Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • weres78

    senior tag

    válasz Formaster #29191 üzenetére

    Szopat a UPC. Nem annyi akart lenni a válasz, de már nem hagy szerkeszteni.

    Nyáron komolyabb beruházást eszközöltem gépfronton, körbejártam a témát, beszéltem szervizekkel, forgalmazókkal, kollégákkal, stb.
    Vannak ugye a hatalmas kapacitású (60-80 literes) sokmotoros (2-3) gépek. Ezek előnye egy kozmetikában szerintem nem jön ki, nem nagyon van szükség arra a kapacitásra amit tudnak legfeljebb ha az egész műhelyt takarítod egy mosás után. Előnyük, hogy (legalábbis az olasz modellek esetén) 15-20k egy motor, ami ha esetleg vizet szív (a motorba, mert pl felborul - véleményem szerint durvának kell lenni, ha felborítasz munka közben egy ilyen monstrumot) akkor cserére szorul. Nálam ezek hamar kiestek a rostán, szerintem ezek inkább csarnokokba vagy építkezésekre valóak, hiába hirdetik őket profi kozmetikákba. Egyik előző munkahelyemen volt ilyen gép, ott sem győzött meg, sem szívóerőben, sem mobilitásban.
    Aztán vannak az száraz-nedves ipari porszívók. Itt nálam három gyártó termékeire szűkült a kör, ezeket kipróbáltam, teszteltem (értelem szerűen azokat a modelleket amik tetszettek a leírás/műszaki adatok alapján).
    Makita (Magyarországon gyártják), Metabo (Bosch), Karcher.
    Az részemről hamar eldőlt, hogy egyben nekem a száraz és a nedves felszívás nem játszik. Minden gépnél át kell állni ugye egyikről a másikra, tehát én külön vettem szárazra egy kicsi gépet, nedvesre egy nagyobbat, illetve egy kárpittisztítót. Először azt hittem járható lesz, hogy egy géppel elvégzek mindent, a gyakorlatban ez azonban nekem nem ment.
    A [Metabo] és a Makitaelőnye a hosszú (3 év) garancia. Fontos számomra, hogy a gégecső 3,5 illetve 5 méteres, így könnyen elérhető a kocsiban minden a gép mozgatása nélkül. Meg kell nézni, hogy milyen kiegészítőket adnak a cucchoz alapból, mi aza mit még meg kell venni külön (autósfej, kárpitfej, stb).
    Fontos a szívóerő, de fontosabb a szűrő mérete, illetve tisztíthatósága, hogy ennek a szívóerőnek a nagy része a munkafolyamat egészében megmaradjon, ne csak az elején amíg tiszta a szűrő. Fontos, hogy mennyibe kerül egy porzsák. Ha külön gépeket vennél akkor nem árt odafigyelni, hogy a kiegészítők mindkét géppel kompatibilisek legyenek...
    A fenti gépekből az egyiket kibéreltem, a másikat kölcsön kaptam. Mindkettő jól dolgozott, bármelyikkel szívesen ellenék, de végül Karcher gépeket vásároltam, és nagyon nem bántam meg (eddig legalábbis).
    Karcher T10/1 professional lett a száraz, Karcher NT 35/1 Ap a nedves, illetve Karcher PUZZI 10/1 szőnyeg és kárpittisztító. Nagyon jó minőségű cuccok, igaz sok kiegészítőt kell megvásárolni hozzájuk külön, de egyben igen jó áron meg tudtam szerezni ezeket a gépeket.

    Ha bármelyikről kellene további infó, szívesen elmondom amit tudok, akár privátban vagy telefonon is visszahívlak.

Új hozzászólás Aktív témák