Új hozzászólás Aktív témák
-
old gray
addikt
Tegnap megrendeltem egy XFX 4830-at, májusban fizetéskor jön még egy. A kettő 56k, ebből az árból egy 4870 1GB jönne ki...szerintem jobban járok a 2db 4830-al (rengeteg külföldi tesztnek utánanéztem, és mindenhol jól teljesít a 4830 CF-ben).
Viszont a lapom csak 8x CF-et tud, nem lesz korlátozó tényezője a sebességnek? Illetve mindegy, hogy milyen CF hidat veszek? Mert ha jól tudom a karihoz nem jár alapból, a lapomhoz sem volt. Hol tudok egyáltalán venni olcsón és mennyibe kerülhet?
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz old gray #4903 üzenetére
Szabvány, eltérés csak hosszban lehet, mert ugye lapfüggő a slotok távja. Lehet kapni olyan hosszú felxibilist is, ami egy S1 fölött is elér a másik kariig.
Amúgy nem tudom nézted-e, lehet meglepi lesz a 2. kari és a SATA csatijaid környékén..lehet egy rövidített nyákos Sapphireal jobban jártál volna.
Hjaj..fogsz te még sírni emiatt ;) Vettél volna inkább 4870\1G VaporXet..szvsz. -
old gray
addikt
Nem látok problémát a sata csatik környékén. El fog az férni.
Nem kell azért sem 4870, abból az árból majdnem kijön a 2db 4830. Nem láttam kompatibilitási problémát sem játékoknál.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
fagy53
nagyúr
Hány Sapphire 4830-at kell venni, hogy bejöjjön egy nem csonkolt darab?
-
old gray
addikt
Nem múlt még el a húsvét hatása? Esetleg téged is meglocsoltak és szédülsz a sok illattól(szagtól)? :DDD
Runo: milyen mod-ra gondolsz? Semmire nincs szükség, ha 800shader-el kapod, akkor alapból annyival fog menni a vga.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz old gray #4905 üzenetére
Nem látod, mert nem képzelted bele a karit az alsó slotba ;)
AXisBOLDnak egy IDE csati is túl magas volt, nem ment be rendesen miatta neki a kari a slotba, a hűtő burkolata miatt. És gondolom a 90°ban elforgatott 2 SATA csati ott magasabb neked, mint egy IDE csati..de ne legyen igazam.Azért nem értem a 4830CFet nálad, mert ha minden okés, nyersz pár %ot, de ha nem, akkor buksz nem keveset. Ráadásul nem is fullHDben tolod, így a skálázódás nem is olyan hatékony, jópár helyzetben lassabb is a 4870esnél.
Ha emellé még hozzávesszük a 2 kari fűtőértékét/fogyasztását (+~50W a 4870hez képest) és a hűtésük dupla zaját, szerintem nem éri meg, még akkor sem, ha az amortizáció ebben a kategóriában valamivel lassabb is. De persze ha mindezen tényeket legyűrte a kíváncsiság, várom/várjuk a beszámolódat -
fagy53
nagyúr
válasz old gray #4910 üzenetére
Attól szédülök, hogy elképzeltem milyen jó érzés 29k-ért 4850-et venni, annyiért rögtön lecserélném a jelenlegimet. Az aggaszt csupán, hogy eddig a selejtes chippeket csonkolták, melyeket nem lehetett 4850-es kártyákba betenni. Mi van ha a selejtes RV770-es chippek szabadultak ki és a 4830-as VGA-ban életrekelve hibát hibára halmoznak?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Szerintem itt nincs szó erről. Inkább afféle X800GTO2 féle hype. Azokból is mentek a kezdeti példányok mint állat (X850 XT PE szint felett), aztán jöttek a meglepik, amik konkrétan megrekedtek az X800XL szintjén..
Tehát elképzelhető, hogy a kezdeti 800SPs "meglepikarik" teljesértékű 4850ek lesznek, OCzhatóak meg minden, de a későbbiek "csak" alap 4850ként mennek majd, esetleg nem bírják a ref. órajelét, csak 575öt. Ebben az esetben meg érdemes elgondolkodni mi a jobb, 800SP <600on, vagy 640SP<700+on.. -
old gray
addikt
Egy darab már úton van felém (sajnos némileg kényszerből mentem bele a CF-be, a 8800GTX-em ilyen hangot ad ki a gép kikapcsolásakor, lehet hamarosan megadja magát, gari ugrott mert hűtőcsere során az egyik matrcián látszanak a bütykölés nyomai. Lehet le tudom gariztatni, de az hosszú idő és addig v.mi megoldás kell.... 4870-re nicns pénzem egy összegben most) azzal ki tudom próbálni, hogy a 2. pcie csatiban elfér-e gond nélkül. Ha igen akkor 2. rendel májusban, ha nem akkor lehet kihagyom a CF-et és leszarom az egészet, elleszek 1db 4830-al.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz old gray #4914 üzenetére
Érdekes hang..és bosszantó is biztosan. Mondjuk én nem kapcsolgatom ki a gépet hacsak nem muszáj, így ellennék vele jó darabig valszeg
Ha a matrica waranty blabla feliratos és sérült, lehet probléma, de lehet ám azt pótolni is, ha jól emlékszem a G92 topikban buherka nyomtatott már matricát valakinek, szervízes legyen a talpán aki észreveszi ;pÍgy, hogy hozzátetted, hogy egyben nincs most zsé, már értelek. Viszont különösebben nem aggódnék a helyedben, a húzott 4830as igencsak ekvivalens a GTXel, sőt. Kíváncsian várom azért majd a tapasztalataidat ezügyben.
Mellesleg ha nem férne el egy 2. XFX, vehetsz egy rövidebb Sapphiret, attól még a CF hibátlanul fog menni, a lényegi dolgok egyeznek Bár májusra lehet olyannyira leesnek a 4870/90 árak, hogy jobban jársz majd a cserével.. -
Mian
aktív tag
Hi!
vga vásárlás előtt állok, 4670et szerettem volna korábban, de most e-mailezgetek az eladóval, hogy milyen kari legyen és felajánlott pár 4830at is.
Szerintetek melyik legyen 4670 vagy 4830?
persze tudom, hogy a 4830kari erősebb, de megbízható is?
4670et már eléggé kikérdezgettem, de ez a kari kicsit homályos nekem, nem ismerem.
bugok vannak? főleg ezek érdekelnek, mert a mostani 3650em is eléggé rosszalkodik.
szóval nem teljesítmény hanem megbízhatóság érdekelne inkább.sürgős lenne, még ma le kéne adnom a választ, köszönöm a válaszotokat előre is, üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
A kérdés az, milyen gépbe szánod? Processzor ill. használni kívánt felbontás?
1280x1024/1440x900hoz egy 4670es is jó lehet ha nincsenek elszállt igények.
Ha már AA is kell, vagy 1680x1050/1600x1200, oda a 4830 a jobb választás
De mellé azért illik legalább egy 3GHz körüli X2/C2D, hogy ne legyen proclimit.
Jelenlegi árakon (Sapphire 4830 ~26k..) szerintem nem kérdéses melyik kell ;)Megbízhatóság..mindkettőnek ~rendben vannak már a driverei, a hibamentesség hardwareügyileg nyílván nem garantálható, azért van rá garancia ugye..
-
Mian
aktív tag
1280x1024ben használnám
proci: amd athlon64 x2 6400+
ram: 4x1gb kingmax (800mhz)amúgy asus-t szeretnék, olyan karim még nem volt, de remélem hozza a nevét a gyártó, mert eddig 2 sapphire-al már befürödtem, rossz volt mind2 most nem részletezem, szóval sapphireban már nem bízom, gigabytera meg azt mondják, hogy hangos a hűtése mert túl van állítva.
-
Robinhofan
csendes tag
Sziasztok!
Énis most akarnák új gépet venni, és ezt a videokártyát szemeztem ki sok teszt nézegetése és leírások után. Márcsak az lenne a kérdésem, hogy egy E7400as proci ki tudja-e hajtani rendesen ezt a videokártyát(egy kis huzás lesz rajta sztem, hogy meglegyen legalább a 3ghz..). Még egy másik kérdésem az lenne hogy szerintetek megérie ha az 1gb-osat veszem meg, tapasztalható lesz-e valami plusz teljesítmény a játékoknál, vagy felesleges és elég az 512es?(1440/900-ba megy a gépem általában.) Tápegységnek eléglesz-e a megmaradt 400W-os Chieftech GPS-es változata, vagy mindenképpen nagyobb kell?(változik.e a helyzet ha mondjuk az 1gigás változatot veszek?)
Előre is köszi a segítséget! -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Végülis az a proci már adja ami kell, elfér mellett a 4830. Bár ha nem használsz AAt, egy 4670 is szépen megy. Ezt már neked kell eldöntened..
ASUSt ne vegyél a név miatt..hangos a hűtése és nem is szabályozható.
Sapphire korrekt, nem zárnám ki a helyedben múltbéli rossz tapasztalat miatt. De a legjobb a többek által mostanában beszerzett XFX, ha tudsz, ilyet vegyél. Csendes, kifelé fújó hűtés és guszta kinézet, patent kari. -
lsc
nagyúr
válasz Robinhofan #4919 üzenetére
Ahhoz a felbontáshoz elég az 512-es, ha a gigás 2-3 ezerrel drágább akkor az is jó, később jól jöhet . A tápod elbírja, de terhelés alatt hangos lesz .
Az élet kegyetlen .
-
zeorsdfd
senior tag
-
GuB3Ra
aktív tag
-
-
old gray
addikt
A gariztatás folyamatban, amint megérkezik a 4830 küldöm a 8800GTX-et. Ha nem sikerül akkor teszek egy próbát az általad írt verzióval.
Tesztet készítenék ha minden igaz hétvégén mind a 2 kari nálam lesz...... de milyen tesztet? 3DMark nem mérvadó, játékokból melyikekkel érdemes tesztelni? UT3 etalon (nálam ) de a többi?
[ Szerkesztve ]
-
PH-User
addikt
Ez megénn mi a vattafakk???
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Van itt valaki rajtam kivül aki 4830-at rivatunerrel tuningol? Mert igy most nem veszi vissza az órajeleket 2D-ben.
-
jucye
tag
Nekem
- GPU-Z: 640
- Everest: 640
- Riva: 640
- Caps: 800- Perlin Noise: 242fps alap (575Mhz) 285fps húzva (690Mhz)
Az lenne üdvözítő, egy sima bios frissítéssel elérhető lenne a 800 sp... De ugyebár ez hiú ábránd... Főleg, ha igaz, hogy fizikailag van kilőve az a 2 blokk.
Jut eszembe, valaki próbált már 4830-at 4850-es biossal?
Mondtam hogy mondtam. Nemmegmondtam?!
-
PH-User
addikt
Nekem max. élsimitással volt 255FPS.
Szerintem senki nem próbálta, mert lehet kép sem lenne vagy ha lenne is, egész biztos, hogy szemetelne.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Mennyivel gyengépbb a cucc,mint a 4850?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
PH-User
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest