- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
birrbert
tag
válasz Laca 012 #5550 üzenetére
Vagyis csak szúrjam be a kábelt és működnie kellene reboot után? Van egy olyan érzésem, hogy nem fog működni... Mindenesetre megpróbálom bemásolni az üzit, amit kidob a networking restart parancsra. Szerintem reboot-nál is ugyanaz történik (az 192.168.3.1-es címtől várja az IP-t, azaz a router-től).
[ Szerkesztve ]
Intel D510MO home server fotóalbumok: http://bit.ly/AbZb5P
-
Laca 012
őstag
-
birrbert
tag
válasz Laca 012 #5553 üzenetére
Jó. Hát mégis müxik Nem tudom hogyan és miként, de a reboot használt, és tavaly ilyenkor két ember
Még egyszer emelem kalapom Laca előtt
szerk: Telepítettem a proftpd-t, de csak 2000-2400 kilobájtos maximális sebességgel tudok másolgatni. Kipróbáltam egy külső FTP szerverről másolni, és ott már 5000 kilobájtot is elérte; az átlag 3500 körül volt. Total Commander-t használtam, és a munkahelyi laptopomon próbáltam, mert abban van N-es kártya, azaz a kapcsolat 300 megabitet jelez. Az Internet kapcsolatom papíron 100 megabites. Mivel lehet magyarázni ezeket a különbségeket?
szerk2: torrentet még nem tudtam fullban kipróbálni, mert nem jöttem még rá hogyan tudom aktív módba tenni a kapcsolatot, azaz a port forward (vagy iptables) Ubuntu alatt nekem egy kicsit még magas.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
Na ezt jól megszívtam!
Vettem egy IDE to SATA - SATA to IDE átalakítót és nem működik a D510MO lapba.
Úgy hazavágta a rendszert, hogy HDD teljes törlés, újra particionálás és bios újratöltés volt szükséges.
Más gépekbe (ABIT,ASUS, nem Mini ITX) a kütyü jól működik oda vissza.
Ki érti ezt?
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Laca 012
őstag
Hát ezt sehogy sem értem..
Nekem is, meg másnak is működik MiniITX-ben is.
Én az enyémek közül (3-ból 2félét) 3 ITX lapban próbáltam:
GSEJT (40/44-es átalakítóval)
GCLF2
D510UDÉs hibátlanul ment mindegyik.. (a digimókus féle oda-vissza 1portos is)
A Wireteket nem próbáltam még, de az meg elvileg még jobb, mert üresen sincs boot ideje a tapasztalatok alapján..
Azt meg pláne nem értem, hogy a BIOS-ba hogy tett kárt..
-
raidx
őstag
válasz Laca 012 #5556 üzenetére
Alaplap D510MO, 80 Gigás Barracuda 7200.7 Sata II. mellé tettem be a digimókus féle kütyüt és rádugtam a 10000 RPM-es 40 gigás winyót majd indítottam a gépet. Az indítás eredménye általában a bios kb. hardverteszt részénél totális befagyást eredményezett. Csak áramtalanítással lehetett megszüntetni a fagyást. Egyszer sikerült indításkor a biosba belépni de nem látta a csatlakoztatott HDD-t. Többször próbáltam kivárni, hátha egyszer elindul a rendszer. Egyszer meg is történt kb. 30 perc várakozás után de a Windows amikor eljut a négy színes pöttyig és azok megmozdulnak jön a kék halál. Oknak vagy boot vírus (kizárt! szűz rendszer!) vagy HDD vezérlő meghibásodást írt ki. Ezt követően az átalakító eltávolítása után is jött a kék halál. Lemezképből történő helyreállítás is csak ideiglenesen segített. Rövidesen jött a kék halál. Bootoláskor a bios a megszokottól teljesen eltérő dolgokat jelenített meg a képernyőn. Frissíteni először csak egy korábbi verzióra lehetett, majd verzióról verzióra haladva a legfrissebbre. Teljesen úgy viselkedett, mint ha vírusos lenne a bios. Volt, hogy ott hagytam boot közbe, lementem a kutyával sétálni. Eltelt több mint egy órahossza de semmi nem történt. Még a reset sem működött csak az áramtalanítás.
Visszaküldtem digimókusnak a kütyüt. Ő azt mondja nála hibátlanul működik oda vissza. Tehát valamiért nem fér össze a rendszeremmel. Több HDD kombinációval is próbáltam de eredménytelenül.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
bumi
tag
Sziasztok!
Ez a táp elbír egy h67 alaplapot i3-al full hd-ben? SSD, 4GB ddr3, PCIe hangkártya.
ODD nem lesz.
Köszi. -
duffbeer
őstag
-
bumi
tag
Sziasztok!
Tudom,hogy nem atom, de mITX és intel!
A másik fórumban konkrét választ nem kaptam, azért írtam ide is!
Nos, igazából cMP2-nek építem egy honlap alapján, ezért ez a lap ( ott egyébként mATX). Ezért lenne jó a pico psu (kevés kábel, táp egy része kint).
A lapra integrált kártya ATI 42xx vagy azzal egyenértékű. Így jön ide a HDMI.
Még egy XMBC lesz rajta.
Ez a kettő, semmi más.
Mekkora tápot vegyek?Egy "HIGH-END" zenelejátszó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
birrbert
tag
válasz birrbert #5554 üzenetére
Újracsináltam a teszteket, és ezúttal profibban
A felálltás: egy D510MO home szerver és egy Acer Aspire Timeline 3410 laptop N-es (300 megabites) wireless-el, gigabites ethernettel, mint kliens. Szoftverek: proftpd a szerveren és FileZilla a kliensen.
Home szerver és kliens között, 1 GB-os fájl
Kábeles letöltés:
- első próba: 28 mp (átlag 35,6 megabájt/mp)
- második próba: 25 mp (átlag 40,9 megabájt/mp)Kábeles feltöltés:
- első próba: 29 mp (átlag 35,3 megabájt/mp)
- második próba: 28 mp (átlag 35,6 megabájt/mp)Wireless letöltés, akadály nélkül, kb. 1,5 méter távolról:
- első próba: 53 mp (átlag 19,3 megabájt/mp)
- második próba: 54 mp (átlag 18,9 megabájt/mp)Wireless feltöltés, akadály nélkül, kb. 1,5 méter távolról:
- első próba: 100 mp (átlag 10,2 megabájt/mp)
- második próba: 101 mp (átlag 10.1 megabájt/mp)Wireless letöltés, egy falon át, kb. 6 méter távolról:
- első próba: 82 mp (átlag 12,4 megabájt/mp)
- második próba: 90 mp (átlag 11,3 megabájt/mp)Wireless feltöltés, egy falon át, kb. 6 méter távolról:
- első próba: 114 mp (átlag 8,9 megabájt/mp)
- második próba: 117 mp (átlag 8,6 megabájt/mp)Kliens és belföldi FTP szerver között, a home szerver közvetítésével, 1 GB-os fájl
Kábeles letöltés:
- egy próba: 120 mp (átlag 8,5 megabájt/mp)Wireless letöltés, akadály nélkül, kb. 1,5 méter távolról:
- egy próba: 170 mp (átlag 6 megabájt/mp)Wireless letöltés, egy falon át, kb. 6 méter távolról:
- egy próba: 212 mp (átlag 4,8 megabájt/mp)Egy kézzelfogható tesztet tudok még mutatni, amit wget-el vittem véghez: KLIKK!
Az 1 gigás fájl letöltése ugyanarról a belföldi szerverről történt, és azt szerettem volna megtudni, hogy a home szerver maga körülbelül mekkora sávszéllel gazdálkodhat. A screen shot-on látszik, hogy a szolgáltató egész jól produkálja a beígért sebességet, ami papíron 100 megabit/mp.Mit szóltok ezekhez a számokhoz? Reálisak-e? Lehet-e javítani rajtuk?
-
duffbeer
őstag
-
duffbeer
őstag
válasz birrbert #5566 üzenetére
Szerintem a vezetékes LAN-on még lehet gyorsítani.
Nekem a GSEJT -> PC közt (HDD-HDD) 50MB/s fölé megy, de átlagban a 45-50 MB/s megvan. Ramdisk-ramdisk esetében kb 80MB/s.
A GSEJT-en XP van, 2,5"-os HDD, PC-n Win7 3,5" HDD. Annyi a problémám, hogy PC -> GSEJT felé max 25MB/s, de ez az XP sara. Linux-szal oda vissza ment kb 55MB/s. -
kisza25
félisten
ha valakit érdekel: TOSHIBA mini NB250 netbook teszt
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Laca 012
őstag
De készültek, csak a kep.tar.hu bezár és már nem lehet feltölteni.
Most valami új ingyenes tárhelyet kellene találnom ami a 3-4-5MB-os 10,2Mpixeles képeimet eredeti méretben képes kezelni anélkül, hogy átméretezgetné, ráadásul nincs lekorlátozva 1-2GB-ra userenként és lehetőleg pár évig elérhető..
Így is amit onnan linketem valószínűleg "x-es" lesz itt a fórumban, nem hinném, hogy egy moderátort rá tudnék venni, hogy átírja a linkeket..
Talán a Flickr alkalmas lesz..
Megnézem, aztán ha alkalmas, akkor linkelek.. -
bumi
tag
válasz duffbeer #5567 üzenetére
Köszi a választ!
A honlapon azt írják, hogy 44,1khz-ról konvertáljunk mindent 192khz-ra. Bárki bármit is mond! Ehhez kell a nagy teljesítményű CPU. Nagy cache-el. 2MB+
WAV,Fack. A honlapon az alaplap H55, első generációs i3-mal. MicroATX.
1db ramot ír, 1GB. Gondoltam a 4GB-ből nem lesz baj. Win7 x64.
Azt is tudom, hogy a számítástechnikában a 2db ramot ajánlják.
Ezt írja, hasonlóan szeretném megépíteni.De, hogy atom is legyen , ha minden jól megy ,a jövő héten belepasszírozok egy 510 Magyar Országot egy ilyen házba.
Netezni, levelezni, stb. .[ Szerkesztve ]
-
quby
őstag
válasz Laca 012 #5571 üzenetére
Én is kiváncsian várom! Nekem azóta kicsit parkolópályára került az a projekt. Közben falba került egy 10m-es D-SUB kábel, ugyhogy lehet nem is lesz használva. De az a mai napig b@...ssza a csőröm hogy tudtad belerakni a vezérlőjét is a házba
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
szponzor
senior tag
Nem akarok beleszólni, meg lehet, hogy hülyeséget is írok/kérdezek: minek a 44,1KHz-et 192KHz-re konvertálni? Bár nem nagyon értek a témához, de az nem 192kbps? Már maga a 44,1KHz is elég széles frekvencia, mert a hangszórókra általában 20KHz-es felső frekvenciát írnak, de ha jól értem és fel is konvertálod, attól nem lesz részletesebb a zene, mivel a konvertálás nem ad pluszt a zenéhez és általában a konvertálás minőségromlással jár.
Ha elírtad, és 192kbps, az meg azért rossz, mert az ugye elég gyenge bitráta, ha high-end zenehallgatás, akkor FLAC, helyspórolás szükségében esetleg 320kbps MP3. Leírnád pontosan, hogy mire gondolsz itt?[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
@Laca 012
Most fedeztem fel a D510MO Biosába egy Uefi Enable/Disable kapcsolót.
Ez eredetileg is benne volt, vagy a Bios frissítéssel jött? Tudsz róla valamit?
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
quby
őstag
válasz szponzor #5575 üzenetére
Jujj ezek a beszélgetések nagyon el szoktak menni off-ba.
Sztem a 44,1Khz meg a hangszórókra irt 20Khz nem ugyanarra vonatkozik (mintavételezési frekvencia vs. "hangmagasság" csúnyán fogalmazva)...de ezt a felkonvertálást én sem értem.A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
raidx
őstag
válasz Laca 012 #5578 üzenetére
Engedélyeztem és egérrel továbbra sem működik, a felület is változatlan maradt. Talán bootkor nem molyol annyit sem a Bios sem a Win. De nem valami egetrengető a külömbség. Egy srác a Brazos lapnál csak a win 7 újrahúzása után tapasztalt komolyabb gyorsulást, ott csak Efi van. Lehet megpróbálom egy másik winyóra felrakott friss Win 7-el ha lessz időm a hétvégén. Nem emlékszem rá, hogy ezt a beállítást eredetileg láttam volna. Most tűnt fel, hogy gondom volt az Ide to Sata átalakító miatt a Biossal és frissítettem.
-
bumi
tag
válasz szabi__memo #5574 üzenetére
-
bumi
tag
Ha az Atomnak 24 pines a csatlakozója, a tápnak meg 20+4, akkor, hogy kell összedugni?
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem kimondottan Atom téma, de látom itt sokan használnak Linux-ot.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy Windows -> Linux remote desktop dolog működik-e.
A LInux gép menne "perifériák" nélkül így erre kellene bejelentkezni az asztali windowsos gépről.
Esetleg még ha a linuxon futna valami kis grafikus felület, pl. xfce és így is megoldható lenne akkor nagyon örülnék.Mert távlati ötleteim között feltűnt, hogy egy OMAP DM3730@1000Mhz kis embedded board v, egy Beagleboard, Pandaboard valamelyiken futna egy kis linux SDCARD-on, USB vinyóval bővítve töltögetne torrentet csendben(kb 20-30 torrent meg egyszerre). Menetközben pedig előlépne még netrádió és ébresztő órás rádió szerepre, persze addigra kapna egy kis 7" touchscreent.
Az MX31 házikó pedig nagyon frankó kis házikó, nekem is ilyenben megy egy D525 Gigabyte lap, semmi zavaró hangja nincs. De ha kicseréled a tápot egy paneltápra akkor még ennyi hangja sem lesz és lesz egy csomó helyed még vinyóknak!
Előre is köszi a tanácsokat!!
[ Szerkesztve ]
A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
raidx
őstag
válasz Laca 012 #5578 üzenetére
@Laca 012
Ma húztam fel egy új WIn 7-et bekapcsolt Uefi mellett és lényegesen gyorsult a boot. A Bios indulás ugyan nem látványosan de csökkent. A Windows 7 indulása viszont lényegesen gyorsabb lett. Eredetileg a Windows virág 5-5,5 pulzálásig volt látható most 2,5-3 pulzálás van csak és ahogy bejön az asztal szinte azonnal üzemkész a rendszer.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Vladi
nagyúr
Megoldható igen. Belépsz ssh-n indítasz egy vnc szervert és kész, arra rá tudsz csatlakozni win alól.
Kérdés, hogy minek? Ha már ssh-n belépsz, terminálban mindent meg tudsz oldani. Gondolom csak azért kéne rá az xfce is, hogy úgy grafikusan vezéreld.
Régen nekem is így ment a gépem, aztán lassan rájöttem, hogy nem is kell oda vnc.il sole non sorge più ad Est!
-
mszl
aktív tag
Persze egy idő után el lesz hagyva a grafikus felület, amikor csak töltöget, a torrenteket beállítom grafikus felületen és utána már ki lehet lépni belőle és hagy töltögessen.
De ha ébresztő óra lesz, netrádió hozzá egy kb 10w erősítő, kb 2*10 cm átmérőjű hangfalakkal, hasonlóan mint egy "logitech squeeze box" a lap középen, előtte egy kis touch sreen (ha meg lesz a keret rá ) két oldalán a hangfalakkal akkor azért már nem rosz egy kis grafikus felület. öszedobni a lejátszási listát, amire elalszom, beállítani az ébresztő órát.....
De gondolkodom egy winCE rendszerben is, mert ehhez hegesztettek, már a GPS-s PNA őrültek frankó kis konfigurálható felületeket, persze már csak akkor amikor meglesz a képernyő, erősítő....
De ha addigra megtollasodom akkor biztos visszatérek 3.5" sbc vagy inkább picoITX x86 alapra, ha nem barátkozom meg az ARM-al.
mert a lényeg nekem a kis fogyasztás, igaz a mostani kis D525 lapom is kevesebbet fogyaszt, mint a nagy gépem, de azért még mindig faragnám lefelé.DE lehet hogy megbékélek a linux-al és megmaradok nála, főleg ha még lesz időm összehozni az Audrinóval, mert ez az év a tanulás éve lesz a terveim szerint!!!
A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
Így van.Fölösleges a grafikus felület, csak emészti a géped erőforrásait.Legjobb a torrentra a transmission.Nem kell apache,mysql, és társai.Kevés memot használ.A grafikus felülete ronda, de a transmission remote egész jól hasonlít az utorrentre.Kevés ismerettel ubuntu server+transmission daemon.Rendkivül kevés linux ismeret kell hozzá.Ja, és samba. Na, az majd szivja a kis géped vérét.A kis gépben tápkábel, és LAN kábel van.
-
birrbert
tag
Helló. Ma úgy határoztam, hogy - vasárnapi szórakozás gyanánt - újratelepítek mindent a szerveren. Az történt ugyanis, hogy elkezdett figurázni. Például kétszer is megtörtént, hogy kikapcsolt a gép. Csak úgy magától, mintha kiadta volna valaki a "halt" parancsot. A másik, ami nem volt helyénvaló viselkedés az volt, hogy nem osztott IP címet a laptopoknak.
Nem tudom, hogy miért történtek ezek a dolgok, de leformáztam, és újrakonfiguráltam mindent. Egyelőre okés. Per pill telepítve van az alaprendszeren kívül: Midnight Commander, hddtemp, rtorrent, openssh és a proftpd. Esetleg pár tipp, hogy mi akaszthatja ki ekképp a gépet?
Újratelepítés előtt a BIOS-ban visszaállítottam mindent alapbeállításra, a Load optimal performance opcióval azt hiszem, és ezzel együtt a merevlemez vezérlő IDE módba állítódott AHCI helyett. Lehet-e abból gond, ha ismét AHCI módba kapcsolom? Egyrészt, mert mintha lomhább lenne a gép, másrészt, mert a Windows pl. nem szereti, ha ilyent csinálsz vele. Kíváncsi lennék, hogy a Linux hogyan reagál rá. Van valakinek tapasztalata?
-
szabi__memo
nagyúr
Atom procira milyen virusirtó, FTP szerver ajánlott ma win7 alá? Nem vagyok képben.
Egyéb támában (pl hálózat) is szivesen várok ötleteket (videó, zene témában képben vagyok).
Privátban jöhet nyugodtan, ne floodoljuk a listát Köszi szépen!!! -
duffbeer
őstag
válasz szabi__memo #5597 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdésed, de vírusirtónak Avira-t és Comodo-t használok, ftp szervernek nekem a filezilla jött be legjobban.
Egyébként milyen témában vársz ötleteket? Hálózaton belül mire vagy kíváncsi? -
szabi__memo
nagyúr
válasz duffbeer #5598 üzenetére
Pl. NAS-os eléréshez szükséges dolgokra gondoltam. Samba, a wifi AP-ként való használatához valami okosság. Igazából nem is gondoltam át, hogy hirtelen mi kellhet, de még ma kéne telepitenem egy ismerős gépére pár dolgot ilyen célbóól, és mivel csak mobilnetje van gondoltam nálam letöltök mindent addig ami fontos.
Bármi ami szóbajöhet és nem túl erőforrásigényes, de szükség lehet rá egy otthoni kis htpc+nas gépnél. -
duffbeer
őstag
válasz szabi__memo #5599 üzenetére
Windows alatt sambára nem igazán van szükséged, egyszerűen csak megosztod a mappákat. Nagyjából ennyi dolga egy NAS-nak, az FTP adott. Ha htpc-ként is akarod használni, akkor XBMC-t ajánlom. Mobilnettel gondolom torrentezni nem akar, így az tárgytalan. Ha nincs routere, akkor valami tűzfal sem ártana. A múltkor linkelt Comodo alkalmas lehet e célra. Esetleg egy logmein-t is raknék a gépre, hogy legyen távoli elérés. Hálózaton belül pedig teljesen jó az RDP.
Ja én még dropbox klienst is használok a kisgépemen. párszor már hasznos volt, de az nem szükséges, főleg nem mobilnettel.Wifi AP részemről passz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztrofotózás
- Politika
- Gumi és felni topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen processzort vegyek?
- Trump vagy Harris
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest