- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
válasz Winner_hun #5744 üzenetére
A WD40 nem biztos, hogy jó lesz erre a kenőanyagtartalma miatt. Bár meg kell próbálni. kárt biztosan nem tesz a fényezésben.
viszont a kromofág. kárpitig lehet maratni vele kívülről az autót.
egyébként bőrlemosóval próbáld meg. hasonló mint az aceton. nekem ez minden ragasztó maradványt eltávolított.
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz Winner_hun #5752 üzenetére
űű bakker, nem is gondoltam, hogy ennyi mindenre jó
-
Sátán44
addikt
Fiat Seicento kocsim van és olyan problémám lenne vele, hogy nyáron nagy távolság megtétele után ha beérek pl. Pestre nem, vagy ritkán kapcsol be a motor hűtőventillátor és pillanatok alatt felmegy a vízhőfők és ki is gyullad a lámpa. Szeretnék egy be/ki kapcsolót építeni a fülkébe, hogy onnan vezérelhessem. Valaki csinált már ilyet? Nagyon bonyolult?
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
Mania
senior tag
válasz Sátán44 #5757 üzenetére
Valószínűleg döglődik a hűtőben levő hőgomba(érzékelő).Inkább azt cseréltesd ki, nem egy horror összeg(2-3k).
vagy
A hűtőrendszer átmosása is segíthet, pláne ha nagyon régen cseréltétek a hűtőfolyadékot.
Ha csapvíz került bele akkor a vízkövesedéssel is számolni kell, mivel rendesen hőszigetel.
Léteznek jó anyagok erre is.[ Szerkesztve ]
-
3.0SC
csendes tag
-
Morris
veterán
Urak, tudtok valami frankó wax-ot ajánlani a vwasra?!
most fogyott el nemrég a turtle wax (teflonos) cucc, de ahogy néztem, nem volt valami tartós. -
Speciali
tag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni erről a polírozógépről
A ford. szám tartománya és a teljesítménye elegendőnek tűnik. Kérdés, mennyire bírná a több órás használatot, és úgy egyáltalán. Köszi a segítséget!Igazából a Festool Rotex mellé akarok egy másik gépet, mert a Rotex csak 660-at pörög, ami kezdeti fázisnál jó is, de a magasfényhez már kevés.
-
Speciali
tag
válasz #00809728 #5767 üzenetére
A tárcsát mindenképp cserélném 150esre. A Rotexen is volt amikor annyira felmelegedett a 150-es tárcsa, hogy leolvadt a tépőzár a szivacsról.
Nem valószínű hogy kap egyhuzamban 5-10 órát, mert a Rotexel párhuzamosan lenne használva. De ha meg nem bírja, akkor leégetem gyorsan, és megy vissza garanciába, 3 év van rá.
Köszi a véleményzéseteket![ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
-
Speciali
tag
öreg Wartburgom akarom majd átfényezni. Az lenne a kérdésem, hogy a forgalmiban lévő -fehér 01- színkódtól mennyire lehet eltérni, hogy ez ne igényeljen semmilyen adminisztrációs bajlódást.
Vagy, ha teljesen más színre fújom le, akkor ez mivel jár? Azonnal át kell íratni a színt, és ez mennyibe kerül, egyáltalán mi a menete?
Végül, érdemes e a végén lakkal is lefújnom a verdát? Most nem arra gondolok, hogy öreg vas, minek..., hanem szakmailag kérdezem. Köszönöm!
-
3.0SC
csendes tag
Azt is kalkuláld bele, hogy ezzel 30-40 kezelést tudsz megcsinálni és csak évente 2-3 alkalommal kell megcsinálnod. Ráadásul az eredmény verhetetlen. Ha így kalkulálsz, szerintem még olcsó is De van olcsóbb wax is a kínálatban, ami szintén szép és tartósabb, mint a kommersz termékek.
-
gaborbol
őstag
Hello,
Bor ules felujjitasarol van valakinek esetleg tapasztalata?
Bontoba nezegetek, de nem talaok olyan szinut vagy ha van is akkor nem jobb mint az enyem; vagy mar nincsenek meg mert elvitte mas
Ezt nezegetem, eleg igeretesnek tunik:
[link][ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
En is kivancsi lennek ra.
Lehet a bontobol elhozok egy ugyan olyan darabot mint az enyem aztan azon lehet kiserletezni.
Annyi, hogy irja a srac hogy a szin modosulni fog a javitott reszen,ha megnezed az utolso kepen latszik a kulonbseg.Ezert az a ket elso ulest teljes egeszeben meg kell csinalni, viszint a keszlet allitolag eleg a 2 teljes ulesre.
Az enyem ennyire nem is durva, hatul pedig szinte ujszeru akkor meg azzal nem fog passzolni
Kivancsi lennek egy szakmabeli velemenyere.
Dodi72 jar meg erre, vagy befejezte a PH-t?[ Szerkesztve ]
-
heihachi
addikt
Oh, shit, megláttam a topikot, mondom autólopás??? Hát ez érdekes warez nincs, de autót lehet lopni? Persze azóta már leesett, csak ejtőernyővel jött.
[ Szerkesztve ]
"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD
-
vezérmű
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Régóta olvasgattam a fórumot, volt jó pár hasznos ötlet, ezeket ezúttal is köszönöm a leíróknak.
Egy ideje polírozgatok én is, megmondom őszintén, szerintem az itt leírtakhoz képest elég gyatra technológiai felszereltséggel, ugyanis van egy polírgépem (makitara hajaz erősen, német gyártmány, de még nem csalódtam benne, plusz harmada-negyede egy makita árának ), valamint csupán két anyaggal dolgozok: prevent polírpaszta (tubusos, durva szemcsés), valamint a kék kupakos 3m termék (elvileg hologram eltávolításra való, de sztem kevesebbet ér mint ahogy áradoznak róla), waxot pedig egyáltalán nem szoktam használni. Nos ezzel a technológiával is szép eredményeket szoktam elérni, de azért még nem az igazi, ezért szeretnék fejlődni, főleg ami bosszant, hogy a pókhálós hologramos felület nem tűnik el!Ezzel kapcsolatban lenne egy két kérdésem:
-3m anyagokkal kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata? Zöld (durvább), sárga (finomabb) kupakosat kívánom beszerezni, plusz a lila(sötét színre) kupakosat. Ezekkel kapcsolatban mik a tapasztalatok?
Zöldet pl mélyebb karcokra szoktuk használni? Utána pedig mindenképpen ajánlatos a sárga kupakost nyomni?
Ahogy olvasgattam szerintem egy zaino waxot fogok beszerezni.
Egy metálfényű autóhoz megfelelő egy Z-5™ SZINTETIKUS WAX
PÓKHÁLÓS VAGY ENYHÉN KARCOS FÉNYEZÉSRE termék?
Valamint mik a tapasztalatok a Z-6™ FÉNYESSÉG-FOKOZÓ ÉS GYORSÁPOLÓ SPRAY
-vel? Valóban tuti fényes, ,,vakító'' felületet ad?Egy karcos (mélyebb és kisebb karcok is vannak rajta) autó ápolását a következők szerint tervezem lépésenként:
1. Zöld kupakos 3m vagy prevent durva paszta
2. Sárga vagy kék kupakos 3m
3. Zaino 5™ SZINTETIKUS WAX PÓKHÁLÓS VAGY ENYHÉN KARCOS FÉNYEZÉSRE
4. Zaino Z-6™ FÉNYESSÉG-FOKOZÓ ÉS GYORSÁPOLÓ SPRAYEz így elméletben megállja a helyét vajon? Időben k.rva sok
Még annyi kérdésem lenne, hogy a zaino termékeket valakinél áttudom személyesen venni Budapesten? Meg akkor egy picit beszélgetnék is az illetővel polírozással kapcsolatban.
Előre is köszönöm annak, aki válaszol!
-
3.0SC
csendes tag
-
Moric
aktív tag
válasz gaborbol #5776 üzenetére
Itthon is van néhány cég aki foglakozik bőr javítással.
A festék színét eltalálni nagyon nehéz. Ezért szokták kikeverni, mert idővel a gyári színkódtól el fog térni.
A srác jól dokumentálta a folyamatot, ez alapján el lehet indulni. A youtube-n is lehet találni hasonló videókat.Az első meg hátsó színeltérés miatt annyira nem kell aggódni, nem egymás mellett vannak, kis színeltérés nem fog látszani.
A többit ülést is megtisztítod, sokat fog változni a színe a mostani állapotához képest. -
Moric
aktív tag
válasz vezérmű #5780 üzenetére
A 3M-nek nagyon jó kis rendszere van. El lehet olvasni hogyan kell őket használni, melyik szer mire való és mi a sorrend.
A kék kupakos 3M az, mint írtad, hologram mentes befejezésre van. A pókhálós fényezést előtte egy durvább szerrel kell rendbe tenni.
Nem csak a polírszer számít, hanem a az is mivel hordod fel.Wax-ot nem használsz az nagyon nem jó. Polírozás után illik waxolni. A wax nem csak védi a felületet, hanem egyben ápolja is.
-
törölt tag
válasz vezérmű #5780 üzenetére
Nem mindegy a fordulat sem.Nem mindegy a szivacs sőt elég fontos.Anno sokat szivtam a szivacskeresgéléssel is.3M SÁRGA,KÉK,FEKETE,ZÖLD ezeket ajánlom tartos és jók.
pld szettekÉn használok fényesitő korongot is gyapjut de csak is kizárolag NORVÉGOT.
Hologrammenteítésre jó a zaino termék zaino
de olvasd el önmagában nem tartós.Minden le van írva mit merre hogyan.
Fényeségfokozó nem rossz de én akkor veszem elő ha ma reggel tökéletesre megcsináltam az autót.Majd elmentem melozni és ott homokos essővel ill. falevéllel telehorta a vihar.
Holnap reggel lemos majd nem kell waxolgatni ismét elég a fényességfokozó azaz Z6Zaino terméket BP -n a Duna pláza közelében át tudod venni
Telefonon:
06 (20) 466-1954Tud tippeket adni a srác de igazából ő nem polírozó...
3M néha találsz a vaterán,expresszen és a racing-bazár oldalain 1litert bontatlant 6-7000ft
[ Szerkesztve ]
-
vezérmű
csendes tag
válasz #00809728 #5785 üzenetére
Köszönöm, ezt már olvasgattam.
Lehet akkor valószínűleg maradok a 3m termékeknél, fényező ismerős ezekkel dolgozik és baromira dicséri, esetleg még a zaino waxot kipróbálom. A legdrágább cuccok 3m-ek a piacon, de ahogy nézegettem a zaino is megkéri a pénzt.A piros kupakos 3m-ről tudsz valamit esetleg? Elvileg az a wax lenne.
Eddig csak a prevent durvaszemcséset és kékkupakosat használtam, de az apró körkörös karcok ezekkel nem jöttek ki, nyilván mert nem is erre valók, ezért fogok beruházni 3m termékekreVan egyébként fehérkupakos 3m is az vajon mire jó?
Amikor políroztok akkor ioncserélt vizet szoktatok beiktatni hűtőközegként a szivacs és a felület közé? Nem csökkent az eredményességen?
Polírozás előtt szoktátok csiszolni valami nagy finomságú csiszolópapírral a felületet? Valami ilyesmit is hallottam, ezért kérdezem.Ja, igen és a Z-2 PRO™ -t mennyire ajánlod metál fényezésre, mik a tapasztalataid vele? Úgy emlékszem mint ha te is ezt használnád rendszeresen.
Egy teljesen lemattult BMW e36 -nak megyek majd neki jövőhéten, meglátom mi lesz belőle. Plusz van egy két kutyakarc is rajta.
A következő műveletet tervezem:
1. Teljes mosás
2. Zöld kupakos 3m
3. Kék kupakos 3m
4. Z-2 PRO™ vagy piroskupakos 3m waxEz így ebbe a formában teljesen megfelelő szerinted?
Azért kérdezem, mert tökéletesre akarom megcsinálni, azt akarom hogy mindent megkapjon a kocsi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vezérmű #5786 üzenetére
Hy!
Hát már lassan lovét fogok szedni
Fehér kupakos az durva szemcsés jó kis cucc de ovatosan kell vele bénni.
Élekbe,hajlatokba,sarkokba nem szabad belehuzni mert hamar leszedi a festéket vagy lakkot.
Nagyon durva "kutya karístólásra" 2000vizes csisz papírt használok.
3M waxom van de ha gondolod meg is veheted.Igazából én a zainot favorizálom vagy a cquartzot.
Z2 pro jó anyag de 0 nem tudod kihozni a fellűletet.Igy marad a Z5+ZFX párosÉn fehér
majd finom
és zaino vagy cquartz -
Moric
aktív tag
Van egy ismerősöm, aki szokott tartani oktatást, többek között polírozásról is.
Nyárra is tervez egy ilyen kurzust, amennyiben összejön megfelelő számú résztvevő. -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Autó bőrbelső ápolásáról kellene egy kis infó, ha esetleg valaki jártas benne.
Néztem az első hsz.-t, de erről nem láttam írást.Konkrétan az érdekelne, h az autó vezetőülésének az oldaltámasza minimálisan meg van kopva, s ezt miként lehet "javítani"? Illetve mivel - és milyen időközönként célszerű ápolni a többi bőrt? (Ülések, ajtók)
(Szombaton megyünk megvenni, ha minden klappol, úgyhogy fotóm sajna még nincs róla.)
Találtam racing-bazáron egy hirdetést, tutinak tűnik, kérdés igaz-e?! Valakinek tapasztalata a holmival?
Köszönöm.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Bj Brooklyn
aktív tag
válasz runner 125 #5791 üzenetére
Hali mindenkinek!
Nagy segítség kellene nekem! Keresem Mackó (Maczkó) Milán Nagykőrösi autószerelőt/ karosszériást! Nagyon szépen dolgozik és most újból meg kellene csinálni az autómat, de a volt telefonszámán már nem érem el! A műhelyéhez a Téglagyári u.-ról kellet lekanyarodni de ott sem találtam ma! Bárki aki ismeri azt kérem szépen, hogy priv-ben írja meg a telszámát. Fontos lenne, meg sürgős is!
Előre is köszönöm!Bj
Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)
-
Speciali
tag
válasz Bj Brooklyn #5792 üzenetére
Ha már a barátod, és a barátnőd sem tud segíteni, akkor mi még kevésbé.
-
Bj Brooklyn
aktív tag
válasz Speciali #5793 üzenetére
Ok, csak hátha valaki a környékén lakik, vagy hordta hozzá az autót és tudja, hogy mi van vele, vagy merre dolgozik, vagy dolgozik-e még a szakmájában, mert nagyon jó szakember és ahhoz képest nem dolgozott drágán ! Ezért kérdeztem meg itt PH!-n mert az ország minden pontjáról vannak itt.
Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)
-
Moric
aktív tag
válasz runner 125 #5791 üzenetére
Egy picit kellett volna visszaolvasnod.
A kopást festéssel tudod javítani.
Ápolni akkor kell mikor már érzed, hogy nem puha, rugalmas a bőr.
A műbőrt és az igazi bőrt másképp kell ápolni, más áplószer való hozzá. -
AMD Power
titán
Tudtok ajánlni valami olcsó de jó minőségű klíma fertőtlenítő/tisztítót?
-
Mania
senior tag
Mai beszerzés...ezzel a hétvégi program is megvan
Ez már bevált, de mivel nem a konzerválás a fő profilja ezért :
most kap egy ilyent befejezésnek.
+ most vettem egy szivacsot is a felhordáshoz
[ Szerkesztve ]
-
Norbi696
csendes tag
Sziasztok!
Itt egy kis polír lecke, hogy odaát hogyan csinálják !
Csak katt az autókra, pöpec képek következnek!
http://www.cleanyourcar.co.uk/detailing-gallery/info_12.html -
3.0SC
csendes tag
válasz Norbi696 #5799 üzenetére
Ezt itthon is így csinálják azok akik komolyan veszik a szakmát! Kb 1 ezreléke a kozmetikusoknak. Azt azért kiemelném, hogy itthon igény sincs (meg pénz) a nagyközönség részéről ilyen minőségű munkára. Szerencsére azért nem unatkozik aki így dolgozik idehaza. Ismerek kb 4-et, (magamon kívül)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest