- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz Krisinto #17201 üzenetére
Nekem csak a az a fura, hogy minek egy kártya hőfokával foglalkozni, ha nincs semmi hibajelenség? Engem az se zavar ha ref hűtővel 90 fokos, ha nincs semmi baja.
4670-en nincs ami melegedjen, GDDR5-ös ramok 4000-4200 MHz környékén azért már fűtenek rendesen.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Krisinto
őstag
Jóestét!
Én is jövök a hülye kérdésekkel...
Melyik drivert tegyem fel 4850-hez,hogy COD4-ben több FPS-em legyen,vagy annyira nem számottevő ez a dolog? -
Alister71
nagyúr
válasz Krisinto #17206 üzenetére
Ezt a kártya fogja eldönteni. Sajna az Atiba engem az idegesít, hogy régi játékok van, hogy korabeli driverekkel jobban futnak, de akkor meg az új lesz lassú.
Szerintem a 9.7 és a 10.5a között próbálgasd, esetleg méregesd fraps-al, vagy ha Att-ot használsz az kiírja az fps-t.Alister from Hell
-
Krisinto
őstag
megjött a 4850...de megy is vissza
borsi-tól vettem
De:
2 piros led világít,venti nem prögö monitor sárga... -
Krisinto
őstag
válasz RootRulez #17214 üzenetére
[róla van szó]
jelenleg szerintem 100%-on teker a venti....
felteszem a 9.7-es drivert
aztán megnézem valóban így van-e -
RootRulez
félisten
válasz Krisinto #17218 üzenetére
Nemrég figyeltem meg én is, mikor fórumtársnak javasoltam ezt a típusú kártyát. Hogy amin 2db DVI van, azon "csak" agy takarólemeznyi izé van (deszépenmegmondtam...)
Mondjuk az illető azt hitte, hogy az 1GB-osnak van egy slotos lemeze, az 512-esnek meg 2 slotos. Mivel nem igazán láttam, értelmét csak utánajártam.
Ami lényeg egyik leghűsebb kártya és még rövidebb is, mint a piros nyákos. Nincs is ennél jobb.
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
-
Ribi
nagyúr
válasz Alister71 #17225 üzenetére
Nekem is 2 eres volt rajta es szabályozza.
Az hogy nem kap visszajelzést nem jelent semmit.
Valszeg hőmérséklethez mérten van benne 1 táblázat, hogy mikor mennyi feszt adjon.
Nem bonyolult.
Viszont ami engem zavart, hogy 30% alatt nem változott a venti hangja és ezzel együtt a fordulata sem. 1% nál ugyanaz mint 30%-nal. 0%-on leáll.
Régen ezzel ventivel 65-70 fok körül volt rendesen leterhelve.
Viszont S1-el 35 fokot mond. Ez még télen 19-20 fokos szobában volt. WOW alatt 40 fokos. -
Krisinto
őstag
Engem mag az zavar,hogy 100%-on tekeri a ventit...
Esetleg valaki tudna linkelni egy ati drivert
De szerintem ez valóban nem szabályozza,mert:
A Gigabyte 4850(zalman)-on is 2 db 2 eres venti van és az sem szabályozza,szóval max fordulaton pörög...
4850-hez
win7 32bit
amin jó a CCC,mert a 10.6-oson nem jó[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
válasz Krisinto #17228 üzenetére
Az, hogy 2 eres a ventilátor kábel még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem lehet szabályozni.
A Giga Zalman ventit tényleg nem lehet, viszont volt már PowerColor 4870, Sapphire 5770, Sapphire 3870 kártyám 2 eres ventivel és mindet lehetett szabályozni. Próbáld meg ATT-vel. Ha nem megy azzal sem, akkor elképzelhető, hogy tényleg nem lehet...
CCC-t szerintem felejtsd el, használj inkább ATT-t...
-
mrbig25
őstag
-
Ribi
nagyúr
válasz Krisinto #17239 üzenetére
Na nekem is ez volt a gond, hogy minimumon is viszonylag hangos.
Bb 100 tol lefele 30 ig változik a fordulat de onnantol nem.
Kiderül, hogy a másiknak mennyivel jobb a ventije.
Próbáltam lecserélni. Csak nem akartam a csatlakozót összegányolni és egy sima 8 cm venti így fix 5V-n 3D ben kevés volt, meg nem is nagyon fért el rajta normálisan. -
Alister71
nagyúr
válasz Krisinto #17244 üzenetére
Akkor a leggagyibb verziót fogtad ki, de szó szerint. A rendes Sapphire-ok visszaveszik az órajelet és pwm venti van rajtuk. Megnéztem pár 4850-es Sapphire biost, a tiedet a drivernek kellene vezérelni, 36%-on kellene forognia alapon és 105 foknál kell elérnie a 100%-ot.
Alister from Hell
-
Krisinto
őstag
válasz Alister71 #17247 üzenetére
Csak én HDMI-s verziót akartam...
De nem volt más és sürgősen kellett így ezt kaptam
de amúgy sem nagyon használom most a gépet,mert elutazom
addig meg tudok várni a HDMI-s re
Ha esetleg nem sikerül lecserélnem akkor meg nem akarok porszívó mellett gépezni...,mert most kicsit sok volt a kiadás a gépre....ház vga porci stb...
Kicseréltetem jövő héten ha tudom,és marad amíg nem találok rá valami normális hűtőt az aprón -
Stirbi
addikt
válasz Krisinto #17249 üzenetére
tegyél rá ac s1 -et + 12es ventit és levan szarva a ventivezérlése, én nálam is az van , sokkal jobban hüt, halkabb ...
lehet,h a biosába belevolt turva és ellet babrálva a ventivezérlés, meg a 2d orajel visszavétel, mert tudtommal a te fajta kártyádnak is visszakéne vennie az orajeleket 2d ben ahogyan az enyémnek , 160/250-re
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Külpolitika
- Politika
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- DIGI kábel TV
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest