Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mcroberto

    tag

    Sziasztok ATOMpártiak! :)

    Szükségem lenne a segítségetekre. Kellene ide a céghez valami "server" főleg router funkciókra, wlan szórásra, [tűzfal? ] és egy kis fájlmegosztásra [SMB] windowsos gépek felé.

    ADSL kapcsolatunk van, és a router nem bírja a sok kapcsolatot kezelni, rendszeresen fagy stb, TP-LINK és Linksys is. Ezek leváltására kellene egy célgép. Nem kell nagyon apró fizikai méretekkel rendelkeznie. Áramfogyasztása se kell full ECOnak lennie.

    Leírom mitkéne kiszolgálnia:
    A hely hálózati felépítését is röviden leírnám a tisztánlátás kedvéért. 4db asztali gép, intranetes T-s adminisztrációs programok futnak rajtuk reggel 9től délután 5ig, [gépenként 9program] szünet nélkül. 1 hálózati nyomtató, 3db pc e-mailezés, árurendelésre használva. 2 laptop wi-fi kapcsolaton keresztül, szintén böngészés, levelezés stb. 2 iPhone wi-fi-n, biztonsági kamera felvevő egység vezetéken. A hiba jelenség a következő, rendszertelenül elmegy az internet mind a vezetékes, mind wi-fi szekción.[ekkora a router webes felülette sem érhető el] Van amikor 1 hétig bírja minden hiba nélkül, de amikor több az ügyfél és jobban pörögnek a programok, van hogy 1órán belül 3xor is lehal, ilyenkor csak a modem és router áramtalanítás segít, már amikor segít. A modem jó, nem rég lett cserélve mert átmentünk 15megás netre. [USB-n 1 pendrive lóg, megosztva a hálózat fele.

    Ennek a gépnek kellene tárcsáznia és routolnia, menedzselni a hálózatot, stb. És lehet hogy akkor már kiszolgálhatná a cég még nem létező honlapját is. [nem lenne nagy forgalom rajta]

    Tehát kellene egy alaplap, ram, ház, táp wlan-lan kártya kombó ajánlat nekem. Winyónak valami 2.5" 7200rpmes winyót gondoltam. Gondolom Linuxal lenne a legjobb, de windows megoldás is érdekelhet szoftveres oldalról.

    Válaszokat előre is köszönöm. BUÉK. :R

    [ Szerkesztve ]

    IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960

Új hozzászólás Aktív témák