld meg a legújabb catalyst-al is próbaképp.
Adobe szerint lehet az is probléma.
És mintha azt olvastam volna hogy:hogy ezek is fontossak hozzá.
Minimum system requirements
64-bit OS versions only
OpenGL 3.3 and later
Mac OS 10.9 and later
Windows 7 and laterNálam ment a lightroom igaz csak próbaverzió volt de hipergyorsan reagál mindenre nem volt gond a gyorsítással
AMD FX8120/ ATI R9270X és Win7 64bit -
Fotonhámozó
senior tag
Köszi! Már nem fogom megpróbálni a legújabbat, különböző verziójú Catalysttel különféle hibák jöttek elő eddig,meguntam, hogy 1-1 driverfrissítés után szórakozhattam az újabb hibák kijavításával. Besokalltam, teljesen elásta magát nálam a márka, mindenképpen váltok nVidia-ra. Win 7 64-et használok, programban aktiválható a hw-s gyorsítás,de utána vagy lefagy a program (rosszabb esetben a gép) vagy szétesik a képernyő, ahogy már előzőleg is írtam.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
copass
veterán
válasz Fotonhámozó #21347 üzenetére
én gigabyte párti vagyok,abból is a gyárilag húzott. a 9800Gt is OC volt, a 750 is az lett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Viccrovat
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest