- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Üdv !
Egy P3-as gépet gondolkodok (de ha jól megy a dolog, gyengébb P4-et is lehet, abból is van ilyenem, Compaq D500 és D510 gépem több is), hogy külső, passzív tápról hajtsak meg, és úgy látom itt van erről tapasztalat. Egy Compaq SFF irodai gép, a pontos típust még nem tudom, csak azt, hogy 1GHz-es P3 van benne (melyik mag, szintén nem tudom).
Ezek a P3-ak mennyire fogyasztanak még az 5V-ról, és mennyire a 12V-ról ?Amiket használtok 12V-os külső tápok, azokat közvetlenül alaplapra nem is ajánlott dugni ? Tehát a Pico-PSU-k a 12V-os ágon is végeznek valami stabilizálást, szűrést ?
60W körül milyen 12V tápot tudtok ajánlani, a lehető legolcsóbban ?
Ezeknek milyen a hatásfoka, és a PicoPSU-k valódi hatásfoka mekkora álltalában (írni mindent lehet...) ?Egy 120W-os PicoPSU-t linkelt egyikőtök: [link], ami 6900-ért elég olcsónak tűnik.
Ilyet nem tudtok kisebből, ami még olcsóbb lehetne ?
Pl. 60W, 90W, meg minnél nagyobb a választék annál jobb.
Sajnos ebben a boltban csak ez az egy van. -
atesss
addikt
Ja arra gondolsz, hogy ez fizikai méretben nagyobb, mint a klasszikus pico-psu-k, aminél az ATX csati felett van az elektronika, pl. [link] ?
Ennyi baj legyen...
Mondjuk apró házakban tényleg számíthat ez is, abban igazad van.De cserébe ez olcsó. Bár a minőségét nem tudom...
Meg a hatásfokát sem.
Aki ilyet használ, tudna egy kis tapasztalattal szolgálni ? -
Spilerke
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit off:
Mostanság szeretném megrendelni a LEADTEK DTV Dongle H tuneremet. De egy valami nagyon aggaszt... [ilyen vas kell hozzá]
Nos, egy netbookkal lenne használva, atom n280-as procival, ami ugyebár csak 1,66 GHz-es.
Van valakinek tapasztalata ilyen vagy ehhez nagyon hasonló tuner használatával, atom proci mellett?üdv.
-
harry
veterán
Nekem a modecom házamhoz is ilyesmi járt (kinézetre legalábbis kb. ugyanez). A hatásfok inkább az adaptertől függ, de ezek amúgy is 90% fölött mozognak tudtommal. Annyi, hogy tényleg nagyobb, eleve a nyák sokkal, és itt ugye van egy vastag ATX kábelköteg is. De ha nem gond, akkor jó lehet.
Csak ne felejtsd el, hogy kell hozzá egy 12v ac-dc adapter. Notikhoz általában 19v-os van, erre sem árt figyelni.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
szabi__memo
nagyúr
-
harry
veterán
Esetleg itt kérdezz rá: [link]
Amúgy meg az 1.8as proci egy ajánlás, amit szeret mindenki jól fölé lőni... másfelől az órajel egy dolog, rengeteg különbség lehet két azonos órajelű proci között. Szerintem nem nagyon lenne vele gond.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Nahar
tag
D510 konfigom fogyasztását megmértem: 22W, terhelve 30W
1TB 3,5" Hitachi, Pico PSUhttp://csaba.try.hu
-
harry
veterán
Itt a fogyasztási adatoknál azért megjegyezném, hogy két mérő között igencsak lehet különbség, és többször is volt szó róla, hogy az olcsóbb típusokkal egy pc táp fogyasztását nem lehet megfelelően mérni, így más adataihoz nem feltétlenül jó viszonyítási alap (igen nagy lehet a szórás ráadásul, itt meg pont, hogy ilyen 5-10W-ok is számíthatnak, legalábbis egyeseknek). Volt erről amúgy külön topic is, ha valakit komolyabban érdekel a téma.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
-
őstag
Srácok.
Esetleg valaki rendel mostanság valamilyen házat külföldről? Ha kapható ott m350-hez vesa rögzítő, beszállok a szállítás felébe.
-
kingabo
őstag
Bocs az off-ért.
Van egy még foliás! modecom feel 202-es házam, ami eladóvá vált.[link]
Hátha valaki keresne egy ilyet. -
Laca 012
őstag
válasz Laca 012 #3969 üzenetére
Nálam is alakul a házikó. (495Ft-os induló árból.)
Innen indult:Aztán átalakítottam kicsit belül:
Most per pillanat így áll:
Ami nagyon tetszik benne, az az, hogy a mérete 26x18x5cm, ami szerintem elég kicsi.
Most vettem még bele egy IDE-SATA átalakítót ami tökéletesen működik is, tehát ki tudom vezetni a harmadik SATA csatlakozót elő-, vagy hátlapra. SATA DVD-RW -vel 3,5"-os WD640AAKS-el és az 1TB-os Mybook home-al is kipróbáltam és tökéletesen üzemel! (boot-ol is bármelyikről)
Még a lehajtható ablak mögé készül az USB, audio, (és talán a SATA) kivezetés.
Olyan apróságok készülnek még, hogy SATA kábelből vettem 15cm-eseket,
amiket bevontam UV reaktív harisnyával, meg készült egy molex/sata tápkábel is ugyanígy:Sajnos a 4db UV led amivel megvilágítom plusz fogyasztást jelent(kb 0,5W), de nem lesz folyamatos üzemben, mert nappal úgysem látszana, meg ha alszok akkor sem..
[ Szerkesztve ]
-
ocalibra
csendes tag
Sziasztok!
Én is összeraktam egy atomos "NAS"-t ezekből a cuccokból:
- INTEL D945GSEJT
- 1 giga ram
- 2 terrás WD green
- DTK miniITX ház
- win XP home (pro is volt)Óriási nagy gondom van! A hálózati sebesség egyszerűen botrányosan lassú!
Először xp pro hun volt. Ugye gigás lan-ja van. 100-as hálón is csak 1-2 mB/sec-et produkált. Gigás hálón is.Aztán megelégeltem, kipróbáltam xp home-al, mert tapasztaltam már, hogy xp pro hálókezelése kissé gázos.
Sajnos semmi változás.
Minden driver legfrissebb, bios is legfrissebb.
Alig pakoltam fel progikat: utorrent, total comm, serv-u, ennyi!!!Szerintetek ennyit tud ez a lap lan-on? Volt már benne pci-ban több féle hálókártya is, mind ennyit produkált csak!
Van valami ötletetek? Mert már tényleg lassan 1 hónapja próbálkozom mindennel, de már hajamat tépem!
Asszem menni fog rá valami lin, ha nincs semmi ötletetek
Esetleg valakinek van ilyen cucca? Mit produkál lan-on? Milyen oprendszerrel?Köszi!
-
duffbeer
őstag
válasz ocalibra #4227 üzenetére
Nekem kb ezeket tudja:
[link]
[link]Ahogy írtam is GSEJT-ről marhagyors, de GSEJT felé csak 20-25MB/s, ami az XP kakija, ugyanis ubuntuval oda-vissza simán ment az 55MB/s HDDre, HDDről.
Szerintem próbáld meg egy Ubi live-al
Szerk.:
Az a "néha leesik a sávszél 100mbit-e, nem tudom miért", már közben megoldódott.[ Szerkesztve ]
-
ocalibra
csendes tag
válasz duffbeer #4233 üzenetére
Köszi srácok, akkor megnyugodtam, hogy nem a lap lan sebessége korlátozott!!!
Mindent elolvastam, amit írtatok!Minden létező dolgot végigpróbáltam már!
Kábel csere is volt, minden volt!
Több hálózatban teljesen más környezetekben is ugyan ezt csinálta. 100-as hálón is, és gigás hálón is!Gigás kapcsolat felépül a win szerint is, és a ledek szerint is.
Valszeg kap egy debiant, vagy egy ubuntut és kész!
Igazság szerint torrentező gép lenne, file szerver, és nem utolsó sorban 2db Asus médialejátszót(pontos típust most nem tudok) kellene neki kiszolgálni samba-n keresztül.
Ezeket ennek a cuccnak alapból vinnie kellene, nem? Sőt! Bőven sok is erre a célra sztem.
-
ocalibra
csendes tag
Ja! mégegy kis info:
Van egy DTK miniITX ház, atx táppal (90W).
Ugye ennek a GSEJT lapnak nincs ATX csatija, csak az a proci féle 4 tüskés. De az ATX táp ugye azon a csatin alapból nem ad ki feszt, csak ha beindult a táp.
De mivel a GSEJT-nek nincs ATX csatija, ez a lap nem képes bekapcsolni az ATX tápot.Ezt úgy oldottam meg, hogy az ATX csatinak a megfelelő lábait rövidre zártam, így ha a 220-ban van a táp, akkor állandóan megy, és így kiadja a 4 tüskés csatin a feszt a lapnak, és így megy simán, minden ok.
Esetleg ez számíthat valamit? Nem hinném...
Köszi.
-
ocalibra
csendes tag
Naszóval!!!!
Most oldódott meg!
Nem hiszem el! Több mint 1 hónapja szívtunk vele!Az volt, hogy egy régi KERIO-t(4.0.16) használtam, mert bevált.
Vagyis most jöttem rá h mégsem vált be, mert lekaptam, és láss csodát helyreállt a háló! Igazából most 100-as háló szinten van a dolog. FTP-vel 7-8 mega körül visz át. (Serv-U, total commander). Win megosztáson keresztül csak 3-4 megát total szerint.Messze van ez a gigás hálótól még, de a túloldal egyelőre egy Vista volt. Most már sztem az a ludas, de már jó a helyzet, mert a HD-s filmeket az Asus media cucc már akadás nélkül viszi.
Szóval régi Kerio gázos.
Köszi mindenkinek az infót!
-
canniball
nagyúr
válasz ocalibra #4237 üzenetére
Én meg azt hittem nincs az enyémnél rosszabb eredmény. Én egy ilyen tanácsot kaptam.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
ocalibra
csendes tag
válasz canniball #4238 üzenetére
Meg fogom nézni ezzel a progival is a hálót!
Amúgy valszeg kap a GSEJT egy linuxot! Még nem tudom, hogy freenas, vagy egy ubuntu lesz-e, de ez már majdnem mind1.
Kerio pedig le lesz cserélve Outpost-ra.
Linuxnál még az is jó, hogy nem igen kell tűzfal, vagyis iptables azért nem eszik annyit, mint egy wines tűzfal.
Vírusirtóval sincs gond linuxnál. -
ocalibra
csendes tag
válasz ocalibra #4239 üzenetére
Megnéztem!
Vista-n volt az iperf server, a GSEJT (xp home)-en pedig a client.
Transfer: 77 MB/sec
Bandwidth: 65 MB/secNa ez már király
És akkor ilyenkor mi van?
Vista valszeg lefogja a megosztásokon keresztüli sebességet. Valszeg a QOS-e szól bele. De ftp-n is lassú. Ott is csak 8 MB jön ki mp-enként. Azt is valszeg fogja a Vista.Mind1, a lényeg, hogy a GSEJT tudja produkálni a gigabites sebességet! A többi már csak beállítás kérdése.
-
Alex91
félisten
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
canniball
nagyúr
válasz ocalibra #4240 üzenetére
Ilyenkor az van hogy jó vagy, nekem iperf-fel sem sikerült ilyen eredményt produkálnom.
Alex91!
Na ilyesmi kéne nekem (esetleg néhány centivel kisebb mélységgel) csak magasabb kivitelben (hogy be tudjak dobni az oldalába egy 120-as ventit). Kár hogy ilyet égen-földön nem találni...https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
Laca 012
őstag
Nem rossz, de kicsit nagyocska..
(#4230) Iga007: Köszi!
(#3914) canniball:
Vettem egy ilyen "óccsó" LC-Power tápot. Kevesebbet eszik, mint a LED-ekhez készült 4A-es táp (4W vs. 6W) ,de az általad mért 1,5W-ot (terhelés nélkül) még mindíg nem tudom űberelni..
Ami még nem szimpatikus annyira, az a fizikai mérete.. sokkal szélesebb mint a 4A-es táp... -
canniball
nagyúr
válasz Laca 012 #4248 üzenetére
"Vettem egy ilyen..."
És ezen jó a csati vagy ezt is szerelni kellett?"...1,5W-ot (terhelés nélkül) még mindíg nem tudom űberelni..."
Gondolom egyértelmű, de a félreértések elkerülése végett: 1.5W akkor ha a gép stadbyban van (nem pedig akkor ha idle). Meg az sem mindegy mivel méred, volt nekem olyan mérőm is ami a kikapcsolt TV-re 4-6W-t mutatott; aztán vettem egy Voltcraft Energy Monitort ami ugyanarra megmondta hogy 0W.Alex91!
Nem az a kérdés hogy szar vagy nem szar, hanem hogy kinek mennyire kényes a füle...az enyém speciel nagyon. Értsd: ezekhez a lapokhoz is javasolt a hűtés (amin gyárilag van is az meg egyenesen katasztrófa) én pedig csak a 120-as leszabályozott ventit tudom elviselni.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Laca 012
őstag
válasz canniball #4249 üzenetére
"És ezen jó a csati vagy ezt is szerelni kellett?"
Ezen tökéletes a csati! (5,5/2,5mm) és mint látszik még szűrő ferritgyűrű is van rajta..
Pláne ez szerelhető... a 4gumitalp alatt van a 4 csavar, tehát ha nem tetszik a led színe, nem kell szétbarmolni a ragasztott házat... (jó, persze a másikon is sikerült végülis látható sérülés nélkül, de azért ez a csavaros megoldás az igazi...)"Gondolom egyértelmű, de a félreértések elkerülése végett: 1.5W akkor ha a gép stadbyban van (nem pedig akkor ha idle).":
"(terhelés nélkül)" azaz még a lap sincs rajta... ehhez képest mindegyik 4-6W-ot eszik..(232V 0,02A & 0,03A) Az ASUS WL500gP 5V 2,5A-es tápja valóban 0-t eszik terhelés nélkül.. Azt nem tudom mi eszik ilyenkor, de utánnajárok.. Ez a 4A-es táp erre a kísérletezésre marad "nyúl"-nak..
Lehet hagyom 24 órában mérni és akkor kWh-ban pontosabb értéket látok...
Végülis 2db tök egyforma mérőm van, tehát egyszerre 2félét is tudok figyelni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest