- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz fagy53 #17452 üzenetére
Hangos kártyának jó a jelenlegi is 1 slotos sapphire 3870...
A 4770 mennyivel lassabb a 4850től? Találtam még raktáron ASUS Formula 4770et nagyjából ugyanolyan árban mint az XFX 4850. Sapphiret vennék, de hetek óta nincs a nagykernek, gondolom már nem is lesz
Szerk.: Evvel a két slotos XFX-el voltak problémák, vagy az egy slotos, referenciához hasonló hűtőssel?
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Bocsánat a sok HSZért..
Melyik driver ajánlott? 10.5?
-
Log871
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Sapphire HD 4870 512 MB kártyám a gyári hűtője kezd egyre hangosabb lenni.
Rendeltem hozzá egy Scythe Musashi hűtőt. Kérdésem hogy próbálta e már valaki[link]
így felszerelni, vagy használjam a hozzáadót hűtőbordákat. -
katt777
félisten
válasz and1ao #17436 üzenetére
Sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet, ugyanis a HD5-szériára fejlesztenek, HD4-re meg azok vagy használnak valamit, vagy esetleg még rontanak is. A gyártó persze, hogy ezt csinálja, az AMD ugyanezt teszi az alaplapi cuccaival is, volt alkalmam megtapasztalni. DX11 nagyon sok képminőségbéli előnyt nyújt (elég megnézni a Heaven-t, persze nem HD4.es karin), az már más kérdés, hogy a programozók többsége nem ért hozzá (főleg az új AA metódusokhoz, amelyek önmagukban is szarabbak a régieknél), és írnak egy rutint DX11-be, amitől aztán eladják a progit DX11-esnek (lásd anno Halo2 és 'DX10'), a user meg azt hiszi, nahát, nincs is semmi ebben a DX11-ben.
Amíg havernak nV karija volt, azon elindultak az ATI-n nem menő progik. Amelyiknek persze OS v. hardver gondja van (pl. a nem is olyan régi Dirt, amely kinyiffan a HT-től), annak tök mindegy, milyen VGA-n próbálod futtatni.
tzsolesz: Nyilván nem a régi játékokról beszéltem. A legjobb egy P3-as cucc Windows ME-vel és DX7-tel, azon MINDEN régi, jó játék fut, mert azt se feledjük, hogy a DX8 megjelenésével kezdtek nem indulni a régebbi játékok. Virtuális gépnek próbáltam W7 alá ME-t tenni, de mindig elszáll a telepítése, XP-ben meg zéró a virtuális 3D "kártya". Ha az embernek nem kell a régi cuccát eladni az új megvásárlásához (nekem szinte mindig kellett, az 1 P3 kivétel egy barátomé lett), az tényleg az általad vázolt megoldással jár jól: minden játékot a neki megfelelő korabeli hardveren és szoft. környezetben kell futtatni. Akinek nincs mindig pénze az újra, az a drágán megvásárolt játékok árát is elbukja, de hát el kellett volna olvasni az EULA-t.
fagy53: Nekem már 1600Pro-val volt olyan játékom, amely ugyanabban a gépben, az előző nV karival még ment, ezzel meg már nem.
Stirbi: De vannak nV-nél driver gondok, csak ott nem úgy javítják a hibákat, hogy csinálnak helyettük másokat (a lá Windows hotfixek ).
Krisinto: A legfrissebb normális. 1.9.6.1486
bajzi89: És arra az "apróságra" is figyeltél, hogy amikor felhúztad 2D-ből az órajeleket, megemeld a GPU-feszt, vagy ilyen marhaságok nálad nem játszanak? Amúgy most már szinte naponta mondom, és nem az önreklámozás kedvéért, hogy ATT-ben MINDENT be kell állítani, és elolvasni a cikkemet róla. Önmagában az ATT-nak semmi gondja sem a 64 bites winnel, sem az említett kártyával.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
and1ao
őstag
válasz katt777 #17464 üzenetére
De te is mondtad hogy a programozók fele sem tudja hogy kellene DX11-ben programozni az AMD-nél van tegyük fel 1 tucat programozó aki érti is hogy mit csinál a játékfejlesztő cégek fel is inkább csak kap egy licencelt engin-t amihez igazándiból nagyon sokat nemkell hozzá nyúlniuk és a Heavan is teszt program ami pontosan erre van kihegyezve hogy ezeket a külömbségeket megmutassák ugy ahogy bármi más tesztprogram de ugye amit az átlag felhasználó választ az a jaték és ott nem fog csillogni villogni minden mert akkor nem 1-2 évre fejlesztenének játékot hanem csak a grafikus enginnel foglalkoznának 5-6 éveket hogy igazán kihozzák azt ami addot direct X-es felület tud annó a crysis-nál ment a parasztvakítás hogy dx10 így dx10 ugy és 3 sort kellet a configba átírni és ott volt az állítólagos dx10 a játékban XP-s környezet alatt és a dx9 sincs még a mái napig sem kiaknázva ezt tudják a fejlesztők is csak hát mindig a profit és az hogy hogyan lehet a versenytárs elé kerülni ez hajt mindig mindenkit és ezzel minket egyszeri felhasználókat vernek át leginkább.
És ezt nem csak én mondom hanemsok teszt-ből is ez jött le nem jelent akkor jelőnt a dx11 és igenis nagyon is vissza tudja fogni a kártyákat néhol érzékelhetetlen vagy csak apró képminőségbeli javulást eredményezve és itt nem a kihegyezett tesztprogramokra gondolok.katt777 kolléga cikkét pedig tessék olvasni ATT-ről mert nagyon jó
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
fagy53
nagyúr
válasz and1ao #17465 üzenetére
Kösz, nem kellett semmit írnom..
csak egy picit...katt777: az azért számodra is nyilvánvaló, hogy a Haeven tetőcserepei, lépcsői DX9-ben is pontosan így néznének ki, ha nem egyfajta fals összehasonlítás lett volna a cél és még csak lassabb sem lenne a megjelenítés.
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok !
Van itt olyan aki x64-es Win7-el használja a 4870-ét ? Hogyan sikerült működésre bírnia az ATTdrivert ?
-
-
fatal`
titán
Na megjött a kari. Egyelőre nagyon jó
20% venti mellett 40 fokos az adatok szerint (IDLE természetesen) és csöndes is
-
fatal`
titán
Terhelve 60% FAN-nal azért megjön a hangja, de 10 perc FurMark után sem ment a hőmérséklet 67°C fölé. Jól működik a Powerplay, IDLE 160/250re veszi vissza az órajelet.
-
Krisinto
őstag
Hali!
Úgy döntöttem,hogy inkább nem szenvedek az ATT-vel,mert időpocsékolás és számomra nem sok mindent ér.
Vissza szeretném venni a 2D-s órajeleket egy Sapphire HD4850 svideo kimentes karin.
Bios frissítés megoldhatja a gondot,ha igen,akkor milyen biost használjak és hogyan csináljam?Megjött az S1 a kártyára...ház passzívan is majdnem jobb,mint a gyári cooler
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Krisinto #17478 üzenetére
Jelen esetben ugye nem érdekes, mert jobbat kap az illető de pl. legutóbb a nagykernél, ahol vettem ezt is, jártam fordítva a Sapphire 3870-el. A képen a két slotos referencia volt, és az 1 slotos, kéket kaptam. Mondjuk az alulfeszelve ment 2Dben, passzívan így nem volt hangja.
-
mar1boroman
tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5QL-E alaplapom, és ma gépet szereltem, mert fölkerült egy Thermalright TRUE a lapomra, és mindent összeszereltem, és kapcsolom be a gépet, és nem ad képet, de még a billentyűzet ledjei se villannak fel.
Mi lehet a gond?
Help! -
belaazallat
addikt
válasz mar1boroman #17481 üzenetére
Szerintem itt próbáld meg!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Krisinto
őstag
válasz Májsztró #17480 üzenetére
Az a gond,hogy valamikor beszaggat a játék , pingem 999 és a hang és a kép is megakad
Ugyan úgy állítottam be mindent amit katt777 linkelt.
Bár lehet,hogy csinálok egy teljes rendszer telepítést,mert már kicsit sokszor cserélgettema drivert és volt közöttük egy Nvidia is.
Nem tudom mitől van ez a beszaggatás...4670 eddig nem csinálta.Hőmérséklet miatt biztos,hogy nem.
Furmark fél óra után nem jelzett hibát.Remélem nem a kártyával lesz a gond[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz and1ao #17465 üzenetére
Akkor már 2-en mondjuk uazt. Nem a DX11 nem jelent előnyt, hanem a programozók nem használják ki. DX9-re elég megnézni X3-at v. az Oblivion-t (főleg ini- és egyéb modokkal), és a DX10-re és afölé programozók helyében én a kardomba, de min. az egerembe dőlnék.
fagy53: Nem, nem néznének így ki. Ahhoz teljesen másképp kellett volna leprogramozni, és attól bizony jóval lassabb lett volna a megjelenítés. Tessz.-ban éppen az a lényeg, hogy hardveresen megcsinálja a kari azt, ami rohadt sok programozást, és így drasztikus lassulást eredményezne DX9-ben. Számold csak ki, hány objektumot kéne, és hányszor kirajzolni DX9-ben, miközben DX11-ben ott van lényegében egy 2D sík, amelyből tessz-val szép térbeli képződmény lesz. Az már más kérdés, hogy így meg a CPU-t kell befogni arra, hogy kiszámolja az eltéréseket, máskülönben golyók meg minden egyéb átmegy a csak látszólag ott lévő objektumokon. A legdrasztikusabb különbség sztem a lépcsőkön van, amelyek DX11 alatt sima, 45°-os síkok, míg DX11-ben gyönyörűen kirajzolódnak, mintha valóban leprogramozták volna a lépcsőket és a köveiket.
VinoRosso: Installálással.
bajzi89: Bocs, de ha mindent beállítottál, akkor nem fordulhat elő az említett hiba. Legtöbben a fesz-t felejtik el, ezért tippeltem arra. Nézd át a többi beállítást, hátha vmi apróságon hasal el a kari.
Májsztró: Nálam eddig minden meghajtóval gond nélkül futott az ATT.
Lord Vader: Oops, van, aki bekapcsolva hagyja?
Krisinto: Bios-frissítésről, update-elésről is találsz leírást a honlapomon v. logout-on, ahogy onnan a mindig legfrissebb ATT-ra mutat a link is a Letöltéseknél.
A beszaggatás nem a VGA-tól szokott előjönni, hanem pl. RAM-kezelési hibától (lapozófájlnál meg főleg), kevés cache-től bizonyos játékokban, nem megfelelő tuningtól, ilyesmi. Szóval lehet, hogy tényleg a rendszeredben van valahol a hiba. Ha csak 1 játéknál jön elő, akkor lehet a hunyó a driver is.[ Szerkesztve ]
-
SuPeSoft
tag
Nekem is lett egy 4850 512 ref .és szeretném ha 2D-ben jobban visszavenné az órajelet ,most 3D 625 /993 2D -ben 500/993 valahogy lejjebb lehet vinni ugy hogy stabil is maradjon?
-
zsole84
senior tag
Szerintetek ezek közül zaj/hűtés szempontjából melyik jobb?:
ASUS 4870 glaciator
Saphire 4870 referencia -
plaszy
őstag
Hali!
Esetleg, akinek van eladó ilyen alacsony VRM hűtése, akkor jelezze PÜ-ben.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
katt777
félisten
válasz SuPeSoft #17487 üzenetére
Persze, a keresővel legalább 500 erről szóló bejegyzést találsz.
zsole84: A Glaciator-t felejtsd el (nálam 2-ből 3-nak ment tönkre a gagyi motorja), Sap-ből inkább Sil. Eff.-et vegyél.
VinoRosso: Az UAC a legk.baszottabb felhasználószívató dolog, amit valaha Windows-ba tettek, pedig van miből válogatni. Mit szívózik nekem ott, minden kattintásra belepofázva? Senki nem nyúl rajtam kívül a gépemhez, én meg azt telepítek rá, amit akarok, az én felelősségem. Már az is idegesítő, hogy nem minden fölösleges szarságot lehet kiirtani a W7-ből. A driver-ellenőrzésnek is annyi az értelme, hogy a MS nemcsak az OS megvásárlóitól, hanem a driver-gyártóktól is pénzt szedhet (a usereket meg ismét csak szívatja, akik megvették az OS-t, aztán vmilyen hardvert nem tudnak használni, főleg, ha az régebbi). Pl. az aláírt nyomtatóvezérlők is lazán elküldik a nyomtatási adataidat (tán még mást is, de anno USA-ban csak ezt vizsgálták a fogyasztóvédők), semmivel nem lesz biztonságosabb a géped. Azért a legcsúcsabb most a Steam újítása, amelyet már eddig is kémprogramnak minősítenek, de immár hivatalosan is minden adatot, használt szoftvereket, stb. összegyűjtenek, közölve, hogy így megismerik a felhasználót, és ez milyen jó a gyártóknak. Te fizetsz azért, hogy ellopják az akár bizalmas adataidat, a szoftvergyártók meg spóroljanak pár mrd USD-t. Szóval nem kellene elhinni azt a maszlagot, hogy a szoftvergyártók (bármelyik) bármiben is a felhasználók érdekeit tartják szem előtt.
-
belaazallat
addikt
válasz Májsztró #17493 üzenetére
Szerintem ezt a driver keveredési mizériát el lehetne felejteni!
Egyszerre volt fent a 6600GT drivere és az 1950 pro drivere. Az 1950 pro tökéletesen üzemelt lanparty alatt 48 órán keresztül. Utána sajna vissza kellett adni a tulajnak."Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
fagy53
nagyúr
válasz katt777 #17486 üzenetére
Én csak azt tudom, hogy ilyen szépen kirajzolódott lépcsőkön sokszor mászkáltam már DX9-ben 60FPS felett és még lőttek is rám!
Én aláírom azt amit mondtál a DX11 tessz-ról, én azt nehezményezem, hogy úgy tüntetik fel a Haeven-ben, mintha ezt a látványt /3D cserép, lépcső, útburkolat, sárkány/ csak DX11-es kártyával lehetne élvezni. Ez a megvezetés bosszant, nem a fejlődés ellen vagyok, azt sem bánom, ha könnyebb lesz a programozók munkája, de ne rugdossanak a döglött oroszlánba! -
Májsztró
addikt
válasz belaazallat #17494 üzenetére
Akkor mivel tudod magyarázni ? Másnál gond nélkül megy a win meg az ATT. De ezek szerint a driverrel sem lehet semmi gond. Akkor ?
-
belaazallat
addikt
válasz Májsztró #17496 üzenetére
Egyszerű valamit nem jól állított be! Az 1950 pro nál is használtam ATT-t.
PL én is 3 hétig szenvedtem az ATT vel, mert a gammát elállította a játékból való kilépés után(erre Katt sem tudott megoldást, de utána megoldódott).
Vmint bizonyos driverrel nem működött jól nálam az ATT, pixel hibát okozott a BC2-ben(csak ott). Nekem csak a 9.6-os driverrel volt hajlandó hibátlanul működni az ATT és a 4850 a BC2-ben. Emiatt mondom, hogy szerintem nem az NV driver okozza a problémát.Az 5770-nel megint szívok. Most valszeg a 10.6 miatt.
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Májsztró
addikt
válasz belaazallat #17497 üzenetére
Én sem azt mondtam hogy az az egy okozza a hibát. Hanem a másik mondjuk 6 ati-s driverből ami fent maradt.
-
belaazallat
addikt
válasz Májsztró #17498 üzenetére
Haverom nem foglalkozik driver uninstalálással az újat rátelepíti a régire. Hasonló konfigunk van, neki e8400-ese van de az is 3,6-on, ugyan annyit hoz neki 3dmark, mint nekem. Nincsenek megjelenítési hibák nála. Ő is ATT+ driver only. Szóval én még mindig User error felé hajlok, szerintem vmit nem jól állított be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Külpolitika
- Politika
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- DIGI kábel TV
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest