- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi1984
csendes tag
válasz Charley76 #5648 üzenetére
hello,
megvettem és szombaton használtam is. Saját tapasztalat:
- iszonyat könnyű és gyors vele dolgozni, és nem kell szenvedni az elkenésével (havi egyszer nem lesz nagy fáradtság használni)
- nem hagy fehér foltot a műanyagokon
- másnap is csilli-villi volt a kocsi, az első éjszakát jól bírta
- tegnap és ma is eláztam vele, de láthatóan jól pergeti le a vizet.Egyszóval eddig tetszik (persze kíváncsi leszek majd eső nélkül a tartósságára), majd több használat után még nyilatkozom bővebben.
A tanácsot köszönöm még egyszer.
Norbi -
pee13
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ide való-e a kérdésem, de hátha.
Szóval vizsgára kéne felkészíteni az autómat. Csóró vagyok, mint a templom egerének az örökségből kitagadott fia. Többek között taposólemezeket kéne cserélni. Mivel marhára tudok hegeszteni, gondoltam, majd jól megcsinálom egy hétvégén.
Itt jön be az első számú probléma, nekem csak ívhegesztőm van, és az is hagyományos, trafós, váltóáram. Gondolom a salakmentesség miatt használnak ilyen munkákra CO-t, de a varratot úgyis teljesen le kell csiszolni, szóval.. Fogalmam sincs az egészről, gittelésen kívül kasznimunkát sose csináltam még.
Szóval neki lehet állni egy hagyományos ívhegesztővel padlólemezeket, esetleg kerékdobot foltozgatni?"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
törölt tag
Hát régebben ugy csinálták de varrd meg végig ne csak pontozgasd.
Majd köszörűld le sikba és adj neki lakkbenzint a lemosásnak.
alapozonak valami jó félét vegyél láttam minap valami cinsprax versiót.
azért jöhet az űvegszállasgitt
Majd csisz és vegyél rá rűcsi spray vagy ha fel vagy szerelve jó kis kompresszorral akkor azzal csináld.
Jóbb helyeken az űvegszáll helyett sikaflexet gumiszerű anyag a kocsikon sok ilyent látsz...Jó munkát
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
Üdv! Autóüvegre kellene valami kemény maró cucc ami leszedi a beleégett vízkövet?? Idáig próbáltam már mindent de semmi nem szedi le! Mindenfajta vízkőoldó ,turtle üvegpolír, egyedül króm tisztitó szedte le egy kis területen de nagyon sokáig kellett azzal is vakarni meg utána megcsikargatja az üveget. Valami nagyon brutál cucc kellene??? Köszi! Üdv!
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kk831228
addikt
válasz tomcsi23 #5659 üzenetére
Azt hiszem próbáltam már de majd holnap kipróbálom. Szerintem nem fogja leszedni. Múltkor csináltam róla fényképet majd megpróbálom megkeresni vagy csinálok róla és földobom ide! A beleégett vizkő olyan ami nem jön le semmivel hiába törölgeted szinte nem is lehet érezni körömmel se.
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kk831228
addikt
Na ilyesmi az enyém is találtam itt a fórumon hasonló jelenséget. [link]
-
Ryck
csendes tag
Hello,
úgy látom épp vízköves probléma van terítéken, nekem is ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésemNálunk elég kemény víz van, a fekete fényezésen mindig marad bőven vízkőfolt, akármennyire gyorsan igyekszem szárazra törölni. Ezért gondoltam kellene valami vízlágyító kütyüt bekötni a nagynyomású mosó elé.
A több százezer Ft-os ioncserés berendezések nem igazán jöhetnek szóba
Olcsóbb megoldás lenne egy polifoszfátos vízkőlerakodás gátló (pl. ilyen)
Van valakinek tapasztalata ilyesmivel?
Technikailag ez nem lágyítja a vizet, csak valamelyest csökkenti a vízkőlerakodás mértékét.
Csak az a kérdés nem árt-e fényezésnek ?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igaz akkor még volt sima panel kecora 60nm-ig.
Meg volt 100nm családiházra.
Én a 4-es társasházit vettem...Igy tutibb. -
törölt tag
Mi Csóron lakunk elég kemény a viz.Zuhanyoztam majd kb fél óra sikálhattam a fehér vizkövet a zuhanykabin oldaláról.
Amióta felraktuk olyan sűrűn nem kell mert alig vizkőves.
+8éves a mosógépünk a szervizes azt mondta mikor bekőtettűk ,hogy a Csóri viztől max 2év az kuka.
Nos 5éve már megy.... -
törölt tag
Hy!
Minap járt nálam egy szuzuki....Gondos gazditól.
Aki gondolja megnézheti vannak képek előtte ill. utána..le tőlt
Nem kell regisztrálni csak simán a rar fájl..1, 3M durva polírpaszta
2, 3M finom polírpaszta
3 vizes samponos meleg vizes lemosás
4 Z-2 PRO Szintetikus Wax+ ZFX Kötés-gyorsító Adalék 2x is átkencézve vele
5 kb 2-3h száradás után gép fényesités
6 Z-6 Fényesség-fokozó és Gyorsápoló Spray
7 kézzel való FÉNYESÍTÉS speciális antisztatikus tőrlőkendő használata2x5h munka...és az eredmény
[ Szerkesztve ]
-
t1
addikt
válasz #00809728 #5676 üzenetére
Jó cucc ez igaziból már többször használtam egyszer egy nagyon matt Renault Megane-on, azon nagyon észre lehetett venni a változást tényleg szépen felfrissítette a fényezést, a saját kocsimon most használtam előszőr kicsi karcokat ki vitt szépen csillogó lett talán egy kis árnyalattal is változott a színe, de a vadbarom előző tulajok miatt rengeteg mosó karc van amit nem vitt ki ezért nyáron megyek hozzád egy gépi polírra mert kell neki. Amúgy barátommal együtt csináltuk az ő kocsiján is itt egy kép mennyivel másabb egy kezelt kocsi és egy nem kezelt élőben sokkal jobban látszik:
[link]
Amúgy megvagyok vele elégedve mert könnyen felvihető 2 óra alatt végeztünk vele és az ára sem vészes 2000ft-ért vettem a Norautoban Székesfehérváron.
Jah még annyi, hogy az üvegek ezzel lettek polírozva: [link] a külső gumi részek pedig ezzel: [link]Jah és szemics kocsiját kb 35 klubtárs látta a múlt pénteki találkozón
[ Szerkesztve ]
-
t1
addikt
válasz tomcsi23 #5678 üzenetére
Nem egy világmegváltó cucc, de a kis karcokat ez is kivitte sokkal fényesebb lett ablaktörlő szebben jár rajta kb ennyi, sajnos amennyire karcos nekem a szélvédő szintén az igénytelen előző tulajok miatt inkább egy szélvédő csere kéne, de ezzel a kis polírral jobb lett mint volt, maga az anyag se egy drága dolog 1500ft körül van és kb 10x elég a suzukira.
-
t1
addikt
válasz Winner_hun #5684 üzenetére
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Hogy lehet eltüntetni az autó műanyagkárpitjáról a horzsolásszerű karcokat?
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Charley76
csendes tag
-
Motion_Blur
félisten
Sima Sonax, dörzsanyagoktól mentes paszta. Első réteg, második után lesz az igazi
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
zsolt1129
addikt
válasz Motion_Blur #5688 üzenetére
Szép lett gratula . Ha esetleg van valami távolabbi képed is róla,akkor töltsd fel azt is.
-
megema
őstag
Sziasztok!
Nem tud valaki Budapesten krómozóműhelyt vagy krómozott műanyagokkal foglalkozó céget? Az alábbi képen bejelölt ragasztott króm csíkokat szeretném valamilyen módon véglegesíteni. Akár utólagos műanyag krómcsíkokkal, akár festéssel. Gondolom az első lenne a szebb megoldás...
Valamint érdekelne hogy a lökhárító alján "bekarikázott" részen látható festéklepattogzást hogyan lehetne javítani? Műanyag az a rész.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hy!
Hétvégén volt szerencsém és kiprobálhattam a cquartz cuccot.
Mitsu outlander volt az áldozat 3 éves mosókarcos de amugy garázsos.
Elökészületeken volt a hangsúly mert nagyon le kell előtte a fényezést tisztítani.
Szereztem 98,8% tisztaságú alkoholt és azzal ugy kb 2h keresztül mosogattam a gépjármüvet.
Majd jőtt a cquartz hát nagyon büdös maszk viselése és a folyamatos szellőztetés mindenképpen javasolt.
Felhordása rém egyszerű kb olyan mintha egy fellületet zsírtalaitanál le.Egy db-ig fényes azaz nedves majd egyszer csak elhomályosodik és eltünik.
Majd vártam a 20fokos garázsban kb 2h-t és adtam neki egy norvég speckó gépi fényesitő konggal.
Híhetetlen változást muatatott.Szép fény és a simitásra olyan mintha jéghez nyultál volna vagy megfogtál egy halat.
Kiraktam a napra ami még tovább fokozta ezt a hatást.
Kiprobáltam az őngyújtós tesztet is a lökháríton és 4 űtéstől sem lett karcos.Volt ott egy gyári alufelni azt ugy is fehérre kérték azt simán megkarcoltam az őngyújtóval.
Majd jőtt a slagos vizes versió.Hát tuti vizlepergető hatás hihetetlen mint a videokon.
Vizkő sem maradt meg rajt.
Videok,képek készültek de ma kiderült a kártya behalt de azért elvittem egy "guruhoz" hátha megmentheti.
Igy marad az adott szavam sajnos....Jó cucc annyira,hogy az asszony ill. az én autómat is lekencézem... -
ALOs
csendes tag
-
ALOs
csendes tag
Sziasztok
Egy nagyon laikus kérdés , mikró szálas rongy , az mi is ?
Eddig mindig pamut rongyal vaxoltam ,azt se tudom hogy keresem a polcokon a mikró rongyot . -
ALOs
csendes tag
Vagy inkább valami polírkendő alkalmasabb vaxolásra , ami nem mikrószálas ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest