- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
zalman90
őstag
sziasztok , 1920x1080 as felbontásban mit tud a 4870?
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
zalman90
őstag
értem , köszi , mert irta valaki cseréljem le a 4850x2 -t 4870 re , mert alig gyengébb + olcsóbb és kevesebbet eszik , csak 1920x1080 ba jáccok azért kérdeztem
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
F e Z o
veterán
válasz gainwardgs #17793 üzenetére
Én arra gondolok, hogy lehet kevés az L2 cache a procidban. Nekem anno E2180-nál, meg E5200-nél voltak ilyen kisebb laggok, elég sok játéknál. (COD4, DIRT, GRID) Pedig mind2 proc bőven 3000MHz felett rohangált.
A ramoknál a dc egyáltalán nem számit játékoknál. A vinyó is kilőve, hacsak nem egy 10 éves full bad sectoros quantumod van, mondjuk ez utóbbit kétlem.#17797 MrCsiT : A 8800GT-met kb 1 éve adtam el, akkor még volt rá kereslet. Nekem a Galciator hűtő, azért nem jött be, mert gyárilag se feküdt fel normálisan a GPU-ra. A 2 felfekvőből reszelnem kellett egy keveset, hogy ne menjen 90 fok fölé a GPU. Azért nem ezt vártam tőle én se. A garanciára visszatérve, nekem videókarinál nagyon fontos, főleg egy újabb szériánál, ahol még nem lehet tudni, milyen gyakori meghibásodások fordulnak elő. Saját tapszatalat :első Sapphire 4870-nem, 46k volt, bepróbáltam 1 hét garival, 1,5 hónap múlva vram hibás lett, pedig megfelelőek voltak a hőértékek mindig.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
katt777
félisten
válasz Dj Dekko! #17775 üzenetére
Én még 1 játékot sem láttam, amely 2 100%-on terhelt maghoz képest többet használna akárhány magból, pedig 1-8 szálig tudok tesztelni. (Persze lehet ilyen, de akkor az úgysem olyan jó, hogy játsszak vele.) Nem véletlenül írják sok-sok tesztben, hogy bőven OK játékra egy erős 2 magos proci. Sajna az E8400 bármilyen jó, az i3/i5-ök már jóval többet tudnak azonos órajelen, ahogy ez ált. történik az Intel procijaival.
Puma K: Jó kísérletezést, de csak ésszel!
gainwardgs: Könnyen lehet szűk keresztmetszet a CPU-cache, kevés RAM, v. a lapozófájl. Tipikusan az az eset, amikor belassul az egész rendszer, ezért a Fraps-szel nem fogsz FPS-esést tapasztalni, hiába látod, mert az az időszak kiesik a gép "tudatából".
Optimalizálatlan drivernél Fraps jelezné a visszaesést.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Bali27
addikt
Elméletileg ma jön ki a 10.7es driver... Kiváncsi vagyok igaz -e és miben lesz job mint a 10.6
http://www.fudzilla.com/graphics/graphics/graphics/ati-catalyst-107-rumored-to-be-released-wednesday-july-21st -
vakisz
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok e. Olyan problémám van, hogy játékoknál egy vízszintes csík megy lefele a monitoron mint a crt monitoroknál a frissítés. Csak sokkal lassabban. Szerintetek mivel lehet a gond? A videókari vagy a monitor? Lehetséges,hogy a monitornak lassú a válaszideje és azért? Főleg Crysis-nál jelentkezik nagyon szembetűnően a probléma.
Köszi a válaszokat
Konfigom: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P, Phenom II X3 720 BE@ 3400MHz, 2x1GB RAM, POWERCOLOR HD 4870 1GB, Samsung HD103SJ
-
Valty
aktív tag
Hi!
4850 Vapor-X kártyáról milyenek volak a tapasztalataitok? Annyit tudok, hogy nem voltak valami megbízhatóak, és romlottak, de ezen kívül nem tudok róluk szinte semmit
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek. Megszeretném ölni a HIS 4850 úgy hogy a garija megmaradjon. Valakinek valami tipp?
Rock Katona
-
bobalazs
nagyúr
válasz LordDarkness #17822 üzenetére
Megölni egy vga-t - bűn -
Köss mellé egy hősugárzót -
Sonec
tag
-
fagy53
nagyúr
Van valami baja, hibázik?
-
fagy53
nagyúr
válasz LordDarkness #17830 üzenetére
Bocs, de akkor nem mondom meg, azt hittem a hol hibázik, hol nem esete forog fenn.
-
Ribi
nagyúr
válasz LordDarkness #17832 üzenetére
Mond má meg minek akarod kinyírni.
Anti tuning miatt szerintem felesleges. nyersz vele kb 5%-ot? -
kriszbon
őstag
válasz LordDarkness #17828 üzenetére
Na erről tudnék mesélni, hogy rosszabbat nem kaphatsz. Igaz hogy kicsit hibás volt amit leadtam, viszont amit visszakaptam az szinte tuningolhatatlan volt, pff.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
zalman90
őstag
hallotam valakiről aki az alaplapot direkt megsüti hogy gariba 1 másikat kapjon hejette
[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Kiváncsi vagyok hogy a hivatalos Juli26 rol mikorra módosul a 10.7 kiadása..
Eddig semmi.. -
fagy53
nagyúr
válasz katt777 #17811 üzenetére
"Én még 1 játékot sem láttam, amely 2 100%-on terhelt maghoz képest többet használna akárhány magból, pedig 1-8 szálig tudok tesztelni."
Egy példa 2007 végéről, DiRT1.
Most készült a CPU használat időgörbe, de a játék nem mai gyerek. A DiRT2 ennél lényegesebben kedvezőbben fut, de idáig én is azt hittem, hogy nincs olyan játék amely ennyire használja a négy magot, tévedtem... -
A_ScHuLcZ
addikt
Ez a 4850 ami most nálam van hosszú távon biztos nem használható. A memória órajeleket visszavettem 20%-al, így most windows betöltéskor hibázik, de ha fél perc múlva nyomok 1 frissítést az asztalnak, akkor eltűnnek, gondolom addigra lép életbe a "visszahúzás". Ami érdekes, hogy a játékokat így tökéletesen futtatja, filmet is lehet vele nézni többé-kevésbé, ám ha tegyük fel egy youtube-os videót akarok megnyitni, akkor 2 lehetőség van: vagy teljesen összeomlik a rendszer és kékhalál, vagy befagy a kép és csak hang van, majd 1 elsötétedés után közli, hogy az illesztőprogram nem válaszolt majd helyreállt, emellett megjelennek a hibák is ismét.
2 emberrel beszéltem itt a ph-n, akik tudnak segíteni gariztatni 5-7ezer Ft értékben, a nagyobb gond csak az hogy ez minimum 1, de inkább 2-3 hónapot vesz igénybe. Várni nem várhatok vele, mert 3 hét múlva kicsúszok a 2 éves garanciából is, viszont kártyára meg szükségem van, most nyáron érek rá jobban, hogy játszhassak is 1 kicsit, pótoljam ami évközben kimaradt, mert most csak dolgozni kell (szeptembertől meg suli+meló+szigorlat)
Valakinek valami ésszerű ötlet? Gondoltam rá, hogy veszek 1 erősebb kártyát, a 4850-et meg miután sikerült megjavíttatnom eladom. Másik megoldás hogy veszek egy ugyanilyen 4850-et, és szintén eladom valamelyiket, ha kész a javítás, 3. megoldás, hogy veszek hozzá egy 2 kártyát kezelő alaplapot, és mehetnének dualban az 512-es 4850-esek. Utóbbinak van értelme, hoz annyi sebességtöbbletet? Hőtermeléssel lehet problémák lennének, 600-as CM tápom van, de el kell látnia még mellette 7db winyót is!
Ha pedig új kártyát, akkor milyet javasoltok? (lehetőleg nem túl drágán, mert valószínű házra is költenem kell, visszajön a nagy meleg akkor ismét gondban leszek, nem szellőzik eléggé)
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
zalman90
őstag
válasz A_ScHuLcZ #17841 üzenetére
4850 CF nem rossz ötlet , kb 2x annyi lesz a teljesitménye játékoknál , nekem 4850x2 van , 550w os gigabyte táp bőven elég neki , neked is elég lesz a 600 as , 2db 4850 elég olcsón kijön és 5850 es teljesitménye lesz
-
Bali27
addikt
No.. Lehet tőtteni a 10.7et
http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/downloads.aspx
-
Stirbi
addikt
válasz gainwardgs #17848 üzenetére
ezért lesz a köv vga-m ,,zöld,,
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz tzsolesz #17843 üzenetére
Sajnos nem tudom hova kellene vinnem, mivel több tulajdonoson keresztül itt ph-n vettem, próbáltam már kinyomozni, de eredménytelenül. Hacsak az Aminex Kft, Üröm nem mond vkinek vmit, a számlán ugyanis ez áll, se telefonszám, még az sincs rajta 1 vagy 2 év garit vállalnak-e rá.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest